Új hozzászólás Aktív témák

  • curbowka

    csendes tag

    Sziasztok,

    segítségeteket szeretném kérni klíma büdösödéssel kapcsolatban. Ugyan jeleztem már az értékesítőnek, de a szezon miatt 1-2 hetet várnom kell, amíg kijön az egyik partnerük.
    2 hete telepített klíma kis teljesítményen, erős, savanyú szagú levegőt fúj ki. Én a kondenzvíz elvezetésre gondolok, de a szerelő szerint akkor valamelyik oldalt folyna a víz, vagy a mókuskerék fröcskölné ki. Amit tapasztalok: 23 fokra állítva bár folyamatosan ment a kompresszor, de nagyon kis teljesítménnyel és 2-3 óra alatt egy csepp kondenzvíz sem folyt ki a kivezetésen, valamint a szoba (12 nm) páratartalmát is összesen 70-ről 69%-ra vitte le, tehát szinte semennyivel. Ha szárítás üzemmódra, vagy 21-22 fokra rakom, akkor érezhetően hidegebbet fúj, és ilyenkor egy idő után meg is szűnik a büdös szag, meg a kondenzvíz is elkezd csepegni kint, de ez már olyan hideg, hogy nem komfortos. 61-62% alá ilyenkor sem viszi le egyébként a páratartalmat. Nagyobb teljesítményen egyébként a kondenzvíz nem folyamatosan jön ki belőle, hanem szakaszosan egyszer megindul, aztán eláll egy időre. Nem hosszú, olyan 2,5-3 méter csövezés van benne. Mik lehetnek még az okok a szagosodásra?

    Másik problémám, hogy amikor beindul a kompresszor, akkor ilyen sistergő, forrásszerű hangot ad ki a beltéri, ami 2-es ventillátorfokozatnál nappal nem vészes, de éjszaka nagyon. Kicsit elvagyok keseredve, hogy az 5 éves 150 ezres klíma hibátlanul teszi a dolgot, a 310 ezressel pedig ennyi gond van.

Új hozzászólás Aktív témák