Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Milyen routert?
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- ASUS routerek
- Windows 10
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- OpenMediaVault
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
MortalMilka
csendes újonc
válasz Zοltta #93156 üzenetére
No megjött a Zowie EC2-C egy dolog ami feltűnő a G403-hoz képest az az hogy a G403 jóval jobban belenyomódik a tenyered közepébe, mondhatni púposabb, de már most hozzászoktam és nem tűnik furcsának. Használatban a kezem nem igazán érez különbséget a kettő közt aminek örülök. Ami egy kicsit furcsa még az a görgő, hogy minden görgetés jól ki van hangsúlyozva, hogy tudd hogy hozzáértél és hangja is van, de értem mögötte a logikát, meg amíg rajtam van a füles úgyse hallom. Meg ugye hogy az alján vannak a DPI/polling gombok de azokat úgyse tervezem használni.
-
Ispy
veterán
válasz Zοltta #93110 üzenetére
Ja, már meg is szoktam.
Fogásra meg ugyanaz jó hozzá, hüvelyujj és kisujj alatti résszel tartottam eddig is. Annyi a különbség, hogy a zowie nagy púpja eddig jobban hozzáért a tenyeremhez, ez meg nem, ezért a fúra érzés. Bár ennek egyébként semmi jelentősége használat közben, csak megszokás kérdése.
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Ispy
veterán
válasz Zοltta #93087 üzenetére
Hidd el a szinte egyforma egész más értelemet nyer használat közben, az ilyen 1mm ide vagy oda itt sokat tud számítani. Szívesen.
Én most épp azon küzdök, hogy tök kényelmes, meg jó a x2, csak éppen 6 évig a zowie volt a kezembe és az kb 1mm-el magasabb púppal rendelkezik, most meg a tenyeremnek elég wtf érzése van emiatt, hogy mi az a rés ott.
[ Szerkesztve ]
"Debugging is like being the detective in a crime movie where you're also the murderer."
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Zοltta #92988 üzenetére
Pulsar Xlite Wired / Xlite V2
G-Wolves Skoll SK-L
Zowie EC2-C
Vaxee Outset AXMéretre több hasonló is van, de ezeknek a fara nincs olyan magasan. Ami a tenyértámasz tövénél a leginkább hajaz rá, az a Vaxee Outset AX, ennek viszont az eleje van alacsonyabban, plusz rövidebb. Mindenesetre jó cucc. Efféléből még ott a Vaxee Zygen NP-01 is.
Vagy ha az ár nem annyira kardinális tényező, PMM P-703. Készre szerelve 150 euró, mod kitben 67,5. Ez formára egy az egyben G403, de minden egyébben más liga.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Zοltta #91773 üzenetére
Hogy érik a pénzt. Ha visszakeresel a topikban, találsz róluk infót, bár a Pulsarról lényegesen többet.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Zοltta #91761 üzenetére
A G703 tölthető PowerPlay-jel, de mindkettő elavult konstrukció.
Pulsar Xlite
G-Wolves Skoll SK-L
Zowie EC2-C
Vaxee Zygen NP-01
Vaxee Outset AXSKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Zοltta #90756 üzenetére
Sláger bizony (mármint itt a topikban, de külhonban is eléggé kedvező a megítélése), és ha részt vennék a gyártó affiliate programjában (plusz az itteniek nem hazai webshopból, hanem közvetlenül a Pulsartól vásárolnának), már pénzt keresnék vele.
[ Szerkesztve ]
-
Zaied
addikt
válasz Zοltta #80734 üzenetére
Viszonyítás kérdése a dolog
Akkor egy Zowie EC1-et vennék, nagyon megbízható, de minden másban meg jobbnak tartom a felsorolt 3 egeret.A G-Wolves Skoll nagyon hasonló a Modle D-hez, én csak azért nem szeretem mert a talpa nem az igazi és drágább is. Ugyan azok a hibák előfordulnak itt is csak ritkábban.
Az Xtrfy M4-nél én egyenlőre még csak 1 ilyen esetről tudok, szóval talán az lenne a legjobb választás, de az a legkisebb is.[ Szerkesztve ]
-
Zaied
addikt
válasz Zοltta #80729 üzenetére
A Deatadder V2 könnyített egér, teflontalp, optikai kapcsoló, paracord. Nagyon messze van a Chroma minőségétől (a melegedés részén nem tudom van e javulás ).
A Model D egy igen jó egér, előfordulnak gyári hibás darabok azokat azonnal vissza kell küldeni! (ez amúgy az ilyen egereknél jellemző, nem egyedi eset)
[ Szerkesztve ]
-
Piftuka
veterán
válasz Zοltta #74079 üzenetére
Hiszen éppen arra (is) utaltam az ismertetőmmel, hogy a nagy kézméret nem feltétlenül kíván nagy egeret.
Egyéni preferenciától, és a fogás módjától is rengeteg minden függ.
De az eddigi tapasztalataim alapján bizony a Rival 300-at is kényelmetlennek találnám. Igaz, hogy jóval keskenyebb, mint az OMEN 600. Tehát akár még jó is lehet, de ki kellene próbálnom.
A Rival 310 még kisebb boltozattal is rendelkezik, talán az is jó lehet. Nem beszélve a CM MM530-ról...
Ám ha már így alakult, szerintem már megvárom az MS új "Intellimouse" egerét. Olyanom legalább volt évekig, és kényelmes volt, így "látatlanba" is meg merem venni. Hiszen elméletileg az egér háza 100%-ban megegyezik az IM 3.0 házával.
Lehet tudni, hogy mikorra várható a piaci megjelenése?
"Aquila non captat muscas."
-
Piftuka
veterán
válasz Zοltta #74073 üzenetére
"A 11 az a tenyér szélesség, én zárt ujjal szoktam mérni / hüvelyk új nélkül 9,5 / azzal együtt 11 /, itt egy cikk róla."
Értem. Nekem szélesebb a tenyerem, 13,5 cm a hüvelykujjal együtt mérve.
"Ha ez segít én karmos fogással fogom, nem tenyeressel[..]"
Ebben az esetben nincs is értelme összehasonlítani, mert teljesen más fogás a "karomos".
"Figyelj, én eddig minden hardveremet, Tv- Hangfal, Egér, próbálgatás nélkül vettem és elsőre szerelem volt"
Nem vagyunk egyformák. Én előtte teszteket, véleményeket olvasok.. több százat. Ha van lehetőség, élőben is megnézem, letesztelem, mielőtt döntök.
"Cipő.... az a talpadra igazodik és úgy tágul, ez nem igazán jó hasonlat ,de értem "
Ezt ugye nem gondolod komolyan? Ezer és egy "buktató" lehet egy cipővásárlásnál. Eleve az sem mindegy, hogy bőr, nubuk, szintetikus bőr, szövet, vagy szintetikus szövet, mert mindegyik máshogyan viselkedik.
Aztán van-e benne varrás? Ha van, hol? Érintkezik a lábbal? Elég magas a lábfej számára a felső rész? Ha fűzős cipő, kellően mélyen ki van vágva? Stb.
De persze ez is ízlés dolga. Kinek mi... ki mit visel el. Én már csak a tökéletességre törekszem.
-
Piftuka
veterán
válasz Zοltta #74069 üzenetére
"21x11 mérettel"
A "11" mire vonatkozik?
"és ennél sincs nagyon kapaszkodó a kisujjnak így én külön technikát tanultam ki rá.
Gyűrűs ujjal emeled, kisujjal igazgatod"Az a helyzet, hogy leírva talán ezt így nehéz megérteni... de tényleg bazi nagy volt az egér a gyakorlatban.
Ha megnézed a termék fotóit, láthatod, hogy óriáis, meredek boltozata van a keresztmetszetének.
És bár nekem nagy kezem van, egyszerűen éppen annyira nagy ez az egér, hogy "nem fért el a tenyeremben.
Egy átlagos méretű egérnél nem kell az ujjaimmal rászorítani az egérre, mert pusztán a tenyér izmainak megfeszítésével el tudom emelni.
Itt viszont a hüvelykujjammal és a kisujjammal is "rá kellett fognom" az egérre, hogy ne csússzon ki a tenyeremből.
Használat során pedig a kisujjam a támaszték hiányában görcsös, kiegyenesedett, a tenyerem irányától kifelé mutató irányba nézett.Summa summarum: rendkívül diszkomfortos volt a használata sajnos!
Nem vagyok hajlandó a megszokott fogáson változtatni egyetlen eszköz miatt sem. Tudod... ez már tapasztalat.
Pl. ha egy cipőt próbálok, ha a próba során csak a legkisebb mértékben is érzem bármelyik, akár mm-es részen, hogy "csak majdnem" tökéletes, akkor nem viszem el. De ez bármilyen ruhára is igaz.
Mindezen használati tárgyaknál kiemelten fontos a kényelem, hiszen hosszú ideig, rendszeresen használja az ember. Akkor pedig miért venne olyat, ami nem 100%-ban tökéletes, és kényelmes, nem igaz?
"Látványra az a hüvelyk ujjas rész sem lehet hű de jó elhelyezkedés"
Pedig az tökéletes volt. Felülről úgy tűnik, mintha szimmetrikus volna, és egyenes lenne az az oldala is, pedig nem.
Kellően ívelt, befelé hajló, így a hüvelykujjam tökéletesen felfeküdt a jobb oldalára. Ráadásul úgy, hogy az oldalsó, lapozó gombokat véletlenül képtelenség volna megnyomni.
Csak az a fránya bal oldal...
Mindenesetre levonhatjuk a tanulságot, hogy a bolti próba sem jelent semmire garanciát. Éppen csak egy hajszálnyival ad több info-t annál, mintha "látatlanba" vásárolnál meg egy egeret.
[ Szerkesztve ]
-
Bobó_20
aktív tag
válasz Zοltta #70171 üzenetére
igazából ez nem ajánlás volt, csak más nézőpontba helyeztem a szitut: vesz szegény egy rossz egeret 10+ ezerért, majd vesz egy másikat szintén 10 körül, akkor már elköltheti a 20at egyben is egy ajánlóban szereplő egérre is nem?
@pszicho: nem megbántani akartalak, hasonlókon mentem keresztül, majd végül megfogadtam az itt elhangzott dolgokat, mert azért az látszik a teszteken mennyi hozzáértés van a srácoknál (soha nem volt jobb egerem 8-10 körüli értékben annál, mint amit itt ajánlottak )
-
Pszicho
tag
válasz Zοltta #70171 üzenetére
Ebben igazad van, hogy ott vannak a teszterek írásai.
Alapvetően nem is akartam heteket bajlódni egy egérválasztással, de úgy látszik, hogy mégis kell, ha jót akarok venni. Kézméretem 20 cm, csuklótól a középsú újj végéig.
Árban max 22 ezer, amit rászánnék, de ha olcsóbban is kapok valami jót, akkor az is tökéletes.
Tenyérrel fogom az egeret. -
-FreaK-
veterán
válasz Zοltta #70108 üzenetére
Nekem ilyen kézméretnél egy kicsit kicsi a 403, illetve jobban zavar, hogy a formája sem az igazi.
Inkább a Castor-t használom (illetve még a Rival 600-at), annak ellenére, hogy az még kisebb, de jobban tenyérbe simul a hátulja, jobb a grip.+(#70118) Whitealert Ilyen kézmérettel, nekem nagyon kicsi volt a DM1 Pro S (én adtam el Vanirnak amit tesztelt, pont emiatt ). A legnagyobb gondom az volt vele, hogy túl lapos, az oldalán kevés hely van az oldal gombok alatt a hüvelyk ujjamnak, egyszerűen "nem fértem el rajta" kényelmesen. (~20/10-es kézméret).
+(#70124) dobragab: Nekem nagyon bejött a Castor formája, annak ellenére, hogy tényleg kicsit átverős és rövid. Sőt eddig talán ez tetszik a legjobban, pedig szinte már mindent kipróbáltam az elmúlt másfél/két évben
A rövidsége miatt elöl claw-ban fogom, de hátul viszont kitölti a tenyeremet ahogy kell, így nagyon jó és stabil a fogásom rajta. Ha egy kicsit hosszabb és magasabb lenne, szinte tökéletes lenne számomra (pár apróság még lenne persze).[ Szerkesztve ]
-
-
HdRew
őstag
válasz Zοltta #69786 üzenetére
Találkoztam már Ninja videóival, lehet csak be kell ruháznom egy ilyen Camade-be.
A G403 nem rossz egérke, bár nekem eddig az mx400 jött be a legjobban, pedig jóformán azt vakon vásároltam.. Ami meg hasonlít egy picit is rá, annak a gombjai átmentek űrhajó kinézetbe és 100x olyan nehezek a különböző csili-viliség miatt. (G402, G502) Nekem ez, hogy a hüvelykujjnak megvolt a helye, nagyon bejött.
(#69787) ribizly
Köszi szépen a segítségedet, még átrágom magam rajta, hogy mi legyen.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz Zοltta #69794 üzenetére
Normális esetben a mouse bungee-val nem is éri a padot az egér kábele, hanem folyamatosan levegőben van. Azért van ezeknek ilyen flexibilis nyakuk, mert elvileg az engedi ki az egeret a pad széléig.
Plusz ezek fixen tartják a kábelt, hogy ne csúszhasson ne az asztal mögé például.
Jellemzően ezek a tartók elég nehezek, meg stabilak és elég jó anyagokból készülnek.Persze felmerül a kérdés, hogy ha ennyibe kerül egy ilyen, akkor már miért ne egy jobb wireless egérbe fektessen inkább az ember, vagy cseréje ki az imádott egere kábelét paracord-ra, ami szintén megoldja az összes problémát.
Csak annyit tudok mondani, hogy nekem is van ilyenem, de nem igazán használom rendeltetésszerűen. Ugyanis minden egerem fel van szerelve jóféle paracord-al.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
kemotox
addikt
válasz Zοltta #69628 üzenetére
Régebben jellemző volt a Razer egerekre hogy a felső része a shellnek teljesen be volt vonva valami gumival. DA 3.5-nél pl így volt. Oldala meg teljesen fényes volt, ami meg csúszott persze.. Most fasza matt a felső rész, oldalt meg van ez az egy-egy nagyobb darab gumi. (nem bevonat)
Lehet aztán már régebb óta ilyen, nekem a 2013 meg a Chroma totál kimaradt.
[ Szerkesztve ]
-
Vanir
veterán
válasz Zοltta #69587 üzenetére
Koszi.
"Szerintem baromi jó lenne, olyanok számára akik hasonló kéz mérettel rendelkeznek és ott könnyen megtalálnák az életük egerét "
Ez a topik erre van kitalalva.Mondjuk ahogy elnezem a GearBest linket A3050-nel aruljak, gondolom kulonbozo kiadasai vannak.
Hivatalos oldal specifikacioi szerint is A3050 tho.[ Szerkesztve ]
-
izee
őstag
válasz Zοltta #69582 üzenetére
Eddig számomra csak sokkal gyengébb fordításokra volt képes a google. Itt nem olyan rossz.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
kemotox
addikt
válasz Zοltta #69369 üzenetére
izipizi. Kapcsoló cserélhető, a réteget meg lekaparod/lemosod valamivel és marad pénz sörre Mondjuk az oldalsó gumival nemtom mit lehetne kezdeni. Ha találsz pont olyan vastagságú anyagot (pl valami szivacsosat mint egy egérpad), akkor lehet pótolni végülis
[ Szerkesztve ]
-
-
Vanir
veterán
válasz Zοltta #68945 üzenetére
Biztosan fingertip az a grip?
Razer DeathAdder Elite
Razer Basilisk
Razer Lancehead TEZowie EC1-A
Zowie ZA11
Zowie FK1+SteelSeries Rival 310
SteelSeries Sensei 310Logitech G402
Logitech G403Mionix Naos 7000
Mionix Avior 7000 / SK
Mionix CastorRoccat Kova 2016
Roccat Kone EMPEzeket mondanám így elsőre, ha van lehetőséged tapizni, akkor éljél vele (MM, Pixel, stb).
-
-
myke7
tag
válasz Zοltta #65933 üzenetére
Köszönöm a segítségeteket (gtamate2-nek is)!
Egy Steelseries QCK megoldotta a gondomat. Így már nagyon jól használható a Zowie egerem!
Amúgy ez az első egerem, ami minőségi és árban nem az egyszerű egerek táborába tartozik.
Valóban ég és föld tényleg a különbség az új javára és nem csak játékban.[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz Zοltta #65925 üzenetére
Zowie-k úgy működnek, hogy csak az egyik oldali gombok működnek annak függvényében, hogy jobb- vagy balkezes állásban használod e. Szóval a véletlen megnyomódás nem para. A kialakításuk pedig úgy van, hogy alapvetően az ujjaid nem nyomódnak neki az túloldali gomboknak. Jól vannak elhelyezve, mert az ujjad mellette, felette, alatta vannak alapvetően. Ezt FK2, ZA12 és ZA13 után mondom.
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
sNk77
aktív tag
válasz Zοltta #65814 üzenetére
Ja, értem. Akkor amelyik neked tetszik, nézd meg az ajánlottakat méret alapján és ha van rgb próbáld ki. Jobbat nem igazán lehet szerintem javasolni. Az RGB nélkülözhetetlen? Ha igen akkor mindjárt nagyobb teret kapsz. Nem is tudom hirtelen, a DA kromán csak a razer logó vagy a logó+görgő világít?
nádpálca
-
Vanir
veterán
-
dobragab
addikt
válasz Zοltta #65697 üzenetére
Hamarosan, par nap mulva megjelenik egy cikkem pont errol, a "fake news" jellegu tesztekrol. Sajnos, ki kell jelentenem, RJN sem ert az egerek tesztelesehez vagy ajanlasahoz.
Felreertes ne essek, a videoibol mi is sok hasznos dolgot megtudunk, de azt is felismerjuk, ami hulyeseg.
Alcor es Zowie teszteket irtunk mi is, osszefoglaloban megtalalod a linkeket, azoknak batran hihetsz.
[ Szerkesztve ]
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
-
ribizly
veterán
válasz Zοltta #65596 üzenetére
Itthon azért ez nem probléma egyik boltnál sem, hogy hamisítványt árulnának.
A Zowie egerek nagyon jók, de nehéz rátalálni az igazira. Az van ugyanis, hogy a leírások meg képek alapján kinézed, hogy melyik lenne jó, majd megveszed. Eltelik néhány hét és teljesen meg vagy elégedve a cuccal, de elgondolkodsz "milyen lehet, ha ez egy pár milliméterrel rövidebb / keskenyebb / hosszabb / szélesebb / púposabb?". És egyébként lehet, hogy pont beletaláltál a számodra tökéletesbe, de itt már többen is végigpróbáltunk több Zowie egeret, mire meglett a végső.
Nálam ez volt a lista:
ZA12, EC2-A, FK2, ZA13
Hajrá!|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
ribizly
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Viccrovat
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Óvodások homokozója
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Diablo IV
- Apple notebookok
- Vicces képek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest