Új hozzászólás Aktív témák

  • cinemazealot

    addikt

    válasz musli26 #69365 üzenetére

    Több webshop is hirdet feláras pixelgaranciát, de érthető okokból. Hiszen ha a vásárló talál egy beégett subpixel-t, akkor mivel ez még a 2-es pixelhiba osztály alatti jelenség, kártérítésre nem számíthat sem a bolttól, sem a gyártótól. Ezért -- egyéb lehetőség híján -- ha pl. online vásárolta, akkor 14 napon belül eláll. Ez azonban a boltnak veszteség, hiszen a bontott és egyszer már beüzemelt monitort (ami ráadásul subpixel hibás) csak csökkentett áron tudja továbbértékesíteni. Ezt a veszteséget pótolja a pixelgarancia felkínálásával.

    Más boltok, mivel tudják, hogy az online vásárló élhet a subpixel hiba miatt a 14 napos elállás jogával, inkább drágábban adják 1-2 ezer forinttal a monitort és odaírják, hogy "ingyen" pixelgarancia. Ami persze nincs ingyen, de ha a vásárlót ez megnyugtatja, akkor mindkét fél nyert.

    És igen, van olyan márka, aminél a gyártó még a subpixel hibát is benyeli, de most nem tudom pontosan megmondani, melyik az.

    A pixelhiba egyébként szerintem a kezdet kezdetén ki szokott jönni, nem hinném, hogy huzamosabb használat után előjöhetne újabb meghibásodás. Csak akkor az első 72 órában alaposan meg kell hajtani a cuccot. :)

Új hozzászólás Aktív témák