Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szellem.
nagyúr
válasz Archttila #103806 üzenetére
Köszi. Az van, hogy változott a coatingja. Gyűjti az újlenyomatot, de érdekes, hogy nem lesz sikamlós. Tehát nem kell naponta vagy meccsenként törölgetnem. Változtattak rajta.
Sőt! Nem tudom, hogy volt e ráhatásom, de anno én jeleztem a hölgynek akivel kapcsolatban vagyok, hogy jó lenne töltésjelző IC az egérbe, hogy pontosan 1%-os értékekkel mutassa a töltöttséget. Akkor azt írta, hogy köszöni a javaslatot és megtesznek mindent, hogy belekerüljön a következő kiadásokba. És lám a V4-ben benne van.
De ha veszel ilyen egeret én is azt javaslom, hogy dobjál be mellé egy gripet. Nekem is itt a Supergrip szettem. Még nem használtam, de ha kell, akkor van.
Plusz ami még változott az új 8K-s dongle esetében, hogy nem kapcsol szét a polingrate váltásnál az egér és a dongle. Eddig egy pillanatig megszakadt átállítás esetében. Ez most megszünt.
A kapcsolók meg sokkal jobbak lettek.
Szóval, azt kell mondanom, odafigyelnek a userek javaslataira. -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Archttila #103806 üzenetére
Erre találták ki a grip tape szettet. Egy Corepad készlet itthon kb. 2000 forint.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
-
-
Archttila
veterán
válasz Archttila #91918 üzenetére
Egyebkent nagyon szepen lejott az egerrol, szinte kipattan a helyerol, egy deka ragasztot nem hagy maga utan, erezhetoen tobbszori fel-le helyezesre lett tervezve. (ellentetben mondjuk az Esportstiger-rel)
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Archttila #91896 üzenetére
Engem kéne má, pedig csak az elmúlt évben eladtam már nyolcat...
A legszomorúbb, hogy most is van pár, ami mozgatna;
Pulsar X2
Pulsar Xlite V2
Lamzu Atlantis
Ninjutso Sora
Xtrfy M8 Wireless
Vaxee Outset AX
Zowie EC2-C / EC3-C
Zowie ZA11-C
És a...
:' D[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Archttila #90483 üzenetére
Tudtommal 500-zal szórja a jelet, szóval szerintem állítsd vissza.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Archttila #90436 üzenetére
Majd egy pár nap múlva alkoss véleményt, addigra bejáratódik.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Archttila #90401 üzenetére
3200-ig anomáliamentes.
A PMW 3360-nal és PMW 3389-cel szerelt egerek többségénél meg 1900 cpi az ajánlott maximum, afelett már 32 frame-nyi smoothing kerül a levesbe, ami a felbontás növelésével egyre csak több lesz, 6000 körül meg már a legjobbak is jitterelni szoktak.
Kivételt képeznek ez alól azok az implementációk, amelyeknél deaktiválva van a smoothing regiszter, ott 3200 cpi az ajánlott maximum (pl. Xtrfy MZ1, Endgame Gear XM1).
Szerintem 1600 cpi a sweet spot. Se nem túl lassú, se nem túl gyors, egyszerű a megszokott értékekre oda-vissza konvertálgatni, és az elmúlt bő 15 évben szinte minden tud ennyit, sok cucc még Plug and play is. Meg aztán az input lag is kevesebb, mint alacsonyabb értékeken, felette meg már nem egyenesen arányosan csökken.
Nálam ezek voltak az indokok, előtte vagy 10 évig 800-on nyomultam (azelőtt meg nyilván 400-on, még előtte meg golyós döggel).
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Archttila #90357 üzenetére
Relaxed pincer claw gripnek tűnik. Én is így fogom az egeret (mondjuk nem csak az Xlite-ot), 1-2-2-es ujjelosztással, ergo a mutatóujjam a bal, a középső ujjam a jobb klikken, a gyűrűsujjam legfelsőbb ujjperce a jobb klikk külső peremén pihen és a nagy része levegőben van, míg a kisujjam jellemzően teljesen alulra csúszik, és szinte mindig súrolja a padot. A tenyértámasz jobb oldali, farhoz közelebbi része finoman felfekszik a kisujjam alá, míg a far bal oldala alkalmasint a hüvelykujjat mozgató izomhoz ér.
A finom korrekciók alatt átcsúszik fingertipbe a dolog, és horizontálisan a hüvelyk- és kisujjammal lökdösöm az egeret a tenyerem alatt, míg vertikálisnál az összes ujjamat használom, de a munka nagyobb részét ugyanúgy a hüvelyk- és kisujj végzi. Javarészt csuklóból mozgatom, minimális alkar-rásegítéssel (kb. -10-10 fokos szögben mozog legfeljebb), állandó emeléssel-repozicionálással.
/veryinteresting történet the end
Ja, nem is értem ezt az átszokás/erőltetés dolgot. Mindenhez úgy kell nyúlni, ahogy az természetesnek érződik, oszt annyi. Nálam pl. az Xtrfy MZ1-nél az 1-2-2-es ujjelosztás automatikusan átment 1-3-1-be, mert azzal a formával valahogy az volt natural. Nem kell ebbe sokat belelátni, csak használni köll a motyót, de amúgy igen, ha palmmal játszol vállból, akkor közel sem annyira életbevágó az ultrakönnyű konstrukció, mint clawnál vagy fingertipnél (ettől még persze ahhoz is jobb).
[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
-
-
ADAM1337
nagyúr
válasz Archttila #90245 üzenetére
Nálam kb 1,5 hétig bírja játékkal stb.
Egyenlőre aksi üzemidőben 1000hz 800dpi-vel az alábbi a sorrend (ami nálam volt):
Pulsar xlite v2 (1,5 hét)
logitech g pro x (1 hét)
Glorius model o wireless (5nap kb)
Razer viper ultimate (4nap kb)(cm 731 még tesztelés alatt, de az főleg laptopon van bt-n 1 hétnél (83%) de ez tippre 125-250hz lehet, majd dongle-al is meglesem 1000hz-en)
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Archttila #90049 üzenetére
Én arra lennék kíváncsi hogy ez mennyire általános probléma. Ez még így nem sok panasz, ami Reddit-en van, de hát ugye még eléggé új maga a termék és az is lehet, hogy csak hónapok után jön elő valakinél. Mert nekem is ez van kinézve, ha majd valaha is Wireless-re váltok.
-
Zaied
addikt
válasz Archttila #90042 üzenetére
Én megpróbálnám a csavarokat föllazítani és úgy megnézni, hogy szorul e.
A másik ami elő szokott fordulni az ilyen egereknél, hogy elfelejtik a gyárba megkenni a gombok sínjét, kosz megy bele és már szorul is(Gloriousnál ez már szinte rendszeres).Persze fönnállhat annak az esélye is hogy hibás maga a gomb, vagy a műanyag méretezése, de akkor valószínűleg már hamarabb előjött volna.
[ Szerkesztve ]
-
MM
őstag
válasz Archttila #90038 üzenetére
Szerintem se add fel egyből, van még pár napod.
Ugyanezt éreztem a G400 után a Pulsar Xlite V2 Wirelessel.
A jobb oldala alul / hátul sajnos szélesedik, ahelyett, hogy keskenyedne, mint egy "rendes " Logitech egérnek, amiket 20 éve nyúzok. Ezért a kisujjamnak kényelmetlen volt, de azt éreztem, hogy basszus ez az egér annyira k. jó, hogy meg akarom szokni.Egy hétvége alatt ráállt a kezem. Tény, hogy most is előfordul, elkezdem érezni, ilyenkor tudatosan előrébb kell raknom a kisujjam, utána OK.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Archttila #90024 üzenetére
18-19cm között van a kezem mérete.Még nem kezdtem el használni az új egeret mert ugye ma jött de kicsit kipróbáltam így elsőre kényelmes hasonló érzésre mint a genius m6-400 csak az egy hangyányit púposabb volt de egyenlőre nem érzek eget verő különbséget.Én is ritkán játszok már.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
-
Pityu.
nagyúr
válasz Archttila #89989 üzenetére
Kb én is így jártam egy plusz egérpad miatt foramaxal lassan 2 hete,hogy rendeltem egér lenne pad még sehol pedig elméletileg raktáron van de addig semmit nem küldenek. Ki is fizettem anno előre.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Eugene Roe
őstag
válasz Archttila #89886 üzenetére
Durván 2 hét, 11-12 nap.
Viszont vannak 1 hetes tapasztalatok a Pulsarral
Érzékelő nagyon tetszik, max felbontáson sem észrevehető, hogy érdemben hibázna, a tömegét pedig már sikerült is megszokni.
Mivel az egér háta és oldala kisebb, mint a régi, ezért még mindig szoknom kell a pihenős palm fogást (böngészés, world of warships közben), de úgy érzem hogy ez csak idő kérdése.
Ami most előjött, mint probléma az az, hogy a nyers műanyag oldala nem tapad annyira jól, és emiatt szorosabban kell fognom a szükségesnél -> gondolkodom a grip vásárláson csak az oldalára érzem szükségét, illetve várok is még egy kicsit fele, hátha megszokom, de talán erre szükség lesz
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Archttila #89815 üzenetére
Meg.
Viszont ha ugyanaz a szoftvere, mint a vezetékesnek, akkor csak a legalapvetőbb dolgok vannak benne (nem is kell több), de ez az erőforrásigényein is meglátszik. Csak azért raktam fel, hogy 1600 cpi-s értékre váltsak, amúgy minden jó a gyári alapértelmezésen.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Archttila #89810 üzenetére
Nem gigász. A vezetékes Xlite-ot simánlazán palmozom 20,2 x 10,5 cm-rel, az meg ugyanakkora, mint a wireless – már ha nem a mini verzióról beszélünk.
-
copass
veterán
válasz Archttila #87336 üzenetére
model o kisebb
ha már razer akkor a death adder v2 is jó lehet."amikor valaki baromságokat beszél, megszületik egy unikornis"
-
dobragab
addikt
-
ribizly
veterán
válasz Archttila #74023 üzenetére
Nem. Viszont előfordulhat néhány régebbi egérnél, hogy vékony (nem akarok hülyeséget írni, de talán a régi Razer DA-nál 1mm-es kellett , de majd kijavítanak a tapasztaltabb kollégák).
Long story short: A ragasztóval együtt olyan ~0.6mm-es lesz és az tökéletesen elég és megfelelő.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
micafighter
nagyúr
válasz Archttila #74007 üzenetére
Nekem jaffa forumtarsunk papirlyukasztot ajánlott, azt mondta ki kell próbálni az egyik oldalról úgy lyukaszt hogy jó lesz és nem is biztos hogy kell csiszolni A végeredmény az kis kör alakú talpak lesznek, de azokat igazából univerzalisan tudod használni bármilyen egeren
-
ribizly
veterán
válasz Archttila #74007 üzenetére
Ha nem a pontos forma kell, akkor 6-7mm-es bőrlyukasztó és kapapács (bamm-bamm-bamm-...) a teflonos oldaláról és lesz egy rakat kerek talpad. Amiket még, ha nagyon akarsz finom polírpapírral megdolgozhatsz.
Ha meg forma kell (általában nem kell), akkor minta felrajzol, körömollóval kivág és domborúra csiszol.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Archttila
veterán
-
ribizly
veterán
válasz Archttila #73529 üzenetére
Miért mondanád le? Egyetlen biztos, ismert "hibája", hogy gyorsan merül az aksi. Még nekem is leesett az állam és percekig néztem magam elé, amikor először a kezembe fogtam, pedig én hívő G102/304/G Pro felhasználó vagyok.
Ha meg mégsem jönne be, akkor 2 héten belül (amennyiben online rendelted és magánszemélyként) visszaviszed / visszaküldöd (elállsz).[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Archttila
veterán
válasz Archttila #73518 üzenetére
Szerintetek mondjam le a rendelést? Az Alzanal hasonló áron 2 év garival árulják a G Pro-t! Bár nagy valószínűséggel ha szar akkor az 1 év alatt így is úgy is megmutatkozik...
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
ribizly
veterán
válasz Archttila #73518 üzenetére
Ebben egyetértünk. Butaság, hogy a GPW-el ezt csinálja a Logitech. Lejjebb kellett volna pozicionálnia (mondjuk 20k) és vinnék mint a cukrot. Persze értem én, hogy az üzleti modell nem ilyen, de ahhoz, hogy vásárlói kört szerezz (vissza), ahhoz a jó ár is hozzátartozik. És mondom ezt úgy, hogy a G90/100s/102/203-al már elfoglalták az olcsó, kicsi, vezetés egér piacot.
-
-
ribizly
veterán
válasz Archttila #70044 üzenetére
Persze. Akkora lapátot én még lehet életemben nem is láttam.
Az M310 egy kényelmetlen hulladék. Volt "szerencsém" többször rámarkolni már a munkahelyen és nem ajánlanám senkinek (a formája alapján). Szóval nem csodálom, ha le szeretnéd cserélni.
A G603 egy sokkal nagyobb egér attól, de a Te kezedhez én tuti nagyobbat választanék. Persze a piacon a nagyobb, jó wireless egerek (Roccat Leadr, Logitech G900/903) sokkal drágábbak és nem biztos, hogy jobban megfelelnének, mint a G603.
Nálam az egyetlen ellenérv a G603 ellen az, hogy wireless only, tehát nem lehet rácsapni kábelre és úgy használni amíg plusz töltődik, hanem csak a behelyezett aksi ereje táplálja (ami állítólag amúgy igen hosszú ideig képes erre), míg a G403 (wireless) és a G703 megy kábelről és a belső aksiról.Ha sokat használod és sokat hurcolod, akkor lehet a G603 a jobb megoldás.
-
e-newsee
addikt
válasz Archttila #55033 üzenetére
Nekem is 20-21 centis a tenyerem, és volt is egy Rival 100-am, de pici volt, így eladtam.
A jelenlegi Asus Strix Claw viszont elég kényelmes fingertipre (esetleg claw-ra). Talán csak a hüvelykujjnál lévő gomb zavaró. Néha megnyomom, ha meg kell emelni az egeret, így nem is tettem rá semmi funkciót.
Amúgy viszont jó kis egérke, forrasztás nélkül cserélhető japán omronokkal, és egy egész jó szenzorral."Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest