-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
windy
tag
válasz Acheron #9184 üzenetére
Van pár kérdésed, megpróbálok rá válaszolni.
A Daikin - Midea kérdéskör nem túlságosan fontos, egyszerűen kínai-japán és kész. Nem nyújt semmivel többet a japán autó sem, mint a kínai, csak egyszerűen én nem ülnék bele szívesen. Klíma esetében - ha műszaki ember vagy, akkor úgyis átlátod - a felhasznált anyagok minősége, a kompresszor minősége, az összeszerelés minősége, élettartam, stb. kb ezek azok a dolgok, amikben a japán gyártók termékei jobbak. Ha zajszintet nézel, akkor valahogy a kínai 25 dB sosem ugyanaz, mint a japán 25 dB.
A Daikin FTXB35/RXB35 a gyártó belépő modellje, alap kiszerelés legnagyobb tömegben gyártott és értékesített termék. Az FTX35/RX35 modell a következő a sorban, ún komfort modell, néhány plusz dologgal, kicsit takarékosabb, kicsit csendesebb, kicsit igényesebb összeszerelés. Természetesen az ára is magasabb valamivel, és itt a listaárakról beszélek, mert az a mérvadó az összehasonlításkor. Tehát kb. 30-40 ezer forint különbség reális is lenne, de mivel az FTXB35/RXB35-ös modell beérkezett az országba dömpingáruként, annak a webes értékesítés miatt a nagykereskedelmi ár közvetlen közelébe került a kiskereskedelmi ára is, így már a két készülék között jelentős lett az árkülönbség, nem nagyon opció megvenni százezerrel drágábban a viszonylag kis műszaki tartalom különbségű FTX/RX modellt.
A Fuji LTCA megint csak más ligában játszik, az ára is már egy szabad szemmel is egészen jól látható összeg, konvergál a 400.000 forinthoz.
Garancia:
Minden gyártói garancia 2 vagy 3 év. Ami ettől eltér, az csak a forgalmazó által nyújtott dolog, sosem olyan fajsúlyos, mint a gyártói garancia. Kérdem én, melyik cég lehet biztos abban ma magyarországi viszonyok között, hogy 5-10 év múlva még létezik. Kb. ennyi a Hitachi tízéves garidejének a súlya. Egyébként meg szinte miden japán klímára van ilyen opció.
A karbantartás ára 5 és 10 ezer között mozog.
-
windy
tag
válasz Acheron #9189 üzenetére
Nem csak hűtőközeget nem forgalmazhat, hanem klímaberendezést sem, és nem is szerelhet hivatalosan, törvényesen. Így viszont garanciát sem tud nyújtani sem a készülékre, amit neked szállít (egyébként nem is vásárolhat klímát, ha mégis, akkor azt valamilyen susmus módon teszi), és a telepítésre sem. Elég szigorú a rendszer, ugyanis minden egyes klímaberendezést , ami az országba beérkezik le kell regisztrálni a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság adatbázisába, ezt az importőrök meg is teszik. Ezután egészen a végfelhasználóig nyomon lehet követni a berendezés útját, ugyanis minden értékesítési lépcsőfokon regisztrálni kell a beérkezést és az értékesítést is gyári szám alapján. Ha egy vállalkozásnak nincs meg a hatóságnál az összes erre vonatkozó engedélye, akkor nem is tudja beregisztrálni a készüléket, sem ő, sem a cég, amelyik eladná neki. Így megszakad a lánc, és a hatóság pedig egészen magas büntetéseket szab ki.
Ez egyébként - azon felül, hogy környezetvédelmi oka is van - a te érdekedet is szolgálja, mert így nagyobb az esély, hogy normális, a szabályokat betartó, szakszerű vállalkozástól vásárolsz berendezést és szolgáltatást, nem pedig himihumi cégtől, amelyik arra sem képes, hogy a működéséhez szükséges feltételeknek megfeleljen, így a szürkegazdaság peremén lavíroz.
-
windy
tag
válasz Acheron #9222 üzenetére
Írtam választ neked, de sajnos valami oknál fogva elveszett. A lényege egyébként nagyjából az volt, amire te is jutottál, nagyjából ezeket a gépeket ajánlottam én is. A Mitsu SF sorozat brutális, szerintem, aki ebben az árkategóriában is gondolkodik, az egyik legjobb választás. Minden nyalánkság benne benne van, az adatai pedig lenyűgözőek. Piszok csendes mind a kültéri és mind a beltéri is, és a minősége a gépnek kifogástalan.
-
pjen
félisten
válasz Acheron #9259 üzenetére
A helyét kilehet építeni előre.Például a Hensel nek van kombi óra szekrénye 1-3 fázisra.A basic ot kell keresni,árban sokkal jobb,de a Csatári is biztos gyárt.A vezetékezést is meg lehet előre csinálni a művek csak felteszi az órát és le plombálja ahol kell.Előe órát nem adnak csak a megfelelő klímához adnak H tarifát.
Luckyman:az én panáimon is kézzel kell viz szintesen állítani a lapátokat pedig nem a legalja modell.
[ Szerkesztve ]
-
asha07lcc
tag
válasz Acheron #9909 üzenetére
A Mitsubishinek és a Fujitsu LTCA-nak szinte fillérre azonos(300 felett épp csak ársáv) az ára nálunk. Ez tehát semerre sem befolyásolhatja a vásárlót
Abban igazad van, hogy mellényúlni ezekkel már egyikkel sem lehet.
Fűtőteljesítményben viszont jelentős az eltérés az LTCA modell javára. Igaz akkor roszabbak a COP értékek, de ha azonos teljesítményen megy mint a Mitsu kb ugyanaz. De van benne tartalék.
Látszik a kétféle koncepció a vezérlésben az egyik(Mitsu) a jü hatásfokra és a korlátozott teljesítményre épít a Fujitsu esetén egy darabig(kb a Mitsu telj leadása) ugyancsak takarékos , majd ha teljesítmény kell azt az igényt is kiszolgálja. Szerintem ez lényeges szempont egy fűtésre vásárolt gép esetén.
-
samui
csendes tag
válasz Acheron #9907 üzenetére
Köszi a beszámolót!
Jobban átnézve az adatokat a Fujitsu ASYG12LTCA/AOYG12LTCA L 21 dB 330 m3/h levegőt tol ki!
A MITSUBISHI MSZ-FH35VE meg 29dB 282m3/h mozgat!Ez azt jelenti, hogy a Fujitsu halkabb ventilátor mellett nagyobb teljesítményt ad le vagy esetleg a Mitsubishi kevesebb levegőt mozgat meg, de magasabb hőmérsékletű levegővel?
Van erre valakinek rálátása? Meg lehet ezt tudni?
[ Szerkesztve ]
-
Attix70
aktív tag
válasz Acheron #10012 üzenetére
Igen tanítható. Létezik olyan (Home) verzió amely csak az infrát tudja Amit linkeltem az nem csak infrát tud hanem a 315Mhz és a 433Mhz-t is. Ha valakinek vannak távvezérelhető konnektorjai akkor jó eséllyel tudja azt is vezérelni (ilyesmire gondolok: [konnektor] ,csak a fix kódoshoz ajánlja a gyártó).
Nekem Samu klímám van (SH09BPH), a menüből kiválasztottam a klímát majd ráirányítva csak a bekapcs gombot kellett az eredeti távon. Ez elég is volt az eszköznek és felismerte a klímát és használható is lett. Nem csak Wifi-n megy hanem mobilneten is. Csak egyirányú a kommunikáció (csak kifelé mennek belőle a jelek üzem közben) és ezért a hőmérséklet érzékelést saját érzékelővel oldották meg amit a mobilon láthatunk is. YouTube-on is vannak videók róla.
Remélem tudtam segíteni, ha van még kérdés akkor arra szívesen válaszolok.Próbáljuk meg a mondatokat NAGYbetűvel kezdeni
-
makoss
veterán
válasz Acheron #10549 üzenetére
Bocs de még az is kicsit messze van, ha csak abba gondolok bele, hogy miskolcról a kiszállási díjjat is nekem kell perkálni, vagy az esetleges meghibásodást (összefoglalóban olvasva)
Az volna a legjobb, minnél közelebb legyen! Persze referencia sem árt tudom. pld.: Tiszaújváros.
De ha valaki ismeri netán a Bíró klímát (Polgáron) az mondhatna róla valamit, én csak annyit tudok, hogy a munkahelyemen ők karbantartanak, de akármikor jönnek feszt elkerülöm őket, sosem sikerül találkoznom velükKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- OpenWRT topic
- Építő/felújító topik
- Renault, Dacia topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...