Hirdetés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ingyen szoftverekkel teszi vonzóbbá a processzorait az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- TCL LCD és LED TV-k
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
Az a baj hogy van az a fránya hűtőteljesítmény aminek megadják melyik gép meddig tud leszabályozni.
Ha egy 2,5 és 3,5kW-os gép minimum teljesítménye azonos akkor olymindegy hogy 6nm-re melyiket teszed be mindkettő bírni fogja, ellenben ha fűteni kellene oda a 3,5kW-os jobb vétel lesz mert van benne tartalék kakaó.
Legtöbb gyártónak amúgy közel azonos a két gépe, maximum hűtőközeg mennyiséggel játszanak esetleg még azzal sem csak vezérlésben raknak rá egy kéziféket 2,5kW-nál
Daikin pl 2,5kW-os meg 2kW-os beltérinél kivesz egy sort elől meg pár grammal kevesebb hűtőközeggel küldi.
Másik hogy bejön a képbe hogy az ügyfél hány fokot akar majd. Ha 26-27fokra vesznek klímát ott a 2kW-os is le fog állni mert nem fog tudni leszabályozni. Ha meg 20 fokot kérsz oda lehet a 3,5kW-os is kevés lesz ha gyenge a szigetelés.
Érdemes átnézni a komplett Daikin katalógust hogy a milliós klímái is csak 0,9kW-ra mennek le egyedül az Ururu Sarara 0,6kW-ra és nyílván nem azért mert nem tudna a Daikin jobban letekerni hanem mert kell a fordulat a kompresszornak is hogy legyen olajkenés.
Nálam 12nm-en már bizonyított az FTXF35C de ha lesz időm felrakom a 7nm panel szobába az FTXF35E klímát és írok majd véleményt.
24fokon az is végig hűti majd a nyarat és nem fog leállni a kompresszor -
BBéci
legenda
Mitsubishik között jelentős eltérés van a 2,5 és a 3,5 minimumai között, 0,6 a 0,9-cel szemben. Daikinok ugyanilyen teljesítményűire 1,3-at írnak, amit túl soknak tartok.
Azt sosem fogom megérteni, miért okoz fájdalmat bárkinek, ha valaki a hűtendő légköbméterhez választ teljesítményt? Vannak gyártói ajánlások, azokat én hitelesnek, betartandónak vélem.
Fel sem merült a választási szempontok között az árkülönbség. -
asdf_
veterán
Engem nem győz meg az, hogy bárkinek túlméretezett klímája van. Nem véletlenül gyártanak 2 és 2,5 kW-osakat.
Ez oké, csak nézd azért az adatokat is. 2,5 és a 3,5 kW-os között van ahol pl. csak hűtőközeg-mennyiségben ben van eltérés, azon kívül vasban csavarra egyezik a kettő, minimumteljesítmény, minimumfordulatszám azonos, csak a nagyobb teljesítményeken van egy picivel nagyobb fordulatszám (és így zajérték), hasraütve olyan, mintha. Alegkisebb fordulatszámon kívül a nagyobbakban lenne egy mittudomén 1,2-szeres szorzó. Másik márkánál a 2-es és a 2,5-es egyezik. Ha tökugyanaz a lemodulálás alja, akkor nem tökmindegy, hogy mi van az adattáblán a max teljesítmény sorban? Ha van szomszéd szoba meg nagy nyitott ajtó, akkor a plusz teljesítmény jól jöhet, 10-30 ezren meg nem múlik a világ.
-
Crow
tag
Tudja valaki, hogy mi a különbség a Cascade Nordic Save e két variánsa között?
CWH12NSM
CWH12NS -
Sindare
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot, de a kérdésemre nem találtam egyértelmű választ (lehet én kerestem rosszul)
SYEN MUSE NEXT (290.000 Ft) vagy Daikin FTXC-E FTXC35E (322.000 Ft) ?
Van értelme 32k-val többet fizetni?
Csak hűtésre kell, egy 55m2-es lakásban ez lenne a harmadik klíma, a lakás közepén, a hálószobában elhelyezve. A hálószoba nagyon picike, épp csak az ágy fér be, viszont ez a klíma menne egésznap ezzel nagyjából szinten tartva, hűtve a lakást, éjszakára pedig átállok a másik kettőre. (A másik kettő azért nem megy napközben mert azokban a helyiségben van a baba és ráfújna)
Syen vagy Daikin? (esetleg más?) -
Sayen
tag
Sziasztok !
Három (vagy csak kettő) klímára sikerült leszűkítenem a választást :
TCL Elegance vagy Gree comfort pro ( Syen Muse Next )
Melyik lenne a jobb választás ? (20m2 szigetelt panel)
Dél pestre - (21 ker központ) telepítésre -beszerzésre tudnátok megbízható klímást ajánlani aki jól és korrekt áron dolgozik ?
Köszönöm -
BBéci
legenda
válasz
Nagya21 #87816 üzenetére
Azért nem megoldás, mert néha szeretném, hogy lefelé fújjon.
Engem nem győz meg az, hogy bárkinek túlméretezett klímája van. Nem véletlenül gyártanak 2 és 2,5 kW-osakat. A boltba bevásárolni sem Mercedes G osztállyal megy, aki logikusan gondolkozik.
#87818Máté94
Tudtommal nem szokott leállni, de mivel a kültéri rendkívül halk, azt a lakásból nem venném észre. 25 négyzetméter x 2,7 m az a légtér, amit hűt.#87825TeeJay
Ezt már tucatnyiszor leírtad, nem felejtettem el.
Tőlem bárki berakhat a 4 négyzetméteres gardrobjába 2 db 5 kW-os klímát, akkor is az a véleményem, amit előadtam.
Kicsi helyiségbe kis teljesítményű berendezés illik. -
smko
újonc
válasz
B.Ancsa #87835 üzenetére
Sem a márknévre, sem a tulajdonosra nem találtam más bejegyzett céget a környező országokban, csak az alábbit.
[link]
Biztosan nem tavaly két ünnep közt reszelték ki a garázsban és arra alapítottak cseh állampolgársággal Ausztriában céget. Ellenben, ha három éve szereli a klímás és most váltottak márkát és tulajdonost is ... -
TeeJay
félisten
válasz
B.Ancsa #87836 üzenetére
Inkább válassz olyan márkát aki gyártó és akkor talán lesz garanciális háttér is.
Van jó pár választék olcsóbb kategóriában is nem érdemes ilyen noname gépekkel foglalkozni.Azért ajánlja mert külföldről hozza szürke importban és rohadt sokat keres rajta.
Egyik ismerősöm 300darab klímát gyártatott le a TCL-el annak is fapados verzióját kérte és Snowgarden márkajelzést kért rá
Kapott a konténerben+100 távirányítót meg 5-5 beltéri és kültéri panelt.
Ennyi volt a support cserébe valami 40ezer forintra jött ki darabja a gépnek amit vámoltat és felrak 180-ért kb -
TeeJay
félisten
válasz
elekresz #87828 üzenetére
Ha a család bírja hogy 11 hónapot dolgozol szabadnap nélkül hétfőtől vasárnapig reggeltől estig akkor hajrá.
Nyáron 40 fokban cipekedés a legjobb
1 hónap pihenőm volt csak 11 hónap meló után nyaralás meg 2 és 5 nap Siófok két külön dátumon úgy hogy előtte 7-ből 6nap telepítés hogy tudjak csinálni 5 nap szabadot -
B.Ancsa
friss újonc
-
smko
újonc
válasz
B.Ancsa #87830 üzenetére
A Maxon lengyel átcimkézett valami alsó kategóriában, nem is olyan olcsón.
A Naitec cég mögött lehet komoly szakmai háttér, ám biztos, hogy ők is legfeljebb gyártatnak. A céget három hónapja jegyezték be Ausztriában /2025.02.06.-án./
Nem vagyok felhasználó és tapasztalatom sincs vele. Nem is lesz személyes, néhány évig! Meghagyom a "vállalkozóbb" szelleműeknek.
"Tojást sem tojtam még, ellenben el tudom dönteni hogy ehető vagy nem." -
B.Ancsa
friss újonc
válasz
TeeJay #87824 üzenetére
Köszi a jó tanácsot!
Nyilván olyan véleményére lettem volna kíváncsi aki hallott már róla v. ismeri v. szerelt már be ilyeneket.Tapasztalat érdekelt volna!!!Az h te mit gondolsz...ezzel nem lettem élőrébb.Ha van vki aki hasznos hozzászólást is tud írni azt nagyon megköszönném.
-
elekresz
tag
válasz
TeeJay #87363 üzenetére
Volt kollégám folyton unszol, hogy végezzem el a szerelő tanfolyamot és most lenne is rá opcióm. Köszönöm az eddigi visszajelzéseiteket is. A kisangyal és kisördög a vállaimon nem jut dűlőre, amikor látom a sok klímás kocsit az úton, közben meg jön a visszajelzés, hogy nincs, aki kijönne karbantartásra. Így frissen megéri szerintetek belevágni és megtanulni? (Sorry a hülye kérdésért..
)
-
erdey_a
addikt
válasz
TeeJay #87826 üzenetére
tökéletes a példám, mert a frontmodult és a hátsó lámpákat leszámítva a passat és a superb az utolsó csavarig ugyanaz a kocsi.
nem véletlen, hogy ugyanazon a soron készülnek pozsonyban. lehet, hogy korábbi generációkra gondolsz, mert a jelenlegi széria autói pont annyira ugyanazok, mint az általad hivatkozott sharan és alhambra, azt leszámítva, hogy ezeket évek óta nem gyártják. én meg mai példával akartam élni.
de autós hasonlatnál maradva a legjobb példa az opel \ vauxhal lenne, mert ott aztán tényleg csak a márkanév más (maximum a kormány van rossz helyen) -
TeeJay
félisten
válasz
erdey_a #87810 üzenetére
Majdnem jó a példád de mégsem mert a VW Passat és a Skoda Superb dizájnban totál más.
Mondok jobb példát arra mikor 1 terméket eladnak több márkával
VW Sharan vs Seat Alhambra = Gree vs Syen
Na itt a két autó kb. 1-2 apróságban tér csak el amúgy 99,9%-ban azonosVagy mondok még jobb példát kisáruszállító témában
Citroën Jumpy : [link]
konkrétan a Citroën Jumpy/Peugeot Expert/Fiat Scudo/Opel Vivaro/Toyota Proace
mind mind azonos kisáruszállító autók csak a hűtőmaszk forma és logó meg a kormányon a logó tér el. Itt is az a tipikus példa hogy egy a gyártó de 5 féle márkajellel vehető meg, ha felnézek használtautóra akkor nem meglepő módon Opel és Toyota verzióvól van legtöbb eladó. Gondolom sok ember inkább Opel és Toyotaként veszi meg miközben ugyanaz az autóGree vs Syen, valakinek a fő márka kell mert attól érzi magát nyugodtabbnak miközben a Gree olcsóbban is tudná adni a gépet de azt csak Syen-ként teszi
Millió más példa van kereskedelemben amikor 1 gyártósoron készül valami de több brand-ként gurul le és különböző áron adják ugyanazt az 1 dolgot -
TeeJay
félisten
7nm panel szobába ott van dobozában a Daikin FTXF35E és röhögve jól fog menni plusz nyitott ajtóval hűti majd a mellette lévő konyhát is. Majd karácsony másnapján lesz is időm feltenni végre
Gyereknek 12nm szobában 3 szezont letolt már az FTXF35C és köszöni szépen egész nyáron 24 fokon leszabályozva hűtötte -
B.Ancsa
friss újonc
Sziasztok!Maxon ill.a Naitec klímákról vkinek vélemény?
-
TeeJay
félisten
válasz
dm1970 #87807 üzenetére
Ugyanaz csavarra. Összeszerelés is ugyanaz, anyag minőség is. Szimplán van aki elvből a drágábbat kéri és van az árérzékeny vevő így a Gree mindkettőt eléri.
Nekem is van halom ügyfél akinek drágábban kell a Gree a matrica miatt hiába mondom hogy azonosTe aggódó típus vagy tuti a drágább Gree-t vennéd rajtad még többet keres majd a gyártó
-
BBéci
legenda
válasz
Máté94 #87814 üzenetére
11 négyzetméteres szobába semmi szín alatt nem teszek 3,5-öst. A 2,5 is bőven sok, de kisebbet nem érdemes venni. Szerintem.
Majdnem teljesen elégedett vagyok a HR-rel. Annyi a bajom vele, hogy vízszintesre állított lapát ellenére lefelé is fúj és pont alatta ülök. Legkisebb fokozaton lefagyasztja a bal vállamat, rá kell tennem egy félbehajtott pólót. A régi Stiebel Eltron pontosan ugyanott volt, az nem fújt lefelé, mert dupla lapátos. -
BBéci
legenda
válasz
TeeJay #87791 üzenetére
Tudom, hogy annyi volt, pont amiatt csodálkoztam a linken látható áron.
Terveztem, hogy idén felrakatok egy harmadik egységet, de bőven megfelelne a Sensira, amit szintén Romániából vennék, de senki nem írta, hogy ott mennyibe kerül. Akor lenne bekapcsolva, amikor vasakat emelgetek a 11 négyzetméteres dolgozószobámban, arra durva túllövés egy Perfera, hiszen a konyha/étkezőben Mitsubisi HR teszi a dolgát. Bár oda Perferát rakattam volna, ha két éve ilyentájt felmerül a romániai olcsó beszerzés lehetősége. -
vottokar
senior tag
Sziasztok!
A fiam szobájába kellene egy klíma (lapostető alatt, cca 16m2 2,5m magas szoba) Mivel ott alszik, ezért nem ártana, ha nem lenne hangos a beltéri. Fűtés nem fontos, a szinten levő Fischer klímát is csak nagy ritkán használjuk fűtésre. (főleg fürdés előtt). Van egy Fujitsu ASYG12KPCA a nappaliban meg a másodikon egy Fisher FSAI-SU-125FE3. Azokkal kb meg vagyunk elégedve, mondjuk a Fujitsu-ra tavaly nyár végén már kellett egy kevés gázt töltetnünk, mert nem hűtött-fűtött.
Mi most a javasolt költséghatékony javaslat? (új klímáscsapattal kell próbálkoznom, mert a régieket már nem lehet elérni... ) -
-
elekresz
tag
válasz
compadre #87808 üzenetére
Nekünk egy ideig volt egy kültérre is tehető Fisher mobil, kétcsövessé alakító szettel. Két bazi lyuk a falon, de maga az egység kívül volt, így bent nem zúgott annyira, ideiglenesen élhető volt, de persze itt volt neki hely egy erkélyen. Illetve kb. 1kW óránként, így azért a hó végén látszik.
-
dm1970
aktív tag
válasz
TeeJay #87781 üzenetére
Szia!
Köszi, így gondoltam én is.
Amiről nem találok infót, hogy igaz a 2 gép ugyan az, de milyen az összeszerelés, az alkatrészek minősége? Milyen lesz, lehet a hibastatisztika? Vajon várható-e ugyanaz az élettartam a Syen-től, mint a Gree-től? Ez alapján lehetne igazán dönteni, mert árban minimális a különbség.Ehhez jól jönne néhány telepítő topiktárs véleménye.
Köszi dm
-
compadre
csendes tag
Sziasztok,
a közösség tudására lenne szükségem, mert az amúgy is szűk lehetőségek tengerében elvesztem. Sajnos a ház miatt külső egységes klíma nem jöhet szóba, szóval maradt a monoblokk vagy mobil klíma. Monoblokk esetén Fischerre kaptam egy erős ajánlatot, szóval így a mobilklíma felé fordultam.
Adottságok és elvárások:
- csendes működés mivel stúdió lakás, így ahol a klíma ott az alvás is
- kb.65 m3 a légtérfogat amit hűteni kell
- megbízható és a jó hatásfok
Az előzetese keresések után az alábbi kettőre szűkítettem a lehetőségeket:
Delonghi Pinguino PACEX120SILENT
https://www.delonghi.com/hu-hu/pacex120silent-ex-1-pinguino-hordozhato-klimaberendezes/p/PACEX120SILENT%20EX%3A1
Olimpia Splendid Dolceclima Air Pro 13 A + mobil klíma WiFi
https://www.aerium.hu/olimpia-splendid-dolceclima-air-pro-13-a-mobil-legkondicionalo
Sajnos valós teszteket és felhasználói véleményeket nem találtam és az Olimpia meg teljesen ismeretlen számomra. Fórumokat, honlapokat igyekeztem átnézni.Tudtok javaslatot, véleményt írni, hogy mi lehet a jó megoldás?
Nem szeretném, hogy szegény albérlőm megfőjön és tartós megoldást keresek, még ha árban nem is a legolcsóbb.
Szóval monoblokk vagy mobil és melyik a kérdés😊
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Ingyen szoftverekkel teszi vonzóbbá a processzorait az Intel
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Ubiquiti hálózati eszközök
- GoodSpeed: ASUS TUF Gaming VG27AQ - finomhangolása
- További aktív témák...
- Smart Fortwo - 600 Benzin - Kabrió - Klíma - Nagyon szép állapotban
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- Goodyear EfficientGrip Performance 2 205/50 R17 93W méretű nyári gumi
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest