Hirdetés
-
IT café
Huawei P9 Lite 2017 összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
jjohn
aktív tag
Megpróbálhatod a needrom oldalon keresni, itt tényleg regelni kell csak. Nem kell fizetni.
Ezt az oldalt használtam amikor egy kínai telóra húztam Xiamoi ROM-ot. -
Maarki
aktív tag
sziasztok.
segítséget kérnék. Kaptam egy huawei p9 lite 2017 telefont és a kezdő hua logonál nem megy tovább próbáltam a HiSuite de vissza dobja ,hogy nem támogatott. Neki álltam jobban bele ásni magam és arra jutottam ,hogy megpróbálom sdkártyan keresztül teljesen újra húzni a telefont.(rosszabb már nem lesz) viszont sehonnan nem tudom ezt a Firmware letölteni.... :
Vagy így esetleg:PRA-LX3PRA-LX3 PRA-L23 PRA-L03 hw la Prague-L23 8.0.0.372(C605)
Segítségeteket előre is kösznöm!
üdv Maarki
-
jjohn
aktív tag
Ellenben mikor volt még tárhely mondjuk 1,6 Gb, eztán ha jött a frissítés rögtön lett 3-4 Gb, majd pár nap alatt visszaállt a kiindulóra. Újra tele szemetelt.
-
jjohn
aktív tag
Azért az jó, hogy az SD kártyára lehet menteni a fotókat, programok egy részét is tárolhatjuk.
-
jjohn
aktív tag
válasz
WishMage #3785 üzenetére
Próbáltad a gyári visszaállítást?
-Kapcsold ki a készüléket a bekapcsoló gombbal.
-Rövid ideig tartsd lenyomva a bekapcsoló és hangerőgombot egészen addig, amíg a Huawei logó megjelenik.Lehet egy fekvő droid is lesz nem biztos, nyomj röviden a power gombra és bejön a menü.
-A hangerőgombokkal navigálj az „adatok törlése/gyári visszaállítás” menüpontra, és válaszd ki a bekapcsoló gomb megnyomásával.
-A folyamat végével indítsd újra a készüléket, a bekapcsoló gomb megnyomásával. -
WishMage
csendes tag
Sziasztok!
Hozzám került el ilyen telefon, hogy próbáljam meg meg életre kelteni. Nem kapcsol be, ha töltőre rakom folyamatosan újraindulgat, recovery modeba nem indul. Annyit sikerült elérnem, hogy fastboot modeba belépett és akkor a gépem érzékelte is. Nem tudom melyik android volt rajta. Meg lehet ezt még menteni valahogy? -
dchard
veterán
Friss tapasztalat annak akinek nem akar frissülni Android 7-ről a telefon se rendszer frissítéssel se HiSuite-tal:
Először le kell tölteni a 8.0.0.361(C432) verziót: [link]
És nagyon pontosan elolvasni a részt ahol kiemeli hogyan kell kinéznie a struktúrának a microSD kártyán. Az O_O módszer egyáltalán nem működött, helyette az N_O módszer kellett: a "ReleaseDoc" nevű mappa "ReleaseDoc\HUAWEI PRA-LX1 8.0.0.361(C432) Software Upgrade Guideline_new.docx" dokumentumának 5.2-es pontja nagyon figyelmes és pontos értelmezése szükséges, nem elég nézni a vizuális elemeket.
Miután az upgrade sikerült, utána lehet tölteni az utolsó gyári verziót: [Huawei P8 Lite 2017 PRA-LX1 PRA-L11 hw eu Prague-L11 8.0.0.412(C432)_Firmware_EMUI8.0_05014FSP]
amit hasonló módszerrel lehet felrakni. Tekintve hogy egyre több banki app megköveteli az Android 8-at, így a fönti módszerrel ez elérhető.
-
Csöves
őstag
A képernyő felső fél centi részén nem érzékel.
Álló helyzetben, hiába tapenolom.
Mi okozza?
Köszi. -
eldrah
aktív tag
válasz
draco31 #3776 üzenetére
Es itt rontottam el
En kapasbol reset aztán vártam a csodát. Exem meg technokreten, ráadásul még lusta is ha nem magáról van szó, neki kell valami. De ügye nem szidjuk őket, igy vállalom én rontottam el🤣 Amiota feltettem a kérdést, nem volt képes beirni a mail cimet es jelszot a gyerek telojaba.. Szoval az már úgy marad vagy majd megoldja apuka(én) valahogy... -
draco31
veterán
De ha meg van a fiók amivel használva volt, be is léptek vele. Tehát működik a telefon.
Innentől a beállításokban fiókoknál fiók törlése, a gmail-t, aztán reset.
Így már bármilyen címmel lehet reset utáni bekapcsolásnál használni.
A lényeg az, hogy reset előtt ne legyen fiók a telefonban. Mert ha van, akkor csak ugyanazzal megy. -
eldrah
aktív tag
Jogos ez a meglátás is, meet sajnos sok esetben van ilyen, de szerintem ha megnezzuk a masik profilját le lehet szűrni ki milyen
Igazabol elengedtem a dolgot, mondtam az exemnek, lepjen be a sajat fiokjaval, azzal volt használva. Ő csinalt valami gyermekfelugyeletis fiókot rá, rudja hasznalni a kislány, de felugyelettel. Innentől oldják meg. Amiatt szerettem volna teljesen nullára állítani, sajatommal hasznalhassam ugyanígy, lássam, vigyazhassak a lanykara. Eleve nem nagyon tamogatom egy masodikosnak mobilja legyen, de akkor legalább essze tegye, meg tudjam tanitani a felelos használatra. -
Sun777
tag
Ahogy a többiek írták ez egy lopásvédelmi funkció. Hasonló mint az iPhone-okon az aktivációs zár. Az egyetlen legális megoldás a márkaszervizbe küldés. Ott ha igazolod a vásárlás eredetét, illetve hogy Tied a telefon, akkor fel tudják oldani a zárolást.
Mi nem segíthetünk távolról ezt feloldani, mivel (bocsánat a "feltételezésért" de a példát illusztrálni kell) legrosszabb esetben akár "lophattad" is azt a telefont, vagyis ezt akárki mondhatja hogy van egy leresetelt telefonja, nem emlékszik a Google fiókra amivel be volt korábban lépve, és segítsünk neki törölni ezt a zárolást róla...
Ez nemcsak a fórumszabályokat sérthetné de BTK-t is. (információs rendszer elleni...)
Óva intek mindenkit attól hogy itt tanácsot adjon ennek a zárnak a házilagos feloldásához. A kérdező küldje szervizbe a telefonját, hívja fel az ügyfélszolgálatot, nekik a dolguk ezt megoldani.
Persze világos hogy vannak teljesen jogos esetek is, amikor fel kell oldani ezt a zárolást, de akkor is, a megoldás az amit leírtam.
(szerkesztés: privátban sem szeretnék senkitől kéréseket kapni, ott sem vállalom...)
-
draco31
veterán
-
eldrah
aktív tag
válasz
draco31 #3767 üzenetére
már késő, legyalultam:S
Azért ez remek megoldás..Ha android ha nem...Ha ellopják ugyis meg tudják oldani..Igy meg a szitu az, hogy exem Egerben lakik, nálam vannak a gyerekek hétvégén és amugy is technokretén szegény, fingja sincs mit kérnékRáadásul már annyi mindent elállitottak agyrém
-
draco31
veterán
Nem nem, ez biztonsági dolog.
Mert ha pl. elhagyod, ellopják, gyalulás után vígan használják. Így meg ihatnak rá hideg vizet, mert úgy sem tudják mi volt benne.
Ez nem márka specifikus, hanem minden android ilyen.
A megoldás ilyenkor esetleg az, hogy gyalulás előtt törölni minden fiókot belőle, akkor beindul ezek nélkül, mert a törlés pillanatában "üres volt" -
eldrah
aktív tag
válasz
draco31 #3765 üzenetére
Nem. De ha le van gyalulva minden a telefonról, akkor sem lehet más cimmel belépni?
Azt hogy? Egy telefon egy regisztráció
Az enyémre annyi cimmel regisztrálok fel amennyivel akarok. Es ha valaki eladja a telefont akkor adja hozzá a mail cimét is?Hát ha igy van gratula huawei
-
eldrah
aktív tag
Szép napot! Remélem még olvassa valaki és talán valaszt is kapok :)
Lányka kapott egy ilyen telefont az anyjától de voltak vele gondok(eltunt a billentyűzet es sehogy nem lehetett visszahozni, videokat hiaba vesz fel, nem játsza le) ,Csinaltam factory resetet, azota bejelentkezesnel, belépek, minden ok..es ranyomva a tovabbra vissza kidob, hogy lepjek be😵💫😵💫😵💫 mar ott tartok foldhozvagom🤣 probaltam gyermekvedelemmel.belepni, semmi. Töröltem mindent újra, sajat fiokkal, de ugy se semmi. Valami otlet esetleg? -
draco31
veterán
Hello!
Haver anyjának ilyene van.
Egy ideje már azt csinálta, ha hívást akart indítani, akkor 5-10 másodperc múlva kezdte csak el a szokásos hangot lejátszani, más telefon ugye kb azonnal csinálja.
Most viszont már hiába van bármi próbálva, csak kíírja, hogy tárcsázás, de csendben a hangszóró, és nem is csörög a hívott telefon. Ügyfélszolgálatot sem lehet hívni.
Kártya más telefonban működik.
Térerőt is jól jelzi.
Eldobós lett? -
sunavlys
senior tag
Ebben segítsen valaki. Ezt írja a netbroker:
"Az adott értékpapírra short ügylet nem rögzíthető"
-
Csöves
őstag
A gond az, hogy mikor a wifit akarom bekapcsolni és fentről ugye lefelé húzom az újammat a beállítások helyett a swiftkey-t adja be.
Tehát nem tudom a wifit bekapcsolni, meg semmit.
Mit csináljak?
-
Csöves
őstag
A swiftkey-t, hogy lehet eltávolítani?
Már majdnem kidobtam a telefont, mert megőrülök tőle. -
Exian
addikt
-
Exian
addikt
válasz
janeszgol #3756 üzenetére
Köszönöm, illetve a többieknek is. Akku nem vészes, szerintem amúgy alig használták ezt a telefont, a kijelző repedésen kívül karcmentes. Tegnap délután töltöttem fel, jött rá két nagyobb frissítés, meg telepítettem ezt-azt, nyomkodtam, stb, egész éjjel is bekapcsolva volt és most reggel 88%-on áll az akku.
Amúgy lehet, hogy nem is kell a kijelző csere, amire kellene, így sem élhetetlen.
-
janeszgol
félisten
Hát az a baj, hogy már akkut is cserélhetsz benne. A Huawei P8 és P9 család (meg a Honor 8) akkukapacitásban nagyon sokat romlik 2-3 év távlatában is már.
Amúgy a teló nem rossz. A kijelző szép, a hardver ma is ok a belépőben (a Helio G25, G35, G37 szintjét hozza, amivel ma jelennek meg telefonok 50-70 ezer ft körül). -
Exian
addikt
Sziasztok!
Hozzám került egy ilyen telefon, repedt kijelzővel. Érdemes ezt a telefont rendberakni, tehát kijelzőt cserélni? A cserét magam is meg tudom oldani.
Csak kérdés, hogy érdemes e annyit rászánni? Kb 10e Ft a kijelző.
Amire kellene a telefon: Huawei P30 mellé másodlagos telefonnak, illetve gyereknek youtubera, egyszerűbb játékokra.
Ami miatt bizonytalan vagyok, az a tárhely (16 Gb) mérete.
De úgy általában a hardvere mennyire használható manapság? Kicsit nyomkodtam, egész fürgének tűnik, de nem tudom, hosszabb távon milyen lenne.
-
Csöves
őstag
Nem kap frissítést többé?
-
sunavlys
senior tag
mért van az hogy ha a telón létrehozok egy naptárbejegyzést az nem jelenik meg google naptárban (számítógépen), fordítva viszont jól működik???
(szinkronizáció be van kapcsolva)
-
milu
aktív tag
válasz
#72445440 #3747 üzenetére
Kedves ish4d0w!
Köszönöm a gyors válaszodat!
Holnap (hétfőn) felhívom az egyik közeli szervízt és megkérdezem a szervizelési költségekről.A Bt eszközökről nincs jó véleményem, általában (Murphy szerint is) akkor merülnek le, amikor a legjobban van rájuk szükség. Rájöttem, hogy a 2. kérdésem nem jó elgondolás, ezért ne is vedd figyelembe.
Marad a :
1, Szerviz
2, Telefon csere (már amúgy is erősen gondolkodtat a csere, a készülék folyamatosa memória szűkében van.... -
milu
aktív tag
Két vezetékes fülhallgatóm van Androidos telefonhoz.
Az egyik mikrofonos.
A másik mikrofon nélküli, csak fülhallgató.Ma délelőtt azt tapasztaltam, hogy a mikrofonos fülesemet a telefonom nem érzékeli, ugyanakkor a fülest a számítógépbe bedugva szükség szerint működik.
A mikrofon nélküli szintén szükség szerint működik a telefonommal.Kérdezem:
1, Tapasztaltatok-e hasonló hibát és ha igen, hogy orvosoltátok?
2, Kapható-e olyan eszköz, ami a telefonnal Bt kapcsolattal működik, de úgy, hogy a vezetékes fülest az eszközbe kell bedugni és az eszköz kapcsolódik Bt-on keresztül a készülékhez, mert gyanítom, a jack dugaljam mehetett tönkre (ahol a mikrofonos fülesnek a kapcsolódási lehetősége van).
Bt mikrofonos fülest nem szándékozom vásárolniA telefonom Huawei P9 Lite2017
-
milu
aktív tag
A Google címjegyzékébe beírt személyeket és azok adatait pár napja nem szinkronizálja a telefonom. (Huawei P9 Lite 2017). Tudtok-e működő megoldást arra, hogy az új névjegy bejegyzéseket ismét lássam a telefonomon is?
-
-
amol
addikt
válasz
#72445440 #3735 üzenetére
Köszi, körülnézek. A nyitás töröl mindent? Egyébként volt olyan telefonom amin zárt BL mellett volt fent twrp. Valószínűleg megfelelően alá volt írva.
Asszem ez telekomos telefon volt eredetileg szóval tudhatja akkor a volte-t, majd meglátjuk.
Nem az olvasóval van gond hanem magával az ujjlenyomattal. Próbáltam olyan alkalmazást ami emelésre éleszt de nem megbízható. -
amol
addikt
válasz
#72445440 #3732 üzenetére
Szia!
Az ujjlenyomat nem olvasható és jó lenne elkerülni az állandó bekapcsoló gomb nyomkodást. Nincs szükségem rootra. Fastboot módban lehet bootolni gépen lévő recoveryvel, és adb pull/push paranccsal lekérhető ill. visszatölthető a gépen szerkesztett file ha twrp-ben mountolva van a system partíció. Elméletileg. Viszont ez zárt bootloadernél valószínűleg nem működik, pontosan hol lehet kódot venni?"A másik három szolgáltató (Telenor, Vodafone, Digi) esetén nincs VoLTE sem sajnos."
Ez telefon specifikus? P30 kiírja telenor hálózaton. -
adolfo01
tag
válasz
#72445440 #3731 üzenetére
Szia.
Köszi.Digivel szerettem volna használni ha tudja a wowifit! Egyik ismerősnek van ilyen telója.Olvastam valahol(külföldi fórum),hogy egy call wifi apk felrakása után is mehet ez a funkció.Azt hittem valaki már eleve használja.Ugyanis diginél ezáltal ingyen lenne két digis szám között a hívás.
-
adolfo01
tag
Sziasztok.
Dual simes változat tudja a wowifi funkciót?
Esetleg mókolni kell valamit?
Köszi. -
amol
addikt
Sziasztok! Szeretnék átírni egy paramétert a build.prop-ban hogy működjön a dt2w. A telefon szűz, nem rootolt PRA-LX1. Átmeneti twrp is jó (adb), viszont nem lett nyitva a bootloader. Tudtok tanácsot adni?
Köszi -
Harkovz
aktív tag
A tárhelynél az Egyéb mappát hogyan lehet kiüríteni vagy törölni?Már elég sok helyet foglal.
-
milu
aktív tag
Videót vettem fel a telefonommal. kb. 2 perces videó (,mp4) 200 MB körüli méretre "hízott" míg másnak a hasonló témájú felvétele (nem Huawei P9 Lite 2017) kb. 3 perces videó 100 MB körüli méretű lett. (A két felvétel közötti minőséget nem fedeztem fel (bemutatkozó szelfi felvételek voltak, így a megvilágítás, a fényviszonyok változóak voltak a helyi viszonyok miatt)
Kérem a javaslatotokat, hol lehet a videó méretét (vagyis a felvétel beállításait) állítani a felvétel előtt?
-
mmmilan
csendes tag
Sziasztok!
Írok egy kis szervíztapasztalatot, hátha vkinek segít. A problémám az volt, hogy rettentően homályosan fotózott a főkamerával - ami nem volt csoda a rommá tört hátlap fényében (ez addig nem zavart, míg a működést nem befolyásolta).
Itteni fórum ajánlás nyomán a József Krt.-i hivatalos Huawei szervízbe vittem múlt pénteken, szervíznapon. Helyben megállapították (kb. negyed óra alatt), hogy a kamera nem hibás, csak a hátlap cserélendő. Árajánlat a javításra: 1800 huf. (Nem írtam el.) Hétfő délelőtt (azaz fél munkanap sem telt el) írtak, hogy lehet menni a telefonért.
Ma tudtam elmenni érte. A hátlap szépen illeszkedik, kifogástalan. Az előlapra tettek egy új fóliát (az előző, eredeti gyári nagyon karcos volt), ennek a közepén van 2 vízszintes csík. Erre rögtön rá is kérdeztem, a válasz az volt, hogy hát ez csak egy ingyenfólia, hogy védjék a szervízben, a csík azért van, mert így rakják rá, majd halványul, de eltűnni nem fog. Ajándék lónak ne nézd a fogát alapon nem kötekedtem. Valamint mondván, hogy szervíznapon mentem, kaptam ajándékot is: egy kis fekete branded zsákot, benne pár haszontalan apróság mellett egy 2A-es töltő.
Összességében ha csak szervíztapasztalat alapján kellene dönteni, a következő telefonom is Huawei lenne.
Üdv,
Milán -
MaciPali
csendes tag
Sziasztok. Olvasgattam a hozzászólásokat. Azt sok helyen írjátok hogy kevés a hely. Nekem is és alig van rajta valami. 8.0 van rajta. A frissítési fájlt miután telepítette letörli a telefon? Mikor belépek a tárhely menübe ott van az első sor hogy firmware 5,85Gb. Ez egy maradék fájl vagy telepítés után ezt használja? Esetleg nem kell lehet törölni? Köszi a válszokat.
-
janeszgol
félisten
válasz
janeszgol #3704 üzenetére
Na kicsit jobban utánanéztem (érdekelt már régen), és tévedtem. A VNS-L31 csak a 3 giga rammal szerelt alapváltozat, nem 2017-es. Bocsi.
Az tévesztett meg, hogy Legendd írta a 2016-os P9 Lite tesztben, hogy a 3 giga rammal szerelt verzió nincs hazánkban, holott nekem van egy ilyenem, és a magyar nyelvet is támogatja. -
janeszgol
félisten
Hibás az összefoglaló.
P8 Lite 2017: PRA-LX1
P9 Lite 2017: VNS-L31 (A VNS-L21 a 2GB ram verziós.)
A VNS-L31-nek is kerek az ujjlenyomatolvasója.A PRA-LX1 és a VNS-L31 a következőkben térnek el egymástól:
PRA-LX1: android 7 -> android 8, Kirin 655, 3 vagy 4 GB Ram, van 32GB Flash verzió is, VOLTE.
VNS-L31: android 6 -> android 7, Kirin 650, csak 3 GB ram.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Új modellszámozási rendszer első eleme lehet ez a középkategóriás termék. Itthon is kapható lesz, hozza a gyártóra jellemző stílusjegyeket és minőségi elvárásokat, plusz Android N-t futtat.
Huawei P9 Lite 2017
- Samsung Galaxy A41 64GB, kártyafüggetlen, 1 év garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 8/256gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Google Pixel 8 Pro 128gb - Újszerű, akár beszámítással
- Google Pixel 8 Pro 256gb - Makulátlan, akár beszámítással
- iPhone 15 Pro / 1TB / Blue Titanium / Gyári kártyafüggetlen (0182)
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i3 9100F 16GB DDR4 250GB SSD 2TB HDD RX 570 8GB GDDR5 ZALMAN S4 PLUS 500W
- Honor 70 256/8GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Corsair H100x RGB Elite Vízhűtés új 6hó jótállással!
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest