Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tutis
őstag
válasz NoMagix #36398 üzenetére
"Képernyő
Az UM7450 tévékészülék sorozat (az 50 "és 70" átlójú opciók kivételével) RGBW mátrixokkal van felszerelve (lásd az RGBW mátrixú és nem teljes 4K televíziókat ), közvetlen háttérvilágítással , és a kibővített HDR színtartomány támogatása többnyire deklaratív (lásd a HDR Pro különbségeket) és HDR Super LG televíziókon )."http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
NoMagix
addikt
Üdv!
Rendeltem egy LG 55UM7450pla tévét, ugye ez már nem RGBW paneles?!?
Sehol nem láttam róla infót, még a displayspec sem említi hogy milyen lehet!
Valakinek van valami infója? -
w333
félisten
válasz Vismajor01 #36395 üzenetére
Akkor oda szerintem elég lesz egy rádió is
Bocsi ezt nem hagyhattam kiiPhone 13 Pro Max & iPhone SE
-
Vismajor01
addikt
Ha 60 inch TV-t szeretnék minél olcsóbban akkor mit kell keressek? Semmi más nem érdekel, vak vagyok.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
junior19
senior tag
válasz stilo18 #36386 üzenetére
Én nem értem mi itt a probléma.
Megerősítette, amire itt a fórumban tippeltek néhányan.
Gyakorlatilag marad a tavalyi kínálat, s ahogyan néhány gyártó "fejleszt" még jobban is jár a vevő, mintha kijönnének egy új modellpalettával, ami még gyengébb is, mint a tavalyi volt.codec project
-
-
Snoop27
őstag
válasz stilo18 #36386 üzenetére
Meg is lepett volna, ha normális választ kapsz. Sztem azzal zárd rövídre, hogy rákérdezel, meddig fogják még gyártani, illetve forgalmazni a tavalyi, XF90-es modelljüket. Remélhetőleg ezt megérti, s ad is rá konkrét választ.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
nagyúr
válasz nitro16 #36387 üzenetére
Én ezen két készülék között vacilláltam, végül RU8000 lett a vége. A QLED-nek szebbek voltak a színei, de fényerőben és feketében az RU8000 jobb volt.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nitro16
senior tag
Természetesen meg fogom nézni őket élőben is a közelben lévő media-ba. Csak előre szeretnék tájékozodni. Illetve ahogy írtam is laikus vagyok a témában, így úgy járok majd mint más is aki írta itt, hogy annyira fel sem tűnt neki a különbség a tv-k között. Meg ahogy olvastam a különböző környezeti behatások is hatással vannak.
-
stilo18
addikt
válasz nitro16 #36384 üzenetére
Elképesztően elbeszélünk egymás mellett a Sony - s hölggyel, de idézek a levélből:
"Fórumokon olyan információ látott napvilágot, hogy mivel idén, tehát a 2019-es XG választékukban csak 49 collban szerepel a 49XG90 - es, ezért az 55XF9005-öt, illetve a nagyobb méreteket tovább forgalmazzák.
"Szeretnénk tájékoztatni hogy az XG90-es széria csak 123 cm (49") méretben érhető el, illetve az XF90-es széria 49", 55", 65" és 75" méretekben érhető el. "
Ennyire futotta harmadik próbálkozásra.
Bocsánat nem válasz akart lenni.
[ Szerkesztve ]
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
nagyúr
válasz nitro16 #36384 üzenetére
Nekem a Q60R képe nemigazán jött be élőben, főleg fényerő és a fekete mélysége volt - számomra - kifogásolható, persze több példányt is megnéztem. Ha teheted, nézd meg élőben, más, hasonló készülékekkel összehasonlítva.
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
nitro16
senior tag
Sziasztok
Szakik segítségét szeretném kérni tv kiválasztás ügyében, (micsoda meglepetés )
A nézési távolság 2,6m lenne.
Felhasználási terület: leginkább ps, mellette filmek és sorozatok nézése netflixen illetve laptopról megosztva.
Ár: max 380-400kÉn egy 55 vagy 65" qled-tv-re gondoltam. Nézegettem, olvasgattam az ajánlásokat is de laikus vagyok a témában így semmi rálátásom nincs sajnos. Ti mit ajánlanátok nekem erre a célra?
Ami tetszik bár nem tudom milyen választás lenne, az ez a kettő: [SAMSUNG QE65Q60RATXXH ] illetve a kisebb változata [SAMSUNG QE55Q60RATXXH]
Ha jól gondolom a FreeSync nagy előny lenne játékok alatt. Illetve az airplay2 is nagyon jól jönne számomra.
Előre is köszi
-
tutis
őstag
Na én abba is hagytam a nézelődést mert reggel felbasztam magam.
Tegnap az acuhanban találtam egy VA paneles LG-t. (50UK6750)
Mondom minden kritérium klappol, VA panel is, LG is, magic remote is.
ráadásul akciósan, 135ezerre volt kitéve. Reggel első utam az auchanba vezetett, mondom megveszem. Erre nem visszatették nem akciósra az árat, 160-ra.. Na mondom fasza. Az eladó mondta mivel jöttek idei modellek, így most frissült minden ár éjszaka
Öröm az ürömben hogy utolsó db volt, nem vettem volna meg mert ki volt téve.
Erre nagy mérgemben ránéztem az utódjára, a 2019-es kínálatra. Telekomnál láttam hogy az 50UM7450-es ki van téve, ugyanúgy VA panel, direkt led, magic remote. Na mondom a tököm se fog tovább kajtatni televízió után, egyik se jobb mint a másik (ugyanazon kategóriában) ugyhogy meg is rendeltem. Ha majd megjön, megosztom a tapasztalatokat. Néztem neten, teszteket nem nagyon találtam róla még mert friss modell, remélem nem nyúltam mellé.http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
addikt
válasz bacskait #36377 üzenetére
Gratula és sok nézett órát bele. Szerintem ne bogarászd túl a panel kérdést, ha normál tartalomnál nem látod a hibát, akkor élvezd a bitang képminőséget (: /nagyon akarod akkor homogén képekkel megtudod nézni, hogy milyen a paneled/
[ Szerkesztve ]
"It's only after we've lost everything that we're free to do anything." Télen snowboard, nyáron bringa + LEGO® PSN ID: oORastaMaffiaOo
-
-
Galahed
senior tag
válasz Snoop27 #36376 üzenetére
Csatlakozom hozzátok, arra a napi max 1 órára míg el nem alszom, tökéletes lesz a telekomos sony részletre. Nem beszélve arról, hogy az legalább (Bravia sorozat) támogatva van a nekem kellő android appok esetén (stream szolgáltatások).
Minél többet olvasom a fórumot annál jobb és jobb készülékeket találok, ó ez csak 20-al drágább, de akkor arra még teszek 50et és akkor egy árnyalattal jobb lesz a fekete felhő a fekete háttér elött... aztán jobbról előz az OLED stb...szóval elég volt. Köszönöm szépen a sok (tényleg okos, segítő szándékú) hozzászólást, elköszönök a topiktól és veszek egy Sony 65-ös Braviat. (persze ha ma nyerek a skandináv lottón akkor még benézek) Viszlát, és kösz a halakat!
-
bacskait
tag
válasz bacskait #36304 üzenetére
Tegnap elhoztam az LG OLED55B8PLA-t (5 évre biztosítással együtt).
Eddig nagyon tetszik. A képe, a menüje, a távirányítója is. Még nem találtam meg azt, ami nem tetszik. Idővel kijön majd az is, csak egy este nem volt elég rá. valószínűleg a szép kép elvitte még a figyelmet. :-)
Később majd beszámolok a tapasztalatokról.
Köszönöm mindenkinek aki segített a döntésemben vagy közvetlenül vagy a korábbi hozzászólásaival. (pl. OPiiPO, sakal83, Tyler Durden, AL) -
Snoop27
őstag
Tudd meg, hogy pont így vagyok ezzel én is. Hónapok óta nézem és keresem melyik lenne a legjobb ár/érték arányú TV, Sony legyen vagy Samsung, QLED vagy mégis inkább OLED. Egy idő után már tele az ember hócipője s rájön, hogy nagy valószínűséggel ki sem fogja használni, mert legtöbbet sz@r TV adás fog menni rajta, annak meg majdnem mindegy min fut (kis tulzással). Néha oda jutok, hogy megveszem az elsőt ami megtetszik és kalap, de ez kb fél órát tart s utána újra elkezdek teszteket és tapasztalatokat olvasni, szóval egy ördögi kör az egész. Perpill. Sony a befutó nálam.
LG Optimus G Black --> LG G2 32 GB Black --> LG G4 Brown Leather --> Note 5 Black Sapphire --> Samsung S8 Orchid Grey + Moto 360 --> Huawei P40 Pro --> iPhone 11 Pro Max
-
obre
csendes tag
Hasonlo problemakkal szembesultem en is. Nem ertek kulonosebben a tevekhez, az elmult hetekben igyekeztem osszeszedni a technikai tudast a netrol, forumokrol, innen, teszteket nezegettem ha talaltam a konkret tipusrol de mikor nezem ezt a 150 ezer arkategoriat a boltban nem tudok kulonbseget tenni a keszulekek kozott, nezem oket mint hal a szatyorban :) meg a VA panelt sem erzem oldalrol masnak mint az IPS-t. Persze benne van amit te is irsz, nem tudod hogyan vannak beallitva, hogy a bolti szar anyag megy rajta es/vagy a promo anyag, olyanok a fenyviszonyok amilyenek plusz ha kerdezel gyokerek a MediaMarkt eladok (egyedul a Sony kozponti szalonban ereztem magam embernek, ott komolyan foglalkoztak velem es elmagyaraztak dolgokat, lehet nem veletlen a Sony a szimpi nekem...)
Ugyhogy kezdek a fele hajlani h megveszem ami a legszimpatikusabb aztan viszont latasra, amugy is egy semmirekello 32-es HD ready TV lenne levaltva, azutan meg egy Orion Full HD is csillagrombolo lenne en meg itt tokolok direct vs edge ledeken :D
Jah meg egy halk gondolat, azert frusztralo ez mert inkabb PC-s korokben mozgok es ott ha pl van egy videokartya, proci siman utana megyek a neten es osszehasonlitom, mindent megtudok rola, de ez a TV tema nem ilyen, mar latom :)
-
Peter_
tag
Sziasztok!
43 colos tv vásárlása előtt érdeklődnék, hogy erről a modellről mi a véleményetek?
Samsung QE43Q60RA
Kb. 190000 Ft-ba kerül, esetleg más jobban megérné ennyiért?
Felhasználás: tv nézés, androidos boxról film nézés.
Főként szemből lenne nézve.
Esetleg ha nagyon mellé lőnénk vele mit ajánlanátok 43 colos méretben? -
tutis
őstag
Hát én most elmentem tv-t összehasonlítani, alsó kategória, LG vs Samsung (Um7100 vs RU7102)
ugyanaz a tv adás ment rajta, elvileg hd de kb szart se ért a képanyag Na mondom akkor értékelem a szart. IPS vs VA, direct led VS edge led. Hát igazából nem tudnám megmondani melyik a jobb vagy a szarabb.. Néztem én oldalról, szemből, közelről, távolról, egy sima tv adás mindegy min megy Szinekben szerintem Samsung már túlszaturált, de van akinek ez jön be. Talán a Samsungnál mintha több részletet láttam (arcon ráncok stb) de ez is olyan elenyésző mint a hangyafasz. Igazából szerintem alsó kategóriában nem várhatunk csodát, akár ips akár VA panel, kb ugyanazt tudja.
Ráadásul mivel nem tudom melyik tv milyen beállításon ment, így kb semmi hasznos infót nem tudtam meg félóra nézelődés után Néztem teszteket is a két tv-ről neten, hát ott se lehet eldönteni melyik a jobb.http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
LSiki
tag
Sziasztok.
40-es méretben keresnék PC-vel játékra(FullHD), esetleg youtube, hbogo képes tv-ét. Az se baj ha PVR funkciója is van(néha azért veszek fel TV-ből is műsort, ez úgy veszem észre az android tv-knél ez tabu).
TESLA, SHARP, TCL, HITACHI vélemény?
A 100K értékhatárt nem igazán szeretném még csak súrolni sem .
Tapasztalat van-e azzal kapcsolatban hogy 4K tv-én leskálázva FullHD-re (PC játék) milyen a kép?
Hitachi 40HE4002
Samsung UE40NU7122KXXH (4K)
SONY KDL40WE665BAEP (tudom, tudom árban ellentmondtam önmagamnak )
TCL 40ES560 (nincs PVR)
Ezekkel szemeztem eddig.
Előre is köszönöm a tippeket : LSikiHa kérdeznek, válaszolok.
-
Khelben
nagyúr
Sziasztok, telekomtól szeretnék venni egy 65-ös tv-t olcsón. Egy edzőterem féleségben lenne elhelyezve, 99%-ban 720p-s film és 1080p-s youtube menne rajta. A képminőség igazából nem elsődleges szempont, inkább a fényerő és az ár a fontos (világos helyiség). Ha lenne rajta normális youtube kliens vagy telefon képét tudná fogadni, az jó lenne. Illetve ha hálózaton keresztül le tudna játszani anyagokat egy nasról (mkv). De ha ezeket nem tudja, akkor megoldom egy raspberry pi-vel. Amik szóba jöhetnek:
SONY KD65XG8196 4K HDR ANDROID TV
SAMSUNG UE65RU7402 4K UHD SMART LED TV
LG 65UM7450PLA SMART ULTRA HD 4K TV
SAMSUNG UE65RU7102 4K UHD SMART LED TV
LG 65UM7100PLA SMART UHD 4K TVElkezdek majd olvasni visszafelé a topicban, csak hátha egyből van ezekből olyan, ami kimagaslik és akkor nem kell magam beleásnom meg excel táblázatokat gyártanom az összehasonlításra
-
AL
addikt
válasz Huntszy #36347 üzenetére
Szia ! Minden készülék más képet ad, ezért érdemes összehasonlítanod néhány készüléket.
Lényeges, hogy ugyanazt a magaddal vitt mintafilmet nézzed meg mindegyiken, akkor látod a kijelzők közötti különbségeket. Itt olvashatsz a kijelzőkről . Lényeges, hogy milyen panelt választasz . A Tied 50 Hz, VA és direct led. Itt láthatsz néhányat hasonló méretben. A 100 Hz - eseknek jobb a mozgásmegjelenítése ( az LG és a Panasonic csak 50 Hz ) . Itt láthatod az adataikat : [link] [link] A hosszútávra történő tervezés miatt bármelyiket veszed érdemes + 3 év garanciát venni hozzá. Ilyen nagy méretben még láthatóbbak a bevilágítási ( edge : felhősödés, Direct : sávosodás ) hibák és ha nem megfelelő a készülék, akkor elég szemcsés is ( mindez a nézési körülményektől és beállításoktól is függ ). Üdv.[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
válasz Permet Elek #36365 üzenetére
Szia ! Ahogy előttem is írták az LG csak 50 - 60 Hz. Tudtommal 43 - as méretben csak a Sony csinál 100 Hz - es tévét, de jelenleg jóval drágább. Talán a Glamour napokon olcsóbb lesz.
43XG8396
Ezen az oldalon ellenőrizni tudod, hogy melyik ? Hz és milyen panel.
A tavalyi Sony 43XF8505, 8577, 8596 szintén 100 Hz, de az is drágább.
Sokszor a 49 - es méretet olcsóbban megkapod, de a Sonynál VA paneles. Üdv. -
Huntszy
tag
válasz Permet Elek #36365 üzenetére
IPS úgy tűnik.
[link] -
Sziasztok. Érdemes beruházni egy LG 43UM7600PLB-be? Ez ips paneles? Valyon tényleg tudja a 100Hz-et amit ráhazudnak? Válaszokat előre is köszönöm.
-
tutis
őstag
válasz Victoryus94 #36361 üzenetére
Frissítéshez még hozzácsatolom hogy néztem a tavalyi LG tv-ket, Webos 4.0-val írják. Az ideieket webos 4.5-el. Van információ le lehet-e frissíteni ezeket, mennyire körülményes stb? Na ilyen összefoglaló is jó lenne, azaz az topikösszefoglalóban erre is ki kellene térni, tapasztalatok alapján.
http://www.youtube.com/tutisgsxr
-
Galahed
senior tag
Sajnos pl az Eurosport Player (az Olimpia, Tour the France stb) amit én szeretnék használni,nem fut minden eszközön, még az Android eszközöket is megválogatja.(lásd nem fut minden Android TV-n vagy Set top boxon, hiába android.) TV- közül pl csak Bravia - android, vagy a Samsung Tizen op. rendszerét támogatja. Hiába szeretnék LG TV-t venni sajna nem fut rajta., jó pár éve visszavonták a támogatott eszközök közül... / Persze minden TV-hez lehet találni okosítót, valami hardvert stb amin megy, de itt most ugye nem ez a kérdés.../
Az ES Player csak egy példa, de pont igy lehet más appokkal is...
[ Szerkesztve ]
-
Victoryus94
őstag
Ha laggol is valami, inkább az adott hardver okozza, egy drágább modellben lehet.
A tartalomszolgáltatóknak az az érdekük, hogy mindenkihez eljusson az ő szolgáltatásuk, nem érdekük kihagyni a buliból pl a Samsung usereket, mert azzal a konkureniájuk erősítik.
Ettől függetlenül hasznos lehetne egy olyan összehasonlító teszt, ahol fel van sorolja milyen appok érhetők el A platformon, és mi az előnye a B-nek ezzel szemben...
+ akinek van 2-3-4 éves TV-je jelezhetnl az adott platform mennyire frissül az adott eszközön, (ill előnyére teszi-e) stb.
Ez pl szerintem egy google form-al lenne kivitelezhető (megosztani az egyéb TV-s topikokban is) -
IG55
senior tag
Csatlakozom a 2. bekezdésedhez. Engem konkrétan az operációs rendszerek összehasonlítása, illetve az okosfunkciók jelenléte érdekelne. Eddig csak Sony TV-hez, és android oprendszerhez volt szerencsém, YT, Kodi, Twitch, Cast, HBO GO, Netflix funkciókat használok. Ezek minden platformon gond nélkül használhatók? Az andoidnak nincs előnye bármi mással szemben? Gondolok itt arra, hogy egy streaming szolgáltató kihozza az app-ját androidra, aztán valamennyi laggal majd jön a többi platformra is. Belegondolva azért ez nem túl valószínű, tekintve hogy a kapható TV-k között milyen kis arányban vannak androiddal szereltek.
-
-
Fece87
csendes tag
Sziasztok,
hálószobába szeretnék TV-t vásárolni, kb 3-4 méterre lesz a TV, ágyból néznénk. Leginkább filmek, sorozatok, kábel tv , HBO GO-n lévő filmeket néznénk.
Ezt a samsung-t néztem ki: https://www.samsung.com/hu/tvs/ru7402/UE43RU7402UXXH/
Mi a vélemény, esetleg lenne jobb, vagy a 43"-s kicsi?
Előre is köszönöm,
Üdv Fece[ Szerkesztve ]
-
Soká
senior tag
Kedves AL! Köszönöm, hogy nem vetted üres kötekedésnek a mondandómat! Természetesen elfogadom, hogy nem akarsz olyan készülékekről véleményt alkotni, amit nem ismersz. Így viszont a "kereső lelkekre" marad a feladat, hogy esetleg felismerjék, az ajánlható tv-k kínálata szélesebb annál, mint amit most éppen ebben a topikban érzékelhetünk. De ez nem a te hibád!
Én is csak azért szólaltam meg mert - vagy érdekel ez másokat vagy nem - mint visszajáró lélek érzékelem, hogy a topik hangulata hogyan változik annak függvényében, hogy ki éppen az aktuális tanácsadó (ami időről időre változik, mert előbb-utóbb mindenki ráun erre a társadalmi munkára...)
Nem ismerek statisztikát arról, hogy a hazai tv piacon mekkora szeletet hasít a két koreai gyártó de nem lepődnék meg ha ők ketten adnák az 50+x%-ot. (természetesen az olcsóbb kategóriájú tv-ikkel, 200e ft feletti kategóriában már valószínűleg kisebb a fölényük)
Az engem meglep, hogy a topiknak nincs összefoglalója! Biztosan rosszul emlékszem, de úgy rémlik mintha régen lett volna. De az is lehet, hogy tévesztem valamelyik márkatopikkal. (az LG topikjának összefoglalója például nagyon alapos.)
AL, Te is szoktál hivatkozni rá, hogy a korábbi "leveleidet" érdemes visszaolvasni. A kérdezők "beesésein" látszik (tisztelet a kivételnek), hogy eszük ágában sincs visszaolvasni. Szerintem, ha csak a saját javaslataidból összeállítanál egy rövid kisokost, már az is segítség lenne Összefoglaló gyanánt. (De ha nem is az összefoglalóba kerülne, akkor egyetlen terjedelmes posztba, aminek a linkjét érdemes elmenteni.)
Persze, ne érts félre, nem akarlak megdolgoztatni, de akár neked is könnyebb lenne arra hivatkozni mint újból és újból lekörmölni ugyanazokat a gondolatokat vagy az általános visszaolvasásra buzdítani. Én sajnos messze nem rendelkezem elegendő tapasztalattal, tehát nem ajánlom, hogy írok egy ilyet, legfeljebb hozzátenni tudok szempontokat.
Üdv mindenkinek! -
stilo18
addikt
Szia,
Lényegében a kvantumpontos technológiáról beszélünk.
Az a lényege, hogy ilyen elképesztően pici kristályokat tesznek a panelbe, amin ha áthalad a fény, megváltoztatja a spektrumát, ezzel képminőségbeli javulást érnek el.
Annyi difi van az LG és a többi gyártó között, hogy amíg a többi gyártó a háttérvilágítás és a színek megjelenítésért felelős LCD panel közé teszi ezt, az LG közvetlenül a tv üvegére helyezi ezeket.#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
tutis
őstag
Itt szerintem nem is ez a legnagyobb "baj". Én se alkotnék véleményt olyan dologról amivel nem "találkoztam". Inkább az a probléma hogy szubjektív vélemények alapján akarunk objektív döntést hozni. Mert ugye a szebb a képe meg hasonlók elég szubjektívek. Az adatlapok adnak támpontot, de sajnos az se 100%-os. Mondok egy példát. Van két modell, egyik tavalyi, másik idei. Adatlap alapján kb csontra egyeznek, ugyanolyan típusú panel (legyen mondjuk IPS, ugyanolyan megvilágítás (legyen direkt led) Na most honnan tudod hogy a két sorozat között mit változtattak? Csak a külső borítást? Vagy esetleg hiába mindkettő direkt led, de a tavalyiban mondjuk XX típusú ledek vannak, az ideiben meg XY típusú, ami mondjuk 15%-al fényesebb? Vagy maga az IPS panel egy fejlesztett változat? Na ilyeneket sajnos senki nem tud, szerintem ember nincs a földön aki ezeket betéve tudná, max az adott gyártótól valaki. ráadásul nem is elvárható hogy itt bárki is ennyire informált legyen. Mindenki azt osztja meg, amit tapasztalt már.
Illetve mégegy dolgot hiányolok az "ajánlásokban", mégpedig a szolgáltatás amit a tv nyújt.
Pl nem mindegy mennyire hazsnálható pl egy ilyen tv menürendszere, milyen távirányító van hozzá stb. Pl nekem az LG magic remote mindent visz, meg maga a webos is nagyon jól összerakott dolog. Plusz ugye miket tud bekapcsolva a tv, nem csak az számít (persze legfőképp az) hogy milyen szép képet ad, hanem hogy mennyire használható a mindennapokban..
Szóval én úgy látom hogy van itt pár lelkes ember, aki próbál a legtöbb kérdésre választ adni, de a döntést mindig nekünk kell meghozni. Viszont aki már döntött és vásárolt, visszajöhetne ide összefoglalót írni a tapasztalatairól. Vagy ha valaki kinyomozott valami újdonságot, (fejlesztések stb) azt is fel lehetne tenni topikösszefoglalóbahttp://www.youtube.com/tutisgsxr
-
BK87
senior tag
Sziasztok. Új TV-t szeretnék venni és jelenleg két model között nem tudok dönteni: LG 50UM7600, SAMSUNG UE50RU7472U. Filmnézésre, és játékra egyaránt használnám PC-ről. Az LG oldala szerint a 7600-as Nanocellás, ez mit takar pontosan? Melyik az ajánlottabb a kettő közül. Előre is köszönöm a segítséget.
-
nagyúr
válasz stilo18 #36350 üzenetére
A téma összefoglaló jó ötlet,már rég kellett volna-topik gazdával együtt. (ez leginkább azért,ha valami változás lenne,a topik gazda szerkesztheti is,javíthatja,kiegészítheti,stb.)
Sok kérdésre már eleve ott megtalálható lenne a válasz-ahogy a többi topikban van,ahol összefoglaló is. -
stilo18
addikt
Az én meglátásom az, hogy kellene írni egy téma összefoglalót.
Esetleg adott ársávban egy egy ajánlással, hogy tudja a fórumozó merre induljon el.Pár alapfogalmat bele írni, hogy szegény Al-nak ne keljen "enplusszegyszer" még leírni, hogy mi a különbség a VA és az IPS panel között.
Mi az a local dimming, ki az az Edge Led... Ilyenekre gondolok.Az, hogy a felvett kérdésben kinek van igaza, abban én azt adom, hogy mind a két félnek...
Alnak egyértelműen, hogy az adott készüléket ajánlja, mint amit ismer... Így nem légből kapott dolgokat mondd csak.
A másik oldal, hogy hol vannak a többiek... Arra meg, hogy a dél koreai társak túl nagy szeletet vesznek ki az itthoni vásárolok fejében, hogy azt figyelmen kívül lehessen hagyni...Plussz egy utolsó :
Többször használni kellene a keresőt és egyből meglenne a válasz..
Vannak ajánlott modellek, amik mindig szóba kerülnek adott árnál..XF9005, Q70, RU8, RU7 és lehetne sorolni még, ezek mind mind visszatérő termékek...
-
AL
addikt
Szia ! Mivel nem vagyok szakember, csak olyan készülékekről tudok nyilatkozni, amelyeket láttam, próbálgattam. Az adataik alapján az általánosságokat mindegyikről el lehet mondani, de az adatok nem mindig fedik a valóságot. Hiába jóbb mondjuk a direct led, mint az edge, sokszor pont az ellenkezője igaz. Nekem az edge ledes Sony felhőtlen szép képet ad, másoknak meg a direct sávosodik. Olyan tévével még nem találkoztam, amelyik tökéletes és szerintem nincs is olyan ( valami kesebb, nagyobb hibája mindegyiknek van, előbb utóbb erre a Felhasználó is rájön ), mint ahogy nincs itt olyan hozzászóló sem, aki mindegyik márkát, mindegyik készüléket ismeri. Ez lehetetlen. Ha nem ismerjük, akkor meg miért írjunk butaságot, azzal másokat megtévesztve. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
walko
tag
Tök jogos felvetés, egy ideje én is olvasgatom az ajánlásokat és pont hasonló gondolataim támadtak amellett, hogy nyilván hálásak vagyunk, hogy van valaki aki szabadidejében reagál a teljes laikusok (köztük jómagam) kérdéseire és próbál segíteni az eligazodásban.
Úgyhogy a válasz / reakció engem is érdekelne. -
Huntszy
tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt ákllok szóval elkezdtem nézelődni a potenciális jelöltek között. Találtam is egy elég meggyőző példányt az MM-ben azonban nem vagyok teljesen biztos a dolgomban. Remélem tudtok 1-2 hasznos okossággal segíteni rajtam
Szóval a TV amit megcsodáltam egy Lg-70UM7450PLA.
A TV számomra előnyös tulajdonságai:A mérete . Elképesztő ez a 70 colos cucc, szinte látom magam előtt
ahogy betöltené a nappali jelentős részét akár videó/film akár játék közben.
Picit megalomán vagyok megjelenítőket tekintve hiszen a telefonokból is a tepsik jönnek be
valamint ezeket a sorokat is épp egy 34 colos UW monitoron gépelem ami szerintem a nagyobbak közé tartozik
A felbontása. Mindenképp 4k TV-t szeretnék vásárolni a szebb és tisztább kép valamint jövőbiztosság miatt (alsó hangon 6-7 évre szertném venni).
A rendszer és távirányító. Néztem YT teszteket mind a TV rendszeréről (webos 3.5) mind pedig a tv mellé járó távirányítóról és egész meggyőző volt mind a kettő. Viszont ez talán a legkevésbé fontos része a TV-nek. Tartok attól, hogy mi lesz ha pár év múlva már nem frissítik a TV-t, el kezd laggolni a ui stb de igazából nem nagyon érdekel. Ha így lesz többet használom PC-re kötve (ja igen, TV-t sosem nézek szóval úgyis minden tartalom netről/pc-ről fog érkezni a képernyőre) vagy veszek rá valami akkor aktuális fasza okosítót és csókolom. Mindenesetre a videók alapján a rendszere most jónak tűnik. Ami azért megnyugtató mert talán nem fog kihullani a hajam egyből amint kiveszem a dobozból
Dolgok amik miatt viszont elbizonytalanodtam a TV-el kapcsolatban:
Az MM-ben nyílván sok más TV-t is végignéztem és csak hüledezni tudtam az OLED-ek mellett, hogy ÚRISTENDEGYÖNYÖRŰ. Telefonból is ilyen van egy ideje és le nem cserélném. Egészen elképsztő volt amikor nem láttam a fekete háttérnél, hogy hol ér véget a panel és kezdődik a káva. Na szóval ott maradtam egy kicsit na . Ezen rögtön felbuzdulva vissza is nyargaltam a fent linkelt tv-hez h na lássuk mennyivel rosszabb a fekete, azonban a demó videó sok percnyi anyagában nem volt 1 fekete téma sem. Ez persze gondolom nem véletlen, nem erőssége a tv-nek a fekete. Már csak az a kérdés, hogy mennyire? Egy LG monitorom van (a fent említett 34" 21:9-es) aminek a színei nagyon szépen, leszámítva a feketét. Ha hozzá nézem a telefonomhhoz (1+6) akkor bruh, nem jó. Persze böngészés, netezés, munka (nem grafikai) és játékok közben nem nagyon tűnik fel de sötétebb filmeknél (hahó GOT Battle of Winterfell) kifejezetten kellemetlen volt. Azonban nem értek hozzá, hogy tudjam van-e bármi köze annak a panelnak ami a TV-ben van ahhoz ami a monitoromban (azt leszámítva, hogy mind a kettő LG).
Ezen merengve el is gondolkodtam azon, hogy mi lenne ha OLED lenne helyette azonban az LCD TV fenti kb 340 ezres ára így a legteteje annak amit rá tudok szánni, ilyen árban meg nem nagyon találtam OLED-eket (vagy csak simán balfasz vagyok, who knows ). De ha találnék is az valszeg nem idei friss modell lenne hanem régebbi, régebbi rendszerrel és 70" közelében sem járna az átló. Nameg bár a beégés miatt nem aggódóm mert nem nagyon menne rajta statikus tartalom a színek öregedésétől igen (gyakorlati tapasztalat 0, csak olvasgattam) és tekintve, hogy tényleg legalább 6-7 évig szeretném használni igencsak szomorú lennék ha a csodás színek amik miatt feladtam egy csomó paramétert (mondjuk képátló) pont mennének a kukába 3-4 év után aztán még egy ennyi ideig bámulhatom bosszúsan.
Szóval bárki bármivel bármilyen irányba ki tudna (vagy megpróbálná) mozdítani ebből az áldatlan cívódó állapontból annak hálás lennék -
addikt
Sziasztok!
Valamikor ősszel, legkésőbb jövő év elején szeretnék TV-t venni, nem sürgős, ezért szeretném a legjobb alkalmat kivárni.
Tapasztalataitok szerint mikor lehet érdemes lecsapni egy nagyon jó vételre? Pl Black Friday akciók során szoktak lenni érdemleges akciók, vagy csak olyanok amit előtte felemelnek hogy aztán hiperszuper akció során levigyék annyira amennyiért alapból szokott menni?Az is ad okot bizonytalanságra, hogy egyébként olyan árkategóriát céloztam meg, ami még éppen nem az OLED szintje, de közel van hozzá.
65-75" méretű 4K TV-t vennék 4K filmek nézésére, játékkonzolhoz, és sportközvetítésekhez, és 400k-t szánnék rá. Jó lenne 300-ért megúszni és egy-egy akció során látok is ilyet, mint pl. nemrég linkeltek itt páran Sony-t. Ha viszont valamivel többet rászánok a 400-nál, akkor akár kifoghatok egy akciós OLED-et is akár. Ilyet is láttam linkelve a napokban, 500-ért. Ezen filozofálok és kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy jelen helyzetben ki mit javasolna. Hátha pár hónap alatt még lejjebb mennek az OLED árak és akkor megérne várnom... vagy nem...[ Szerkesztve ]
-
lenovomen
aktív tag
Hello, mi a véleményetek erről a 32" Thomson 32HE5606 tévéről? 1366x768 felbontás elegendő lehet vagy 2019-ben ekkora méret esetében is célszerűbb nagyobb felbontásút választani?
Márka az TCL csak eu piacra Thomson névvel próbálnak betörni.
Leírás:
https://m.alza.hu/32-thomson-32he5606-d5534963.htm -
Soká
senior tag
"Sajnos ezeket a Samsung és az LG tévéket nem ismerem. "
Kedves AL!
Kérlek, ne érts félre, de tulajdonképpen sajnálom, hogy ha már ilyen lelkiismeretesen vagy a topik fő tanácsadója, akkor neked érdemes lenne kicsit jobban odafigyelni az LG/Samsung vonalra is. Azt nagyon becsülöm, hogy nem legyintesz rájuk csak jelzed, hogy nem ismered őket, ugyanakkor ha már a tv-kínálatról van szó, akkor nem igazán megkerülhető gyártók. Magyarul a tanácsadásod kicsit féloldalas lesz így. Kicsit olyan, mintha mondjuk az almás telefonokat preferálnád, de az androidra azt mondanád, hogy nem ismered. Vagy fordítva.
Mindezt egyébként azért mondom, mert mondjuk 3 évvel ezelőtt - ha jól emlékszem a nevére - Puma kartárs volt a topik lelkes tanácsmestere, ő meg kimondottan a koreai gyártókat favorizálta. Akkor a topik hangulata az volt, hogy a Sony/Panasonic vonal (vagyis a japánok) jók-jók- de ár-arányban labdába sem rúghatnak a koreaiak mellett.
Én igazából nem tudom, hogy azóta történt-e változás, de logikusan hangzik, hogy a japánok régi nagy nevek, ám a feltörekvő koreaiak már régóta levetkőzték a feltörekvő státuszt és mára már inkább piacformáló, meghatározó szerepük van.
Azt nem tudhatom, hogy Te egyébként érdekelt vagy-e a TV-forgalmazók piacán, minden esetre én csodálkozom, hogy az LG/Samsung lobbi nem erős ebben a topikban.
Nekünk persze az a jó, ha itt nem folyik bujtatott marketingtevékenység, de azért csodálkozom.
Remélem, senki nem érti félre, én nem vagyok egyik márkának sem a rajongója, a tv-im idáig a Sony-Panasonic-LG vonalat követték, tehát volt ilyen is, olyan is. -
Soká
senior tag
válasz Vismajor01 #36332 üzenetére
Ipari szinten biztosan találnál monitorokat, de amit tv-ként árulnak, azt már felesleges okos-képesség nélkül piacra dobni. Olyan kevéssel lenne olcsóbb, hogy akkor azon rugóznának a vevők, hogy mi kerül ezen annyiba, ha még "esze" sincs.
-
AL
addikt
Szia ! Sajnos ezeket a Samsung és az LG tévéket nem ismerem.
Háttérvilágításnál elvileg jobb a direct, de mindkettőnek vannak hibái.
Edge : felhősödés, foltokban világosabb vagy sötétebb a kép.
Direct : sávosodás, ha nem elég sűrűn van ( rossz a kialakítása ) a led, akkor szakaszonként sötétebb, vagy világosabb a képernyő. [link]
Próbálj az LG és a Samsung topickban érdeklődni. Ott biztos több tapasztalat van. Üdv. -
Naccsy
csendes tag
Sziasztok!
49' TV-t keresek, jellemzően Netflix, Youtube alkalmazások táplálására, esetleg konzollal való használatra. Visszaolvasgattam a fórumban, a VA panel a preferált, illetve testközelből még az LG nanocell-ben láttam fantáziát, viszont nem vagyok benne biztos, hogy megérné-e a felárat.
Van számottevő különbség a 150-160 ezres kategóriában a smart rendszer gyorsaságában? Ha igen, akkor a Samsung/LG/Sony hármasból melyik tekinthető preferáltnak a fent írt felhasználásra?Köszönöm!
when money say jump you say how high
-
walko
tag
válasz Vismajor01 #36336 üzenetére
Alapvetően ha kizárólag chromecast-et szeretnél használni az csak egyszerűsít a dolgon, mert így, hogy nincs preferenciád, legalább egyáltalán nem kell foglalkozni az oprendszerrel.
Amúgy kicsit fura a kérés, hogy ajánljunk olyan tévét ami nem ajánlott.
-
walko
tag
válasz Vismajor01 #36332 üzenetére
Van egyáltalán olyan TV ami legalább 55 col és nem okos?
Nem jellemző, de még a FHD sem. 55-60" esetén a 4K és a smart funkciók már annyira alap fícsörnek számítanak, hogy ezen nem tudsz spórolni. 40" körül még akadnak FHD tv-k. -
Vismajor01
addikt
Sziasztok,
Calculator szerint nekem egy 60" FHD Tv-re van szükségem. Van Chromecastem, szóval nem kell, hogy okos legyen. HDMI csatlakozó kell rá, amúgy semmilyen funkció nem kell (se wifi, se ethernet, se kétezer Hz, se 3D)Van egyáltalán olyan TV ami legalább 55 col és nem okos? Minél olcsóbb annál jobb. Használt is szóba jöhet innen apróról
Ötlet?
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Snoop27
őstag
Köszönöm neked, és stilo18nak a választ. Sajnos kicsit nehéz dönteni, az XF most jó árban van, de reméltem hátna november végéig olcsóbb lesz, az XG9505 valószínűleg nem esik be ebbe az árba még BF napján sem. Nem lenne sűrgős a vásárlás, szóval nem egyszerű a döntés.
-
AL
addikt
válasz Snoop27 #36324 üzenetére
Szia ! A Sony XF sorozata 2018 as modell, már nem gyártják. Ameddig raktárakban, üzletekben van, addig kapható. Utánpótlás már fél éve nincs. Sokszor évek múlva is kapható egy egy régebbi típus, de érdemes jól megnézni vásárlás előtt, mert néhány helyen kiállított, vagy javított készülékek vannak, de olyan is van hogy drágábban adják, mint az azévi modellt. Üdv.
-
Snoop27
őstag
Van arról bármi infó, hogy az XF szeriát meddig fogják még gyártani? Egy 65XF9005 érdekelne, s reméltem talán a BF alkalmával lennebb megy az ára, de félek nehogy addigra már ne forgalmazzák.
-
stilo18
addikt
válasz Watto1991 #36321 üzenetére
Bár én az OLED - et venném, a tv adás, mint általános felhasználás miatt mégis a Sonyt tanácsolnám. Az oled - nél bár túl van húzva ez a beégés (fakulás) téma, azért... sok tv adásnál kijöhet, főleg hosszabb távon.
Az az LCD tv a középkategória (egyik) legjobb vétele, a betekintési szögén kívül nem nagyon lehet bele kötni. Jól jársz azzal is...
-
stilo18
addikt
válasz ktgeri #36320 üzenetére
Ebben az árban általánosan ugyanazokat a paramétereket kapod...
Korlátozott HDR képesség, VA panelnél szűkösebb betekintési szöget, viszont akár 4-5x kontrasztarányt, IPS--nél ez pont fordítva.Filmezésre, PS-hez jó választás lesz amit néztél.
-
Watto1991
senior tag
Sziasztok !
Általános felhasználásra (Telekom Tv adás, néha laptopról sorozat) + PS4-hez melyik lenne a jobb és megbízhatóbb TV?
A 2 opció: LG OLED55B8PLA valamint Sony KD55XF9005 , kb azonos árban vannak.
Az LG-nél olvastam, hogy már nem fog frissítéseket kapni, ez jelent bármi hátrányt? (az okos TV funkció nem nagyon lesz használva egyelőre..) Az OLED végett a betekintési szöge meg a színei jobb lesz nyilván.
A Sonynál az android miatt nem tudom mennyire kell tartani.Köszi !
[ Szerkesztve ]
-
stilo18
addikt
-
CimbiX
aktív tag
Borzalmas a kavarodas minden gyartonal. Ugyanabban a modellszeriaban kepesek USA-ba sokkal jobb dolgokat pakolni, mint EU. Vagy egesz egyszeruen itt meg sem lehet venni. Vagy nincs, illetve sokkal gyengebb update-ek, ahol komplett funkciok hianyoznak. Most a Q60R-nel tartok, ez benne van a budget-ben, de eleg nehez lenyelni azt, hogy most megis “rosszabb” tv lesz. A Sony-k is erdekesek lehetnenek, illetve barmi mas is, de az a franya Freesnc sajna csak Samsungokban van. Ja es a “jo” Sony-k itt a nemet amazonon nem vehetoek meg, vagy nem annyiert, hogy jo ar/ertek legyen. Szoval johetnek ujra tippek. Valojaban Freesync-be bem tudom, mennire erdemes beleallnom, az Xbox-ra alig van idom ugyis. A Q60r megis vonzo, mert a nappali relative kicsi, es a kanapen mindenki a tv-vel szemben fog ulni. En viszont tudom magamrol, hogy erzekeny vagyok az oldalrol nezesre. ^^
A tavolsag 2m korul lesz, mindenkepp 2,5 alatt. Elotte a kanape 346cm szeles lesz.
[ Szerkesztve ]
-
ktgeri
tag
Sziasztok!
A régi TV-m elromlott, így kénytelen vagyok újat vásárolni.
Jelenleg, két típus között vacilálok.
1; Samsung UE55NU7023 --> Új
2; LG 49UJ634V --> Használt, még 2 vagy 3 év garival, 2017-es vásárlás.Amire használnám:
HDMI-n keresztül laptop --> Netflix, HBO, YT
Konzol --> Sima PS4Keretem kb 140.000 Ft.- és valahogy 1.5-2.0 méterről szoktam nézni a képet.
Nyitott vagyok bármi másra is, ami tuti vétel lehet ebben az árszegmensben!
Köszi! -
addikt
-
obre
csendes tag
Koszi a valaszt, a pls vs ips temaban meg kicsit melyitem akkor a tudasom. A 49es meretben gondolkodtam eleinte, de egy 31nm-es lyukban elunk es este ha tevezek az agybol 1 meterre van az arcomtol a tv, ahhoz sok a 49 sztem. Filmezesnel jobb a helyzet mert akkor atfordulunk az agyban es 1.5-2 meter lesz a tavolsag.
Meg egy elmeleti kerdes. Ezen az arszinten az LG tv-k kozt latok direct ledeseket, mig a samsungok inkabb edge led. Van erdemi kulonbseg ebben az arkategoriban a ket technologia kozott? Pl:
LG 43UM7100PLB vagy a 7450-es
Samsung 43RU7102Koszi!
-
AL
addikt
válasz CimbiX #36303 üzenetére
Szia ! Igazad van. Én az idei RU8000 adatait néztem. Sajnos ennél és a 60 as Qlednél is visszafejlődés történt a tavalyi évhez képest. Remélem sok örömed lesz benne. Az ember azt hinné, hogy évről évre jobbat csinálnak, de ezt sajnos semmire sem igaz. Sokszor a spórolás és az újítások miatt silányabb lesz a termék. Üdv. Most látom, hogy nem jött össze, még jó, hogy időben észrevetted. Akkor lehet tovább keresgélni.
[ Szerkesztve ]
-
Dreamie
őstag
Sziasztok!
Szeretnék egy 43 4k hdr TV-t venni a számítógépemhez. Sokat nem akarok rászánni, maximum 100-150 ezer forintot.
Köszönöm! Üdv.: Dreamie
Kockázatokról és mellékhatásokról kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!!! Battle tag: Dreamie78#2957
-
OPiiPO
veterán
válasz bacskait #36304 üzenetére
Oled nem jön szóba? Keretedbe beleférhet.
"Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."
-
bacskait
tag
Sziasztok!
55-60" közötti tévét keresnék egy 42"-os Panasonic plazma helyére (nagyobb nem fér el).
A VA panelesek nem jók, mert oldalról is nézzük.
Az alábbiakat néztem. Melyik lenne a jó választás, vagy mi jöhetne még szóba?
LG OLED55B8PLA (342e)
LG 55SM9800PLA (430e)
LG 55SM9010PLA (375, de csak még ma)
Panasonic TX-55FZ800E OLED (380e)
Samsung QE55Q70RATXXH UHD SMART QLED (360e)Valahol 400e körül van a lélektani határ (+a kiterjesztett garancia/biztosítás).
A hang nem számít, mert házimozival használjuk.
-
CimbiX
aktív tag
800 VS 400 az NU javara.
(peak brightness)
[link]ill 424 VS 529 az Nu8000 javara
(HDR Peak brightness)Meg is rendeltem 777€-ert, kedden/szerdan erkezik, irok majd rola. Koszonom a segitseget.
PS: az Nu8000-nel a 1103-as firmware nagyot javitott a fenyen, 60cd/m2-t! Ezt talan sok oldal nem frissitette az elso teszt utan, az rtings szeremcsere igen.
[ Szerkesztve ]
-
CimbiX
aktív tag
Halas koszonet a valaszert. A sony az ez?
[link] Mert ha igen, akkor az a 350-es fenyero nagyon keves. :|
A modell elnevezeseken lehetetlen eligazodni, a Samsungnal 99%-ig biztos vagyok, hogy helyes a kivalasztas. Az IPS-el szemben tendencialisan inkabb VA-t valasztanek, mert nagyon szeretem a HDR effektet, amit eddig csak telefonon elvezhettem egy iphone xs max jovoltabol. Azt sajna nem tudom, hogy a Freesync ill a variabilis kepernyofrissites mennyire kiralysag egy Xbox one X-el, de elobb-utobb le fogom ujra porolni a Dark Souls 3-at ratja.
...a q60-t mar korabban lehuztam a listarol a gyenge fenyero es a local dimming teljes hianya miatt.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest