Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Highground
aktív tag
Sziasztok!
■ Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szintek, szomszédok) lenne használva?
2-3 téglafal, 1 szinten, és kb 6-8m maximum távolság beltérben, szomszéd 2 oldalról közvetlenül (felülről, és oldalról) De nem panel! Hanem rendes tégla és beton társasház.
■ Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná? Ezek közül mennyi az ax (WiFi 6) szabványt ismerő telefon, tablet vagy laptop?
Maximum 1 vezetékes kapcsolat PC-hez, 2 átlagos mobil, és egy Oculus Quest 2 headset
■ Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Digi 1000-es (FTTH)
■ Mennyi pénzt szánsz a beszerzésre? Lehetőleg pontos összeget írj!
30 körül max.
■ Milyen egyéb igények vannak a routerrel szemben?
A leglényegesebb, hogy az Oculus Quest 2 WiFi adatátvitelét bírja lazán. Erre az Oculus 5Ghz-es routert ajánl minimumon.
A "gyári alap" 5-6 éve telepített Digis Huawei routerem van, eddig nagyjából kiszolgált. De most vettem egy Oculus Quest 2 VR headsetet és ez már mutatja, hogy a WiFi nagyon gyengusz. Amúgy is szerettem volna már az ezer (kb. 10-12) éves CAT 5e UTP kábelt ami a gépemhez jön kicserélni, hát most ki kell mindent
Egy olyan kérdésem lenne még, hogy milyen jobb kábelt érdemes venni manapság ami már a gigabites sebességet is megbízhatóan tudja? Olvastam, hogy már ilyen 8-nál tart a CAT szabvány No persze az nekem nem kell meg annak rövidebb a hatótávja állítólag. Szóval CAT 6-al nem lövök túl a célon? Tudom, hogy a jelenlegi CAT 5e is gigabites, csak ez már ami nálam több mint 10 éve van bekötve kicsit viseltes Biztosra mennék mint router, mint kábel ügyben.Köszönöm a segítséget!
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Highground
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest