- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Milyen routert?
- Synology NAS
- Sweet.tv - internetes TV
- Corel Draw topic
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az OpenAI szerint az USA-nak sürgősen újabb adatközpontokra van szüksége
- Facebook és Messenger
- Ubiquiti hálózati eszközök
-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
PROTRON
addikt
válasz
nubreed #79191 üzenetére
Szinte minden manapság kapható NVME SSD melegedős a szó klasszikus értelmében.
A "nem akarok melegedős ssd-t" általában belefér az hogy kap egy bordázott bordát, így a gép meglévő légáramlata elég lesz hogy ne okozzon gondot a felhasználásban, igazából észre se veszed.Persze a felső kategóriásokhoz már kell aktívabb hűtés is, ami közvetlen a bordára fújja levegőt, de a középkategóriához még elég.
A mini-itx házikókban, meg ahol az alaplap hátoldalán a hátsó fal alá kerül az SSD, na ott már lehetnek gondok, de rendes méretű házikóban nem ez a helyzet.
Meg persze notebookoknál is át kell gondolni hogyan tudja leadni a hőt.Vagy a kollégához hasonlóan kerítesz ebay-en egy fehér holló Kingston A2000 1 TB...
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
-
válasz
nubreed #74605 üzenetére
Igen.
De nezd meg , mert lehet a Sandisk Ultra 3D lehet olcsóbbPoco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
PROTRON
addikt
válasz
nubreed #68693 üzenetére
Hol a gond? Miért mit rontottál el?
Gond egy szál se, megkérdezted hogy a másik kolléga miért kap a Tiednél specifikáltabb kérdésre az igényeihez pontosabb választ, erre kaptál választ.
Attól még mert a Te autód x összegbe került fogyaszt y benzint 100 km-en és ezzel Te elégedett vagy, attól még vannak jobb kocsik.
[ Szerkesztve ]
Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.
-
PROTRON
addikt
válasz
nubreed #68689 üzenetére
De fentebb nem írtad hogy nap munka területen keresel ilyen célra optimális SSD-t, ezért nem írtak Neked arra a területre ajánlást.
Minden használható mindenre, csak amikor nem csak "szoktam" modellezni, hanem nap 8 órában csinálod, akkor mint írtam a projekt teljes időtartamát tekintve kijön a különbség.Nekem az Adata SX6000pro-t váltotta, ami a Te BLUE-d hasonló eredményeket produkál és mint írtam nem csak bemagyarázom, hanem tényleg van különbség, mert napi 8 órában használom. Itt már kijön.
A "szoktam" meg a "félév során az egyetemen kell 3 db kisebb projekthez" szintű felhasználások során még nem jön ki a különbség.[ Szerkesztve ]
-
PROTRON
addikt
válasz
nubreed #68687 üzenetére
Jó az az SSD-, de eltőr felhasználási területre kértetek tanácsot nem de?
Ő 3D modellezési munkákhoz használná.Hasonló felhasználásra én nem tudtam dönteni a 980 és a 970 EVO között, mert annyira hasonlóak a paramétereik, szal inkább EVO PLUS szerűt vettem.
Jelenleg az EVO plus olcsóbb a boltokban mint a sima EVO, mert utóbbiból elfogytak a készletek.
Persze a PLUS az extra sebességért cserébe melegedősebb, ezt figyelembe kell venni, de ha asztali házba lesz, lesz rajta olyan hőleadó lemez amire ventilátor levegőt juttat akkor a 3 közül ezt érdemes választanod.Ha hosszú távra veszed napi munkához, , ha megengedheted magadnak, akkor lehet megéri beruházni egy 980 PRO-ra, hisz biztos hogy mérnökként kitermeled az árat. Hogy megéri-e a felárat, azt nehéz megmondani.
Az hogy jelenleg csak gen 3.0-ás slotod van az a max másolási sebességet visszafogja fogni, de a kis fájlokkal kapcsolatosat nem biztos, hosszú távon meg majd tovább tudod vinni a következő gépbe.[ Szerkesztve ]
-
válasz
nubreed #68612 üzenetére
Azon a sebességen fog menni, amit a lapot tud, és amit az SSD is.
X2-X4-es, SSD szintén.
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
Raymond
félisten
válasz
nubreed #68612 üzenetére
Nem:
"M.2 slot (Key M)*Supports PCIe 3.0 x4 (1st, 2nd and 3rd Gen AMD Ryzen™/ Ryzen™ with Radeon™ Vega Graphics and 2nd Gen AMD Ryzen™ with Radeon™ Graphics) or PCIe 3.0 x2 (Athlon™ with Radeon™ Vega Graphics) and SATA 6Gb/sSupports 2242/ 2260 /2280/ 22110 storage devices "
[link]Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
válasz
nubreed #64570 üzenetére
M.2 SATA pont annyira fog melegedni, mint a sima SATA.
Nem igazán
Ugyanaz a vezérlő és NAND van más kivitelben elrendezve.
Poco X7 Pro bemutató: https://logout.hu/bejegyzes/poco_x7_pro_bemutato_video.html ,,,Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már szinte csak privátban leszek elérhető. :)
-
válasz
nubreed #64406 üzenetére
Linux disztrók néha vissza is termelik a gigákat, nekem az első SSD-m 4 év alatt 7TB-ot amortizálódott, pedig párszáz disztrót telepítettem rá és éjjel nappal ment is a gép. De igazad van, még torrentezéssel se nagyon lehet kiesni a 400TB-ból*. No de ez legyen a legnagyobb baj!
*főleg, ha max 2,5 gigás isokat szed le az ember.
(#64407) MaxxDamage
Erre nem is gondoltam, hogy a gyártó nem látja, mennyi fogyott az xTBW-ból, bár ezért ehhez tényleg nagyon meg kéne halnia az eszköznek. WD amúgy elég korrekt RMA-zásban valóban.
[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
válasz
nubreed #64404 üzenetére
Desktopba/notebookba én se veszek már jó ideje, NAS-ba még nem gond, a Synology-ba rakott WD Red 2TB hangját még sosem hallottam.
Egyébként a WD Blue 3D-nek is 5 év a gyári garanciája, gondolom itt az az limitálja, hogy hamarabb elfogy-e a TBW, mert akkor értelemszerűen nem 5 év.
-
válasz
nubreed #64402 üzenetére
Bocs, ahogy írtam, eléggé félreérthető, ezt a listát néztem, természetesen az itteniek közül sok megbízható üzlet van. (először ezt a listát akartam linkelni)
Nekem is majd egy éve van 500GB-os WD Blue 3D, abszolút hibátlan, általános notebook-ban való használatra ilyet vennék 1terásban, ha kinőném az 500-ast.
-
válasz
nubreed #64397 üzenetére
Arra figyelj oda, hogy ne úgy nézzen ki az SSD cimkéje, mint a képen, mert az a WDS100T1B0A, az előző WD Blue. Bár kicsi az esély rá, hogy valahonnan elősepernek pár ilyet..... Amúgy első megbízható/ismert üzletben 34850.- az ára és a bolti garancia is több egy évvel. Amúgy januárban is megkérdezted, hogy jó-e a WD Blue 3D.....
-
-
-
válasz
nubreed #59902 üzenetére
Én sose figyeltem, hogy mire használom, volt, hogy torrent is arról ment.
Használni vettem, nem pátyolgatni igazából
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Asszociációs játék. :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Azonnali játékos kérdések órája
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Big in Japan - japán játékokról, kötetlenül
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- BONTATLAN! Seagate IronWolf Pro 3.5 10TB 7200rpm 256MB SATA3 ST10000NE0004 HDD!
- NVME/SATA SSD külső ház + 256GB - ORICO M.2 NVMe Cloner Dual Külső SSD dokkoló és klónozó állomás
- Crucial P3 1TB M.2 NVME PCI-E 3.0 x4 - Új - Eladó! 22.000.-
- Hibátlan Western Digital külső merevlemezek, WD Element, My Book, 6TB, 8TB, 10TB, 12TB, 14TB
- 1 TB 2230 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD - STEAM DECK
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest