- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amazon Prime Video
- Ubiquiti hálózati eszközök
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Open Broadcaster Software OBS
- Facebook és Messenger
- eBay
-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sztanozs
veterán
válasz GreenIT #44875 üzenetére
Lehet hogy egy ismert szöveg esetén egy két szóból már következik a többi, de szerencsére a jelszavakban a szöveg egy része sem ismert (így a feltörőnek fogalma sincs, hogy milyen hosszú a szöveg, vagy hogy mi az első két szó).
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44875 üzenetére
Nem ertem, miert kell az ekezetes betuket kerulni
Na, azt én se.
tordaitibi: Pedig ha jó, ha nem, a YouTube az egyik legnagyobb zenegyűjtő portál, ráadásul egy jó vizuálra lehet bambulni, házibulin be lehet tolni a kivetítőre stb. Nem ad hozá a zenéhez, de mint feltöltés egy picit értékesebbé válik. Rengeteg elektronikus zenéhez létezik ilyesmi videó, és szerintem egyáltalán nem rosszak.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
energomatt
senior tag
válasz GreenIT #44746 üzenetére
Két különböző dologról volt szó. Arról, hogy valaki fejezetekre bontana egy filmet és arról, hogy nekem az Avidemux vágása megfelel. Én viszont nem boncolok filmeket, legfeljebb a felvételeim elejéről és végéről levágom a felesleges részt, vagy kivágok reklámokat. Anélkül, hogy ez képekkel kellene bizonygatnom én látom pontosan hol vágok és mindig I framenél.
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44729 üzenetére
Nincs is olyan program, hogy mkvtoolmix. Lehet, hogy ezt a feladatot se rád szabták. Szerintem hagyjuk ezeket a kérdéseket, még ha offba is tetted azokat. A digitális anafabetizmusból nem mi fogunk kirángatni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Cs1csó
félisten
-
veterán
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44664 üzenetére
Uninstallálj minden Visual C++ Redistributable cuccot a gépről, és rakd fel ezt: MultiPack Visual C++ Installer! Ez jó eséllyel ki fogja küszöbölni a hasonló problémákat.
A 4K-val akárhány videó letölthető, vagy átkonvertálható, ebben nincs limit. A listákat (playlist-eket) és a csoportos megadást nem kezeli az ingyenes verzió. Ha csak 1-1 videót szeretnél megadni letöltésre, akkor ez az egyszerűbben használható program.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44635 üzenetére
Mindez pedig semmit se jelent, azt pedig a legkisebb eséllyel, hogy valaki konkrétan kutakodott nála. A rendszer is csekkolhatja néha a meghajtót (NTFS indexelés például, ha arra lett formatáva a cucc), és malware is lehet. De ha szeretsz utazni egy paranoiás öreg kedvéért, akkor hajrá! De épp azt magyarázom, hogy hiába vakirgálsz akármit is a 7 alatt, 1 év múlva, mikor lejár a támogatás, ismét utazhatsz. Használható pedig nem lesz a gép még Win 7-tel sem, ha nem kerül bele legalább 4 GB memória, ahogyan ezt már az első hsz-ban megírtam...
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44632 üzenetére
Miért hiszed állandóan, hogy akárki akármit akarna arról a gépről? Bármelyik program, vagy malware okozhatja a HDD-k felpörgését. Cseréld le a Win 7-et, rakj bele még 2 GB memóriát, és ennyi. Nem akarom magam ismételgetni. Ha meg totál fogalmatlan vagy, akkor bízd valakire a dolgot! BUÉK
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44628 üzenetére
eros zugas jon belole
Erre gondoltam. Értem, hogy valami tekeri a procit, de attól még felhívnám a figyelmed a mondatom feltételes módjára. Egy olyan notebook esetén, amit legalább 2-3 éve nem bontottak meg, erősen esélyes, hogy kiszáradt a paszta, és a hűtőborda belső felén felgyűlt és beállt a por. Hiába porszívózod kívül, ez sokszor nem látszik. Illetve hiába gyári a paszta, azok előszeretettel igénytelen, kiszáradó vackok, ahogy amúgy az asztali videokártyákon is. Ha ezzel mindenki tisztában lenne, akkor fele annyi laptop halna meg pár éven belül.
A te témád egy esetleges malware működésének kielemzése. Én meg azt írtam le, amivel megoldható és kikerülhető az egész mizéria.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44624 üzenetére
Nem sértésnek szántam, csak egy száraz ténymegállapítás volt. Ha nincs telepítőd, akkor beszerzel. Ha nem hűt jól a gép és zajos, akkor neki kell állni YT videókat nézegetni a szétszedéséről, és szépen újra kell kenni. De ha az egész nincs meg, akkor kérhető külső segítség.
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44617 üzenetére
Egy éven belül lejár a Win 7-ről a támogatás, ezért ha hosszútávú megoldást szeretnél, újra kell telepíteni Win 10-re egy teljes format után, nem pedig szórakozni egy esetlegesen fertőzött rendszerrel. Előtte meg szépen ki kell takarítani a laptop belsejét, a hőátadó részeket újrakenve. A 2 GB-ot pedig ki kell egészíteni / le kell cserélni 4 GB-ra. Anélkül még SSD-vel is használhatatlan a masina.
Egy belakott rendszer – ahova némi malware is beférkőzött – nem csoda, ha belassul és fűt 2 GB memória mellett. Nem a WLAN-t kell naplózgatni (ezt a hülyeséget különben is felejtsd már el!), hanem normálisan meg kell csinálni azt a rohadt gépet. Az update-ek letiltásához külön gratulálok.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44496 üzenetére
Leginkább a warez csapatok ANSI / ASCII grafikával töltött infófájljainak kiterjesztése az NFO. Ha már azt a szerencsétlen kódszerkesztőt általános célokra akarjuk használni, akkor a TXT mellett nem árt, ha az NFO-t is normálisan jeleníti meg. A kóder tudás a háttérbe szorul, hisz azokra úgyis ott vannak a profibb megoldások.
A Notepad++ meg azért jó átmenet, mert a beépített pluginjei révén tud extra rendezési feladatokat is, amik azért jól jönnek. Nekem legalábbis a tabok, a kétoldalúsítás, a kis-nagybetű váltás, illetve a sorok ABC szerinti rendezése hiányozna. Így most van 3-4, amiből mindenki ki tudja választani a legmegfelelőbbet.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz GreenIT #44496 üzenetére
Ugyanazt jelenti neki is, csak ragaszkodik NFO fájl megjelenítésekor a régi DOS-os időkben kialakult ASCII artos megjelenést lehetővé tévő codepage-hez és betűtípushoz az alapértelmezett windowsos helyett.
Hihetetlen, hogy ennyi ido utan is nagy ivben szarnak egymasra sw cegek es tarsaik, ugyan azt a nevet egeszen masra hasznaljak.
Ennek egy rém egyszerű oka van: korlátos a három- és négybetűs rövidítések száma, így biztosan lesz átfedés. Arra azért szoktak ügyelni, hogy adott területen belül ne legyen ütközés, de sokszor ez sem olyan egyszerű.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44403 üzenetére
Hm, igaz. Fura, mert más aloldalukon nincs ilyen (pl. a 8-as verziónál), ezért nem értettem. Akkor a fájlnév alapján le tudod kapni máshonnan, pl. innen.
Azért nem semmi, hogy milyen szoftver mellékleteként találtam meg a fenti fájlt: Free Church Management Software. Menten felveszem a NeszeTools-ra!
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44398 üzenetére
Ez miért érdekes így, minden információ nélkül? Azon kívül, hogy a SumatraPDF eléggé alap, és a PDFsam is előkerült a napokban (látszik, hogy nem olvasod a topikot), az oldalamon is fent van ez a kettő, az egyik a PDF-olvasó, a másik pedig a PDF-szerkesztő kategóriában. Tehát nyilvánvalóan ismerjük őket. Ha érdekelnek a szoftverek, akkor tudom ajánlani a NeszeTools további böngészését a random keresgélés helyett.
#44397: Nem mások szerint kell tájékozódni, hanem el kell olvasni azt, ami a weboldalra nagy betűkkel ki van írva: Customizable Free Tool.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44117 üzenetére
...
Ha berakod a Dropbox fiókodba, akkor máris a webes tárhelyet tükröző, de helyi folderből indítod a progit. Sok programnál csak azért jelzik, hogy felhőbe pakolható, mert ha leszinkronizálod máshova is, akkor nem kell telepíteni, mert pl. csak egy EXE-ről van szó. Attól még nem a felhőben fut. De ez igaz bármelyik prograble programra, pl. ha egy böngészőt így használsz, hogy a felhő kliensed átszinkronizálja a változásokat
A
gépről aB
gépre, vagy vissza. Kényelmes lehet akkor, ha egy böngészőt használsz melóhelyen és otthon is, de valamiért nem a beépített szolgáltatására bízod a kinyitott lapok és egyebek szinkronizációját. Olyankor sem a felhőben használod a progit, az csak a szinkronizációért felel.#44118: Nem tudom, mit akarsz ezzel mondani, és hogy milyen diákokról, szervezetről, meg pénzről beszélsz. Hogy jön ez ide, vagy kit érdekel ez? Itt offolunk, hogy megértessük veled, semmiféle távoli kémkedésről nincs szó. Járkálnak a laptopodon, persze, annak is kb. annyi értelme lehet, mint a fenti paranoiádnak. Lehet, hogy jobb, ha távol tartod magad az IT-től, és az azzal foglalkozó emberektől.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44089 üzenetére
Ez nem monitorozó program, hanem makró felvevő, úgyhogy hagyjuk a további agymenést! Nem egy egetrengető technikáról van szó, hanem egy tök egyszerű kis programról, ami csak addig fut, míg felveszel, vagy épp visszajátszol vele. Ennyi erővel bármelyik programot alkalmazhatnák ártó szádékkal úgy, hogy észre sem veszed. Nem kell hivatalosan is az egér mozgását és a billentyűk lenyomását rögzíteni tudnia ahhoz, hogy a paranoiáidnak hódolhass.
Ezekiel Ston: kilépéssel / a win lejelszavazásával
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz GreenIT #44089 üzenetére
Nem teljesen mindegy, hogy honnet fut a program?
Miben latnak ebben tobbet, mint akarmelyik keyloggerben? Ha az a kerdes, hogy lehet-e ezt keyloggerkent hasznalni, akkor igen.Amugy te meg szoktad nezni minden reggel (vagy minden alakalommal miutan visszaulsz a gepedhez), hogy valaki nem toldotta meg a billentyuzeted usb csatijat egy hardveres keyloggerrel? Sokkal egyszerubben kivitelezheto es sokkal kisebb a lebukas kockazata, mint szoftverrel szuttyogni.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
pc360
addikt
-
veterán
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44074 üzenetére
Így, tematizálva ingyenesen felhasználható kollekciót jó eséllyel nem tudunk (meg merem kockáztatni a többesszámot). Már az komoly, ha sikerül megfelelő stock fotókat talánod, de ott sem egy helyről tudnád beszerezni a kívánt képeket, az biztos.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz GreenIT #44007 üzenetére
Most nincs elottem gep, hogy kiprobalhassam, de valami ilyesminek mukodnie kellene.
#!/bin/bash
for i in {1..44001..200} ; do
echo https://prohardver.hu/tema/milyen_program_ami/hsz_$i-$((i+199)).html
done | xargs -n 10 curl -s | sed -n 's:<p class="mgt0">\(.*\)</p>:\1:p'Felelosseget termeszetesen nem vallalok erte...
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #44029 üzenetére
Akkor nálad a Developer miatt frissítették arra, az nem a stabil verzió (sokszor talán nem véletlenül).
Mondom, hogy nálad nem stimmel valami, ha még a rendszert is eltúrta. Egy friss Win 10-zel semmi ilyesmit nem művel a stabil. Két gépen használjuk a 62-est, és egy harmadikon is kipróbáltam most. Habár a GeekUninstaller kicsit beleakadt a leszedésébe (személy szerint Operázok), de megoldható volt az is.
[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz GreenIT #44026 üzenetére
+1 pc360
Annyival kiegészíteném, hogy nem is értem miért pont a 61-est használtad? Már jó ideje a 62-es valahányadik kisebb javításokon átesett verziója van stabilként fent.
Ha ennyire nem akarsz frissíteni akkor inkább válaszd a Firefox ESR verziót.
ITT egy leírás az ESR verzióról. -
pc360
addikt
válasz GreenIT #44026 üzenetére
Kezdjük ott, hogy nincs is még stabil 63-as verzió, úgyhogy már itt sántít az, amit írsz. Amúgy a böngészők esetén nincs értelme visszatartani a frissítést, úgyhogy nagyon helyes, hogy nincs ilyen opció. Nem véletlenül készülnek ugyanis az újabbak... Ezt most nem fogom fejtegetni, "IT"-val a nick-edben illene tudnod az okait.
A Mozilla az egyik legkorrektebb hátteret jelenti az adatbiztonság tekintetében. Az, hogy kifejezetten kémprogram lenne, az nem csak múltkor tűnt oltári baromságnak, hanem a mostani hsz-ed után is az. Friss, Windows 10-en, vagy Linux-os alapon, a megfelelő védelmek mellett, a friss, stabil verzió (62.0.3) ilyet biztosan nem produkál, amiket leírtál. Egy eleve fertőzött rendszeren, vagy egy már széjjalbarmolt Firefox profillal (ráadásul ugye béta verzióval) viszont bármi elképzelhető.
Latszik, hogy ms mintara eroszakoskodnak a beallitasoknal.
Nem, az látszik, hogy valami nagyon nincs rendben a gépeden.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz GreenIT #44013 üzenetére
Nem nagyon, talán a Waterfox, de én jobban bízom a fősodorba tartozó böngészőkben. Ha általános adatvédelemről van szó akkor még mindig az FF a jobb, de ha nagyon titkolni akarod a böngészgetésedet akkor esetleg kipróbálhatod a TOR Browser-t.
Az Opera pl. Kínai tulajdonban van nemrég mondta valaki és utánanéztem, a Vivaldi-ról nem sokat tudok.
Ha az adataidra akarsz jobban vigyázni akkor pl. azt teheted, hogy nem a google böngészőjét használod hanem mondjuk a DuckDuckGo-t.
-
dqdb
nagyúr
válasz GreenIT #43897 üzenetére
Az a válasz nem a te kérdésedre ment.
Sima oszlopdiagrammal megoldható, a korábbi hozzászólásod alapján valami ilyesmi kell neked. Az alsó grafikon eléggé sima ügy, némi formázgatás, a neked kellő felső ahhoz képest eléggé csúnya gányolással jön létre, ahol az oszlopokat összetoltam minimális magasságúra és átlátszóra állítottam.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
addikt
válasz GreenIT #43890 üzenetére
Excelben kijelölöd az összes cellát hogy azonos szélességűek legyenek, hogy a dátum is kényelmesen beleférjen, ne kezdje amiatt utólag széthúzkodni. Beírod az összes dátumot egy sorba (egyet beírsz, végighúzod, automatikus kitöltés működik). Alá meg beírod a számot ahhoz a dátumhoz amihez tartozik. Nyomtatásnál csak az alsó számos sort jelölöd ki. Ha mégis kell az első és utolsó dátum, akkor azt meghagyod, de a többi dátumot kitörlöd. Kész.
[ Szerkesztve ]
Csak akkor szólj, ha úgy érzed, hogy amit mondani szeretnél jobb, mint a csend.
-
mezis
félisten
-
dqdb
nagyúr
válasz GreenIT #43817 üzenetére
Ugyan nem FoxBASE-t, de hasonló korú DOS-os programokat, mint Lotus 1-2-3 és dBASE III is sikeresen futtattam DOSBox alól Windows Vista/7/8/10 alatt. Egyedül a nyomtatást nem sikerült megoldani közvetlenül, az csak úgy ment, hogy a Lotus 1-2-3 fájlba mentette a nyomtatnivalót, és után egy másik parancs tolta ki mátrixnyomtatóra.
Közben kipróbáltam, ahogyan sejtettem, megy:
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #43817 üzenetére
Miért próbálta volna ki? Az a te feladatod. Egy DOS-os programra nekem is ez lett volna a javaslatom, hogy futtasd DOS-t emuláló környezetben. Ha nem jó, és keresel alternatívát, azt lehet jelezni normálisan is.
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #43731 üzenetére
Én is ezt támasztottam alá. Nem szükséges további tapasztalat, miután van helyettesítőprogram az OBS formájában. Az az első ráadásul, amivel 5.1-es hang is felvehető. Elsőosztályú cucc. Ezeket a videókat is azzal gyártottam.
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz GreenIT #43528 üzenetére
Az első és az utolsó mondatodnak mi a jó frász értelme volt azon kívül, hogy most már a segítő széndékom is elszállt? Két megoldást írtunk, ezek közül tudsz válogatni. Az, hogy neked nem tetszik egyik sem, az a te privát fájásod. Nem létezik mindenre célprogram. Ilyenkor lehet segítségként bevetni egy diákmunkást, hogy dolgozza fel az adatokat kezelhető formába, vagy megbízni egy hozzáértőbbet, hogy vezényelje le neked a folyamatot. Az, hogy neked fejfájást okoz a probléma, nem indokolja, hogy nyomorék módon válaszolj. De "ha még most se érted, ird le részletesebben, mit nem értesz, és segítek elmagyarázni".
[ Szerkesztve ]
-
válasz GreenIT #43527 üzenetére
Azt írtad, hogy rövid szövegekről van szó, ezért nem értem mi ez a csonkolásos kifogás.
Másrészt van elég sok ingyenes alternatíva, ami mind képes arra, amit leírtam.
Egyébként meg írsz egy rövid scriptet (batch vagy vbscript), ami összefűzi a fájlokat egy CSV fájlba, azt megnyitod excelben (vagy akármelyik ingyenes alternatívában). Kb 5 perc megírni.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
válasz GreenIT #43517 üzenetére
Ez most csak nekem tűnik a világ legegyszerűbb feladatának?
Másold be az egészet egy excel táblába, az első oszlopba beteszed a témakört, és bekapcsolod a filtert. Gondolkodni sem kellett a megoldáson.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Goddess of Victory:Nikke
- Androidos fejegységek
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Kuponkunyeráló
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest