- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amazon Prime Video
- Ubiquiti hálózati eszközök
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Proxmox VE
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Open Broadcaster Software OBS
- Facebook és Messenger
- eBay
-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
GreenIT
tag
Ismer valaki hang alapjan zenefelismero - vagy hasonlo zenet ajanlo - weboldalt?
Valaki hallott valamit, hogy indult egy ilyen weboldal, valahogy le kell jatszani neki valamilyen zenet, mire feldob egy listat, hogy a dallam es utem alapjan milyen zeneszamokban van hasonlo reszlet. -
GreenIT
tag
Egy ismert vers első pár szavából következik a többi, míg a correcthorsebatterystaple esetében nem.
Nem ertem, miert kell az ekezetes betuket kerulni, ha egyszer utf mar az alapertelmezett egy ideje - ha lekorlatozod a betukeszletet a 26 angol beture, nagyban megkonnyited a visszafejtok dolgat.
Amugy ilyen esetben szerintem etalon lehet az A.E.Bizottsag altal elkezdett tobbszorosen osszetett szavak hasznalata, es ebben a magyar nyelv nagyon egyedi, egyetlen mas nyelvet se ismerek, ahol ertelmes valasz jonne pl. egy egy ilyesmire:
terkozmunkaberanyatejszinhabverolegenyanyaszomorito
A hosszat lehet fokozni a kotojelek kitetelevel, mutatva, hany alapszobol all a naaaaagy mu.[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
válasz energomatt #44748 üzenetére
nekem az Avidemux vágása megfelel.
Akkor miert irtad, hogy mkvtoolnix-et hasznalsz?
Mert arrol volt szo, es arra irtam, hogy azzal nem mukodik a pontos vagas, vissza kellett allnom avidemuxra. -
GreenIT
tag
válasz energomatt #44738 üzenetére
Ezt megmutatnad nekem kepernyokeppel?
A programnal nincs vizualis megjelenites, megadod, hogy a filmet vagja fejezetekre, es vegigporgeti a filmet es ahol megtalalja a bejegyzest, vag.
Az en gyakorlatomban viszont par kepkockaval kesobb vag, igy a mondatok eleje mindig lemarad.
Avidemuxnal tudtam leptetni, de ott mindig jott a figyelmeztetes, hogy problema lesz, ha ott lesz a vagas.
Eleg furcsa, hogy elvileg teljesen kulonbozo fejezetekbol van osszerakva a film, a gyakorlatban viszont a fejezetek tenyleges kezdetei mashol vannak. Nem ertem, hogy hoztak ossze. -
GreenIT
tag
válasz energomatt #44734 üzenetére
Nekem pl. az I frame-nél vágás teljesen megfelel.
Ha kiprobalod, rajossz, hogy problemas.
Sajnos vizualis megoldasra van szukseg.[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
Duplikatumokat keresonel is segitsegre lenne szuksegem, hiaba allitom be, hogy 10k alatti fajloknal, illetve js, css, php es hasonlo fajlokkal ne foglalkozzon, csak szenved vele, es a talalatok nagy reszet az adja, ami piszokul nem erdekel.
-
GreenIT
tag
Tudna valaki segiteni mkvtoolmix hasznalataban?
Eleg nehezen mukodik, a doksik alapjan parancssorosnak tunik, de nem mindig azt csinalja, amit leirnak.pl. direkt eredeti mkv videot toltottem be, egy kis trukkozes utan rajottem, hogyan kell megoldani, hogy fejezetekre szetszedje a filmet, de minden fejezetnel utolagos a vagasa, legalabb 6-10 kepkockat meg az elozo fejezetnel jelenit meg.
pl. egy fejezet elejen valaki azt mondja: "Nos, akkor fogtam magam ...."
az a vagas utan igy nez ki:
elozo fejezet vege + "Nos, akkor fo
aktualis fejezet: "gtam magam ..."
Sehogyansenem jovok ra, hogyan lehet vele pontosan vagatni.[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
win-ben meg soha nem turkaltam, de hat uj ev, uj feladat....
-
GreenIT
tag
válasz Cs1csó #44722 üzenetére
Tud valaki olyan programot, amivel egy bizonyos idoszak alatt zajlo folyamatokat lehet megfigyelni, listaba iratni?
Van egy par kattintasos feladat, es ugy tunik, bizonyos gepeken nem, vagy csak reszben mukodik, ki kene deriteni, melyik alfolyamatnal szakad meg a lanc, de hogyan?
-
GreenIT
tag
Az osszefoglaloban ajanlott youtube-dlg -vel van valakinek tapasztalata, mire van szuksege tenylegesen?
Valamilyen fajlt nem talal, ezert nem tolt le semmit, de az is csak a logfajlbol derul ki a legvegen, es nem irja ki, hogy mit nem talal.
A 4k pedig allitolag csak 20 fajl letolteseig ingyenes.
-
GreenIT
tag
Fel ora mulva (uzsonna elfogyasztasa) utan visszamenve dobbenten latta, hogy a laptopon a wifi csatlakozas es a pendrajvjan levo piros LED vadul villog jelezve, hogy a pendrajvja keres valamit es halozati forgalom megy.
Mire elinditotta a feladatkezelot a vilogasok megszuntek es a netes forgalomra nullat irt a kepernyo.Ez volt a lenyeg, emiatt kell utaznom.
-
GreenIT
tag
HDD felporgott, es amikor led-es pendrajvot tedtt be, az villogassal jelezte, amikor valamilyen program vagy mas dolog dolgoztatta.
Azt kell kideriteni, mi es miert hajtja meg a meghajtokat - arra tippelek, lekerdezik a fajlistat, vagy keresnek valamit a gepen, es csak Wlan-on at tudjak megtenni, erre keresek megoldast.
-
GreenIT
tag
Ha nem hűt jól a gép és zajos, ...
Valakivel vagy valamivel nagyon keversz, semmi kozom ilyesmihez, soha nem irtam ilyesmirol.
Segitseget kertem, hogy Wlan-os internetes kapcsolat hogyan naplozhato, es hogyan allapithato meg, hogy melyik hivas melyik programhoz tartozik, mert azt kell a honom ala vennem es par oram lesz egy ismeretlen helyen a vizsgalathoz, erre jossz egy "win10 telepito az isten" szoveggel.
Az en temam: wlan forgalom naplozasa es beazonositasa, kitol es hova ment es miert.
A te temad: win telepites.
(plusz valami pasztazas es hutes, amirol fogalmam sincs, honnan jott ide.)
Amugy BUEK, egy ideig ne leszek webkozelben.
[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
SOS - ujevre.:-(
Par nap mulva egy (win7 Prof. op.r. core2-es CPU, 2 GB RAM) laptop Wlan-on - valoszinuleg max. 1,2 mbps - zajlo internet kommunikaciot kell naplozni, tesztelni, mindenfele otletet, javaslatot varok.
Amit eddig tudok:
87 eves bacsika hasznalta a gepet ket eve, szerinte gond nelkul.
December elejen eszrevette, hogy bizonyos napokon elkuldott levelei eltuntek. (Nala szerepelt, hogy elkuldte, de a cimzettekhez nem erkezett meg.)
Majd google keresoben idonkent felirat jott, hogz szokatlan tevekenyseget eszleltek es kepekre kellett kattintania, hogy folytatodjon a kereses.
Szinte ezzel egy idoben egy kedvenc weboldalanal uzenet jelent meg, hogy az IP cime letiltasra kerult.
Majd eszrevette, hogy a gepe idonkent lelassul, eros zugas jon belole, webes bongeszes idonkent lelassult, eger es billentyuzet egy ideig nem mukodott.
Neha bongeszoben figyelmeztetes jelent meg, hogy a weboldalon valami dolgozik, vagy allitsa le, vagy varja meg, amig befejezi, amit csinal.Megvolt a karacsonyi elfoglaltsagom, legyilkoltam mindent a geperol, kapott egy teljesen uj win7 Prof. SP1 telepitest Avast virusirtoval, win7 tuzfal bekapcsolva, IE nincs hasznalatba veve, FF63-as portable-t kapott, de az sincs beallitva alapertelmezettnek, igy semmi se tud elinditani semmilyen bongeszot, ha o nem inditja el.
(Karacsony miatt frissiteseket es update-ket nem engedelyeztem, mert az 3-4 napig folyamatosan kell, nem akartam, hogy emiatt ne tudjon az unnepek alatt webezni.)Visszajelzest kaptam, hogy valami gond van, gepet magara hagyta fel orara ugy, hogy minden programot leallitott, csak a win7 alatt a Freecommander volt a kepernyon, minden szemelyes adata egy pendrajvra volt lementve, de azt csatlakoztatva hagyta.
Fel ora mulva (uzsonna elfogyasztasa) utan visszamenve dobbenten latta, hogy a laptopon a wifi csatlakozas es a pendrajvjan levo piros LED vadul villog jelezve, hogy a pendrajvja keres valamit es halozati forgalom megy.
Mire elinditotta a feladatkezelot a vilogasok megszuntek es a netes forgalomra nullat irt a kepernyo.Masik visszajelzese, hogy szinten itt a feladatkezeloben a netes fulre kattintva nezi, amikor letolt valamit a webrol, a bongeszoje allandoan 1,1-1,2 mbps-t ir ki, ez az ablak viszont allandoan ugral, hogy a letoltes 1-10% koruli es a wifi savszelessege tobbnyire 30-60 mbps kozott ugral par masodpercenkent, van, amikor 100-ra is felmegy rovid idore.
(Egy 6 lakasos lepcsohazban lakik, hat lakas hasznal egy wifi-t, a tetoterben van egy keszulek, azon levo koddal azonnal csatlakozik a laptopja a Wlan-hoz, tehat acsatlakozas gyorsan letrejon, de a savszelesseg valtozik, o viszont csak a toredeket hasznalja - gondolom, a laptop kartyaja nem tud tobbet 1 mbps-nel)
Nagyjabol ennyire emlekszem, par nap mulva utazok hozza, iyg az ujevi buli jelentos reszet a wlan tesztelese es a pendrajvon esetleg fellelheto kemprogram keresese fogja kitolteni, egyik teren sincs gyakorlatom, igy - akar privatban is - orulnek mindenfele tanacsnak, win7 alatt hasznalhato programnak.
[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
Konyvet pdf-be szkenneltek, de valamiert a szoveget nem lehet szovegkent kimenteni.
Sot nyomtatasnal is ures oldalakat nyomtat.
Ismertek olyan konvertalasi lehetoseget, hogy a vegen ki lehessen a szoveget nyerni belole, hogy vegre forditoprogram lefordithassa magyarra? -
GreenIT
tag
Legyen tema is:
Ezt most talaltam, hatha erdekes, akinek muszaki szamologepre van szuksege:
SpeedCrunch is a high-precision scientific calculator featuring a fast, keyboard-driven user interface. It is free and open-source software, licensed under the GPL.
SpeedCrunch is available for Windows, MacOS, and Linux, and comes in a number of languages.Van portable valtozata is win-re.
-
GreenIT
tag
26 a kobon = 17576.
Egyezik?
Akkor raadas:
26 a negyediken = 456976.Amugy hanyfele gyakran hasznalt kiterjesztest hasznalnak?
Nem hiszem, hogy a lista 200-at elerne.:-(
(ok, ha a programnyelvek altal hasznalt speci 1 es 2 betuseket is belevesszuk, talan ezer is lehet, de azzal, hogy temp, tmp, stb. mindenhol szerepel.)[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
A notepad++ szamomra egy jo programozasi segedeszkoz, sokfele programnyelvet ismer es szinkodokkal megjelenitve segiti a forraskodok gyorsabb megerteset es szerkeszteset.
Nem tudom, milyen melyre akartok belememmi a listanal, esetleg a "rendszer" kategorianal megemlitheto lenne a puppy linux cd, amivel hw tesztet is lehet vegezni es oprendszer osszeomlasa eseten segithet helyrehozni - de csak hozzaertoknek ajanlott a hasznalata.
-
GreenIT
tag
Attól még lehet jó, ez most csak az én szempontom volt, hogy megtaláljuk a leggyorsabban induló, NFO-t is kezelő, leginkább letisztult darabot.
Talan eloszor azt kellene tudni, hogy Neked mit jelent az nfo, mert a gyakorlatban egy sima szovegfajl par informacioval.
Szamodra pedig valami grafikus alkalmazas, ha jol latom.OFF:
Hihetetlen, hogy ennyi ido utan is nagy ivben szarnak egymasra sw cegek es tarsaik, ugyan azt a nevet egeszen masra hasznaljak.Amugy grat az osszefoglalohoz, szep munka.
[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
Tudna valaki segiteni, hogyan lehet Java runtime 1.6 -ot letolteni, hogy ne kelljen weben regisztralni es ne akarjanak allandoan 140 mb-os legujabb verziot ram sozni?
Elore is koszonom!
-
GreenIT
tag
PDF-es programokra ezeket talaltam, ha erdekel valakit:
PDF -
GreenIT
tag
Mashol ajanlottak a Fiddler-t, ehhez hasonlo free megoldast hasznalt valaki?
-
GreenIT
tag
Win alatt gyakran telepitgetoknek egy hasznos ingyenes es portable program:
What ChangedA lenyege, hogy egy listat keszit a meghajtorol telepites elott, majd a gyanus - pl. shareware - program telepitese utan megmutatja, mely fajlok valtoztak vagy keletkeztek azota, igy a rejtett telepiteseket is lehet latni, es igy nemcsak az utolagos takaritas valik konnyebbe, de lathato, hogy ujabban hova szeretnek meg irogatni a telepitok.
[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
Sokadszor probalom megertetni veled, hogy nem az en ugyem, egy kis szervezet, aminek nincs penze It-sre, csak kisegitem oket es csak win-en dolgoznak.
Van egy egyetemista segitojuk, aki par hetente segit nekik a webes kapcsolattal, meg tuzfallal es hasonlokkal, ezert kerdeztem, hogy irjak-e neki, hogy figyeljen ra, de akkor hagyom, hogy amikor legkozelebb megjelenik, akkor szoljanak neki, hogy felemrult valami gond par hettel korabban.
-
GreenIT
tag
válasz Domonkos #44090 üzenetére
Ha az a kerdes, hogy lehet-e ezt keyloggerkent hasznalni, akkor igen.
Koszonom, ez volt a lenyeg.
A felelem pedig abbol van, hogyha ezt meg lehet csinalni, akkor a program nemcsak azt a gepet, hanem a halozat minden gepet tudja monitorozni.
Amugy te meg szoktad nezni minden reggel (vagy minden alakalommal miutan visszaulsz a gepedhez), hogy valaki nem toldotta meg a billentyuzeted usb csatijat egy hardveres keyloggerrel?
Nem, mert laptopot hasznalok pont ilyenek miatt, de par napja rajottem, hogy valaki valahogy bejar ra weben at, mikozben a tuzfal szerint semmilyen esemeny nem volt, igy ujratelepites volt eddig, es most mar valami megbizhato, valoszinuleg hw-es vedelemre is szuksegem lesz.
Eddig nem hittem, hogy barki szamara erdekes lenne a laptopom, ezek szerint van, aki szeret kutakodni rajta - inkabb az zavar, hogy nem tudom, hogy miert teszi, alig van adat rajta, minden egyebet kulso tarolokon tartok.Ugy tunik, valahogy azokhoz is hozza tudtak ferni, ha csak rovid idore is.:-(
[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
ollie es pc360:
Nekem ugy tunik, ti nem ertitek, es ahelyett, hogy ertelmesen reagalnatok, csak mergelodtok magatokban a sajat ertetlenkedeseteken.
A fonokok veszelyforrast latnak benne, koran reggel az elso ember bekapcsolja a gepet, felhobol elinditja a figyelo programot, majd szepen tovabbmegy, es egesz nap soran, amig valaki ki nem kapcsolja a gepet, barki barmit potyog rajta, az szepen rogzitve lesz a felhobe.
Igy mar ertheto, vagy kertek egy 50 oldalas leirast hozza?
-
GreenIT
tag
pc360 Ismered ezt a programot?
https://portableapps.com/apps/utilities/tinytask_portable
Felmerult, hogy esetleg kemkedesre hasznaljak, igy kerdes, hogy blokkoltassam-e, vagy valoban hasznos segedeszkoz?
-
GreenIT
tag
Csak remelem, hogy valaki tud ilyen weboldalt, akar sportfotozassal foglalkozo fotosoket, mert webes keresessel csak rossz bellitasu, tobbnyire "emlekkep"-eket talaltam,
Ezek voltak a legjobbak par oras keresgeles utan, bar lehet, hogy megfelelo keresoszot kellen csak megtalalni a jo talalatokhoz:
http://www.bikewalls.com/wallpaper/Derbi_DRD_Racing/312623731/1024x768.html
https://scontent-dfw5-1.cdninstagram.com/vp/01bc6265530ff99f49e683f0b653d438/5C86A8C1/t51.2885-15/e35/c135.0.810.810/s480x480/40508599_889461061264588_527973301677401728_n.jpg
-
GreenIT
tag
Picit talan off:
Tudtok olyan ingyenes helyet, ahonnan sebesseget bemutato kepeket lehet letolteni?
pl. repulogep korul a forro levego altal torzitott hatter, auto, cross motor korul repulo homok, motorcsonak koruli viztomeg cseppeknek latszodva, vagy viharos tavon, tengeren atbuko hullamok tetejen a taraj, freccseno vizcseppek, stb. -
GreenIT
tag
Ubuntu linux, nem volt frissitve fel eve es nem jott be semmi a gepre.
A bongeszoben sincs semmilyen addon telepitve.Igazabol az faj, hogy a weboldalt nem jeleniti meg, mert reggelente azt kell olvasnom, az hatarozza meg a napomat.
Furcsa, hogy ujratelepites utan elso alkalommal szepen megjeleniti, de kesobb mar nem talalja meg, meg szakaszonkent beirva se. -
GreenIT
tag
válasz Cs1csó #44028 üzenetére
Mert egy fel eve, amikor elkovettem azt a hibat, hogy engedtem az automatikus frissitest, ugy elbarmolta a rendszert, hogy harom napba tellett, mire vissza lehetett allitani, es akkor hozzaertok szerint a 61-es developer edition volt a legstabilabb es legmegbizhatobb.
Majd akkor frissitek, amikor tudom, hogy nem fogja elbarmolni a gepemet es epp eleg volt az a harom nap - plane, hogy pont fontos hataridos munkam volt, es mivel nem teljesitettem hataridore, egy fel eves jol fizeto allasrol maradtam le.
Visszallok egy 5x-es verziora, remelem, az mukodni fog.
-
GreenIT
tag
Kezdjük ott, hogy nincs is még stabil 63-as verzió, úgyhogy már itt sántít az, amit írsz
Ezt mozillasoknak ird meg, miert erre frissitettek.
A Mozilla az egyik legkorrektebb hátteret jelenti az adatbiztonság tekintetében.
Ja, haromszor kell atmenni a beallitasokon, mire lemond arrol, hogy megjegyezze a webes elozmenyeket, es meg utana is, ahogy beirom a webes levelezesbe a nevet, automatikusan atugrik a jelszo rublikaba.
Kilepeskor pedig megtartja a nevet es a kesobb a weboldalra visszaterve mar a beirt nevvel fogad, hogy csak a jelszot irjam be.
Amugy ez itt erosen offtopic.
-
GreenIT
tag
FF 61-esem van, csutortokon eszrevettem, hogy idonkent nem talal meg weboldalakat.
Ujrateleppites utan kozolte, hogy frissitette magat 63-ra, mielott kipipalhattam volna, hogy ne frissitsen.
A 63-as beallitasainal le van tiltva, hogy ne ellenorizze, hogy alapertelmezett bongeszo es kotelezo a frissitesek
telepitese, csak annyit tehetek, hogy nem automatikusra teszem a frissitest. Megszunt az alapveto opcio, hogy ne legyen frissites.
Raadasul hiaba allitom be, hogy ne jegyezze meg a bongeszesi adatokat, az emil nevet es talan a jelszot is megjegyzi, nem tudom, hogyan, mert a beallitasai szerint nem tarol semmit.
A hiba tovabbra is fennall, nehany weboldalt csak elso alkalommal jelenit meg, kesobb mar csak a kugli
kereso oldala jon be, hogy "hasonlokat" ajanljon - ujratelepites utan ismet csak elso legelso alkalommal jeleniti meg.
Ha a cache-bol kozvetlenul torlom a bongeszovel kapcsolatos adatokat, azonnal visszallitja az eroszakos beallitasait a kotelezo automatikus frissitessel es a ff weboldalak azonnali betoltesevel, ami raadasul piszok lassu.Latszik, hogy ms mintara eroszakoskodnak a beallitasoknal, mindenaron megjegyzik a bongeszesi adatokat es korlatozzak a webes elerest valamilyen modon.
-
GreenIT
tag
Firefox 61-tol kemprogramma valt.
Maradt akar egyetlen bongeszo, amit biztonsagos hasznalni? -
GreenIT
tag
Portadle todo-t hasznalok es ajanlok egy ideje masoknak is, de most jonnek kifogasok, hogy "valami jobb" kellene.
Tudtok ajanlani "valami jobb" ingyeneset?
Kozben talaltam Task Coach portable-t, de ma nem lesz idom kiprobalni, ismeri valaki?
[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
Tudtok olyan programot, ami lementi nekem ezt a forumot, hogy vegigolvashassam?
45 ezer beiras, 200-asaval megnyitva es kezzel mentese napokig tartana.
-
GreenIT
tag
Access2000 eleg mezei volt, de volt egy jo tulajdonsaga, hogy vizualisan, akar kattintgatassal lehetett kis adatbazisokat letrehozni es kis adatmennyisegek eseten adatokat bevinni es lekerdezni.
Ismertek ingyenes, egyszeruen kezelheto adatbazis megoldast grafikus vagy vizualis megjelenitesi lehetoseggel?
-
GreenIT
tag
Nem tudja, probaltuk, ahogy a neveben van, ragaszkodik az X_Y skalahoz.
Persze, megadhatod, hogy a szamadat csak 1 legyen, es akkor pontokat jelenit meg egy sorban, de beskalazza, az Y tengelyt, es datumnak az X tengelyt is folyamatosnak rajzolja, raadasul altala valasztott utolso datummal, ami hamis illuziot kelt az utolso adat eseteben.
Arrol nem beszelve, hogy feleslegesen rajzol Y es X tengelyt, raadasul beskalazva.:-( -
GreenIT
tag
Probaltam korabban, de "server tulterhelt, probalja kesobb" volt az uzenet.
Ilyesmi kellene:
01.01 1
01.02 2
01.17 3
01.19 4
01.30 5Az elvart eredmeny egyetlen sorban csak a szamok, egymastol idoaranyosan elosztva:
(pontokat tettem, hogy ne tuntesse el a szokozoket a forum, a lenyeg, hogy a szamok a datumokkal aranyosan legyenek egy sorban)1 . 2 ...........3 . . 4 ................ 5
Esetleg par sorral lejjebb ki lehet irni a kezdo es befejezo datumot, tehat az elso es utolso szam alatt lehet datum.
[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
Ismertek olyan ingyenes programot, amivel ido- vagy tavolsagaranyosan lehet skalat rajzolni?
Pl. beirnak egy szamot es a hozza tartozo datumot egymas utan, es az eredmeny egy vonalban olyan szamsor lesz, ahol a szamok kozti tavolsag az eltelt idovel aranyos.[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
válasz bluemirage #43820 üzenetére
Koszonom, errol meg nem hallottam, kiprobalom.
Ha meg Clipper programokat is lehet benne futtatni, sot irni, tokeletes megoldas lesz.
Most latom a weboldalon a programozo olyasmit irt, hogy adomanykent legalabb 0,38 EUR-t kell kuldeni, hogy 0,01-et kapjon.
Most mar ertem, miert mondjak sokan, hogy az adomanyok jo resze nem jut el, akinek szanjak.[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
Sajnos nem megy, csak bejelentkezik a nyito kepernyo, de sajnos programot mar nem tudsz futtatni.
Weben van ajanlat a megoldasra, de dragabb a javito megoldas, mint a program volt annak idejen.
A dBaseIII Plus nalad ment?
Akkor talan az megoldas lehet, csak elo kell talalni belole egy mukodo peldanyt.[ Szerkesztve ]
-
GreenIT
tag
Foxbase 2.1 hogyan futtathato win7 alatt?
Ha nem, milyen, hasonloan egyszeru es ingyenes program van helyette?
-
GreenIT
tag
Keresek olyan "portable" sakkprogramot, amit
- offline lehet hasznalni
- egy nagypapa is tudja kezelni
- pendrajvrol hasznalhato, akar XP-n is elmegy. (hajra, nagypapa.
- el lehet menteni a jatek lepeseit, lehetoleg szovegfajlbaExtrak, ha tudja, nagyszeru lenne:
- elmentett jatszmak ujrajatszhatoak, lepesek megvaltoztathatoak legyenek (alternativak tanitasi celra)
- geppel es masik szemellyel is lehessen jatszani
- szabadon megadhato akarmilyen allas (sakkfeladvanyok gyakorlasa)Ami biztosan nem kell:
hang, csicsa, 3d grafika, reklam, weboldalak meglatogatasara es/vagy letoltesre biztatas. -
GreenIT
tag
Valoban, akinek nincs esze, csak arroganciaja, annak nem kell gondolkodnia.
Eloszor is, ugyebar, excel nem letezik ingyenes programkent, tehat az szoba se jon. Vagy ujat mondtam?
Masodszor az ingyenes tablazatkezeloknel is karakterkorlat van, tehat a beolvasott szovegek csonkolva lesznek.
Harmadszor pont az a kerdes, hogyan lehet elkerulni, hogy kozel ezer fajlt egyesevel kelljen megnyitni.
Amugy koszonom a valaszt.
-
GreenIT
tag
Tobb szaz (kozel ezer!) "Post It" jellegu rovid szoveget kellene valahogy egyben kezelni temakorok szerint.
Ha valaki tudna segiteni egy jo programmal, halas lennek, mert ez a fealadat erosen emeli a homerseklett korulottem.
Odaig jutottam, hogy mindet win text fajlokba konvertaltam, legalabb egysegesen olvashatoak.
-
GreenIT
tag
SOS, please, marhasagot csinaltam.
Veletlenul toroltem egy pendrajvon egy txt fajl masodik felet es sajnos el lett mentve.
Ismeretem serint ez azt jelenti, hogy fajl rovidebb lett, igy a maradek resze a szabad szektorok koze kerult.Milyen programmal tudnek a pendrajv teljes feluleten szovegre rakeresni, hogy beazonositsam, melyik szektorban van azelvesztett szovegresz?
Hogyan tudom a pendrajv szabad szektorait vegignezni es a kivant reszt elmenteni egy szovegfajlba?Esetleg mas megoldas?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kuponkunyeráló
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Goddess of Victory:Nikke
- Androidos fejegységek
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Ukrajnai háború
- CES 2025: elárasztja a piacot a processzoraival az Intel
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Újévi kedvező ár!
- EREDETI JÁTÉK KULCSOK - STEAM, EA, UBISOFT, EPIC GAMES - LEGJOBB ÁRON
- World of Warcraft Mists of Pandaria Collector s edition
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest