- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook és Messenger
- Microsoft Excel topic
- PR-Telecom
- WordPress tartalom kezelő rendszer (CMS)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Windows 11
- Linux kezdőknek
- Ömlik a pénz a Huawei-hez
-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyethuszar
tag
Sziasztok!
A Crucial MX500 250GB-osra amit ajánlott is innen valaki nemrégiben Nekem, volt már bárkinek bármiféle gondja-baja ? Mennyire megbízhatóak ? Egyik boltba Nálunk 5 év garit adnak rá és nincsen 24k az ára.
Köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
Mindenki hülye aki nem normális :D
-
Nyethuszar
tag
válasz Frawly #47288 üzenetére
A keret az olyan 25-27ezer maximum.
Garancia meg nem lenne rossz,ha lenne 5 év. Olvastam itt,hogy sok helyen csak 3at adnak meg rá. (ebbe futottam Én is a vízforraló NVME-vel..)
Tárhelynél az 250 gigára gondoltam, vagy 256. A nagyobbak gyanítom nem férnek a keretbe.
Köszönöm(#47287) csicso82 igen gyakorlatilag egy vízforralót veszel vagy egy kis rezsót
[ Szerkesztve ]
-
-
Nyethuszar
tag
válasz Frawly #47282 üzenetére
Lekezeli a lapom,bár X2-es a foglalat,ez meg X4 el üzemelne jól de meglehetősen melegszik NVME mivolta miatt.Dacára a bordának.. És nem nyugtat meg,hogy akár 70+ vagy több fokkal is melengeti a lapomat alkalomadtán.. Szóval igen,így inkább nem vállaltam be
Sata3-asból milyent ajánlanátok ? Operácíós rendszer alá kellene, meg pár játék menne rá. 250Gb-os Sata3-at csatis.
[ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
Sziasztok !
Március hónap közepén vásároltam egy Samsung 960 EVO NVME 250Gb os SSD-t. [link]
De mivel nem használom így eladnám és inkább egy SATA3-asra ruháznék be Friss 3év garanciával és van rajta egy hozzá rendelt hűtőborda is, mert eléggé forrófejű őkegyelme.. Ja összesen 10.45GB írt adatmennyisége van a HDD Sentinel szerint. Még OS se lett telepítve rá soha, pusztán megnéztem milyen gyorsan képes olvasni-írni. Új ára 35-37k. Mennyibe lehetne ezt eladni, meg hogy? persze garival meg bordával együtt. Még gyári szaga van[ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
válasz betyar1974 #46182 üzenetére
Így van a szellőzés ahogy írtad. Oldal és elől be, hátul és fenn ki
Meglesem azt a fórumot mindenesetre[ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
válasz betyar1974 #46179 üzenetére
A vga-m egy R9 280x-es ami eléggé forrófejű darab. Nem ritka a 65-70 fok se.. (persze csak megterhelő gamek alatt(pl. witcher3,gta5,fh3) Hiába kapja oldalról a levegőt a ventiből és a vga-n 2 van eleve.. És ugye hol van az m2 port ? Persze,hogy a VGA felett.. Hülye egy tervezés
Az oldalsó és a többi ház ventinek nem tudom,lehet-e illetve hol a sebességét.. Az lehet segítene ebben[ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
válasz betyar1974 #46176 üzenetére
Nekem tulajdonképpen WIn10 meg talán 1-2 játék lesz rajta ami gyorsan fut róla, pl FH3, meg talán GTA5.
Ventilátor oldalt van meg elől és hátul fenn meg a tetejébe egy. Vagyis gondolom szellős a ház
De majd a beszerelés után figyelni fogom a hőmérsékletét.Mindenki hülye aki nem normális :D
-
Nyethuszar
tag
válasz Emperor_ #46168 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat, akkor ez lesz
Ja még annyi,hogy a BIOS-t updatelni szükséges? Az alaplapomhoz az utolsó az 2016-os ha jól láttam az MSI oldalán. Pontosítva " Version 2.A Release Date 2016-02-18 ". De ami most van azt nem tudom milyen verziójú. Avagy próbáljam meg ezzel ami van és max utólag kapjon updatet ha szükséges ?[ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
válasz Nyethuszar #46130 üzenetére
Üdv !
Már csak annyi lenne a kérdésem,hogy a Samsung 960EVO-ra [link] milyen hűtést kellene beszereznem ? Linkeltem fentebb már ezt amit találtam [link], de semmi választ nem kaptam,hogy jó lesz avagy másik kellene.. Már szeretnék megrendelni valami hűtőt, mert így nem szeretném használni,félek a melegedésétől
Köszönöm előre is ![ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
Sziasztok !
Végül is nem az általam korábban írt WD [link] lett a kiválasztott, hanem a Samsung alkotása [link]
Egyenlőre ebben a lapban lesz: [link]
A későbbi gépfejlesztés miatt előregondolkoztam az SSD-nél.
Főleg a tudása miatt választottam a WD helyett, meg többen írták,hogy ezek igen megbízhatóak, szemben a WD termékeivel, ami inkább normál HDD-ben jeleskedik.
A fő kérdésem,hogy a Samsungra milyen hűtést kell beszerezzek ?
Én erre gondoltam: [link]
De ha tudtok valami jobban akkor várom a tanácsotokat.
Mennyire forrófejű egyébként egy ilyen Samu SSD ?
A gépben a légáramlás elvileg megfelelő (a beszereléskor újra kell azért kábeleznem az egészet belül,hogy ne legyen zsúfoltság és jobban átszellőzzön ..), a jobb panelben a 12es ventitől kapja a levegőt, meg a ház orrából is, ahol régen a felső tápok voltak ott meg kiszívja a meleget egy másik 12es. Tervezem beszerezni egy másik 12est a tetejébe,hogy ott is kifújja a meleg levegőt.
Mivel sajnos eléggé szűkös ott a hely a CPU cooler miatt,így csak vékony venti jöhet szóba.
Erre gondoltam [link]
Ajánlották,hogy megbízható. De várok ötleteket ha van
A gépház egyébként egy [link]Nagyon szépen köszönöm a segítségeket előre is
[ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
válasz Emperor_ #46066 üzenetére
Alaplap oldala ezt írja az M2-re
" - 1 x M.2 Key M Socket supports type 2280/2260/2242 storage devices in both PCIE Gen2 x2 & SATA mode*
- M.2 port supports M.2 SATA 6Gb/s module
- M.2 port supports M.2 PCIe module up to 10Gb/s speed**
- M.2 port supports 4.2cm/ 6cm/ 8cm length module "Vagy másra gondoltál ?
Amúgy mi baj az M2-vel? Rosszabb lenne a Sata3-nál ? mert árban majdnem ugyanaz..
nem volt még ssd-m ezelőtt soha..[ Szerkesztve ]
-
Nyethuszar
tag
Sziasztok !
Szeretnék SSD-t venni a gépembe a jelenlegi WD Black sata3 HDD-m helyett. A WD márkánál maradva 2 verzióra gondoltam:
[link]Melyiket ajánljátok ezek közül ? Lehetőleg m2-es csatolásúban gondolkoznék. De majd talán felvilágosít valaki vagy valakik,hogy milyen típus jöhetne még szóba, ebben az árfekvésbe mint a WD-k.
Köszönöm szépen a segítséget előre is !
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- NVME/SATA SSD külső ház + 256GB - ORICO M.2 NVMe Cloner Dual Külső SSD dokkoló és klónozó állomás
- Újszerű - TOSHIBA 512GB Kioxia XG6 m.2 NVME SSD
- Crucial P3 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 22.000.-
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 2TB
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest