Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
stilo18
addikt
válasz stevewonder #38598 üzenetére
Nálam otthon az egyik szobában MU8002 van, azon bár van egy nagyon jó tükröződésgátló bevonat, ha süt a nap picit, akkor a fekete olyan, mintha 0 nites lenne. Tényleg, minden túlzás nélkül... Értelemszerűen sötétben már más tészta...
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
stevewonder
aktív tag
válasz grabber #38597 üzenetére
Szanaszét állítgattam amelyinek odaadták a távirányítóját. Egyszerűen nem jó. Olyan, mint a projektorom. Ugyanazt lehet látni rajta csak nem annyira feltűnő. Kell neki a sötétség. Nálunk négy nagy ablak és 2 dupla teraszajtó van a nappalin. Délután telibevilágítja a tv-t a nap. Kb nem is látnánk semmit belőle. Na jó ez így túlzás, de ez a VA negatívumaiból mindig kimaradt pedig párszor le van írva, hogy mi a különbség. Én ezt raknám második helyre. Majdnem olyan markáns, mint a betekintési szögbeli különbség.
Az meg azért nem életszerű, hogy mindig vak sötétben nézzen az ember tv-t.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz stevewonder #38593 üzenetére
VA akkor jobb ha sötétebb van és a fekete szintet is jobban észreveszed. Áruházban ahol nappali világosság van,apró sötétebb foltok semmennyire nem adja vissza,ha abban jobb az egyik TV min a másik.
Mi van ha az egyik TV-én a kontraszt fel van tolva maxra a másikon meg levették és amelyik TV-t el akarják adni,annál a jobb beállításokat alkalmazzák? Nagyon nem tudod összehasonlítani a kettőt,ha nincs jól beállítva és normális körülmény sem.
A kinézetet,az OS-t tudod tesztelni távirányítót,oldalról a szín fakulást,a tükröződést. -
Gudy
tag
Ahhoz, hogy ameddig nézek egy műsort a másikat tudjam rögzíteni, dual tuneres tv kell ugye?
55 colos Samsung LED-esből van ajánlott? UE55RU?Köszi!
-
stevewonder
aktív tag
válasz stilo18 #38594 üzenetére
Nem oleddel. Az nálunk gyorsan feladná a harcot.
VA/IPS kb ugyanazon kategória és ár. Lg, sony, philips. Mindegyiknél azt láttam, hogy a VA nem szereti a fényt. Ez elég cumi, mert a nappali az normál esetben napos és világos...
Voltak valóban alacsonyra rakott készülékek. Ezek elé nyilván leguggoltam(fáj is a térdem ).[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
válasz stevewonder #38593 üzenetére
Mivel hasonlítottad? Oled?
Illetve a másik, ami áruházban vissza tud ütni :
-Tükröződés
-milyen magasan volt a kiszemelt tv? Sokszor teszik alacsony asztalra, amit kvázi felülről nézel, ebben az esetben...torzulhat a kép.
Ilyenkor érdemes leguggolni a tv elé, egészen más lesz. (sokkal jobb lesz)[ Szerkesztve ]
-
stevewonder
aktív tag
Én most kezdtem még csak a kálváriát vásárlás ügyben. Azt itt olvasottak alapján kirajzolódott, hogy nekem VA, direct led, 120hz kell. Középkategória alját céloztam 55-65” méretben. Erre az üzletekben még véletlenül sem jött át a VA panel jobb feketéje és a 60hz vs 120 hz között sem láttam óriás különbséget. Mondjuk lehet, hogy vak vagyok Ami viszont nagyon zavaró volt az az hogy a VA panel áruházi körülmények között nemhogy jobb feketében, hanem egyenesen rosszabb. Ilyen magas külső fényszennyezés mellett sztem nem jó. Lehet, hogy vak sötétben jobb, de így.... A nappaliba besüt a nap és kb kuka az egész.
Erre tud valaki mondani okosat? -
-
stilo18
addikt
válasz fjanni #38586 üzenetére
"Az IPS direct leddel azért jelentősen javíthatja a kontrasztot, nem?"
A direct Led és a full array local dimming - et szerintem picit kevered.
Önmagában a DL nem jár semminemű kontrasztjavítással.
Bár.. Natív kontrasztarányban a FALD sem[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz fjanni #38586 üzenetére
Hello! Sajna azt is vedd figyelembe,hogy a 49"-ba a Samsung gyengébb panelt rak. Az már a drágább TV-inél már túl kicsi méret.
Az 55Q70-et 280k-ért akciózzák. Drágább a kisebb méret?
Ha fontos a fekete szint,akkor a Q70 a legjobb ezek közül. Utána már csak az OLED a jobb. A Q70-en és a 9005 a legjobb a listából.
VA jobb panel,mert jobb a kontrasztja és a fekete is jobb rajta. CSerébe kevésbé látszik oldalról a TV képe,csak szemből az igazi.
50 HZ látszik. Sajna minél nagyobb a tv annál jobban előjönnek a hibák rajt. Minden apró dolgot észre lehet venni,főleg mozgásnál. Javasolt nagyobb képfrissítéssel rendelkező TV-t venni. Jobb ha direkt háttérvilágítás van,mintha oldalról kéne megvilágítani az egészet. MErt akkor lehet területeként szabáéyozni a fényt. Local dimming funkció eléggé hasznos. -
addikt
válasz Zöldfülű8 #38583 üzenetére
Már csak a méret alapján is az LG a nyerő. Nagy különbséget ne várj ebben az árkategóriában. Csak 200k felett lenne egy minőségbeli ugrás. Sokkal fontosabb a méret. LG oprendszere pedig elég jó.
Én max 2 méterre raknám a 49"-olt,mert akkor már látszik a 4K felbontás. -
fjanni
tag
Egy kis összehasonlítás:
Sony Bravia KD-49XG8396 - 200-tól VA Edge 120Hz
Sony Bravia KD-49XG9005B - 285-től VA Direct 120Hz
LG 49SM8600PLA - 227-től IPS Edge 120Hz
LG 49SM9000PLA - 290-től IPS 10bit Direct 120Hz
Samsung UE49RU8002 - 170-től VA Edge 60Hz
Samsung QE49Q60R - 210-től VA Edge 60Hz 2tuner
Samsung QE49Q70R - 290-től VA Direct 60Hz 2tuner
Ezek a befutók, ezekből kellene választani.
Az látszik hogy a direct led-ért kb. 80 eFt plusz pénzt kérnek. Megér ez ennyit?
A Samsung 50Hz-es, akinek ilyen van észreveszi a problémákat amiket a fórumtársak jeleztek?
A 2 tuner szerintem jó dolog, mert mikozben az egyik adást nézed, a másiat felveheted. Az egy tuneresnél csak azt veheted fel amit éppen nézel, ennek meg nincs sok értelme.
A Sony-k ebben a kategóriában már VA panelesek. Rájöttek hogy ez szebb képet ad?
Az IPS direct leddel azért jelentősen javíthatja a kontrasztot, nem?
Ezek közül és ezen szempontok alapján melyiket és miért választanátok?
Esetleg más javaslat?
Filmekre és TV-re, nem játékra.[ Szerkesztve ]
-
klajax
csendes tag
Sziasztok!
Véleményetek szerint mennyire mennyire biztos, amit itt írnak egy készülékről?
Ha ez valóban VA paneles, nagyon jó vételnek tűnik házimozihoz /mármint a Sony/lajos
-
klajax
csendes tag
Hali!
A Sony biztos, hogy ips? Honnan tudod? A köv. oldal szerint VA paneles, a sony.hu nem tudta a választ, vagy lusta volt utánanézni:
https://www.displayspecifications.com/en/model/795a1876lajos
-
Digitang
csendes tag
válasz grabber #38577 üzenetére
3 meter alatt van mindket pozicio, ahonnan nezni szoktuk. Az egyik eppen ketto korul van.
[link] nitro16:
Igy is lehet nezni igen csak van azert difi a nem kell torodni vele vs. ha esetleg elaszom a teve elott es a netflix megkerdezi hogy meg mindig nezem e? Az beeg e stb, de nem szeretnek floodolni jobban elfilozok ezeken koszi![ Szerkesztve ]
-
nitro16
senior tag
válasz Digitang #38576 üzenetére
Megértem én is jártam/járom ugyan ezt a kört. Elöszőr q70 volt vissza mondtam, most rendeltem q80 de nem is biztos jutna meg 2 hetet várni kellene, mondtam akkor hagyjuk.
(Amúgy most játszanak a készletekkel is, hogy aki bemegy személyesen annak tudjanak mindjárt adni fekete péntekes napokon szóval.... nem rossz a q80 csak nincs dts dekoder, meg hdmi 2.1 se.Amúgy ha olvastad, hogyan cserélgeti meg adja vissza a lovét a lg, akkor nem annyira gáz. Mert előbb utobb úgy is lesz valami vele és teszem azt fel most veszel egyet 1 év múlva beég cserélik, majd lehet akár a csere panel is rossz lesz akkor meg már kérheted vissza a casht. Így meg akkor ha úgy nézük ingyen használtad az idő alatt és lehet mindig upgradelni. És ha esetleg most beesne megint ilyen 5 éves lg gondoskodás akkor meg még jobb.
-
Digitang
csendes tag
válasz nitro16 #38574 üzenetére
Oled topicbol vegigolvastam a 2019-es evet es neztem egy rakas videot, sajnos nem merek beleugrani hiaba gyonyoru. Vegyes felhasznalassal, jatekok hudjaban levo voros hp csikkal es a parommal, akitol nem varom el, hogy egy kikapcsolodasra valo eszkoz hasznalata kozben arra figyeljen mit hogy csinal, hogy kimelje a keszuleket. Es oszinten en sem szeretnek ezzel foglalkozni.
Eleg kozelrol nezzuk amugy a tevet, szoval nekem az 55 is nagynak tunik itthon, mig a boltban nevetsegesen kicsinek a wall mounton ugyhogy gondolom a 65 is impressziv lenne, csak ugye a megalomania..Ja neztem a boltban azokat a samsungokat es tenyleg semmi zavarot nem lattam a betekintesi szogben eloben. Teszteken igen de teszteken minden rosszabbnak nez ki.
[ Szerkesztve ]
-
nitro16
senior tag
válasz Digitang #38571 üzenetére
Jól mondod, nálad el kell dönteni, hogy rosszabb képmegjelenítés de 75" vagy jobb és 65". Sajnos a 75" nagy a felára. Samunál q80-tól van olyan réteg amelynek köszönhetően kb semmit nem torzul oldalról a kép. Szerintem qe65q80 vagy q82 lesz megint 450k körül mm-ben, kérdés mennyit kell várni rá mire megkapod ha az mellet döntenél.....
Meg ennyiért már a 65" oled is játszik.idén a legjobb díjat a samu tizen rendszere nyerte ell. Szerintem (lg meg samu mostani op rendszere a legjobb).
-
stilo18
addikt
válasz Timeola #38565 üzenetére
Szia,
Ha a keret nagyon fix, akkor 55Q60-at vennék, napokban többen is vettek, viszonylag pozitív véleménnyel.
Ha egy 10% körüli felár belefér, akkor az 55Q70 - et venném. (279k)
A FALD Led - nek, illetve a magasabb fényerőnek köszönhetően ha HDR - es filmet néztek, látványos lesz a különbség.
Vagy ugye a másik tipp mindig az 55XF9005 - ös Sony. Ezt most 289k - ért tudod venni.Ők ketten már a közép-felső kategóriávban versenyeznek, uralva is annak a szegmensnek az ajánlott kategóriáját.
Illetve egy utolsó tipp [link]
Edigital-nál nagyon jó áron hozzá lehet jutni és még marad is a zsebben pénz.#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
Digitang
csendes tag
válasz dave_gahan #38524 üzenetére
Igen ezt neztem benne van a top akarhanyban a fejemben. Elkovettem azt a hibat, hogy elmentem a media marktba megnezni, hol tart az ipar jelenleg es igazabol minden tetszett, ami oled vagy qled es nano cell.
Nem tudom hogy a kepminoseg vagy a meret legyen a fo preferencia, mert ha csak 65-os meretet vennek, akkor beleferne qledbol is magasabb kategorias, aminek szamomra okesak voltak a betekintesi szogei.(csak a tizen nem szimpi igazan)
Igazabol olyan tevet szeretnek amivel boldogan kihuzom egy kevesbe beegos oledig vagy ne adj isten microledig. -
pzolika9512
aktív tag
Hali Szakik. Pár hónap múlva remélhetőleg új tv-t fogok venni. Ebben kérném a segítségeteket.
Max keret 300 ezer forint. Normál tv adást sosem nézek, általában youtube-t és netflixet használok. Illetve XBOX One S-en tolom a gameket, de majd tervezem megjelenéskor megvenni a ps5-öt.
Tv hangja nem lényeg, mert van soundbar.
Szóval ezek alapján mit tudtok ajánlani?|| Én, ha valakinek ígérek valamit, meg is tartom. Ha pénzt ígérek, azt is megtartom. Megtartom magamnak. A pénzt. ||
-
Zöldfülű8
csendes tag
Sziasztok!
Holnap Black Friday az Auchan-ban. Három tv közül nem tudok dönteni. Melyik lenne jobb az mi céljainkra? Tudom, nem egyforma a képátló, de nem az alapján döntenék.JVC LT55VU3905 -> ~100E Ft
LG 49UM7000 -> ~100E Ft
Samsung UE43R7200 -> ~85E Ft
Samsung QE43Q60R -> ~150ETV nézés (sok foci, szórakoztató műsorok), mobil merevlemezről filmnézés (Western Digital)
Kb. 2,5m m távolságról, szemből néznénk, falra szerelnénk, szóval kicsit alulról
Házimozi rendszert a későbbiekben szeretnénk csatlakoztatni hozzá
Számítógépet, laptopot, x-box-ot stb. nem csatlakoztatnánk rá
Netezni sem ott neteznénk, Netflix és hasonlók sem jönnek szóbaA fő szempont, hogy ha merevlemezről mozizunk, akkor gyönyörű képe legyen és lehetőleg ne kelljen órákat kalibrálni előtte.
Segítséget előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
Szia ! Ha nem középről ( több helyről ) is nézitek, akkor IPS panelre van szükséged.
A mai 1. levelemben olvashatsz róla.
Képfrissítésnél van 50 - 60 Hz és 100 - 120 Hz, a többi csak egyéb képjavító technológia.
A 100 - 120 Hz es tévéknél szokták úgy reklámozni, hogy a teniszlabda nem húz csíkot.
Sok 50 - 60 Hz - es is jó. Olyan TV nincs, ami biztosan 10 évig jó lesz. Sajnos nagyobb a valószínűsége, annak, hogy nem, ezért ajánlatos a 2 év garancia mellé + 3 évet venni.
Így 5 évig nyugodt lehetsz.
IPS paneles és 100 - 120 Hz az LG 49SM9000 [link]
A Sony 49XG8196, 8096 szintén IPS panelesek, de "csak" 50 - 60 Hz és androidosak.
Itt láthatod az adataikat : [link]
Érdemes néhány készüléket kinézned az árukeresőről, majd üzletben az otthoni nézési távolságból és szögből kipróbálni. Nem találsz 2 egyformát.
Háttérvilágításnál minden panelnél ( edge, direct led ) vannak, lehetnek bevilágítási hibák.
Ha a kérdéseidet beütöd a google keresőbe, sok infó előjön . [link]
Nem mindent pontosan írnak, de érdemes olvasgatni. Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Timeola
aktív tag
válasz stilo18 #38559 üzenetére
Szia! Egy hasonló választ tudsz adni a 250K tévékre is? Nekem annyi a keret és sajnos még mindig tanácstalan vagyok. Főleg nappal, sok youtube menne rajta, főleg szemből és nem "kritikus" szemmel nézzük. Annyira örülnék ha tudnál nekem segíteni! Philips volt előtte, nem szerettük... állandóan fagyogatott, szinte csak negatívan tudok róla nyilatkozni. Nagyon köszönöm!
-
Pug
veterán
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok (mivel a 2 db nálam járt Sony KD49XG8396BAEP finoman szóval nem hozta azt a szintet, amit elvártam volna), hogy 49-55-ös méretben milyen direct led-es készüléket ajánlotok, LG SK8500-as volt a kiszemelt, de azt már sehol se kapni.
-
AL
addikt
válasz tamas_s #38531 üzenetére
Szia ! Tudtommal a 8200 - es elég gyenge, csak 50 - 60 Hz. A 8500 - as már 100 - 120 Hz.
Ezek IPS panelesek.
VA paneles és az elmúlt heti akciókban 190 körül volt a Sony 49XG8396.
Itt láthatsz adatokat : [link]
Hétvégén biztos olcsóbbak lesznek, figyelni kell .
Választásnál vedd figyelemben a paneleket, előző leveleimben olvashatsz róluk. Üdv. -
eboostr
aktív tag
Csak nekem nem nyílik az összefoglaló?
-
stilo18
addikt
válasz TomTom123 #38545 üzenetére
Nem tudom mi a semmit mondó abban ha megírod, hogy erre a tv-re van kereted?!
Írjam azt, hogy vegyél egy 65C9-et mert azon jobb lesz filmet nézni?
Jobb lesz, de ha addig lehet nyújtózkodni ameddig írtad, akkor nem értem mi a rendes válasz...Az olcsó kategóriában nincsenek csodák... Milliószor le lehetne írni, de ha valaki használja a keresőt, akkor egyből válaszra lel...
Az olcsó modellek között egyetlen egy érdemleges különbség van, mégpedig a milliószor írt VA vagy IPS panel.
Hiba azt hinni, hogy 150k környékén az egyik gyártó oled minőséget ad, a másik pedig épphogy üti a belépő szintet.
Mindenhol 8 bitet kapsz (8bit +FRC - t hagyjuk), 300 cd/m fényerőt, ips - nél 1000 alatti/körüli fényerőt, VA - nál 4000 felett kb.
Más és más a tv oprendszere, ezekről is millió videó van a neten, teszt.
A tippem, hogy aki belépő kategóriás tv-t választ, döntse el, hogy ips vagy VA és utána ahol a legjobb garancia / ár metszete találkozik, ott le kell csapni rá.
-
addikt
válasz Tatatrans #38551 üzenetére
Azért az árért az egyik legjobb tv. Nem választasz vele rosszul. Én is azt vettem,kisebb méretben. De ha érdekel másik nagyon hasonló tudású tv az a Sony Bravia KD-65XF9005B. Nem jobb csak más. Tudásban árban ugyanannyi a kettő,csak akciók idején szokott az egyik olcsóbb lenni a másiknál. Pár apró különbség van a kettő között.:
Sony XF900: android-ot használ,tud Dolby visiont,nagyobb fényerő
Samsung Q70: Szebb fekete,jobb input lag játékoknál,jobb a hangzása,jobb a távirányítója szerintem
Azt tudom javasolni,hogy nézd meg mindkettőt és amelyik szimpatikusabb azt vedd meg. -
AL
addikt
válasz Axel pRo #38519 üzenetére
Szia ! 49 - es méretben ritka a 100 - 120 Hz. A Q60 is csak 55 - ös méretben az.
Itt láthatod néhány készülék adatait, a legtöbbet itt meg tudod nézni.
Az elmúlt hétvégéken 190 ezer volt a Sony 49XG8396, ami VA panel, 100 - 120 Hz és androidos. Ha beütöd a google keresőbe a típusszámokat találsz infókat, teszteket.
55 - ös méretben legolcsóbb 100 - 120 Hz - es a Samu 55RU8002
Üdv. -
addikt
válasz lionshamlet #38550 üzenetére
Bekapcsolod és élvezed a tv-zést Tökéletes fekete és gyönyörű színek. HDR tartalomnál lefolyik a tartalom a tv-ről. Kb ennyi Amúgy kerüld a magas fényerőt(ha nem muszáj 30 fölé ne nagyon állítsd) és az állandó képtartalmat,ami beéghet a Tv-be. Filmezés csak is koromsötét szobában és 4K HDR tartalommal. Nézz be az OLED topikban. Ott majd segítenek és elmondanak neked mindent.
-
snecy20
nagyúr
-
Tatatrans
csendes újonc
Ezzel szemezek Samsung Qe65q70ra mit gondoltok? Vagy esetleg ebben az árban már van jobb?
-
Sziasztok. 4K tv-hez milyen külső tárolót ajánlatok. 60GB körüli 4k-s filmekhez? Elég lehet egy pendrive vagy egy 5200rmp-s külső merevlemez? Vagy mindenképp ruházzak be egy külső ssd-re?
-
AL
addikt
válasz TomTom123 #38514 üzenetére
Szia ! Mindegyik VA panel oldalról torzul, csak szemből jó.
A torzulás készülékenként eltérő ( egyik jobb, másik rosszabb ).
Ha fontos, hogy oldalról is jó legyen, akkor IPS panelest vegyél. A beállítás egyénileg eltérő, mindenkinek más tetszik. Rá kell szánni néhány órát és egy jó, minőségi adásnál egyenként ki és be kapcsolgatni a rengeteg képbeállítást. Ha nem tetszik, amit beállítottál, akkor a gyári képbeállításokra vissza lehet állítani.
A Qled is VA panel, készülékenként ( típusonként ) eltérő a torzulás.
A panelre figyeljél, mert fontos ! ( VA , IPS )
Mindegyiknek van jó és rossz oldala is. Szemből és sötétben a VA a jobb és ennek nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha oldalról is nézed, akkor az IPS a jobb.
Ha VA panelnél elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Mindegyik készülék más. Itt láthatsz néhányat az árkategóriádban ( hétvégén újabb akciók lesznek ). Néhányról sok vélemény is van, olvasgassad hátha segít.
Itt van néhány készülék adata, vegyesen IPS és VA. A Sony FHD, de jó .
Azt nem tudom, hogy HBO GO ra melyik jó , érdeklődjed meg. Ha valamelyik készülék kijelzőjére, adataira kíváncsi vagy, akkor a táblázat jobb felső sarába kell a típusszámot beírni. A Samuknál általában az utolsó számot le kell hagyni.
Érdemes üzletben megnézni őket a végső döntés előtt. Néhány készüléknek torzak a színei.
Ismeretlen üzletekkel vigyázni kell, néhány üzletben kevesebb garanciát adnak.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz lionshamlet #38541 üzenetére
Az egy jó tv ,jól választottál
-
Axel pRo
aktív tag
Mondjuk neki épp válaszoltak, de ahogy elnéztem a fórumot visszaolvasgatva azért szembetűnt, hogy a kérdések egy jelentős része nem kerül megválaszolásra, így azért nem lep meg ha ezek az emberek szétposztolják a topicot.
[Többek között ez is a figyelmen kívűl hagyottak táborát erősíti][ Szerkesztve ]
"Cogito ergo Sum."
-
TomTom123
csendes újonc
Sziasztok !
Mi errol a tvrol a velemenyetek ebben az árkategoriaban milyennek számít ez?
Tv-zes es hbo go, yt-ra hasznalnam,semmi extra igeny. A qlednek is a képe, szine torzul vagy csak a va ledeknek?samsung ue43ru7022k
tobb velemenyre vagyok kivancsi, koszonom
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Szerintetek érdemes még most BF akcióban lecsapni valamire 150k kategóriában vagy úgyis lemegy az áruk az év elején a kifutó modelleknek?
-
tamas_s
friss újonc
válasz pinnacle #38537 üzenetére
MM személyes vásárlás esetén el lehet állni, de csak 3 munkanapon belül, és ajándékkártyán adják vissza a pénzedet, így náluk kell megvenned a következő tv-t is. Jobban jársz, ha online rendeled áruházi átvétellel, úgy 14 napon belül hátrányos következmény nélkül el lehet állni.
-
mzso
veterán
HDMI 2.1 már előfordul olcsóbb és kisebb méretű TV-kben is vagy még mindig csak a luxus kategóriában?
-
pinnacle
nagyúr
válasz pinnacle #38137 üzenetére
Megnéztem az LG 55C9-et. Nagyon jó a TV képminősége, színhűsége, mozgás megjelenítése. Beégésnek nyoma sincs. Viszont FHD, SD felvételeket 4 méternél messzebbről kell nézni. Ilyen jelnél zajosabb a képe, mint az FHD TV-nek. Valóságban zajosabb volt ennél. 55SM9010-en is néztem, az még rosszabb volt. Pedig ezek azért már jobb 4K-s TV-k. Gondban vagyok, mert a feleségem jogosan reklamálja, hogy a VA oldalról fakul, de 4K-n meg a TV adások minőségével lenne gond.
MM-ben azt mondták, hogy áruházi vásárlás esetén is el lehet állni 14 napon belül, csak nem reklámozzák. Azért érdemes rákérdezni. Lehet, hogy pl. a C9, nem is lesz az MM Onlineon, csak áruházakban.
-
tamas_s
friss újonc
válasz snecy20 #38532 üzenetére
Köszi, azt én is olvastam, hogy az edge led jár némi kompromisszummal, de egy FALD-es példány már nagyon túlmutatna a lehetőségeimen, nemhogy OLED. Van más márka/modell, amit érdemes megnéznem, vagy ennyiért nem jár jobb?
Főbb igények emékeztetőül: 200 eFt, 49-50-es méret, nem teljes sötétségben használnánk, sorozat+XBOX, DLNA és YouTube legyen, szokásos kodekeket támogassa, más smart funkciók nem fontosak.
-
Rush77
aktív tag
Sziasztok!
A közeljövőben tervezem a TV-m lecserélését valami újra és a segítségeteket szeretném kérni ebben.
Az alábbi paraméterekre gondoltam.
Ár: max 250k de inkább 200 közelében
Méret. Max 49-50"
A szoba relatív világos, és nem lehet teljesen besötétíteni már ha ez számít.
Felhasználás: Vegyes. TV, Netflix, Plex, HBOGO, YTÁltalánosságban az LG felé hajlanék mert de nincs kőbe vésve
Olyan TV-k amik Androidosak kizárva. Volt és nem kell még egyszer.Köszi.
Üdv,
ANdrás[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Egyébként melyik manapság tuti és jó ár-érték arányú VA panel TV 43 colig?
-
-
tamas_s
friss újonc
Sziasztok!
LG 49SM8200PLA vásárlásán töröm a fejem, mert szívesen néznék NanoCell TV-t, és a jelenlegi 200K-s keretekbe csak ez a modell fér bele. Esetleg a 49SM8500PLA akcióban. Tervezett felhasználás: 90% rajzfilm és sorozat NAS-ról (DLNA), 10% Xbox. Nagyot fogok csalódni?
Ha igen, tudnátok javasolni alternatív modelleket? Samsung az XVid/DTS probléma miatt nem érdekel, múlt héten vittem vissza egy RU7022KXXH-t, mert egyetlen videót sem sikerült lejátszania a gyűjteményemből.
Köszi!
-
TomTom123
csendes újonc
Sziasztok!
Szerintetek gáz megvenni egy ilyen tv-t?
csak tv-musorokra es hbo go, 4k filmekre hasznalnam, konzolt, pc-t nem kotnek ra.Erre a tv-re van keretem.
Samsung ue43ru7022kkoszi a valaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
Helló!
A Philips 43PUS6704 a legolcsóbb Ambilight-os TV?
Erről tudja valaki milyen paneles? Engem VA érdekelne. (Remélem nem ennél is a vegyes panelezős szivatást csinálják...) -
-
Arpitov
csendes tag
Sziasztok!
Segitseget szeretnek kerni TV vasarlassal kapcsolatban.
Meret : 55 col
Marka az szinte teljesen mindegy, de megbizhato TV-t keresunk.
Felbontas: 4k
Falra szereles lehetosege fontos, kompatibilis TV-t keresunk amit egy konzolra fel tudunk tenni.
Jatekra (xbox) es filmezesre lenne hasznalva.
Arkategoria: 150-180k max, ennel tobbet nem tudunk ra szanni sajnos
Koszonom a tippeket![ Szerkesztve ]
Arpitov
-
Sziasztok mi a vélemény az LG 49SM9000PLA-val kapcsolatban?
-
dave_gahan
aktív tag
válasz Digitang #38515 üzenetére
Ha IPS a preferált, sztem ez jó választás:
https://www.arukereso.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-c3164/lg/75sm9000-p464177988/# -
addikt
válasz lionshamlet #38522 üzenetére
Nagyon semmit. Szerintem ehhez komolyabb tv kell,hogy minden meg is látszódjon rajta.
Hiába tud a dolby vision 12 bites anyagot,ha a tv csak 10 bitet tud megjeleníteni. -
lionshamlet
senior tag
válasz grabber #38521 üzenetére
Aha, q70-et is neztem volna, csak nem talaltam akciósan.
(Nem magyarorszagon vagyok)Es eppen ezt a sonyt tálaltam, ami nem gagyi még.
A menü lassúsága nem zavar, ugyis csak ki meg bekapcsolom a tv-t.
Viszont jo lenne ha a kép az fain lenne, illetve naprakész lenne a hdr tamogatas is.
Mit veszitek azzal ha a tv nem tudja a hdr10+, csak a hdr10-et?
Illetve mi a reális kulonbseg a hdr10 es a dolby vision között?[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz lionshamlet #38520 üzenetére
Ha játék lenne,akkor a Q70-el jobban járnál a kisebb az input lag-ja. Sony-nak jobb a mozgás megjelenítése. Sony is jó tv,csak az android miatt lehet döcögősebb a felhasználás.
-
lionshamlet
senior tag
Hello, érdemes még megvenni a SONYKD-55XF9005 megjelenítőt?
Csak Ps4-hez illetve mozira lenne használva.A hdr10+ szabvanyt nem tudja, ez hátrány valamiben?
Cserébe megy a dolby vision is. -
Axel pRo
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, tv-t keresek 49" nagyon max 55" méretben, főként ps4 pro használatához (tehát magasabb képfrissítés, HDR mindenképp szempont lenne), panel terén talán VA ami jobban bejön, de IPS sem probléma, a prioritást az első két feltétel élvezi. Ezen kívül filmnézésre, sorozatnézésre használnám.
Mindezt mindössze 180ezer (indokolt esetben 200ezer) forintból szeretném megúszni.
Nagyon tetszik élőben a Samsung q60, de ahogy olvasgattam PS4 pro-hoz nem nagyon ajánlgattátok a samsungokat alapból, inkább a Sony-kat.
Válaszotokat előre is köszönöm!"Cogito ergo Sum."
-
fcc
aktív tag
Hi!
A Samsung Q70-hez nincs "rendes" távirányító, csak a smart? -
rbgm
csendes tag
Szervusztok!
Bocs, hogy hosszabb leszek, de a tágabb családban TV-vásárlás a terv, és ebben nekem kellene segítenem...
Sajnos én nem igazán vagyok otthon a témában, bár próbáltam már némileg utánaolvasni - ezért itt most szeretném hozzáértők segítségét kérni, mit válasszunk.
Az alábbi igények már egyértelműek:
- 4K-s felbontású legyen
- jó képminőséggel (de nem kell házimozinak lennie)
- inkább világosban néznék, mintsem sötét szobában
- nemcsak egyetlen székből, hanem többen, több helyről
- elsősorban filmeket és TV-műsorokat (sportműsorokat csak elvétve) T-Home/Digi/UPC-n keresztül
- illetve TV-okosítón keresztül internetes tartalmakat és/vagy telefon tükrözött képernyőjét
- nem feltétel, hogy okostévé legyen, mert úgyis van hozzá külső TV-okosító vmi aktuálisabb Android-dal
- játékkonzol vagy PC valószínűleg soha nem lesz rákötve - ez nem is cél
- de mondjuk HBOGo, Netflix vagy hasonló streaming szolgáltatás elképzelhető
- az jó lenne, ha nem lenne nagyon feltűnő szaggatás vagy elmosódás gyorsabb mozgásoknál
- különösebb csatlakozó nem szükséges - egyedül a TV-okosítót kell tudni rákötni, de annak egy sima HDMI elég
- lehetőleg a következő mondjuk kb. 10 évet szolgálja ki túl nagy kompromisszumok nélkül
- semmiképp nem kell 50 collnál nagyobb (mivel nem fér el)
- és ne is kerüljön mondjuk 300 ezer forintnál többe (inkább alatta legyen)
...a fentiekkel párhuzamosan a kérdőjelek is szaporodnak - ezekben kérném a hozzáértők tanácsát:
1.) valószínűleg QLED-technológiás TV-t választanánk - de lenne esetleg más, ami megfelelőbb lenne a fenti felhasználásra?
2.) ezen belül (avagy persze kívül) az mennyire lényeges, hogy a panel edge-lit-es vagy full-array megvilágítású, vagy mi egyéb?
3.) és mennyiben érdemes olyannal foglalkozni, hogy milyen a TV-nek a local dimming-je vagy egyéb, számomra nagyon szakmainak tűnő paramétere?
4.) az, hogy 8 vagy 10 bites a színmélysége egy panelnek, az mennyire észrevehető nem "hifi szeműek" részéről - érdemes erre hangsúlyt fektetni?
5.) és a HDR-technológiát mennyire éri meg forszírozni?
6.) 50 coll alatti méretekben nem igen találtam 60Hz fölötti valós képfrissítésű TV-t - a kérdésem, hogy vajon számít-e ez, mekkora lenne a minimálisan elvárt képfrissítés manapság (+ még kb. 10 év)?
7.) egyelőre nem tudok olyan forrást az XBOX vmicsodán és gamer PC-ken kívül, ami 60Hz-nél nagyobb frissítésű inputot adna, és ezek egyike sem célcsoport - de van esetleg más, ami miatt érdemes 60Hz-nél nagyobb natív képfrissítésűt keresni?
8.) ha igen, mi lenne a jó: 120, esetleg 240Hz?
9.) és az mi mindenre lenne valójában jó? (játékokon kívül - ami nem cél)
10.) a különböző gyártók hangzatos marketinges elnevezésű képfrissítés javító technológiái mennyire hasznosak: mennyire észrevehetők, mennyire számítanak, és melyik igazán jó?
11.) melyik gyártót és/vagy melyik modellét ajánlanátok vagy nem ajánlanátok konkrétan - ha van ilyen?
...ezeken kívül milyen további egyéb szempontokat kellene még figyelembe venni egy igazán jó TV választásához, mely hosszú időre szólna?Előre is nagyon köszönök minden hozzáértő jótanácsot! :-)
-
Apzung
csendes tag
válasz TomTom123 #38514 üzenetére
Tudomásom szerint minden VA panelnél erősebb torzulás vehető észre mint az összes többinél a betekintési szöget illetően.
Q80-tól már sokkal jobb a helyzet mint egy 70-es esetében. Utóbbi van ismerősnek, nem is igazán kellett nagyon oldalra mászni és máris sárgult a fehér, torzultak a színek. A 80-asnál is megvan ez, de az már körbeülhető és mindenki kb. ugyanazt fogja látni.
Egy átlagfelhasználónak valószínűleg bőven elég egy Q70 ha többnyire szemből van nézve.
Nekem muszáj volt egy Q82-re beruházni mert a 70-esből egyből kiábrándultam mikor megláttam.qe65q70 asszem 320k körül volt akciós az euronicsben pár hete
qe65q80 most 600, de BF-en 450k volt
qe55q80 most 450k, BF-en nem tudom mennyi volt az ára, nem néztem ha egyáltalán le volt akciózva[ Szerkesztve ]
-
Digitang
csendes tag
Sziasztok!
75”-os meretben keresnek tevet.
Az osszeg keplekeny de orulnek ha 5-600K HUF-nal nem lenne tobb.
Oldalrol is nezzuk a tevet, es vendegek is gyakran jonnek szoval a VA panel kiesik.
Kampanyszeruen jatszom is konzolon, van hogy hetekig belemegy napi 4+ ora.
A parom valoszinuleg nem fog odafigyelni arra, hogy hogyan hasznalja a keszuleket, es oszinten en sem szeretnek barmennyire is csabito az oled ugyhogy en IPS panel fele huzok.
Jelenleg is ilyen LG van. (Bar pontosan tudom milyen bena sok szempontbol.)
Leginkabb gyenge lampafenynel hasznaljuk, vagy nappal sotetito fuggony mellett.
Amit nezunk: Streaming, kulso forrasbol letoltott filmek, es egy ket UHD BD, konzolA problemam az, hogy nincs gyarto preferenciam es mivel most a VA/oled panelek mennek nem tudom milyen ips lenne jo vetel egy kb harom-negy evre ekkora meretben.
koszi a valaszt barkitol
[ Szerkesztve ]
-
TomTom123
csendes újonc
Sziasztok!
Kérdesem a következő:Melyik az az árkategória samsung va panelnal ahol a beesési szög valtozasa eseten nincs a kepben nagy valtozas? Vagy ez minden va-nal így van , hogy romlik a kep minosege oldalrol?
mi a helyes beállitas egy va panelos tv eseten gondolok itt a kontraszt, fenyero, tekitettseg, arnyalat , élesség, szín stb ertekekre, hogy ez a beesési szog valtozasakor elvezhetobb maradjon a kep.
koszi a valaszokat!
-
DrBubo77
veterán
Valakinek van tapasztalata a HITACHI 50HK5000 televízióval? Érdemes ilyet venni? Milyen a minősége? Milyen a kezelőfelülete?
ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
-
flymi
addikt
Hi!
Szemezgetek a tévékkel, de egyelőre csak tapogatózok.
Philips, LG, Samu hármasból válogatnék a noname és egyéb BF bestbuy márkák helyett.
Méret 80cm de max 100.
FHD ekkora méretben gondolom elvárható, 4K nem kell, HD soványnak tűnik. Nem kell okos legyen.
Legyen 5 év múlva is tévé, ahogy a mostani böszme nagy képcsöves LG is az több, mint tizenakárhány év után.
Keret kb 70-80k környéke ami jelentősen szűkíti a kört, de ezeket néztem első körben a teljesség igénye nélkül:Philips 32PFS széria "alja" (4132/12; 5603/12; 5803/12 smart)
Philips 32PFT4132
Samsung UE32N5002
LG 32LM6300PLA SmartMelyikkel nem nyúlnék mellé? Mit tudnátok ajánlani?
Előre is kösz![ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
dandy91
tag
Sziasztok!
Az alábbi tv vásárlásán gondolkodom:
samsung ue55ru7402
Tudna valaki egy pár pro-kontrát írni?
Megéri az árát?"Never Give up"--"No pain,no gain"--"Who dares wins" Uplay: Bower_0
-
AL
addikt
válasz Beelzee #38466 üzenetére
Szia ! Itt láthatsz néhányat a márkásabbak közül : [link]
Az előző levelemben lévő kijelzőválasztás fontos, hogy jó ( nem torz ) képet lássanak a Szüleid .
Az adattábla jobb felső sarkába beírva a típusszámokat megnézheted az adatokat és négyet össze is tudsz hasonlítani.
Ha olcsóbb kell 5 év garanciával, akkor ezt is nézd meg : [link]
Üdv.
-
AL
addikt
Szia ! A panelre figyeljél, mert fontos ! ( VA, vagy IPS ) .
Mindegyiknek van jó és rossz oldala is. Szemből és sötétben a VA a jobb és ennek nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha oldalról is nézed, akkor az IPS a jobb.
Ha VA panelnél elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Mindegyik készülék más. Itt láthatsz néhányat az árkategóriádban ( hétvégén újabb akciók lesznek ) A készülékekre kattintva az alsó részen lévő árdiagramnál megnézheted az évjáratot.
Itt van néhány készülék adata, vegyesen IPS és VA. Az LG - nél néhány készülék nem igazi 4K. Az első oszlopban lévő 7400 is ilyen ( RGBW szerkezetes ), de sokan ezt észre sem veszik.
Érdemes üzletben megnézni őket a végső döntés előtt. Néhány készüléknek torzak a színei.
Üdv. -
AL
addikt
válasz PATTA86 #38463 üzenetére
Szia ! A Q70 VA paneles, ha az kell, akkor a Sony 55XF9005 mostanában jó akciós áron van.
Háttérvilágítása mindkét készüléknél a legmodernebbek közé tartozik.
Mindkettőnél valós 10 bit van (jobb színek) és 100 - 120 Hz.
A Sony androidos. Itt láthatod az adataikat [link]
Panelek : [link]
Ha IPS panel kell mégis, akkor egy kicsit gyengébbek vannak : 55XG8505, 8596, 8577
( mindhárom ugyanaz, edge led és android ), vagy az LG 55SM8600 (talán ez a leggyengébb), jobb és szintén Direct led az 55SM9010 [link]
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Showhai
tag
Sziasztok!
Valamiért Chrome alatt nem nyílik ki az összefoglaló, de igyekszem lényegretörni.
Tudnátok ajánlani nekem? Nincsenek nagy igényeim...talán.
Felhasználás: játék elsősorban, FPS, PC-ről.
FullHD, 60 Hz elég.
40" körül
100kHUF max, de ha olcsóbb assebaj
Nem SMART lehetőleg.Köszi szépen!
Duoble Chekc Everytihng
Új hozzászólás Aktív témák
- MW2 - MW3 játékosok baráti köre
- Magisk
- Hardcore café
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Asszociációs játék. :)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest