-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Multibit
nagyúr
Továbbra sem értem, hogy miért kell, hogy Plex, vagy bármi hasonló (és felesleges) szoftver legyen a NAS-on, ha van egy mediaplayered. A RPi3-on ketyeg a Kodi, ami simán kapcsolódhat egy mezei net megosztáshoz, amit a NAS-on hozol létre. A Kodinak csicsás, borítóképes jukeboxa is van.
-
Egon
nagyúr
Ha nincsenek nagy igényeid torrent vonalon, akkor bármilyen újonnan kapható cucc megteszi (bár a "webes dolgok" részre lehet hogy nem elég egy fapadosabb modell).
Ha vannak, akkor zsebbenyúlós a sztori (vagy inkább NAS helyett microserver vagy épített szerver). Igény szerint 70-100K között össze lehet rakni olyan vasat, ami bármelyik 200K+ árú NAS-nak odaver (más kérdés, hogy a szoftveres részét neked kell összehozni, míg a NAS out-of-the-box megoldás).[ Szerkesztve ]
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
félisten
Van aki használ Asustort, és nagyon elégedett is vele, de nagyságrendileg kisebb ez a minta, mint a Synology esetén. Ezért aztán az ajánlás is kisebb erejű rá.
A Synology nagy ütőkártyája az elterjedtsége és ehhez kapcsolódóan a szoftverkínálata. Nyilván a DSM is nagyon jó, de a többiek rendszere sem rossz, és szerintem ennek kisebb a hosszú távú jelentősége.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
Patice
nagyúr
Mint a legtöbb kütyü esetében, itt is a felhasználói élményt a felület és annak hasznàlhatósága, valamint legfontosabbkênt a szoftveres támogatottság határozza meg.
Minél több szolgáltatást akar az ember használni, annál jelentősebb lesz a támogatottság.
Synology és QNAP kb. hasonló ebből a szempontból. Syno inkább a szoftverre gyúr, QNAP meg a hardverre.
Asustor nem olyan régi szereplő ezen a piacon, szoftverét nem ismerem, de ha a routereiből indulok ki, akkor itt sem lehet túl sok gond. Hibák persze mindenhol vannak. Használt szolgáltatások számától függ, hogy ki mennyivel találkozik. Van, hogy egyel sem.
Ha nincsenek különösebb igényeid, akkor mehet az Asustor is. Érdemes végignézni adott gyártók honlapjait, a komolyabbaknak van webes demó felületük. Meg a kívánt appokat is feltérképezheted, ha tudod már mit szeretnél
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Real_Necro
veterán
Asustort akartam venni és Synology lett. Itthon jóval nagyobb a supportja, ez nekem elegendő indok volt.
Persze ha valaki alapból jártas ezen a területen, akkor nem probléma.[ Szerkesztve ]
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
Chrys_
addikt
Szerintem nem rossz választás az ASUSTOR. Jó HW, elég jó SW. Talán minden Synology app-nak van ASUSTOR megfelelője is a saját letöltőközpontjukban (van, amiben jobbak is), valamint a telefonos támogatás is nagyon jó.
Én csak egyetlen dolog miatt küldtem vissza és vettem Synology-t, de ez a gond sokakat nem érint (file/mappa hozzáférésének Windows ACL beállításai jobbak Synology esetén). Ha ez nem lenne, megtartottam volna az ASUSTOR-t.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest