-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
batagy
őstag
válasz bigdady #8375 üzenetére
Hali!
Szerintem is egyszerűbb megoldás, ha veszel egy médialejátszót és egy NAS-t. A NAS-on így nem kellene transzkódolni, az csak a hálózaton szolgálná ki a lejátszót (NFS vagy CIFS). A lejátszási feladatot a lejátszó végezné el, levéve a terhet a NAS-ról. A DLNA-val felesleges bajlódni, ha van médialejátszód, kivéve ha egyelőre a TV belsőjét használod (de az nem ajánlott).
NAS céljára a Synology DS213j-t ajánlom (ha a szakértő népek megerősítik hogy BD25 vagy BD50 stream-elésére elegendő), mert rendkívül halk és sokmindenre elég. Én is a Brazos NAS-t váltottam le erre.
Médialejátszót a lejátszó topikban ajánlanak biztos, nekem csak egy Asus O Play Mini Plus van (Realtek 1185 chipes), nekem elég, de én nem nézek BD-t, csak max néha 720p MKV-t.
[ Szerkesztve ]
-
stickermajom
addikt
válasz bigdady #8550 üzenetére
Van. Transmission 2.82 telepíthető SSH-n.
(#8551) fabias82
ZyXEL nasok ugyan jók lennének hozzá?
Ebben nem tudok nyilatkozni. Én úgy tudom, hogy képes ezekre, de érdemes átolvasni a topikját is. Nézegettem őket a vásárlás előtt, de sok helyen olvastam, hogy hangos, így maradtam a WD-nél.ÉS ez a WD My Cloud amit írtál mennyi ideje van meg neked nem szokott semmi gond lenni vele?
2 hónapja használom, eddig nem igazán volt vele gondom. Egyszer kellett újraindítanom, mert a DLNA valami miatt megmakacsolta magát. -
mamago1972
tag
válasz bigdady #9594 üzenetére
Nekem egy GT60-as van. Zyxel 325 állt szolgálatba egy hete. 5 méterre van a tv és a wifi router. wifin simán lejátsza például a bd eredeti struktúrájú állományokat, egy akadás nincs közben és még torrent is megy a háttérben, meg a wifit más is használja. Most a tv saját médialejátszójáról beszélek. Viszont nem minden fájllal birkózik meg, vannak mkv fájlok, amelyekkel nem boldogult. Tehát a válasz: ez a nas simán kiszolgálja. Viszont, egy médialejátszó még szükséges hozzá, ez nekem a jövő héten érkezik.
Do I make myself clear?
-
mamago1972
tag
válasz bigdady #9610 üzenetére
Nekem bejön a kezelőfelülete, könnyen áttekinthető, értelmezhető. Ipad-et még nem csatlakoztattam hozzá, de ha gondolod este, hétvégén megnézhetem. TV, laptop minden állítgatás nélkül, simán csatlakozik rá, meg androidos telefon is.
Torrentet könnyen hozzáadod webes felületen. Van dropbox támogatás, csak egy kattintás és máris létrejön vele a kapcsolat, dropboxban létrehoz egy nas mappát.[ Szerkesztve ]
Do I make myself clear?
-
mamago1972
tag
válasz bigdady #9619 üzenetére
Kerestem médialejátszót, de nem találtam megfelelőt és hiányzott volna az optikai meghajtó. Ezért hosszú keresgélés után találtam rá a pioneer bdp 450-re. Kiváló készülék, ugye adott az optikai meghajtó és bizonyos okosítás után teljes értékű médialejátszóvá válik. wifi-n megy majd ez is.
Do I make myself clear?
Új hozzászólás Aktív témák
- OLED TV topic
- Autós topik
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Xiaomi Mi 9 - egy híján
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest