Új hozzászólás Aktív témák
-
TeeJay
félisten
-
kcsa
veterán
válasz
Napfénysüti #38094 üzenetére
Van hozzá video youtubeon. (szerintem 2020-ban elég ciki a külső dobozos megoldás, de ez van.
-
Napfénysüti
nagyúr
Van aki otthon maga szerelte be Daikin klímához a wifi egységet? Mennyire bonyolult kivitelezni?
-
PishT
tag
Ebben Valaki tudna segíteni #38036?
5kW-osak közül ezen megy a dilemma (főleg a ~100k HUF difi miatt):
Gree GWH18UC-K6DNA4A U-Crown Silver
Daikin FTXP50M / RXP50M Comfora +Wifi
Tapasztalat,ami miatt megéri Daikin a felárat?
Tégla családi házba, elsősorban hűtésre, alkalmanként fűtésre is.
Köszönöm! -
LanyUs
senior tag
válasz
Derron #38038 üzenetére
Kérlek küldj majd képet milyen lett a fóliázás! Nekem is fekete kellett, de nem úsztam meg 600k alatt. Végül fekete akác Stylish lett: [link] Szépen mutat a falon, kellemes ránézni. Nem fog el az a bumfurdi érzet, mint amikor a többi beltérimre pillantok. Ez alól kivétel a mennyezeti, mert az is nagyon bejön.
-
Met
nagyúr
Az milyen hibára utal hogy a szélzaj nem egyenletes néha?
Tavaly tavasszal volt szétszedve a klíma, végighűtötte a nyarat, télen időnként fűtöttünk vele.
Majd március-április környékén amikor melegebb lett bekapcsoltuk hűtésre, a gáz szürcsögött azzal nem volt gond viszont azóta néha ahogy elkezd fújni olyan hangja van mint amikor a szél fúj, nem egyenletes hanem halkabb-hangosabb.
Nem mindig az első indulásnál csinálja. Légáramot nem tudtam nézni hogy abban is van e változás mert persze olyankor nem csinálja amikor oda tudnám rakni a kezem. -
windy
tag
válasz
werwer #38082 üzenetére
Nem tudom, hogy mi szólhat a Fuji mellett, de a Daikin melletti érvek : Csendesebb beltéri egység, csendesebb kültéri egység, alacsonyabb az ár, magyarországi gyári képviselet, jóval olcsóbb és gördülékenyebb wifis vezérlés, ezek az objektív érvek. Szubjektív...a Daikin nagyobb, komolyabb klímamárka, jobb minőség, elterjedtebb, ezáltal többen is értenek talán hozzá...
-
werwer
újonc
Sziasztok!
Csendes klímát keresek hálószobába. két jelölt van:
Fujitsu ASYG09KPCA
Daikin Sensira FTXF25B
Kérem gyors segítségeteket melyiket és miért.
Előre is köszönöm. -
TeeJay
félisten
és ezeket a domestos meg sprickó cuccokat hogy csináljátok meg hogy a falra ne menjen egy csepp se sehol?
-
Quqesz
nagyúr
Amit csináltok az jó, de nem ettől lesz bajotok. Tavaly párom benyelte egy banki látogatás során a légionella betegséget, majd kiköpte a tüdejét, de kihordta lábon. Hiába tiszta otthon, ha máshol xarnak bele.
-
erdey_a
addikt
na, hát nálam a pontos menetrend a következő:
- leszedem a teljes burkolatot
- szűrők ki
- gőzpingvin
- klímatisztító spray, 15 perc várakozás
- gőzpingvin, 30 perc várakozás
- közben szűrők klímatisztító + zuhany
- összeszerelés, 20-30 perc járatás masszív hűtésena fentiek ma kiegészültek azzal, hogy a csepptálcát és a kondencvíz-csövet átöblítettem fél liter klímatisztítóval kevert vízzel. Végül nem a lamellákra öntöttem, hanem találtam egy "csücsköt" ahova simán be tudtam csurgatni
-
buksikutya11
csendes tag
Üdv!
Köszönöm szépen a kommenteket az előző kérdésemhez. A multi klímát akkor ejtem a lehetőségek közül, így marad elvileg 5 mono. Nesa írtad, hogy kell-e minden szobába egy klíma. Na most ehhez nem igazán értek (bár szerintem a szobák elrendezése miatt sajnos muszáj minden helyiségbe), ezért csatolok egy vázlatos rajzot. Fontos hozzátenni, hogy csak a "szoba 4" funkcionál nappaliként, a többi 4 helyiség mindegyik hálószoba!
Tehát így nézne ki a ház azon része, ahová kellenének fűtésre (természetesen nyáron hűtésre is lennének használva, de a fűtés lenne a fő feladvány) a klímák (számozott helyiségeket kell fűteni).
Tibibi: megnéztem az általad említett márkákat, olvasgattam mindegyikről, egyenlőre a Daikin tűnik a legszimpatikusabbnak. Hőérzetre így nem tudok mit mondani, de egy biztos, a jelenlegi vegyes tüzeléses rendszer egyikünknek sem tetszik (öten lakunk egyébként a házban), nehezen szabályozható, nagy a hőmérséklet-ingadozás (a két emelet között is) illetve eltérő a hőmérséklet helyiségenként (pl. szoba 1 hőmérséklete 24,5 fok, addig szoba 3 hőmérséklete 21,5-22 fok). A rendszer felújításra szorulna, ami sokba kerülne, viszont a jövőben nem szeretnék a fával bajlódni, gáz meg nem gazdaságos, de a gázkazán is cserére szorul. A ház szigetelése egyébként egy 7 éve lett megcsinálva, külső hungarocell szigetelést kapott, nyílászárók is cserélve lettek, a ház hőtartó képessége jó.A fentiek ismeretében konkrét modellt tudtok ajánlani a Daikintól (vagy a többi japán , ami hosszú évekig megbízhatóan fog fűteni? Az egész projektre való összeg (telepítést beleértve) kb. 1,5 millió Ft maximum.
Kicsit más: H tarifa bekötése mennyit kóstál? Tavaly lett a jelenlegi két villanyórám cseréje és bővítése elvégezve (nappali és vezérelt), szabványosítás megtörtént kültéri dobozba. Vagy esetleg ha jövőre napelemet szerelek fel, érdemes inkább arra többet költenem, vagy a klímáknak legyen inkább a H tarifa?
Előre is köszönöm!
-
Quqesz
nagyúr
-
TeeJay
félisten
újabb mérés
Daikin FTXF35A klíma
kint van 14fok
bent van 25foknyomtam egy fűtést 30fokon 5csíkos ventilátor esetén
maximum 1173wattra ment fel a fogyasztás de csak rövid időre majd utána szépen vissza engedte 600-800watt közé és emelgeti meg csökkenti de 1173watt volt a maximum áramfelvétel
kifújt levegő digitális szondás mérővel (nem infra) 47fokospowerful módra nyomva a kifújt levegő 49fokra emelkedik a fogyasztás 1212watt maximum de végig 1150-1200watt között ugrált majd amikor kinyomtam 15perc múlva sima fűtésre 5 csík ventilátorra vissza esett 800-840watt közé
Hmm egész jó ez a klímás fűtés
-
Isten88
senior tag
válasz
Isten88 #38032 üzenetére
Sziasztok!
"Örököltünk" egy Polar SIEH0035SAA klímát. Van benne WiFi modul csatlakozási lehetőség, viszont a neten nem találok semmi infót róla, hogy milyen modult fogad be.
Tudna valaki segíteni benne?
Esetleg ha valakinek van ugyanilyen készüléke és WiFi modulja, egy típus/modell/cikkszámot lenézne róla?
Előre is köszönöm a segítséget! -
erdey_a
addikt
Sziasztok, ma megcsináltam a klímák szezon előtti takarítását (gőz, vegyszer).
Felmerült bennem, hogy a teljes kondenzvízcsövet kiöblíteném, de nem tudom, ehhez hova öntsem a domesztoszos vizet. Csak úgy csurgassam rá a hőcserélő lamellákra, aztán majd lefolyik? Vagy hogy? -
baloghgabor
aktív tag
Én is fűtök még a klímával nyilván, itt a külterületen majdnem hideg van, pláne nyitott ablaknál. 😋 (ma reggelre is +8°C)! Bent persze 20°C 😀 De hiába lesz meleg majd, akkor szerencsére nem szokott kelleni a klíma. Igaz, tavalyelőtt volt már, hogy 25°C fölött volt idebent. Ki kellett próbálni a hűtési módot is. 😁
De ma még a sparheltba is be kell gyújtani, mert eső is lesz odakint és bográcsban szeretnék főzni. 😊 -
josika87
újonc
Ajánlanatok egy jó klímát. vetem egy klímát de nem elég jó vagy nem is vetem klímát?
-
válasz
feco70 #38046 üzenetére
üveg vagy kőzet/ ásvány gyapot? Én is most akarok venni de ahogy nézem nem igazán van köztük különbség. itt nálunk azt mondták jobb kőzet ,de amost rajt lévő 15 cm viszont üveggyapot, meg ez olcsóbb is.
erre akarok tenni még 15 cm-t, de a ferde oldalfalra a padlásszobákba sajnos nem tudok, csak ha lebontom a gipszkaront. -
Gömbike
senior tag
válasz
feco70 #38040 üzenetére
Igaz, hogy nekem nem kellett szekrényt cserélni, de mindenféle költséggel együtt 50 pár ezerbe került úgy, hogy 32 amper lett bekötve, ők adták a tetőre a tartó oszlopot, a 32 Amper miatt a vezetéket, a megszakítókat, stb.
Démász területén és nem ner lovag volt, hanem egy igazi Vállalkozó Úr.
Ezért nem értem a több százezres ajánlatokat.
-
válasz
TeeJay #38042 üzenetére
ha igazak az előrejelzések akkor sajnos arra várhatunk még egy ideig. [link] Talán decemberben lesz 35 fok, strand idő
Orlin :
Kislányom és párom fázós, plusz a szerelő srác mondta, pont olyan idő van hogy nincs rá szükség, de tesztelgessük próbálgassuk, nincs e valami gond. Aztán ha már ott van a falon , napelem a tetőn ,meg egy gombnyomás akkor már miért ne 150 forintból komfortos volt 3 délutánunk( ha az EOn tól számolom )
kísérletképpen ráküldtem 2 napja 26 fokra mondom lássuk, hát még soha nem volt ilyen meleg nálunk . kíváncsian várom a telet. Sikerült jól beállítani is, hogy ne fújja ránk,de persze azért van enyhe huzathatás,de úgy néz ki mindenkinek eddig bejön a dolog.Örülök neki hogy megterveztük a beltéri elhelyezkedését a hálószobákban is, ezen sok tud múlni. -
Orlin
addikt
Akkor ott is zabálja az áramot...
Mint írtam régebben nálunk a család nem is hitte el a fogyasztást elsőre...
Amúgy akartam is kérdezni más is fűt még mostanában?
Vagy csak én vagyok ilyen,hogy este és reggel megy egy picit.
Amúgy héten hozták meg az 5 m3 fát,idén olcsóbb volt mint tavaly vagy előtte.
Sóba került ,hogy már klíma is van és hogyan fogyaszt stb...
El is köszönt. -
-
Derron
aktív tag
válasz
tibibi #38033 üzenetére
Meggyőztetek, akkor marad a fóliázás.
Ebben az esetben mi a bestbuy klíma a korábban leírtak alapján?
"Egy 51nm es lakás 1 nagy és 2 kisebb szobával. Jelenleg egy beltéri egységgel tervezek ami a nappaliba kerülne.
A nappali mérete: 620x350cm. (240cm es belmagassággal).
A szoba sarkába szeretném tenni a klímát, ami egyben a lakás sarka is, így tudom hogy esélytelen, hogy a lakás túloldalára érdemben tudjon teljesíteni a klíma.
Amit találtam infók az alapján nekem egy 3,5kw os klímára lenne szükségem a nappaliba.
Amit szeretnék, hűtés fűtés, és legyen benne WIFI amivel munkából haza fele be tudom kapcsolni. " -
PishT
tag
Sziasztok!
5kW-os teljesítményben keresek egy "jól bevált" márkát/típust.
Daikin FTXP50M / RXP50M - ezzel gondolom nem nyúlnék mellé. Árban ez alatt, de hasonló minőségűt tudnátok ajánlani? Gree-k közül pl? Köszönöm! -
feco70
senior tag
Volt a villanyszerelő, H tarifát megcsinálja 200 k ból.
-
Isten88
senior tag
Sziasztok!
"Örököltünk" egy Polar SIEH0035SAA klímát. Van benne WiFi modul csatlakozási lehetőség, viszont a neten nem találok semmi infót róla, hogy milyen modult fogad be.
Tudna valaki segíteni benne?
Esetleg ha valakinek van ugyanilyen készüléke és WiFi modulja, egy típus/modell/cikkszámot lenézne róla?
Előre is köszönöm a segítséget! -
pjen
félisten
válasz
Derron #38023 üzenetére
Nem a fekete szín miatt kérnek felárat,hanem a standard szineken kívül bármelyikért.Ha egy burkolatot csak fehérben gyártanak sorozatban,ahhoz hogy az zöld legyen ki kell járatni a ma.feldolgozó gépet ami idő.Fel kell szinezni,megint idő+anyag.Legyártják a zöld burkolathoz az alapanyagot esetleg 2x3x is,mert nem egyenletes a szín,nem fényes,nem úgy nyúlik.Mikor kész van megint kijáratják a gépet amíg fehér nem lesz,ez megint idő+anyag.
-
Gubu0101
veterán
válasz
Derron #38023 üzenetére
Nem hiszem,én csak írtam egy számot.Szín miatt nem hinném,hogy lenne felár.
Pl kinézel egy terméket,mondjuk fehér és 250k beszereléssel és van mondjuk fekete 400k ért de nem biztos,hogy jobb is.Akkor már érdemesebb az olcsóbb jobb minőségűt megvenni és poton pénzért fóliáztatni mint a drágábbat.Ezeket most hirtelen találtam (ez nem ajánlat) . -
Derron
aktív tag
válasz
Gubu0101 #38022 üzenetére
Tehát jól értem hogy a gyártók 100.000ft felárat kérnek csak azért mert fekete? Szóval beltartalomban tudásban, élettartamban semmi különbség, csak egyszerűen fekete a burkolata. Vagy a fekete szín jelent esetleg egy "prémium" kivitelt, szóval úgymond az a zászlóshajó?
-
Gubu0101
veterán
válasz
Derron #38020 üzenetére
Hát,ha azt mondják,pl 100k felárral van fekete,akkor érdemesebb azzal aki felszerelte,utólag leszereltetni csak a műanyag burkolatot amit fóliáztatnál.Még úgy is olcsóban jön ki a burkolatot meg pikpak le lehet szerelni róla és lehet megúszod 10-20ezerből a szerelést.
Meg kell beszélni a szerelővel,majd aki lesz. -
Grizzly87
csendes tag
Fujitsu LUCA / LTCA csak fel-le tudja mozgatni a lapátokkal a levegőt?
-
Derron
aktív tag
Sziasztok,
Friss lakás tulajdonosként szeretnék klímát beszerelni még a felújítás közben.
Teljesen el vagyok veszve a témában és a márkákban.
Ami adott:
Egy 51nm es lakás 1 nagy és 2 kisebb szobával. Jelenleg egy beltéri egységgel tervezek ami a nappaliba kerülne.
A nappali mérete: 620x350cm. (240cm es belmagassággal).
A szoba sarkába szeretném tenni a klímát, ami egyben a lakás sarka is, így tudom hogy esélytelen, hogy a lakás túloldalára érdemben tudjon teljesíteni a klima.
Amit találtam infók az alapján nekem egy 3,5kw os klímára lenne szükségem a nappaliba.És itt jön a probléma, hogy jó de melyiket, és hogy még nehezítsek, FEHÉR NEM LEHET. (Ez a kijelentésem lehet, hogy plusz 200.000ft fog kerülni?)
Amiket találtam klímás és van feketében/ sötét szürkében, LG GREE Daikin.
Ti milyen klímát ajánlanátok a fenti paraméterekhez?
Amit szeretnék, hűtés fűtés, és legyen benne WIFI amivel munkából haza fele be tudom kapcsolni.Mivel most minden másra is kell a pénz, a legjobb ár érték arányút szeretném kiválasztani. De a limitet szeretném meghúzni 350.000ft ban.
Előre is köszönöm a segítségeteket
-
agent2.0
tag
Kaptam választ.
-
agent2.0
tag
válasz
[Anduriel] #38010 üzenetére
Nekem is ezt a kettőt ajánlották, a gree, mits, midea, fujik között.. nekem az ftx35 255, a másik 235 volt.. én megrendeltem az ftxf35-öt mert jobban ajánlották a fórum társak. Másfél hete volt nálam a budaklíma, júl 9-én jönnek.. szóval ne gondolkozz sokat ha tőlük akarod mert sanszos h így is júl vége lesz belőle..
-
TeeJay
félisten
válasz
[Anduriel] #38010 üzenetére
olvass vissza, leírta windy hogy az FTXF az európai Daikin gyárakban készül (cseh vagy törökország) az FTXC35B meg tájföldön vagy hogy valami más gyártónál
windy és asha07 és az FTXF-et ajánlja inkább ha jól emlékszem pláne ha egyárban van a kettő akkor nincs kérdés -
almafa42
aktív tag
Sziasztok,
Budapesten itteni ajánlásra windy-nél csináltattam a klímákat, de most úgy alakult, hogy Zirc térségében (Bakony) is szükség lenne 1 vagy 2 klímára. Van valaki, akit ajánlanátok azon a környéken?
Köszönöm előre is
-
Geri89
aktív tag
Sziasztok! Egy balatoni nyaralóba szeretnék klímát telepíttetni. Jelenleg két kinézett gép van:
Gree Bora Silver 3,5Kw
Gree Comfort X 3,5KwA nyaraló könnyűszerkezetes, szigetelt, műanyag ablakokkal, az egész kb. 50nm. A készülék a nappaliba kerülne. Nyáron 1-2 max 3 hetet (illetve néhány hétvégét) vagyunk ott, télen az elmúlt években max napközbe voltunk ott, akkor fűtés nélkül megoldottuk, nem volt probléma.. Szóval nem tudom, hogy a fűtő funkció mennyire lenne (ki)használva.. A két készülék közül ha mondjuk a nyarat nézzük, akkor melyik az ajánlotabb? Előre is köszönöm!
-
hary296
csendes újonc
Gree amber helyett kb 250-260 ezer környékén fátésre ti mit ajánlanátok ami hasonló paramétereket tud, de japán? Vagy ennyiért nincs jobb? Ez a Pana TZ sorozat jó?
-
imotrepus
aktív tag
válasz
buksikutya11 #37985 üzenetére
Hát akkor felejtsd el a Multit!!!
Csak a saját példámból indulok ki!
Az építkezéskor nem nagyon maradt pénz klímára így csak az emeleti 3 hálóba raktam 1-1-1 monót. 3 évvel később kicseréltem egy Multi- quadralra, a negyedik a földszinti nappali került
2,2 - 2,2 - 2,2 - 3,5 kW. Ez most öt-hat éves, hűtés - fűtés!!! A villanyszámla szemmel láthatóan kevesebb!!! Szerintem is felejtsd el a Multit! -
Wasp91
aktív tag
Sziasztok.
Kicsi szobába (10nm) tudnátok klímát ajánlani?
Jó lenne, ha 200k alatt kijönne szereléssel együtt.Csak hűtésre lenne használva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8500 16GB DDR4 960GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest