Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Melorin
addikt
válasz Gubek-Einste #82910 üzenetére
AC65P
-
Melorin
addikt
Üdv.
Egy melléképületbe átvittem kábellel a netet, viszont kéne ott is jó gyors 5GHz wifi.
Amiket kinéztem, az a
-TP-link C5 v4
-C6 AC1200
-Asus AC57UMelyiket ajánljátok és miért?
-
Melorin
addikt
válasz TeeJay #74571 üzenetére
30Mbit VDSL netem van, a torrent NAS-on megy ami Gbites Switchen keresztül amire a PC is van csatlakoztatva. A switch pedig a routerbe.
Más bajom is van ezzel az AC57U-val. Nem stabil a wifije. Néha fogja magát és megszűnik működni, ekkor átvált a mobilom mobilnetre, persze mindig Youtube vagy ilyesmi közben, hadd fogyjon az adatom
Ilyenkor nem is jön vissza a wifi jel. Egy sor kínlódás után végül magára talál a router és megint működik egy darabig. Ezt még tesztelem, hogy nem-e a mobillal van baj de pl a Sony TV-m is nagyon nehezen tudott csatlakozni. -
Melorin
addikt
válasz Dragon3000 #74339 üzenetére
Megvettem végül az AC57U-t és ugyanúgy lagolok játékban pedig nagyon lelimitáltam a letöltés sebességét. Kőkemény 1db torrent jön lefelé. Kidobott pénznek látszik sajna
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz Dragon3000 #74339 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Bevállalom a kisebbiket, megrendeltem az 57U-t.
-
Melorin
addikt
válasz Dragon3000 #74335 üzenetére
Ha ebben is segít a router hardvere az nagyon jó, mert ezzel is szenvedek már egy ideje (mindig is szenvedtem). Hiába állítgatom a QoS-t jól be, hiába korlátozom le a torrent sebességét és a szálak számát, ha megy egy letöltés akkor online játszani kb esélytelen.
Ehhez vajon elég a router processzora vagy RAM is kell bele annyi mint amennyi a Xiaomiban van? Nem szeretnék rosszul dönteni, kérlek segítsetek -
Melorin
addikt
válasz Dragon3000 #74330 üzenetére
Az nálam nem számít, mert a routerből egyből egy switch-be megy a LAN kábel, elég lenne akár 1db LAN port is a routeren.
Letöltéseket a NAS végzi, tehát nem kell a routeremnek emiatt sem izzadnia.
Viszont a router kellene, hogy a PPPoE kapcsolatot létrehozza, a modemet csak modem only módban használom. Ezt vajon mindkét típus megfelelően megcsinálja?
Főleg azért szeretném lecserélni a jelenlegi 1043 routeremet, mert mintha mostanában többet akadozna a YT és Twitch, és néha az online játékokban is DC-t kapot. Megpróbálnám egy új routerrel a dolgot kiküszöbölni és egyébként is szeretek újítani időnként .Intruder2k5: akkor is kell a több RAM ha nem a routeren futtatom pl. a torrent letöltéseket?
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
válasz Intruder2k5 #74327 üzenetére
Köszi. A több RAM mikor jelent előnyt?
-
Melorin
addikt
válasz Gubek-Einste #74324 üzenetére
Asus AC57U és a Xiaomi 3G között mi a lényeges különbség, mert kb ugyanannyiba kerülnek?
-
Melorin
addikt
Üdv!
Jelenleg 1043NDv2 routerem van, az lenne a kérdésem, hogy egy erősebb, újabb routeren érezhetően fürgébben jönnének be a weboldalak, vagy csak abban számít a plusz processzor erő ha a a netem is gigabit felé kacsintgat és a letöltés a lassú?
Jelenleg egy 30/5-ös DSL netem van, a szolgáltatói kütyüt bridge (only modem) módba kapcsoltam, az a routerem wan portjába van dugva, a router mögött egy Gbit switch van.
Azon lóg egy NAS amin torrentek is futnak.
Namost én még aközött is érzek különbséget hogyha a modemben aktiválom a router funkciót és az natol, nem a 1043, pedig a net sebessége nem indokolná ezt, mindkettőnek kisujjból kellene kiráznia ezt.Ezért mondom, hogy nem a letöltés sebességében várnék gyorsulást egy erősebb routerrel, hanem egy oldal betöltése elején az a kis várakozás, gondolkodás ami idegesít engem. PC-n is és wifin lógó mobilokon is érzem ezt a tétovaságot.
[ Szerkesztve ]
-
Melorin
addikt
Nem tudok dönteni a kettő között:
tp link 1043v2 vs asus n18
Valaki összefoglalná, hogy mi az érdemleges különbség, legfőképp a mindennapi használat során.
Nem csak adatokra lennék kíváncsi, hanem hogy melyik stabilabb, melyiket könnyebb finomhangolni, melyik bootol hamarabb, antenna mechanikus minősége (az enyémnek lehajlik magától egy idő után) hasznos szolgáltatások, melyik mire háklis, stb.
Megéri a többletköltséget, ez a nagy kérdés.
Köszönöm. -
Melorin
addikt
Megvizsgáltam az étert, de semmi nem zavar be, 1 wifi van a közelben, de gyenge is és nem azon a csatornán megy mint az enyém.
Nagyon fontos lenne tudni, hogy ezt a hibát router okozza-e, mert ezen múlik, hogy veszek-e újat.Melyik módszerrel kellene amúgy összekötni egy wifi routert a szolgáltató modemjével? WAN porton, vagy sima porton keresztül, és akkor a modem a DHCP szerver?
-
Melorin
addikt
Sziasztok.
Szerintetek lehet a router hibája, hogy időnként wifin nincs internetkapcsolat, de eközben lanon simán megy? -
Melorin
addikt
válasz crissprivat #40257 üzenetére
Tehát egy 2.4-es wifin érdemes lenne 20MHz-re állni 40 helyett mindig?
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Tervezek venni egy routert, amire vezetékkel kapcsolódna a PC és a NAS. Fontos a Gigabit port!
Wifire tablet és teló fog kapcsolódni, nem kell tudnia 5GHz-et. Nem szeretném ha 1 vékony falon keresztül már küzdeni kelljen a telefon tartásával, hogy ne szakadjon meg a kapcsolat mint a mostani TPlink 741-el.
Torrent a nas-on fut, nem kell a routernek tudnia.
Melyik routert vegyem ami nem drága?
A másik kérdésem az, hogy ha a modemem 10/100-as, az nem fogja vissza a gyorsabb routert? Csak mert most az osztja ki az IP címeket. -
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Melyik az a legolcsóbb router, ami DLNA szerverként működik egy rácsatlakoztatott HDD-vel.
Ezenkívül jó lenne futtatni rajta torrent klienst is. -
Melorin
addikt
válasz Intruder2k5 #22862 üzenetére
1043ND-t találtam is használtan, de elég negatívan írtál a TP-linkekről
Mi a leglényegesebb különbség az általad most felsorolt 3 féle között? -
Melorin
addikt
válasz Intruder2k5 #22856 üzenetére
Nem lesz belátható időn belül gyorsabb net. Tehát akkor ilyen sebességhez melyik van 10 körül használtan, vagy esetleg ezen kívül valami más model?
-
Melorin
addikt
válasz Intruder2k5 #22845 üzenetére
5024/512
-
Melorin
addikt
válasz Intruder2k5 #22837 üzenetére
Hú, köszi az infokat. Még most fogok nekiállni olvasni a linkedet, addig is annyit írok, hogy használtan venném a routert, 10 körül.
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Kellene nekem egy olyan router, aminek az USB portjára egy HDD-t kötnék, és futtatható lenne valami torrent kliens rajta PC nélkül, és a HDD-re mentene.
Ugyanakkor a HDD mint meghajtó látható lenne hálózaton, mert a routerre LAN csatlakozóval egy TV-t is kötnék, ami látja a hálózaton megosztott meghajtókat, és arról tudnék filmet nézni. -
Melorin
addikt
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Jelenleg van egy WR740N routerem, ami egy pirelli modem mögé van betéve. Erről megy a net a wifire és az asztali gépre. Kellene egy megoldás arra, hogy a kertben is tudjam használni a netet a laptoppal. Arra gondoltam, hogy veszek mégegy routert, és beállítom oda, ahol már gyenge a jel, és onnan szórja tovább a jelet. Két ötletem van erre, de nem tudom melyik a jobb:
-Veszek egy 741ND-t,( márcsak a cserélhető antenna miatt is, hátha később lecserélem) amit WDS módba teszek
-Veszek egy WA730RE-t, és azzal továbbítom a jelet a kert felé.Szerintetek melyik a jobb megoldás?
A másik kérdés az, hogy mi az a minimális jel, ami kell ahhoz, hogy ezek a másodlagos routerek még bírják továbbítani a jelet. A -70dB az még jó?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest