Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz rizla888 #101192 üzenetére
Igényektől függ:
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben?Általánosságban az Asus jobban megéri a rugalmasabb mesh megoldása és a hosszabb firmware támogatottsága miatt.
Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
dudika10
veterán
válasz rizla888 #97621 üzenetére
A legtobb routeren a mai napig 1Gbps-os csatlakozok vannak. Valahol a kereted duplajanal kezdodnek azok, amiken 2.5Gbps-os csatlakozo van.
A gyartoi eszkozzel nem lesz mesh, nem lesz teljesen akadesmentes roaming hazon belul, mesh csak gyartokon belul mukodik es ott is feltetelekkel.Szoval ha normalis megoldast akarsz, akkor sokkal melyebben a zsebedbe kell nyulni. Egy elfogadhato megoldas, ha kabellel rakotsz a gyartoi eszkozre egy ajanlott routert ami belefer a keretedbe access pointkent az emeleten. De ezzel a megoldassal nem lesz mesh, es nem fogod teljesen kihasznalni a szolgaltato altal biztositott sebesseget (megjegyzem egyebkent sem gondolom, hogy atlag csalad ki tud hasznalni 2Gbps-t).
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Multibit
nagyúr
válasz rizla888 #97621 üzenetére
A router által kezelt sávok összevont linksebességét mutatja. Azaz, a gyakorlatban sose fogod azt elérni
Milyen klienseid vannak? A wifi sebesség nem csak a routeren múlik. A kliens képességei ugyanúgy fontosak. A kettő közül a lassabb hazározza meg az elérhető sebességet.
Olvass vissza (itt és a wifi-s topikban), sokat tanulhatsz belőle.[ Szerkesztve ]
-
osonte
őstag
válasz rizla888 #97612 üzenetére
Amire Neked szükséged van, már mint az igényeid szerint az a 25-30 ezer szerintem a 2db router tápegységének az árát fedi le és ezt nem bántásból írom, de nagyon kevés a keret!
Én 80 ezret költöttem kettő Asus routerra, ami 100/8-as nethez kell és bár szintén két szintes a családi ház, de kisebb méretű és így is sírok sokszor, hogy lehet ennyire gyenge a Wifi.
Amúgy ez most sokkolni fog, de én ebből vennék kettőt: [link] , amit vezetékkel összekötnék MESH rendszerbe (persze másodiknak lehet olcsóbbat is, de te 1500-2000Mbps Wifit akarsz és ezzel se lesz szerintem annyi, max a router mellett).
Ilyen RT-AX58U, meg AX3000-ek szerintem nem játszanak (bár árban közel lennének), a legelső router az RT-AX86U, de nagyon felment az ára és csak 1db 2.5Gbps portja van és akkor inkább az amit linkeltem.
[ Szerkesztve ]
-
Multibit
nagyúr
válasz rizla888 #97612 üzenetére
Nem létezik ilyen router. Emelned kell (nem kicsit) a rá szánt összegen, mivel - legkevesebb - két eszközt kell venned! Még így sem fogja neked senki sem garantálni a 2000 Mbps letöltési sebesség meglétét a gyakorlatban, wifi-n
Tájékozódj (akár itt a topikban) és az igényeidet igazítsd a realitásokhoz.[ Szerkesztve ]
-
Aprósólyom
addikt
válasz rizla888 #92542 üzenetére
Én csak annyit kérdeztem a supporttól, amit leírtam.
Ha jól tudom külfölféle márkájú és típusú Mesh rendszereknél nem magától értetődő az ethernet backhaul támogatás és ha támogatott, akkor pedig az nem egyértelmű, hogy mellette használhatóak-e a szabad ethernet portok vezetékes kapcsolódásra.
Ezeket az infókat a marketing mellett valahogy elfelejtik leírni...
Ha a weblap szerinti 100 online eszközből csak a felét tudja a rendszer, az már szerintem nem rossz ajánlattá teszi az árához képest. Kérdés az üzembiztonság és a biztosított sebesség/teljesítmény. Ezzel kapcsoltban meg úgy voltam, hogy minek kérdezek ilyenekt vagy a SOC-ról. A valós, hétköznapi performance lenne érdekes, nem a jópofi terméktámogatói válasz....[ Szerkesztve ]
Jevons paradox
-
félisten
válasz rizla888 #92541 üzenetére
550 nm: ez önmagában semmit sem mond. Nekem egy Asus RT-N18u elég jól kiszolgált egy minimum 500.000 mn-es területet -- a pusztában.
A házam 3×80 nm-ével + kb. 600 nm kerttel is elboldogult valamelyest, de egy vályogfal vagy vastagabb téglafal önmagában is képes leárnyékolni.
A kedvenc példám, hogy egy fém dísztárgy áthelyezése használhatatlanná tette a wifit egy egész lakásban -- a wifi ennyire szeszélyes jószág.
És nagyon fontos: a több, kisebb teljesítményű AP sokkal jobb, mint az egy brutál. (Mellesleg szabályozott maximummal...)
A házba sem egy nagy kályház akarsz középre, hanem helyiségenként kisebb hőleadókat...
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz rizla888 #92532 üzenetére
A problémád nekem eléggé megvalósítottnak tűnik...
Bár nem ismerem, és egyelőre más sem ismerheti túlzottan, de az Aprósólyom által lenyomozott Mercusys H50G mesh-rendszere elég jó pedigrével indul. A 200 nm-t nem úszod meg egy eszközzel, és nem úszod meg a vezetékezést -- akkor pedig inkább legyen jó, mint rossz, nem igaz?
Én inkább az Asust ismerem, ami drágább. A Mercusys árban verhetetlen.
MaCS
-
félisten
válasz rizla888 #92522 üzenetére
Minden piszkálódás nélkül: ne a legolcsóbb, még éppen jónak látszó megoldást válaszd! Arra érdemes minimum 50%-ot rászámolni, és a következő 3-4 évben többszörös pénzbeli, és ki tudja, mekkora bosszankodásbeli spórolást tudsz elérni. Pár tízezer forint erre az időtartamra elosztva már máshogy mutat -- én éppen ezért szeretek fagyigombóc/hónap alapon számolni. Tízezer forint kb. egy gombóc havonta...
MaCS
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Gaming notebook topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Delta Force (2024)
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Asszociációs játék. :)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kuponkunyeráló
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Képregény topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest