Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
tDr1v3r
veterán
Sziasztok!
Meghalt az SSD-m, és... routert akarok venni. Na jó, viccet félretéve most hogy megint hardvert kell vásárolni elgondolkodtam hogy kéne egy másik router is a Telekomos fehér mellé, 15e-ig bezárólag. Nem tudom mennyire friss az összefoglaló, így inkább kérdezek, erre kéne:
- 30 mbps net megosztása (igaz ez kb. 20 megát jelent nálam, ADSL - de mivel van az utcámban 500 megás így nyilván válthatok is idővel, de pont attól a szolgáltatótól van akitől menekültem 3 éve... meg állítólag a Telekom is akar fejleszteni szal nem ártana ha kicsit jövőbiztosabb lenne)
- nyomtató, notebook, okostelefon, két TV, két játékkonzol menne rá elsődlegesen, lehet pár IoT cucc is (okosizzók, központi egység WiFi-n, kábelen Hue bridge), de az vszeg marad a Telekomoson mert megbízhatók vele, és...
- kéne VPN is rá. ExpressVPN-t használok, elvileg tud működni routerrel is, anno a Tomato-s Asusommal (N12 talán, apuméknak lepasszoltam) működött legalábbis kézi beállításokkal
- nincs nagy interferencia, 5GHz nem kell, de nyilván nem hátrány ha van. Lefedettségben ha hozza a Telekomost már jó, házon kívül is jó a vétel nálunk, meg csak egy szint van.Ilyen kritériumok mellett van ajánlott darab ebben az árkategóriában?
[ Szerkesztve ]
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
tDr1v3r
veterán
válasz Gubek-Einste #33908 üzenetére
Köszi a választ, az RT-N12 D1-et fogom venni valószínűleg.
disznóvágás, nepotizmus, pálinkagőzös hedonizmus | intelhüttö (c) Tirexi, szívünkben őrzünk örökre <3
-
tDr1v3r
veterán
Sziasztok!
Router vásárlás előtt állok, 10k körüli összegből (de inkább alatta) kb. mit érne meg vásárolni? A net amit osztana nem lenne gyors (6 megásra vagyok most előfizetve, nyilván amint a Digi vagy valamelyik más stabil ISP befészkeli magát az utcánkba váltok), viszont fontos lenne hogy a garázsból (szobátból ~4-5 fal, 20 méter) is tudjuk használni róla a hálót. Illetve HDD-t is jó lenne ha tudna megosztani... bár lehet hogy erre egy NAS jobb megoldás lenne, franc tudja.
Igazából semmi különös se csatlakozna rá, két telefon, iPad, hangcucchoz wireless átjátszó (mondjuk ezt csak tervezek venni), átlag 2-3 noti és régebbi konzolok wireless meg asztali gép és újabb konzolok UTP-vel. Ilyen felhasználásra mit tudnátok ajánlani?
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest