- AliExpress tapasztalatok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- C# programozás
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- Total Commander
- Programozás topic
- VMware
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Lipton #33100 üzenetére
Miben érzed a hátrányát? Attól, hogy régi, még teszi a dolgát, nem?
Amúgy egy új 8 fiókos egység több mint 300k, és aprón sem jellemző ekkora befogadóképességű. Mekkora és mennyi lemez van most benne?- Veszel egy brand használt PC-t, és átköltözöl abba, de nem Windows-al, hanem egy OMV-vel.
vagy
- Veszel egy 4 fiókos NASt, a maradék pénzből pedig lecseréled a lemezeidet nagyobbakra, hogy elfér 3-4 fiókban is..Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Alex91
félisten
válasz Lipton #33091 üzenetére
Szerintem 4 lemezes Synology, SHR-ben a HDD-k. SHR-ben nem muszaj azonos kapacitasu HDD-vel feltolteni, csak arra kell ugyelni, hogy a legkisebb kapacitasuval kell kezdeni. A bovites is egyszerubb, eleg csak 1 lemezt nagyobbra cserelni, es maris no(het) a tarhely. Erdemes a Synology weboldalan a raid kalkulatort kiprobalni Es ahogy mondtak kevesebb, de nagyobb kapacitasu HDD.
Es nem erdemes kulon kotetekkel jatszani, egy kotet SHR-ben!
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
biga
őstag
+1
Annyit azért hozzatennék, hogy igazabol a sok fiokos NAS-nak elég sok elönye van, ha ugyanannyi kapacitassal szamolsz. Bar a kérdezö pont nem akar RAID-et, de azért a legtöbb NAS-ban (plane a 6-8 fiokosban) gondokozok azért hasznalnak RAID-et.Tételezzünk fel, hogy 32TB-nyi HDD-vel szamolunk (csak az egyszerü szamolas miatt) ez egy 4 fiokosban RAID 5 esetén 4*8. A RAID5 szabalya ugyebar, hogy kapacitas=elemszam-1, tehat a veszteség 8TB lesz, teljes kapacitas 24TB (~75%), praktikusan formazott kapacitas valahol ~21TB körül lesz. Az olvasasi sebessége elemszam*3 lesz, (tehat ~3xgyorsabb lehet, mint 1 lemez), az irasi sebesség elemszám * írási sebesség / 4.
Arak (jobb hijan a hivatalos WD Red plus arakat vettem alapul): 1x8TB WD Red plus ara247€ jelenleg az oldalukon. ebböl ugye kell 4 (~988€), 1TB ara e szerint ~41€.
Ezzel szemben egy 8 fiokosnal: 8*4 HDD, a veszteség 4TB, teljes kapacitas 28TB (~87%), a kb formazott kapacitas valahol 24TB körül lesz (tehat kb 3TB-vel több, mint a 4 fiokosnal). Olvasasi sebesség elemszam*7 lesz (jelentös gyorsulas elképzelhetö a 4 fiokoshoz képest), irasi az marad az elemszam/8 (1).
Arak: 4TB WD Red Plus ara 132€, tehat összesen 1056€. 1TB ara e szerint 37.71€.
Igazabol egyetlen hatranya van: 8 HDD-nek azért nagyobb a fogyasztasa, mint 4-nek (na jo, meg a 8 fiokos NAS-ok azért dragabbak, lehet ellensulyozzak a 1TB-re juto arkülönbséget, azt azért nem szamoltam ki)[ Szerkesztve ]
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Lipton
őstag
Köszönök minden segítséget!
Vad ötlet követketik. Mi lenne, ha vennék AS1104T Asustor NAS-t. Legolcsóbb ilyen eszköz, ránézésre tud mindent ami nekem kell. Bővítés esetén veszek még egyet (direkt nem bővítőt hozzá) így maga a NAS is redundáns lesz és még mindig olcsóbban megúszom mint egy 8 lemezest és van egy 2N rendszerem. -
addikt
válasz Lipton #33104 üzenetére
Jó lehet ha elég a 4 lemez neked. 2.5G-t is tud ha arra bővítenél, manapság már elérhető áron vannak a 2.5G switchek is. Asustor topic
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
ugyes
senior tag
válasz Lipton #33104 üzenetére
Ha belefér, akkor inkább a 3304T, annak dupla RAM-ja van és nem bővíthető. Asustor, de lehet csak nálam, eléggé szereti a memóriát fogyasztani. Vagy 1 ilyen, 1 olyan és a nagyobbon futnak a konténerek/nagyobb alkalmazások.
De ha maradsz szinte csak a fájlszerver funkciónál, akkor ez ok.[ Szerkesztve ]
-
-
biga
őstag
válasz Lipton #33107 üzenetére
Az ADM (az op rendszere) egyforma mindben, igy user oldalon nem nagyon van különbség. Esetleg annyi, hogy nyilvan ARM procis verzioknal nincs virtualizacios képesség, igy az ehhez kapcsolodo app-ok sincsenek. De ez - ahogy néztem az igényeidet - nemigen fog neked hianyozni.
Ha fajlszerver lesz, akkor a többlet RAM sem fog sokat valtoztatni user oldalon.
Sokszor nem is feltétlenül azért érdemes kicsit tultervezni, mert az alap igényekhez kevés lenne, hanem mert azért NAS-okat legtöbben nem 1-2 évre vesznek (nekem van olyan,, ami 10 éves körül van), és ennyi idö alatt lehet, hogy megnönek a kezdeti igények''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
ugyes
senior tag
válasz Lipton #33107 üzenetére
Dupla RAM később fog elfogyni, kb. ennyi. Ha sok konténert vagy erőforrás igényesebb alkalmazásokat teszel Docker alá, akkor jól jön. Gyorsabb marad a NAS. Ilyen pl. a fotófeldolgozás is (akár bélyegkép készítés nagyobb mennyiségű fotó egyidejű feltöltésekor). Processzorban az Intel/ADM jobban támogatott alkalmazásokkal, ennyi.
-
rostiron
őstag
Sziasztok.
Egy Synology DS224+ [link] nasnak kb melyik az ellenfele qnap fronton ?
Most qnap van, már megszoktam , azt cserélném le, de kb azon az áron mint a synology melyiket érdemes venni ?Gigabyte B55 Aorus elite v2, Ryzen 5600, 32GB DDR4, RX6600, XFX TS-550,
-
válasz rostiron #33110 üzenetére
QNAP TS-262-4G
Amúgy rossz a kérdésfelvetés. Mid van most, és miben korlátoz, miért cserélnéd le?Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
Gino20
őstag
válasz Borisz76 #32991 üzenetére
Ugyan nem mostani hsz és nem is témát illető, de van itt némi téves infó:
"Ha a hang is fontos, akkor érdemes tudnod, hogy a TV-n található optikai ( Toslink ) és HDMI ARC csatlakozókon nem jön ki mindenféle hang .....tehát le kell mondani a DTS és magasabb minőségű HD hangokról. A legújabb HDMI eARC már jobb ilyen szempontból."
Ha a TV a lejátszó, akkor DTS esetén teljesen mindegy, hogy optika, ARC vagy épp eARC-ről beszélünk.
A DTS licence kérdése, ami a Samsung TV-ből évek óta hiányzik és LG is jó pár éve kivezette, de tavaly a felsőkategóriás C3/G3 esetén már ismét elérhetővé vált.
A kérdező TCL C835 TV-je meg szó szerint mindent is támogat (DTS-X, Dolby Atmos - HDR10+/DV).Persze egy médialejátszó szerintem is jó dolog és mehet passthrough a hang is licenctől függetlenül (ha van AVR vagy Soundbar).
Amúgy a "legújabb HDMI eARC" azért már nem annyira új. -
tajati
aktív tag
Sziasztok!
Milyen NAS-t érdemes venni 100.000 Ft-ig. (nem zárkózok el a használttól sem).
Leginkább torrent kezelése, és hálózaton belül 4k-s filmek lejátszására (1 max 2 eszközön egyszerre) használnám.Köszönöm szépen!
-
Borisz76
veterán
válasz tajati #33117 üzenetére
Filmezés NEM a NAS-on múlik, hanem a lejátszón és annak képességein. Tehát filmezéshez a legolcsóbb NAS is jó ha a lejátszó okés.
A torrent pont az ellenkezője !
Erősebb CPU-val szerelt modell érdemes hozzá nézni !
Összefoglaló-n belül a Download Station rész a torrentes leírás.Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
addikt
Amiket Borisz76 kérdezett, plusz: mennyi adat? Milyen HDD-ket tervezel bele, hány darabot? Az árban gondolom a HDD-k nincsenek benne?
Az olyan 250€, használtan ennyiért kb. Synology DS218+ két lemezes Intel procisat tudok javasolni."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
Na de mennyi torrentet futtatsz egyszerre? Másra nem is lenne használva, csak torrent, és DLNA/SMB szerver?
Vegyél egy használt brand mini PC-t. Még a legolcsóbbakkal is erősebb HW-t kapsz, mint egy belépő/használt Inteles NAS.
Beledobsz egy 1TB-os SSD-t, és készen vagy. Az egészet megkapod 100k alatt úgy hogy még a háttértár is benne van és egy legális W10.
A torrenthez semmi szükség raid tömbre, vagy bármi más plusz szolgáltatás amit egy NAS nyújtana.[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
VanAzAPénz
tag
Sziasztok!
Xpenologyt használok jelenleg és agyalok hogy vennék egy NAS-t.
Néztem a Synology 224+ -t, előnye hogy már ismerem a rendszert, de alig van benne memória ( persze tudnám bővíteni) , meg a mostani rendszeremtől alíg lenne erősebb.
ASUS AS5402T :is szóba került, ott már ugye combosabb a proci és több a memória is, és ami érdekes lenne az a WOW funkció, vsizont elég vegyesek a vélemények.
QNAP TS-264-8G : na ez lenne szerintem a Best buy, prociban pariban van az Asus-l, de ebben már kezdésnek elég lehetne a 8GB RAM.
Amire használom jelenleg: Dockerben futtatok 8 konténert, Emby, Virtual gépekből max 2 az is linux (később lehet Windows is futna, de akkor kellene még memória).
Ami szempont még hogy tudja a Reverse Proxyt ( ahogy néztem ez pipa mindnél), jó támogatottság és grátisz lenne a fentebb felsorolt amit csak az ASUS tud a WOW.
Valakinek esetleg tapasztalata ezeknél a NAS-oknál?
-
biga
őstag
válasz VanAzAPénz #33121 üzenetére
Nem tudom, hogy segit-e neked, én parhuzamosan hasznalok több markat, közvetlenül itt mellettem a mindennapokban 2 marka van: Asustor és QNAP. Nem all messze az én felhasznalasom a tiédtöl, de nem teljesen ugyan az.
En pont azért ruhaztam pl be egy meglehetösen erös QNAP-va, hogy teljes egészében le tudjam valtani az Asustorokat, mondjuk ugy, hogy rész-sikerrel.
A QNAP teljesitménye böven elég több konténer/VM futtatasahoz (az Asustorom is elég v ot parhoz, de a QNAP-om nem jatszik egy ligaban az erösebbik Asustorommal: AS6204T vs TVS-h874 ).
De szerintem e kérdésben tényleg az szamitson, hogy hany konténert akarsz futtatni, és ehhez melyik ad elegendö teljesitményt.
Szoftveresen - szigoruan maganvéleményem szerint - az ADM szerintem jobb, mint a QuTS (lényegében rendszer szinten ez megegyezik a QTS-el, a fajlrendszer szinten van különbség)..
De ez részben megszokas kérdése, a QNAP nagyon latvanyosan ad mindeféle biztonsagi beallitast, de szerintem az Asustor rendszere könnyebben atlathato, nagyon könnyen lehet kb ugyan azt az eredményt elérni, amit a QNAP esetében különbözö ilyen-olyan menükben allitgatsz be. Az app ellatottsaga is jobb az ADM-nek.
Viszont a virtualizacios környezet talan egy leheletnyivel robosztusabb a QNAP esetében (bar gondolom ez hardvertöl is nagyban függ). Az Asustor lényegében a klasszikus Portainer megoldassal operal, illetve ezek vannak nativan letölthetöen a viertualizacio kategoriaban:A QNAP a VM-ekhez a Virtualization Station-t, a konténerekhez a Container Station-t hasznalja. Kb olyan, mint az ADM-nél hasznal VirtualBox, vagy a Portainer, a funkciokat tekintve.
''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
nagyúr
Sziasztok,
véletlenül a QNAP topicba már írtam, de ide is bedobom, hátha:
Több dologban is kérek szépen segítséget, ráadásul teljesen kuka vagyok NAS-ból és hálózati megosztásból, szóval az alapoktól kellene engem kicsit edukálni!
Jelenleg egy 2 részes AiMesh hálózat van itthon, a Digi router átmenősre van állítva, mindent a 2 RT-AX58U kezel (illetve az első).
Az első Routerre, ami a garázsban van közvetlen a digis router után van egy USB-s 2TB-os HDD, amiről a filmeket nézzük, ezt FTP-n keresztül érem el a PC-ről,
Így látja az Apple TV box és rajta az Infuse.Szeretném esetleg a PC-ben lévő 2 HDD-t is áttenni (2db WD20EFRX) egy NAS-ba a garázsba, amit könnyen elérnék a PC-ről és akár az Infuse-al az Apple Tv-ről is (vagy akár mobilról is ha lehetséges az itthoni hálózaton).
Nem tudom mennyire lehet ide azt írni, hogy torrent? Tud-e futni a NAS-on, hogy lehet azt menedzselni könnyedén úgy, mint a PC-n?
látjátok-e egyáltalán értelmét egy NAS beiktatásának a vinyó helyére a routernél?
20x40 cm hely van csak a garázsban a felső polcon, ahol a többi cucc (Digi Router, AX58U, vinyó) csücsül, több helyet nagyon nem tudok csinálni, ennyi van és kész, felfelé van még kb. 30-40cm hely a plafonig. Áram és szabad LAN dugó az AX routerbe van.
A távoli elérés úgy érzem nem feltétlen szükséges (még). Csak az itthoni hálózatról szeretném elérni a fileokat.
Ha esetleg adatmentő szerepet is szánnék neki, tehát raid-be tenném, akkor mondjuk 2db 8TB-os elég lenne esetleg, (a 2 meglévő WD20-ast meg a fiókba) ha jól sejtem, és akkor minden családi kép-videó-zene és a filmek megmaradnának az utókornakElőre is köszönöm, ha valaki érez magában erőt és energiát segíteni nekem
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Patice
nagyúr
válasz Tsebacsi #33124 üzenetére
Jó gondolatok, szerintem rendben van az elképzelésed.
Egy kétlemezes NAS-sal simán lefeded ezeket az igényeket.
Beteszel két lemezt, nem kell RAID, ne csak a NAS-on legyen meg amit fontos.
Az legyen meg legalább 3x, a meglévő USB-s lemez teljesen jó lesz erre.
A fő router mellett ideális helye lesz a NAS-nak, eléréseket beállítod és minden elérhető lesz a belső hálózaton.
Torrentet is rábízhatod.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
nagyúr
válasz Patice #33125 üzenetére
Köszönöm, tudsz ajánlani nekem a fent megadott méretekbe beleférő NAS-t, amit könnyű menedzselni is? Árban passzolok, a HDD-ket megveszem én, ha jól olvastam a meglévők azért nem jók, mert ha bele is teszem őket a NAS-ba egyből törli/formázza őket. 50k körül van már ajánlott? Akár alatta is, nem csoda kell nekem, csak egy gondozásmentes eszköz.
[ Szerkesztve ]
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
Tálydi
senior tag
Sziasztok!
”Milyen NAS-t vegyek”…? Összefoglaló megvolt.
Egyszerű igényeim lennének:
- Telefonról fotók videók backupolása (ha van rá mód automatikusan, de nem feltétel)
- Google fotók/drive/iCloud biztonsági mentése
- A fentebbiek és filmek elérése/lejátszása (4K)
- Torrent (nem feltétel)Valójában azt hiszem egy “personal cloud”-ra lenne nekem szükségem, hogy tehermentesítsem a telefonok (és a cloudok) tárhelyét, és bárhol elérjem őket, valamint biztonságban tudjam őket.
Max 2 hdd-s rendszerben gondolkodom, feleslegesen(?) okos NAS-t nem szeretnék, használtpiac természetesen az elsődleges.
Mit javasolnátok?Eeeeh, what’s up, doc?
-
Borisz76
veterán
válasz Tálydi #33128 üzenetére
- Telefonról fotók videók backupolása (ha van rá mód automatikusan, de nem feltétel)
Ezt elviekben bármelyik tudja.
- Google fotók/drive/iCloud biztonsági mentése
Ennek is mennie kell
- A fentebbiek és filmek elérése/lejátszása (4K)
Elérés okés , de a lejátszás nem !
A NAS "csak" tárolja és kiküldi ( stream-eli ) az adatokat.
A lejátszó fogja az adatokat átalakítani , hogy megjelenjen a kép és a hang. Tehát a lejátszón múlik a dolog, hogy mit tud és mit nem.
Lejátszó lehet :
- TV saját belső szoftvere ( DLNA )
- TV-re telepített külső program
- Kis külső, hálózati Media Player , Box...akármi.
- PC , HTPC
- stb....
- Torrent (nem feltétel )
Ezt is tudják.2 fiókos NAS esetében választás elé kerülsz !!!
- Vagy kihasználod a 2 db lemez adta tárhelyet.....tehát sok helyed lesz de nem lesz RAID , nem lesz redundancia. Így ha valamelyik lemez meghal , akkor az azon lévő adatok ugrottak. A rendszer elindul a másik , ép állapotú lemezről és az AZON a LEMEZEN található adatok elérhetőek. Az elromlott lemezen található adatokkat nem éred el.- Vagy használsz RAID megoldást és a tárhely csak " 1 lemeznyi " lesz...cserébe bármelyik lemez meghal az ÖSSZES adatodat eléred és használható marad a rendszer. Persze a hibás lemezt cserélni , pótolni kell.
Természetesen, ha RAID megoldást használsz AKKOR is KELL BIZTONSÁGI MENTÉS ....legalább egy külső usb-s lemezre....naponta, hetente, havonta.
Ugyan is a RAID nem biztonsági mentés...csupán a RENDELKEZÉSRE ÁLLÁST növeli meg !
Synology NAS-ok esetében a tipusszám árulkodó !
- DS 124
1 fiókos , 2024-s modell
- DS223
2 fiókos , 2023-s modellstb....
Ha használtan is nézel jó ha tudod :
- A Synology 10 év teljes körű támogatást nyújt !
- Ezt követően 3 évig még biztonsági frissítéseket ad....
- 13 év után leveszi a kezét az eszközről.....
Régebbi írásaim a témában.Természetesen nem csak Synology van a piacon.
Qnap , Asustor stb....
A szoftverben és a hardverben vannak különbségek.
A Syno szoftverben jó, hardverben spórolós....
Hasonló árban a konkurencia erősebb hardvert ad.....viszont szoftveresen LEHET gyengébb. Bár sokan használnak itt más eszközöket és olvastam már nem 1X , hogy igazából a többi is használható ....tehát nem biztos, hogy szoftveresen rosszabb lenne.
Ez ugye idővel változik, mert folyamatosan csiszolják, finomítják a programokat.Nekem viszont nincs összehasonlítási alapom, mert csak Synology NAS-om van.
[ Szerkesztve ]
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
-
Borisz76
veterán
válasz Tálydi #33130 üzenetére
A Synology esetében a leggyengébb megoldásokat a " j " modelleket érdemes kerülni. Bár sokan használják csak képek tárolására és filmezéshez.....tehát ahhoz elegendő de nincs benne tartalék.
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
-
biga
őstag
válasz Tálydi #33130 üzenetére
Amire neked kell, arra lényegében mindegyik jo. Viszont NAS-t jellemzöen nem 1-2 évre vesz az ember fia. Nem véletlen a nagyon hosszu szoftveres tamogatas sem. Ezért ha tudod, hogy mondjuk 8-10 év mulva is pont ennyire fogod hasznalni, akkor maradhatsz az alap NAS-oknal, de ha felmerül késöbb mas funkcio, akkor érdemes inkabb a x86 procis verziok felé elmozdulni (jellemzöen Celeron/AMD, esetleg néhany Atom proci), és kerülni a kisemm ARM-eket. RAM minimum 2GB ajanlott, 4GB mar idötallonak mondhato még ma is. De mondom, ez csak akkor érdekes, ha késöbbre mar most tervezel több, nagyobb harverigényü funkciot hasznalni.
-
Tálydi
senior tag
Hosszabb időre tervezek vele, de más funkciókat egyelőre nem (lehet mert nem is tudok róluk )
Borisz76 #33131:
Értelek köszi!Korábban ha jól emlékszem ajánlott típus volt a zyxel nas326, ennek mostanában szűnt meg a támogatottsága, ez azt takarja, hogy frissítések és biztonsági update-ek nem fognak rá érkezni ha jól gondolom(?) emiatt kerülendő. Ennek a típusnak néhány (még támogatott, jövőbbálló) alternatíváját tudnátok említeni? Onnan már magamnak utána tudok olvasni/összehasonlítani, csak egy kicsit szeretném szűkíteni a kört.
[ Szerkesztve ]
Eeeeh, what’s up, doc?
-
válasz Tálydi #33133 üzenetére
A jelenleg elérhető 2 "új" modell is 2016-os kiadás. Szinte 0 support miatt erősen ellenjavallt.
Az unalomig ismételt ajánlott belépő modellek közül válassz(ABC sorrendben):
ASUS AS1102TL
QNAP TS-233
Synology DiskStation DS218
Ezeket megkapod 100k alatt, és még ehhez hozzájön a merevlemezek ára. Ha nagyobb a keret, szóba jöhet pár izmosabb modell:
ASUS ASUSTOR NIMBUSTOR 2 AS5202T
QNAP TS-262-4G
Synology DiskStation DS224+Esetleg a fentiek 4 fiókos kivitele. 2 lemezzel is indulhatsz, és ha elfogy a hely csak rádugsz még 1-2 merevlemezt. Nem kell a régiek cseréjével szüttyögni.
-
Multibit
nagyúr
válasz Tálydi #33133 üzenetére
lehet mert nem is tudok róluk
Ez az! Simán belefuthatsz olyan helyzetbe, hogy szeretnél a NAS-odon olyasvalamit végezni, amire az nem alkalmas. Nehéz dolog ez. Égetni sok pénzt valamire, amit talán soha nem használsz, vagy fillért szexualizálni, mert az - rövid távon - jó döntésnek tűnik -
VanAzAPénz
tag
válasz Tálydi #33135 üzenetére
Ugyan ez szerintem már "bonyolultabb" de mindenképpen említést érdemel az az Xpenology. Ami a Synology "port-lt" verziója és hagyományos PC-n is lehet futtatni.
Előnye hogy a drágább NAS-k teljesítményt felül múlja nem kicsivel, de egyben ez is a hátránya hogy a nagyobb teljesítmény több fogyasztást is eredményez.
Nálam VMware-ből van futtatva és jelenleg 1 H.D.D-vel illetve 2'5-s SSD-vel teszetlés céljából IDLE ~15W a fogyaztás. Terhelve 33W volt a max, persze Brand gép Platinum táppal.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz VanAzAPénz #33137 üzenetére
A másik hátránya hogy illegális és nehéz frissíteni
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
VanAzAPénz
tag
válasz AiRLAC #33138 üzenetére
Nyílván, de jómagam amik hiányoznak funkciók az nekem speciel nem gond, a frissítéssel meg úgy vagyok hogy ami működik... .
De szerintem aki fel tud rakni 1 ilyen rendszert és nem lusta, annak nem az lesz a legnagyobb gondja ha verzióváltás miatt újat kell telepítenie . -
addikt
válasz VanAzAPénz #33139 üzenetére
Hogy egy klasszikussal válaszoljak: van az a pénz
-
addikt
válasz VanAzAPénz #33141 üzenetére
Én sokáig XPEonology-t használtam de aztán gyári Synology-ra váltottam mert az időm fontosabb volt és így tudtam mással foglalkozni amíg a gyári Synology csak működött szépen.
-
Tálydi
senior tag
-
-
biga
őstag
Siman az: sokba kerül, jo a szoftvere, cserébe a konkurensekhez képest "elavult" technologiaval operal, és igyekszik elérni, hogy csak a sajat, nagyon tularazott kiegészitöjével müködjön együtt
-
jo a szoftvere
Nagyon mást értűnk "jó" alatt. Napi szinten futok bele magyar nyelvű ferdítésekbe. De volt már hogy csonkolt funkcióba futottam bele (már nem emlékszem, de ha jól rémlik a logikai kötet méretének csökkentése nincs implementálva, még parancssorban sem elérhető.)
De itt a legfrissebb "élményem": Az elmúlt pár napban nem értem el az internet felől.
Értem én hogy csilivili, meg hype van körülötte, de most akkor van fiókom, vagy nincs?!
Van iPhone-om is, de nem rémlik az elmúlt 15-20 évből, hogy napokig tartó hibája lett volna az Apple fiókomnak.
Valószínű hétvégén nem foglalkoztak vele, és csak ma délután jött rendbe.
Kisseb NAS, nagyobb szerénység[ Szerkesztve ]
-
Vasti74
aktív tag
...akkor tényleg a Synology a NAS-ok iPhone-ja ;-)
Pár hónapja akartam magamnak egy Apple ID-t regisztrálni: egyszerűen nem sikerült, pedig kínomban több gépen és több operációs rendszer alatt is megpróbáltam, több napon egymás után. Egyszerűen közölte, hogy a kérésemet nem lehet teljesíteni. -
biga
őstag
En egy fél éves IOS teszt utan rimankodtam, hogy végre visszaakaphassak egy normalis telefont. Csak hosszas rabeszéléssel sikerült elérnem, hogy a lanyo: végre atvegye tölem az iPhone-t. Ettöl még szerintem nem rossz alapvetöen az IOS, csak siman kevesebbet tud, mint az android, illetve a sajnos azota félbehagyott windows phone. Plusz nem egy bugot talaltam benne. Igaz, én nem vagyok tipikus felhasznalo, pl én hajlamos vagyok elég részletesen beallitani az eszközeimet, ne adj isten, személyre szabni! Ez ugye ellentmond az Apple filozofianak
Na ennek fényében értem a jot a Synology szoftverét is. Néha hasznalom, mert a munkam részeként sok NAS-t kezelek; Tudja amit kell neki, a felület végül is letisztult, atlathato, De pl a QNAP mélységü beallitasok hianyoznak belöle, illetve az Asustorok is vannak hasonloan atlathato, egyszerüen kezelhetöek, mint a Synology-k. Nem véletlen, hogy nem Synology-val akartam kivaltani az Asustor-t, hanem QNAP-pal végül, bar ott is lenne mit havithatni...
Személy szerint megértem azt, aki Synology-t valaszt, hiszen iPhone-t is veszik, de a magam részéröl mas felé nézelödök...''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
-
Nem akarom védeni az Apple-t, vagy az iPhone-t, de a mai napig nem találtam olyan _ökoszisztémát_ ami hasonlót (vagy jobbat)tudna. Szándékosan nem megyek bele a részletekbe, de nekem ez sokkal fontosabb, kényelmesebb, minthogy milyen háttérkép van beállítva, vagy milyen színűek az ikonok/betűk. Szokták volt mondani izlések és fotonok A Windowsphone-t én is sajnálom.
-
biga
őstag
Ja, nem kell védeni az iPhone-t, az ar/érték aranyat leszamitva nincs vele komoly gond, mint mondtam, valoszinüleg velem van a baj, mert nekem egyrészt elég specialis igényeim vannak, masrészt inkabb tekintem magam pro user-nek, mint atlag felhasznalonak, aki tényleg mélységében allit be mindent (pont a vizualis személyre szabas az nem szempont nekem sem ). Ez ott bizony nem sok lehetöséget ad neked, vagy elfogadod az ö beallitasat, vagy igy jartal. Na meg - pont a spec felhasznalas keretében - nem egy idegesitö buggal talalkoztam: a felcimkézetlen gomboktol a beallitasok teljes figyelmen kivül hagyasaig mindent.
Pont azért probaltam atallni, mert azért az androiddal is volt némi plusz igényem, de fél év utan megvaltas volt visszaallnom androidra. Ettöl pl a nejemnnek is ajalgattam (probaltam rasozni többször is ), mert szerintem neki idealis lenne, meg a hozza hasonlo felhasznaloknak (mondjuk nem ennyiért)., de nem tudtam eléggé titkolni a tesztidöszak alatt az elégedetlenségemet, igy nem hajlott a cserére
Bocs az OFF-ért, nem akarom én se elvinni ebbe az iranyba, de annyiban ide jön, hogy a Synology szoftvere (és ökoszisztémaja) hasonlo elvek mentén létezik''Fiatalok! Tiétek a jövő! Régebben úgy volt, hogy a miénk lesz. (Sándor György)'
Új hozzászólás Aktív témák
- Melyik tápegységet vegyem?
- AliExpress tapasztalatok
- trek81 károsultjai
- OLED TV topic
- Gumi és felni topik
- Építő/felújító topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Kupon kunyeráló
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Új, XPC slim sorozatú barebone gépek a Shuttle égisze alatt
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest