- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
866Mbites AC access pointot + switchet keresek legalabb 2 extra gigabit ethernet porttal. Router is jo, csak legyen AP modja. 25k-ert mar van airCube AC, ami nekem bevalt, olcsobban ki lehet hozni ezt a feature setet? PoE elony, de nem feltetel. Asus RT-AC57Uv3 erre jo lenne?
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Access pointot keresek 802.11ac tamogatassal. Nappali kozepere kerul, egyszerre 8-10 eszkoz log majd rajta altalaban. Egy Ubiquiti EdgeRouter X (ER-X) lesz ele kotve, 24V PoE elony. Hasznalt is erdekel, a keret 30k.
Talaltam az apron UniFi AC Long Range modellt 30-ert, ami szimpatikus, illetve ujonnan az AirMAX AirCube is tetszik. Szerintetek mit lenne erdemes?
-
r4z
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #50409 üzenetére
AC1300-at írtam, de ezzel a lendülettel AC1600-at is írhattam volna.
kali: Ez az Archer C8 fasza, thx ismét
-
r4z
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #50403 üzenetére
A felsoroltak közül egyik se tudja az AC1300-at, mind 867Mbps-ot tud. Nekem tisztán AC-n kell az 1300Mbps elméleti sávszél, nem véletlenül írtam ezt.
A sebesség meg elég objektív, ha egymás mellett méri őket az ember. Feltételezem, hogy ti sok tesztet olvastok, ott meg azonos körülmények között hasonlítják össze a routereket egy adott oldalon. Az is sok mindent elárul az erőviszonyokról.
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
40k-val bezárólag melyik AC routertől várhatom a legjobb valós vezeték nélküli sebességet? Közvetlenül a router mellett és egy szomszédos szobában fontos csak ez, távolabb ha hozza a mostani 1043NDv1 tempóját, az már elég.
Digi1000 mellé kéne, legalább 4+1 gigabites porttal. USB és egyéb szolgáltatások nem kellenek, arra van szerverem. Lehetőleg AC1300 szabványú routert keresek.
Az AC66U tűnik egyelőre befutónak, van jobb ötletetek?
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
867Mbps AC-s routert keresek gigabites LAN portokkal (legalább 4), nem túl drágán. USB nem kell, de az erős antenna feltétel, most WR1043ND V1-em van. Az Archer C5 megfelelő lenne a tulajdonságai alapján, jó vétel 23-25k-ért, vagy van olcsóbban is a fentieket tudó router?
-
r4z
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- nJoy Cadu 1000VA / 600Watt / 2026.07 garancia/ Usb management / Line-interaktív / 2aksi / Schuko
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- HP Compaq 8000 Elite USDT Klasszikus teljesítmény, minimalista dizájn!
- FSP HEXA+ 400W Megbízható Erőforrás a Stabil PC Működéshez!
- Macbook pro 14" m1pro 16/512, szép állapotban,kiegészítőkkel, dobozával.
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad Gaming 3 Garancia: 2026.07 // R7 5800H / GTX 1650 4GB
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- SEAGATE ST6000NM0034 6TB 7.2k SAS HDD, nettó 15747Ft + ÁFA, 1 év garancia
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest