Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
szerintem még pár hónap beletelik, mire kijön valami costum firmware. de ez ahogy nézegettem az összes routernél így van.
amit én eddig hiányoltam, az értelmesebb qos, meg vpn.
a download master torrent része meg max hobbi szinten jó, az ftp használhatatlan. de ez monnyuk nem érint, inkább maradok a home servernél, nem lesz semmilyen costum firmware-el sem olyan potenciál benne, h leválthassam.
meg az sem fenyeget, h hozzámvágnak annyi megabitet, aminél a router lesz a szűk keresztmetszet.
10/10 seedbox havi 2,5k-ért a 3400 hufos 5/512 adsl mellé, 5-6 zárt tracker, oszt jóvan, kalap-kabát. ftp mellett teljesen jó a qos, meg 10 alatti kapcsolatnál is, ha torrent megy.[ Szerkesztve ]
-
Spidee
senior tag
Értem!
Akarni nem akarok 25 felett költeni, csak akkor ha nem kapok számomra megfelelő routert 25 alatt.
A D-Link-nek milyen a support-ja?
A 655-s usb-n csak adattárolót kezel vagy nyomtatót is?
Tp-link WR1043ND-ről mik a vélemények?''No one stays at the top forever!!'' - I Love NFL! - Üdv.:Spidee
-
petakpa1
őstag
Köszi. Közben utánna néztem a TP Linknek. Távol keleten állítólag piacvezető + 5 év gari is van rá, így nem leszek sznob, és bepróbálkozom vele a Linksys helyett. Meg valszeg azt is Kínában csinálják ma már)
Emlékszem a régi szép 386-486-os időkre, akkor még SMC volt a menő hálókártyában
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
törölt tag
szerintem nem ebben az évszázadban lesz az óccó gigabites wan port a szűk keresztmetszet az otthoni internetelérésben.
de az otthoni hálónál az állandóan emlegetett gigabit, mint minimumelvárás majd sokaknak okoz meglepetést, h 2-3x sebességnövekedést jelent csak.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
az biza megabájt. gondolj már bele, 1 gigabit hány megabit? 1024.
és gondolom nem 90 MB/s-t mértek.
de a wan to lan meg a lan to lan kicsit más tészta. előjöhet, kinek mennyire gagyi alaplapi gigabitje van (legtöbb az), milyen gyors vinyói, milyen kábellekkel hozta össze anno. aztán egy falon átfúrt, tekergő, esetleg 50 m utp kanóc cseréje macera. normális gigabites hálókari pluszpénz.
én a 74-es rendszervinyó raptorral egy 1 terás f3-as samura másolok olyan 70-80 körül. asszem.
szóval a gigabit az egy erősen elvi lehetőség. ha a fele megvan egy hálón soho kategóriában 2 gép között, 3-nál meg 30, akkor szerintem már mindenki összeteheti a kezét.
de nagy átlagban szerintem 3-5x sebességnövekedést jelent. legrosszabb esetben meg csak 2x.[ Szerkesztve ]
-
Yoe
tag
Hali!
Milyen routert kéne használnom? Én ezekre gondoltam 1043ND és asus rt-n16. Tudom hogy a net gyengécske de fejlődünk és hamarosan lesz már gigabites alaplap és n-es wifi is.Ugy hogy vegyes lesz a paletta nagyon és ezt kéne összefogni egy jó routerral ami még 3-5 év múlva is szalonképes lesz nagyobb sebeségű nettel is! Ja és a sávszélesség korlátozás is fontos lenne legalább ip-re és torrent is megy 2-3 gépen!
Üdv: -
őstag
Köszi Uram!
Még nézegettem az Aqua Computer-ben ilyet: [link]
meg ilyet: [link]
Ezeket felejtsem el? Az általad ajánlott megbízhatóbb, jobb, erősebb?
Nekem itthon egy D-Link DI-524 van, ez teljesen jó, nagyon könnyű volt beállítani. Na most az is szempont lenne hogy nagyon egyszerűen be lehessen állítani, olyan embernek lesz aki alap szinten ért ezekhez. -
Konflikt
addikt
igen, "csak" annyival. mert ez az elony kvazi nulla ma Magyarorszagon . ugyanis nemnagyon tudsz 240 Mbites netet venni, de meg 140 mbitest sem. (nem mintha letfontossagu lenne )
szval a tp link is eleg, a +7-8K-t abszolut felesleges sztem egy olyan tudasert kiadni amit meg evek multan sem fogsz (tudni ki)hasznalni
[ Szerkesztve ]
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Konflikt
addikt
holnap megyek a 1043nd-ert. 19K-ert siman megeri, es kvazi annyit tud mind a 655-os dlink, csak az +7-8K. es gyak csak annyival tobb, hogy majd 2x akkora a throughputja (ami ma kb senki nem hasznal ki), de a tp link 140 Mbitje is eleg lesz meg evekig.
a 320n-en nincs usb, a 1043nd-n, es a 655-on pedig igen. ez fontos lehet (kimaradt a hasonlitasbol)
amugy mennyiert, mikor es hol vetted a 1043-at?
mod: sztem is vinne a 20-as adsl-t. mint azt fentebb is irtam a 3-4K-s kis asus rx3041 is tud 44 mbitet routolni. (tobb mint 1 eveig hasznaltunk vele 3-an 30/20 as digit +meg egy fon ap is ra volt kotve). csak a 80/25-ossel mar nem birkozik meg
[ Szerkesztve ]
Commodore Amiga 500 - es a kepzeleteinek tobbe semmi nem szab hatart! // VCIX-DCV&CMA
-
Reaper04
aktív tag
-
Viktoár
addikt
Köszi szépen,felhívtam a hibabejelentős számot és "bemérték" a vonalat vagyis csak akarták mert nem volt. Mondta az ipse hogy azonnal le is jelenti a helyi kirendeltségnek és várjam a messiást. Így gondolom a vonallal van a gond.Ha mégis a modem a ludas akkor a csere valóban az ő felelősségük.Azért gondoltam hogy veszek egy modemet mert biztos valami szutykot adnak ha cserélni kell.Van olyan is hogy modem és router egyben?(Tehát egy dugaszt kell a konektorba dugni? ) Már teli van az elosztó mindennel ezért ez is lényeges szempont.
Üdv:Viktor
-
Konflikt
addikt
feleannyiba? 3K a kul koztuk. (23 vs 26K) amugy a tp link fele huz az 5 ev gar, a dlink fele meg a kurvamagas wan-lan throughput
de kicsit tobbe kerul mindketto a wrt320n-nel (20K), de mindketton van usb is.
a d-link fele huzok, ekkora throughput egy darabig eleg kell legyen, eleg jovokompatibilisnak tunik.[ Szerkesztve ]
-
SoLo83
csendes tag
Köszönöm!
Lehet megpróbálom még1x az ASUSal.... problémám nem volt vele csak az adapter.. Ha azt mondjátok a 20/10 es netet meg bírja akkor kicseréltetem ugyanerre.
Beri ha nem gond akkor igénybe venném a segítséged majd.Köszönöm mindenkinek a hszt!
Remélem megtudom majd én is hálálni!SoLo
-
dr.bubo
őstag
Miért nem lehet új routert kapni 17ezer alatt, amire rámegy a DD-WRT vagy más fw?
Pl. a Linksys wrt54gl 15ezerért kapható, ha Izí -nek nem lesz a közeljövöben 20M-nál nagyobb nete, akkor jó választás a linksys.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
legenda
de a kérdéses net upc fiber power 60 volt - ami közel sem pppoe -, és azt maximumon átviszi a havernál! azt, hogy mennyi a vége, csak egy 120/10 csomag esetén lehetne látni, ha nincs 90 mbit/s, akkor is szép eredmény egy nem gigabit képes router esetén! panaszt eddig még nem hallottam rá, pedig már szóltak volna, ha gond lenne vele, hogy cseréljük le...
(szerintem nincs olyan router, amire nem találni valamelyik hazai vagy külföldi fórumon legalább egy - két panaszt...)Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
legenda
azért ~ azonos tudásnál, egy linksys drágább, mint egy tp-link!
ahogy az említett fórumot nézem, ott hivatalosan nem teszetelnek tp-link termékeket - és még sok más gyártót sem! ez lehet sponzori vagy más jellgű kérdés is, de biztosan van néhány gyártó, akinek a terméke vélhetően nem minőségi kifogásolás miatt marad ki...Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
FefeeX
veterán
Erős elfogultságot érzek a Linksys-szel szemben...
Szerinted az 1043 többet tud WAN-on? Mert szerintem nem, nem lehet véletlen, hogy még tesztelésre sem került..."Számít, hogy hogyan néz ki egy router?"
Ha igényes vagy, és szép szobát akarsz, igenis számít... Mikor minden a felszerelés része, gyakorlatilag egy bútordarab A gépem se véletlen néz ki úgy, ahogy"Merthogy a külföldön kaphatókról lehagyták az USB-t?"
Jahj, olvasni és értelmezni. Mire ki mit válaszol... Írtam, hogy a Linksys 22k, a TP meg 27k. Erre írta, hogy a TP-n van USB, a Linksys-en meg nincs. -
FefeeX
veterán
"A felsoroltak közül a D-Link a leggyorsabb, kb. a dupláját tudja a wan portja a WRT320N-hez képest is."
Honnan az infó, és mennyi az annyi? Proci vs. proci meg hasonló dolgokban melyik hogy áll? Csak mert azért van a kettő közt amúgy is vagy 6ezer különbség... Szépségről nem is beszélve, no meg a név...
-
ImI87
őstag
OK, köszi!
Nálam a gépek közötti sebesség nem lényeges, csak a netet kapná 2 gép vézetéken, és időnként menne a wifi, ha v.mi laptop vendégeskedik nálam.
Akkor - a költséghatékonyság jegyében - nyugodt szívvel megvehetek egy 941ND-t, és azzal is fullon fog menni a Fiber Power 60? Mások is meg tudják erősíteni ezt?
Van v.mi lényeges hiányossága, vagy "betegsége"? Amúgy van olyan lehetőség, hogy a teljes wifi részét kikapcsolja az ember, ha nincs rá szükség? És ugye ezek a router-ek tudják dinamikusan szabályozni a sebességeloszlást 2 gép között? Úgyértem, ha pl csak az egyik gépen megy letöltés, akkor azon megy (elvileg) 60 gigabittel, de ha megy mindkét gépen a letöltés, akkor felezi 30-30-ra? Vagy ha nem felezi, akkor mi alapján ossza el a sávszélt? Sorry a sok kérdésért, de gőzöm sincs a router-ekről, eddig kimaradtak életemből........ -
-
ecaddict
senior tag
Szerintem annyira nem poén. Ennyit max az Asus RT-N16 ér, TP-Link biztosan nem.
Green Dam botrány után meg aligha vennék olyan router-t ahol a gyártó nem adja ki a teljes firmware forráskódot és nincs rendes alternatív firmware hozzá. Ennyiért meg pláne nem.
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
jeni
félisten
Abból indultam ki,hogy a 941ND az kerül 10800 Ft-ba akkor a 1043ND amit adnak majd 27000 Ft-ért az majdnem a 3x áron menne el. Tudásban nem lesz jobb ,amivel többet tud az a Gigabit LAN, és a USB csati ( bár ezt nem néztem meg rajta az adatlapján ). Ugyanúgy 2,5 GHz működik majd, nem duálos és nem 5GHz a router.
-
J.R.Ewing
tag
[I]Because i was curious i did some benchmarking:
Code:
NETIO - Network Throughput Benchmark, Version 1.26
(C) 1997-2005 Kai Uwe RommelTCP connection established.
Packet size 1k bytes: 10901 KByte/s Tx, 10748 KByte/s Rx.
Packet size 2k bytes: 11035 KByte/s Tx, 10375 KByte/s Rx.
Packet size 4k bytes: 11005 KByte/s Tx, 10787 KByte/s Rx.
Packet size 8k bytes: 10973 KByte/s Tx, 10803 KByte/s Rx.
Packet size 16k bytes: 11101 KByte/s Tx, 10810 KByte/s Rx.
Packet size 32k bytes: 10991 KByte/s Tx, 10791 KByte/s Rx.
Done.I bridged all five interfaces and connected one switchport and the wan port...
[/I]
ezt találtam.amúgy atheros ap81 és 400mhz-en megy
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
Masik teszt
Azt hiszem jó választás volt a Linksys WRT 320 N a Fiber Power 60-hoz!A D-Link DIR-655 meg bizta viszi a 120-at is...
[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest