- Proxmox VE
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Synology NAS
- Gmail
- Facebook és Messenger
-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
H_András
tag
Üdv Van-e lehetőség arra, hogy itthon mérjem bármilyen módon, mennyit ment a számítógépem pl. home office-ban? Külön program esetleg, vagy a windowsnak van-e valami beépített funkciója erre... (bekapcsolás - kikapcsolás között eltelt idő érdekelne). Síkhülye vagyok a témában, kérdésem így kezelendő..
[ Szerkesztve ]
Az ember egész életében gyermek marad, csak a játékai változnak / Sarcasm - because beating the shit out of people is illegal
-
H_András
tag
Egy olyan alkalmazást keresnék win alá, amivel merevlemezek tartalmát tudom kilistázni. Találtam pár megoldást, azonban nekem a könyvtárak neve mellett azok mérete is kellene látszódjon (azt hittem ez alap pl a Total Commandernél is, de nem, vagy csak én vagyok a béna, azzal remekül tudok listázni és formázható szövegként menteni). Szóval olyan kellene, ami minél több infót adna az adott könyvtárakról
Az ember egész életében gyermek marad, csak a játékai változnak / Sarcasm - because beating the shit out of people is illegal
-
H_András
tag
Házibarkács. Adva vannak A3-as illetve A2-es képek (gyerek játékához általa módosított térképek). Ha egy A4-es lapra nyomtatom ki, minden kicsi, nagyban szeretnénk, úgy, hogy több lapra ossza el a képet (azaz "feldarabolja") utána én a lapokat összeillesztem. Létezik erre valami egyszerűbb program? (persze elmehetnék nagyban is kinyomtatni, de horror árak vannak)..
-
H_András
tag
Win7 alól szeretném exportálni az elmentett hálózati kapcsolatokat, wifi és lan kapcsolatokat egyaránt, és csak ezeket, hogy később vissza tudjam állítani (rendszer újratelepítés lesz). Minden mást lementettem már, de ezeket nem tudom hogy kell, vagy milyen programot használhatnék.
-
H_András
tag
Hű, nem gondoltam volna, hogy épp a Microsoft nyújt majd megoldást a problémámra de az ajánlás tökéletes, nagyon szépen köszönöm. Kicsit ugyan pepecselni kellett vele, de megérte (még mindig jobban jártam mint egy új szkenner vásárlásával)
-
H_András
tag
Remélem jó helyre teszem fel a kérdést. Hozzájutottam egy régi típusú, de sosem használt szkennerhez, amihez viszont nincs driver win xp óta.. viszont nagyon szeretném használni, mert céljaimra tökéletes. Létezik olyan virtual program, ami win 7 (vagy 8) alól futtatva az xp-t, látja és használja az usb portot, magyarán tudom használni a szkennert? Vagy kénytelen leszek egy plusz oprendszert telepíteni? Láttam lentebb, hogy léteznek ilyen szoftverek, de nem egyértelmű, hogy a portokat meg mindent is használhatóvá teszi úgymond.. Elnézést ha banális vagy hülye a kérdés
-
H_András
tag
Lehet bagatell és egyszerű a kérdés: van kb 200 dalom mp3-ban kb ugyanennyi féle hangerővel .. Meg lehet valahogy oldani, hogy egy adott programot ráeresztek a fájlokra, és mindnek ugyanakkora hangereje lesz lejátszásnál? baromi idegesítő, hogy mindig állítgatni kell, mert egyik halk, a másiktól leszakad a fülem... Gondolom nem kell egyesével szerkesztgetnem valami külső programban, vagy igen? Létezik valami egyszerű gyors és automatizált megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
H_András
tag
Köszönöm, a CopyToy jónak tűnik, a többi ugyanúgy felpakolja a quicktime meg egyéb baromságokat, amik teljesen feleslegesek, vagy el se indult pl a YamiPod, vagy fizetősek....
Azt hittem van valami teljesen egyszerű dolog, jobb ablakban forrás, bal ablakban cél, és másolok, törlök, ennyi, nem értem minek túlbonyolítani egy egyszerű másolást, amit máshol is megoldottak mint egy sima fájlkezelő műveletet (mert ez az lenne csak) 2012-ben..
Ha nem lenne ekkora tárhelye, már válnék is meg tőle, de ez csak egyéni probléma, a segítséget természetesen köszönöm mindkét hozzászólónak.
Egyszer valaki csak ír egy kis Total Commander plugint hozzá, amivel simán másolgathatok ráAz ember egész életében gyermek marad, csak a játékai változnak / Sarcasm - because beating the shit out of people is illegal
-
H_András
tag
iTunes helyett keresnék valami egyszerű programot, amivel a zenéket tudnám simán csak másolgatni az Ipod classicomra. Idegbajt kapok a szinkronizációs konvertálós baromságtól.. valami TC jellegű vagy bármi két ablakos módszer nincs a témában? Az egyszerűség és gyorsan használhatóság jegyében..
(Elnézést ha már volt, a kereső nem adott ki semmit)Az ember egész életében gyermek marad, csak a játékai változnak / Sarcasm - because beating the shit out of people is illegal
-
H_András
tag
Nekem pl ezekből van néhány [innen]. Érdemes végigtekerni az oldalt lefelé.. Teljesen testre szabhatóak, nagyon jól mutatnak egymás alatt, rendszeresen frissülnek, és akár azt is megmutatják hány éves a kapitány.. Színek - szagok kis pepecseléssel a te szád ízére szabhatóak, mindenre van widgetjük.
[ Szerkesztve ]
-
H_András
tag
RSS témában új vagyok (de lelkes ) egy olyan progira lenne szükségem, ha létezik egyáltalán ilyen, ami adott honlapokon általam megadott szavak alapján gyűjtené - jelezné nekem a friss híreket.
Tehát adott mondjuk egy vagy több csillagász portál. Ha a felkerülő cikkekben szerepel pl a Mars vagy/és a Jupiter szó, akkor azon cikkekről tájékoztasson. Hülye példák voltak, de remélem érthetőek.
Ilyen lehetséges, vagy ébredjek fel?[ Szerkesztve ]
-
H_András
tag
..és egy másik kérés is, ha már így belelendültem olyan program kellene, mint a SpeedFan, ventillátorok szabályozására.. Ennek egyetlen hátránya, hogy kilépés után nem menti el a beállításokat, azaz pl külön-külön a százalékos fordulatszámot, stb. Minden egyes bekapcsoláskor újra be kell állítani ezeket. Annyira nem probléma, csak hátha van már másnak bevált alternatívája is.
-
H_András
tag
Létezik olyan program,vagy plugin, ami látható és/vagy hallható módon figyelmeztet, ha egy adott honlapon változás történik? tehát figyeli a honlap tartalmát, és ha azon bármilyen változás történik, akkor jelez) egy példa, bár nem ilyenre kéne, ha itt a prohardveren kapok egy üzenetet, akkor riaszt.
-
H_András
tag
Köszi, a jelszavak megvannak.. Nem erre gondoltam, hanem volt egy külön program (vagy plugin?), amivel ki lehetett exportálni, újratelepítés után meg visszatenni a böngészőbe mint a kedvenceket pl, és amikor megnyitok egy oldalt, ismét ki vannak töltve már a mezők a bejelentkezéshez.. a lényeg, hogy ne nekem kelljen kb ötven oldalnál újra beírogatni.
-
H_András
tag
Nem találom azt a (már jól bevált) programot, amivel a gépre a böngésző által (Firefox) eltárolt jelszavakat tudnám kimenteni. Újratelepíteném a gépet, és nem szeretném a több tucat honlaphoz újra előkeresgetni a jelszavaimat..
Évente egyszer van rá szükségem, pont most nem lelem sehol..Az ember egész életében gyermek marad, csak a játékai változnak / Sarcasm - because beating the shit out of people is illegal
-
H_András
tag
Köszönöm, begyűjtöm mindkettőt.
(Hiren's boot cd-ét régen használtam egyéb célokra, de akkor nem volt erőssége az antivírus rész, persze ez az évek alatt nyilván változhatott. Most kifejezetten ez a rész kell)Az ember egész életében gyermek marad, csak a játékai változnak / Sarcasm - because beating the shit out of people is illegal
-
H_András
tag
Egy rokon hétvégén valószínűleg vírusos, fertőzött laptoppal érkezik, ami már a windowst is teljesen tönkretette szinte ("természetesen" nincs elkülönítve az adatoktól az oprendszer.. ha jól értettem) . Kérnék segítséget abban, milyen viszonylag naprakész vírusírtót tartalmazó bootlemezt használhatnék, ami a kártevő(k) java részét leírtja anélkül, hogy mondjuk a laptopját, vagy a vinyóját a saját itthoni gépemre - hálózatomra kötném, hogy úgy nézessem át a saját vírusírtómmal. Utána úgyis adatáthelyezés , particionálás és újratelepítés fog következni nagy eséllyel.
-
H_András
tag
válasz sunahunter #21048 üzenetére
Ezt az adott gépek levelezőklienseiben is mindben be kell állítani, azaz minden gépen..
Megelőztek[ Szerkesztve ]
-
H_András
tag
válasz HarryPotter #20639 üzenetére
Én Du Meter-t használok évek óta minden gépre - mindent tud amit kell. Fizetős sajnos.
-
H_András
tag
Egy egyszerű ftp szerver programot keresnék. Kipróbáltam vagy ötöt egyik bonyolultabb mint a másik, vagy arra se jöttem rá hogy adjak meg mappát megosztásra.... csak azt szeretném, ha az ünnep alatt felgyülemlett fényképeimet elérnék most páran a családból gyorsan. Fix IP van, alkalmi kapcsolatra kellene, ahol megadok nevet, jelszót, ip-címet, a rokonok meg tölthetik is a képeket...
-
H_András
tag
Kérdésem lehet elméleti marad, de hátha nem.
A legtöbb backup program tud x mappát x időben x helyre másolni. Nekem olyan kellene, ami automatizálja a dolgot, amikor pl pendrive-ra mentenék, és csak akkor, amikor rádugom a gépre azt. Tehát pen fel, program érzékel, másol (szinkronizáció nem kell), program kikapcs, örül.A lényeg, hogy ne legyen állandóan rádugva, csak akkor fusson le a folyamat, amikor csatlakozik (gondolom az állandó jelenlét nem is tesz jót neki). Létezik ilyen, vagy ébredjek fel?[ Szerkesztve ]
-
H_András
tag
Olyan programot keresek, ami képes katalogizálni elég tetemesre nőtt pdf és egyéb formátumú e-magazin és e-könyvgyűjteményemet. Valami olyasmi kellene, mint a lemezekhez a WhereIsIt, ami beolvassa és rendszerezi adatként. Jelenleg is ezt használom, de ha valami többet tudó lenne, kifejezetten erre a célra, előképek, és egyéb filterek alapján történő keresés, stb akár fizetős is, érdekelne.
A Calibre már majdnem jó de az fizikailag is mozgatja az állományokat, azaz az adatbázisba bemásolja a pdf-eket, és kb 90 giga van.. Nekem csak az kellene, hogy egy listában elérjem, módosítgassam, stb, és ezt sokkal kisebb méretben elérjem a fizikai állományok megléte nélkül (szintén a WhereIsIt-re célozva) egy progival mintegy adatbázisként.[ Szerkesztve ]
-
H_András
tag
válasz sfdrakex #20349 üzenetére
Köszönöm, ebből van is újabb verzió a gépen, nem is sejtettem hogy tud ilyet, tökéletes, köszönöm a párom nevében is
#20347 - ez is jó, innen meg ötleteket lehet meríteni. Mégegyszer köszi a gyors válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
H_András
tag
Üdv, olyan programot keresnék, amivel fényképes naptárakat készíthetek a jövő évre a saját képeinkből. Az asszony nagyon rákattant a témára, de amiket találtunk, azok többsége igen erős korlátozásokkal küzd kreativitás téren. Fizetős is jó. Guruk gondolom pikkpakk összedobnak egyet photoshoppal, de ehhez nem értünk, valami varázslós - egyszerű jellegű kellene, ahol csak kiválasztjuk a témát, berakjuk a képeket, nyomtatunk, örülünk Hátha valaki ismer ilyen progi(ka)t, ahol azért van sablon meg választék bőven.
-
-
H_András
tag
#20025-re esetleg valaki?
-
H_András
tag
Üdv a tapasztaltabbaknak! Lentebb már találtam egy programot, ami kijelzi a laptop aksijának lemerüléséig hátralévő időt látványosabban (widgetet is) - viszont egy olyat szeretnék, ami valami figyelmeztető jelzést is ad, amikor már nagyon közel áll a lemerüléshez, lehetőleg ne csak vizuálisat, hanem csipogjon, zenéljen, bármi. Néha én is elfelejtem, hogy mennyi idő telt már el, de a bnőm meg állandóan visít, ha a munka - játék (teljes képernyős alkalmazás) közben egyszercsak "elalszik" a windóz Minden megoldás érdekelne.
Új hozzászólás Aktív témák
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition