Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel2014
addikt
Sziasztok!
Online vettem a teljes méret miatt egy Logitech M190 egeret.
Magasság: 115,4 mm
Szélesség: 66,1 mm
Mélység: 40,3 mm
Tömeg (elemekkel): 89,9 gKérdésem az, hogy lehet ez pontatlan? Gyerek játszik a billiárdal amin egy vonal is mutatja hová szeretne lökni, de amikor elgurítja egy centivel arrébb megy. Ugyan ez amikor rajzolna vele.
Találkozott valaki ilyennel?
A tömegét könnyűnek érzem és a markolatát silány műanyag és csúszós anyag jellemzi.
Itt azt hittem a képek alapján olyan amin egy gumi van a tapadás érdekében.
Tudnátok ajánlani 20k-ig betevően olyan Logitech vagy valamilyen Gamer egeret ami súlyban picit nehezebb, méretei hasonlóak vagy nagyobbak, és a markolat kialakítása nem csúszik.
Csak a Weider ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Azt ne feledd, hogy ez a wireless (hacsak nem lesz lecsatlakoztatható a kábel, de akkor meg csak 49-50 gramm, ha same weight). Már megijedtem.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Kobe
veterán
Hi
Razer basilisk ultimate dokkoloval egyutt miert kerul feleannyiba edigitalinmint mashol?
Mi lehet a turpissag vele? -
ferni
őstag
Pulsar Xlite V2 59 gramm
Pulsar Xlite V2 Mini 55 gramm -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz NightGT #88688 üzenetére
A GPXS-ben már Omron (20M) van. Komoly előrelépés, amikor már némely "dzsunka" is legalább Kailh 4.0-val vagy Huano Blue-val jön. : D
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
NightGT
senior tag
válasz 4nick8 #88687 üzenetére
3335 az. Annál meg sokkal "nyújtottabb", áramvonalasabb a cucc. Hasonlit a fogása a G502-őmhöz, de a g502-es formavilág az félúton van ambi és ergo között...ez teljesen ambi, vagyis a tenyér oldalán nincs levágva belőle.
A "több ligával feljebb focizás" az mára erős. Egyre több opció van, wireless-ként is, vagy 50gr vezetékesen, és sokszor jobb komponensekkel. A kinai (50m) omronokat pl., amiket még mindig használ a logi, lehet szeretni, de egy év alatt már érezhetően veszitenek a feszességükből.Speed is the only truly modern sensation
-
4nick8
őstag
válasz NightGT #88686 üzenetére
Nem a GPX-hez kell hasonlítani ami több ligával feljebb focizik hanem mondjuk a Ninjutso Katana-hoz.
Amúgy nem véletlenül 3331-es szenzi van benne?
-
NightGT
senior tag
válasz 4nick8 #88685 üzenetére
Az a baj, hogy GPX pont nem volt a kezemben, szóval nem állithatom, hogy mennyire egzakt copy. Reddit-es reviewer szerint egy kicsit vékonyabb/hosszabb, mint a gpx. Ha a logi még mindig kinai omronnal nyomul, akkor 2 main swich egyáltalán nem gyengébb, hanem jobb (pretraveles rinyámat vissza is szivnám. Üresben nyomkodva a gomb nincs ráfeszitve a kapcsolóra, de amint rajta van az ujjad, pont ráül az aktuációs pontra. A Kailh 4.0 switch pedig kiváló)
Szenzor a 3335...ami elvileg a 3389 low power verziója. Azért van pár jónevű egérben (pulsefire haste, több ROG). Nem HERO, meg nem is 3370, tény. Aztán hogy ezek érdemben mennyivel jobbak-rosszabbak egymásnál...
[ Szerkesztve ]
Speed is the only truly modern sensation
-
NightGT
senior tag
válasz Mephike #88683 üzenetére
Közepes méretű ergonomikus egér, igazi pihesúlyú. Nagy kézzel jobb nem erőltetni, nem találsz rajt nyugalmi fogást. Amúgy jó cucc, 18x9 méretig szvsz jó lehet. Az enyém az első retail batch-ból jött. Azt, meg a korábbi kettő review/presale sorozatot, amik "valahogy" felkerültek netre, cserélte is kérésre a CM, mert előfordultak kisebb hibák. Az enyémen is volt egy kis nyekergés, ha nagyon kerestem rajta - de használat közben nem, igy nem is kértem cserét. Ha illik a kezedhez, akkor főnyeremény lehet.
Ha meg nagyobb ergo egér kell 50gr körül, akkor a Pulsar Xlite lesz a jóSpeed is the only truly modern sensation
-
NightGT
senior tag
válasz Synthwave #88681 üzenetére
Valóban nehéz normálisan mérni úgy, hogy a kábel rajta van...de ugyanazzal a felállással az MM730 az tényleges 46-47 et mutatott (48 papiron), ez meg 52-53. Lehet, hogy az Asus végül egy szimplább gyártási procedúrára szavazott. Vagy kijött egy modellen, hogy 47 grammnál már gyengébb lenne, bár látni vélem benne, hogy lehetne még faragni baj nélkül. A lényeg, hogy ez sehogy sem 47 (de ismételten: amilyen massziv, nagyon elnézem neki)
Speed is the only truly modern sensation
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz NightGT #88680 üzenetére
Szerintem ha szétszeded, vedd ki a kábelt, és úgy mérd le.
-
NightGT
senior tag
Megjött ma az Asus TUF M4 Air.
Csomagból kivéve egy igényes, minőségi anyagokból, és jól összerakott egér kerül a kézbe. Sokkal jobban néz ki kézben, mint a képeken, és számottevően jobban egyben van, mint pl. az MM730 - pedig rossz az sem volt. Meglepően massziv, olyan XM1 szinten...cserébe nehezebb is a gyári specnél, a mérleg 52 grammot mutat. Mivel kissé a súlypont is előrébb van, ezért nem is olyan légies, mint az előbb emlitett CoolerMaster, ami valós 47 gr.
Az egér felülete finoman textúrázott, minőségi bevonattal, izzadt kézzel sem csúszós. A "lyuggatott" részre is kellemes ráfogni. Jól kialakitott, sehol sem éles, vagy durva a felület. Cicergés, kattogás, bármi illesztési baki, hézag sehol sincs, minden patent.
Fő gombok alatt az átlagos pretravel azért megvan, de egyelőre nem zavaró - inkább az előfeszités hiányának mondanám, mint a Kailh 4.0 switch holtjátékának. Lehet, hogy ez jobban az én személyes preferenciám, szeretem a "hair trigger" gombokat. Azért látszik, hogy a "válogatott switchek" nem feltétlen marketing BS. A klikk azért igy is jó, taktilis, határozott, pont ideális erő kell hozzá. Nem hiába szeretik ezeket a switcheket. Oldalsó gombok - szokás szerint - gyengébbek, leginkább átlagosak. A scroll gumirozott, holtjátéka nincs. Kábel kifejezetten jó, vékony, hajlékony, könnyű. Talpak corepad szerűek, szépen csúsznak, a szokásos gyári megoldások mezőnyében egész kellemesek. Ha kicsit nagyobbak lennének, lehetnének talán kiemelkedőek is.
Alakra ez bizony egy logi G Pro...igy sokmindent nem tudok hozzátenni, pláne néhány óra használat után. Jó.
Szóval ez egy erős release...pláne az árat is figyelembe véve. A maga 21k forintjával alatta volt mindennek, amit az utóbbi 2 évben vettem. Azt még el kell döntenem, hogy durcás vagyok-e az Asusra, amiért a papiron 47 grammos egér valójában 52...nem szép dolog. Bár szétszedve még nem volt, látom rajta, hogy innét-onnét még lehetett volna faragni - strukturális kompromisszum nélkül. Az termék egészét figyelembe véve viszont el tudom neki engedni. Ajánlom jó szivvelSpeed is the only truly modern sensation
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Eugene Roe #88678 üzenetére
Az összes ízületem rongyon van. Még az állkapcsom is kattog. Igazából futnom sem szabadna, ha jót akarok magamnak.
-
Eugene Roe
őstag
válasz Synthwave #88677 üzenetére
A verticalt nem annyira a pici izmokkal mozgatod, a rotátorköpeny kevésbé terhelődik. Ha végletben gondolkodsz, ott van a logitech golyós egere. Persze kérdés, hogy csuklód, könyököd, vállad, lapockád, vagy mellizmod fáj-e nekem lapocka váll és mell terhelődött túl, ezekre jó volt a vertical + sport..
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Eugene Roe #88673 üzenetére
Úszni nem tudok, de nem is szándékozom olyan vízbe menni, ahol nem ér le a lábam, viszont a jógán már én is gondolkodtam. Amúgy 11 éve vergődök ezzel. Ilyen "egészségesnek szánt" mausból csak az MS Sculpt Ergonomic Mouse-t próbáltam, de az minden létező tekintetben egy hulladék, és amikor három napig csak azzal nyomultam, csúnyán fájt a kézfejem, mert egy ocsmány tégla (és automatikusan úgy fogtam rá, mint ha félgömb lenne, szóval ezt is állandóan korrigálni kellett).
Hát, most a Pulsar Xlite a mainem (és egyelőre eléggé úgy fest, hogy ez is marad), az meg nagy is és ergo is. Meg 49 gramm. : > Persze nem sírnék, ha 45 vagy 40 lenne.
[ Szerkesztve ]
-
peeat
tag
az ajánlott egér listán végignézve simán fölös volt ezt ide bedobni.
Használati céltól függetlenül van egy lista szóval .....
Én is néztem ezt az egeret irodai és az egyszerre több gép használat miatt(notebookhoz).
Nekem egy régi gigabyte vezetéknélküli helyett kell valami.(több mint 10 évet kibírt párszor kelett mikrokapcsolót cserélni) -
pacman789
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg logitech 302 egerem van, de a jobb gombja kezdi megadni magát, így cserélném.
Mennyi a keret?
MAx 20e
Használtpiac játszik?
Nem
eBay, külföldi rendelés játszik?
Nem
Mire használnád az egeret?
játék (rainbow six siege) és általános felhasználás
Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
fingertip
Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.
19,5cm
Milyen érzékenységgel játszol / használod?
5cm/360, de lehet megpróbálok áttérni a kevésbé érzékeny beállításra, hogy pontosabban lehessen célozni, így ha lehetséges támogassa mindkét módot.
Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
Ha áttérnék a kevésbé érzékeny kategóriába, akkor is jó lenne, ha lenne rajta gomb, amivel az érzékenységet tudom állítani, mert nem csak játékra használom a gépet, így ha csak dolgozom a gépen, akkor ne kelljen „métereket” húzni az egéren.Előre is köszi!
-
_q
addikt
Sziasztok! Kérlek ajánljatok egeret. Ezt a sharkoon-t használom amivel meg vagyok elégedve (igaz kopik a gumírozás, de amúgy jó): [link]
Lehet használt vagy új 10 ezer Ft körül szánnék rá.
Vezetékes és vezeték nélkülire is kérlek ajánljatok valamit.
Sharkoon méretei és dizáj megoldása lenne az ideális: Weight Without Cable:120 gDimensions (L x W x H):124 x 76 x 40 mm
Nem játszok, viszont fontos hogy hasonló DPI-t tudjon minimum 1600 és lehessen állítani.
Nem kell sok extra gomb, de egy előre-vissza kattintós oldalsó gomb kellene.
Összességében a sharkoon-hoz hasonló.Köszi.
-
Eugene Roe
őstag
válasz Synthwave #88662 üzenetére
Nekem is fájtak az izületeim már a nehéz egértől, de munkahelyre 8 órára egy Logitech Vertical (a vertical szinte teljesen kikapcsolja a korábban túlterhelt izmokat, cserébe mégfontosabb az asztal és szék magasságának beállítása) + heti összesen 3 jóga/úszás a reményeim szerint hosszú távon nagyobb segítség lesz (rövidtávon - 2 év - már bevállt), mint egy könnyű egér.
+ Én nem fps-ezek már (warhammer total war, world of warships) és sokat pihen a tenyerem az egéren, így még mindig kényelmesebb (és szerintem) egészségesebb egy nehezebb ergo kialakítású egér, mint egy könnyű claw (számomra).
[ Szerkesztve ]
It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Casanova* #88671 üzenetére
Azért nem csak hetvenezeré lehet 50 grammos egeret venni.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Casanova* #88669 üzenetére
Nem, nincs belőle sült galamb.
Ha készen akarsz ilyesmit (mágneses töltővel – szóval nem gombelemes –, meg szabályozható feszességű klikkekkel), akkor Piranha Mouse Mods, és kb. 70 pénz lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz KilgoreTrout #88643 üzenetére
Én még talán nem is láttam olyan BT-s/BT-t is tudó egeret, amihez dongle kellett volna a kékfoghoz.
Ha válaszolsz az összefoglalóban feltett kérdésekre, könnyebb lesz mondani valami értelmeset.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Casanova* #88663 üzenetére
yw
"52 grammos Logi G305-öt mindenképp beruházok majd."
Az készreszerelve 200 euró lesz, mod kitben meg 90, viszont amellé a hiányzó elektronika miatt még kell venned egy G305-öt (ez a 7,5 grammos Energizer Lithium AAA mikro ceruzával + egy darabka alufóliával 82 gramm), ami ~15k, ha újonnan zsákolod be.
Ennél olcsóbban legfeljebb akkor tudod megoldani, ha veszel tervrajzot 3D nyomtatáshoz (jellemzően pár ezer forint), és kinyomtatod magad, de azok között is nagy a szórás, érdemes fizetés előtt jól körülnézni.
Ahhoz a fentebb megmutatott, gombelemes moddal megfejelt narancs csodához már csak két TTC Gold Dustproof kapcsoló, meg egy szettnyi zafír kristály tappancs kell, és huhú van. Élném rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Casanova* #88661 üzenetére
Hát, végülis alapvető fizika. Minél kisebb a tömeg, annál kevesebb az egér tehetetlensége, ergo kisebb erőkifejtés kell a mozdulat elindításához és megállításához. A tartós használat sokkal kevésbé fárasztó (az ízületeknek egyébként nem mindegy ám, hogy 60 vagy 110 grammot mozgat állandóan, gyakorta akár 2-4 m/s-os sebességgel is), az ember jóval inkább a keze meghosszabbításaként érzékeli az eszközt, mintsem pointert mozgató, fizikai tárgyként.
Vannak, akik szeretik, ha picit nehezebb a cucc, mert ezt a tehetetlenséget stabilizátorként használják a kevésbé pontos mozdulataik kompenzálására, de manapság már kb. senki sem nyomul 80 grammnál nehezebbel, legalábbis azok küzül, akik komolyan gondolják a puffogtatást. Nagyon ritka az olyan, aki igen, de azok is általában csak azért, mert korábban nagyon megszoktak egy nehezebb rágácsálót, nagyon bevált nekik, és nem akarnak kísérletezni (pl. MX518 ---> MX518 Legendary).
Ami biztos, hogy nekem már soha nem lesz 50 grammnál nehezebb dögöm mainnek (kivéve, ha tudok gubázni egy 52 grammos Logi G305-öt; az az egy még belefér), és nem csak azért mert tropán vannak a kezeim, és már a 70 grammos jószág is viszonylag rövid időn belül diszkomfort érzést indukál (a nehezebbek meg egyenesen hasogató fájdalmat, tekintve, hogy állandóan repozicionálom az egeret), hanem azért is, mert hiányozna a légiesség.
Mondjuk egy ~64 grammos G-Wolves Hati M Classic vagy egy ~70 grammos Endgame Gear XM1r (amik egyébként már könnyűnek számítanak) után is valami elképesztő differencia kézbe venni egy 48-50 grammos modellt (pl. Pulsar Xlite, G-Wolves Skoll Mini, G-Wolves Skoll Hati S); ezt az érzést egyeszerűen nem tudja nyújtani a nehezebb. A magam részéről meg úgy vagyok, hogy nyugodtan mehet még lejjebb a tömeg, 40-45 gramm környékére is, sőt!
[ Szerkesztve ]
-
Casanova*
veterán
válasz Synthwave #88659 üzenetére
Még soha nem használtam ilyen könnyű egeret. Ennyire sokat számít,hogy mennyi a súlya? Egy ilyen pihe könnyű egérrel valóban jobban lehet célozni?
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
4nick8
őstag
Mondtam már? Corepad Grips.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Evil Snowman #88656 üzenetére
Szerintem még mindig ez viszi a prímet ~52,5 grammal.
Me want.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Casanova*
veterán
Király,köszi!
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
PitLee
őstag
Alakul, de a pl az egér farán a tenyérrésznél a duplázást még lehet orvosolni lehetne egy kis átszerkesztéssel.
-
válasz Casanova* #88655 üzenetére
Ha neked vagy esetleg ismerősödnek van 3D nyomtatója, akkor ez alapján lehet nyomtatni hozzá házat és a DPI gomb is megmarad.
Top Cover: Logitech G305 Top Cover w/ Hex Pattern by amphibiousParakeet - Thingiverse
Bottom plate: g305 bottom plate with hex holes by whuu - Thingiverse
LR 44 bracket for battery mod: Logitech g305 LR44 bracket by FrizzleFry - ThingiverseItt meg egy videó a végleges eredményről: You Must Do This Mod - Logitech G305 Weight Reduction - YouTube
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Tudom, azért zsebbenyúlós. A készreszerelt meg 200 euró.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
-
BigBlackDog
veterán
Köszi, bíztató szám. Világítás nem lesz bekapcsolva, az biztos.
Most G502 is került a házhoz próbaképpen, de asszem maradni fog. Súlyok nélkül egész kellemes a használata. Visszavéve a G500-at (amiben a teljes súlykészlet benne van) kezdem érteni, hogy miért ment a szörnyülködés, iszonyatos erő kell a mozgatásához.
Talán a képeken is látszik, a G502 érezhetően közel áll formára a G500-hoz, csak kicsit alacsonyabb és kecsesebb a kialakítása. Az alsó-oldalsó elől lévő gombbért nyújtózni kell (G500-on szimpatikusabb az elhelyezése), de a többi gomb abszolút kézre áll. Kattintás hangja csak egy picit hangosabb, a görgetés viszont hallhatóan nagyobb zajjal jár, mint a G500-nál (kicsit nagyobb erő is kell hozzá). Viszont a görgőjével nincs semmi gondom, nem csúszik meg az ujjam rajta (G604-nél ez is problémám volt).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz NightGT #88644 üzenetére
Azért a Skoll Mini ANNYIRA nem kicsi, de ezen nem akarnál akkora manccsal túl sokat palmozni, az szinte biztos, viszont szerintem elég kellemes claw/fingertiphez is; ha nem lenne a Pulsar, akkor valszeg. az lenne a mainem, néha egy kis Hati S-t is beiktatva a képletbe. A ~48 gramm meg ugye ~48 gramm.
Ja, tényleg van egy kis Duke3D feelingje, de az ennyire nem volt színes. A Doom Eternal topikba – ami időközben, a vártaknak megfelelően, gyakorlatilag a személyes naplómmá lett – kanyarítottam be egy kis infót a WAD-ról, pár kedvcsináló képpel egyetemben, ha érdekel a dolog. Nagyon über cucc, ROGYÁSIG van játék/film referenciákkal.
-
Zaied
addikt
válasz BigBlackDog #88642 üzenetére
Az adatlapon lévő kb. 60 óra otthon is elérhető, nem csak labori körülmények között.
Szóval mondjuk 2-3 hét átlag használat mellet világítás nélkül. -
NightGT
senior tag
-
KilgoreTrout
senior tag
Sziasztok, mennyiért lehet kapni elfogadható Bluetooth-os eget, ami működik dongle nélkül?
Jelenleg egy Logitech M546-ot használok laptophoz, nincs vele különösebb gondom, de dongle nélkülit szeretnék, illetve nem lenne gond egy kicsit nagyobb méret. A görgőjét szeretem, az érzékenysége megfelelő.
-
Casanova*
veterán
Logi G303 egérre lehet kapni ilyen burkolatot? Küldenétek linket,pls! [link]
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz NightGT #88639 üzenetére
"MZ1-el shootert játszani biztos nagyon lehet, általános használatra óvakodok csak tőle."
Ugyanígy voltam vele. Puffogni egész kellemes volt, de netezni/dolgozni annyira nem rajongtam érte. Saját, tartós használatra, az ajánlott plecsnit nem randomra biggyesztettem rá.
Akkor viszont lehet, hogy a Skoll Minit lenne érdemes kipróbálnod. Lényegesen kisebb a Skollnál vagy az Xlite-nál.
A Pulsar érkezte előtti hetekben a Hati S-t és a Skoll Minit váltogattam leginkább (ez keltette fel az érdeklődésemet a Pulsar iránt), és eléggé bejött, viszont a Skoll Mini/Pulsar párosból szerintem azért favorizálom az utóbbit, mert az utóbbi 2-2,5 évben 99 százalékban klasszik Doomot játszom, de nem a szétmoddolt GZDoomos fajtából, így egyáltalán nincs vertikális mozgás, és ennek a nagyobb mérete valami baromi stabil érzést ad (meg egy hangyányit mintha smoothabbnak érezném a PAW 3370-et a PMW 3389-nél, bár lehet placebo).
Ez pláne igaz in-game -shorttics paraméterrel (a legkisebb elmozdítás a fix 1 fok, ha demót rögzítesz, ez alap), plusz carry fractional ticks: off beállítással (a nagyon lassú és nagyon finom elmozdítást egyáltalán nem regisztrálja, hadirokkant csigatempóban átaraszolhatsz az 8XL-es egérpadon, a PoV akkor sem mozdul), gyönyörűen lehet vele folyni fix szögekre fordulva (szerintem ha megnézed ezt, megérted, hogy mit hablatyolok ).
[ Szerkesztve ]
-
NightGT
senior tag
válasz Synthwave #88638 üzenetére
Xlite? Hmmm...ó, hasonlót igen. rtings shape compare szerint a G-Wolves Skoll nagyon közel áll hozzá, elöl egy kicsit kevésbé "testes", amúgy ugyanaz. Bár az az 1-2 mm sokat jelenthet, és szvsz előnyére válik az Xlite-nak fingertipnél. Nagykezes ergo egerek közül ezzel a tömeggel biztos top. A fogásunk is hasonlit - bár mostanában egyre többször veszem észre, hogy fingertipezek (azthiszem azért, mert pakolom az egereimre a jó talpakat)
MZ1-el shootert játszani biztos nagyon lehet, általános használatra óvakodok csak tőle. Majd figyelem az aprót, hátha szembejön egy jó pénzért, haha
Logi G-Pro sorozat még nem volt a kezemben, igazából a ma ismert ambi formákból egy sem...clawba átmenő palm volt ergo egérrel mindig, aztán ahogy ment le az érzékenység, és javult a csúszás, úgy változott a fogás/ergonómia isSpeed is the only truly modern sensation
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz NightGT #88636 üzenetére
A Hati Ace inkább 57, de ha volt már a kezedben GPW vagy GPXS, akkor tudod, hogy milyen fogásra.
Az MZ1 érdekes forma, alapvetően tetszett, de a 60 grammot már annyira nem kultiváltam hosszabb távon
Pulsar Xlite-ot próbáltad már? Nagyon úgy néz ki, hogy ez lesz a mainem; legalábbis mióta megvan, nem nagyon akarózott kihúzni a gépből. 20,2 cm x 10,5 cm, finom korrekcióknál fingertipbe átcsúszó pincer claw grip.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Volt már olyanod, amiből így lett main huzamosabb időre?
-
NightGT
senior tag
Kapható már magyar webshopban a nemrég beharangozott TUF M4 Air, ma adtam le a rendelést. Kiváncsi vagyok, milyen lesz. MM730 hosszú távon fárasztja a kezem, számomra nagyon palmos egér - és 20x11 kéz alá kicsi. Kár. Nem tökéletes, a felület csúszós, a pretravel miatt alátét kellett a fő gömbok alá, de amúgy jó cucc. A 48gr az meg 48gr...nem hinném, hogy vissza tudnék - vagy inkább akarnék - menni 65-70 grammra. Még az XM1 is féltégla utána.
Talán egy MZ1-et próbálnák ki még...vagy egy 55 grammos Hati-tSpeed is the only truly modern sensation
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Hát, nem tudom. Én úgy vagyok vele, hogy amihez "szokni" kell, azt nem erőltetem. Nem csak egyetlen forma lehet kényelemes.
-
Zaied
addikt
válasz BigBlackDog #88632 üzenetére
G903?
1-2 hét is lehet, a 14 napos elálláson belül bőven el lehet dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
Zaied
addikt
válasz BigBlackDog #88620 üzenetére
Erre én azért nem válaszoltam, mert szerintem egy vezeték nélküli egér se hasonlít egy G500-ra, félreértés elkerülése végett…
-
BigBlackDog
veterán
válasz BigBlackDog #88620 üzenetére
Szóval G604... Elsőre nagyon nem bejövős.
A fogása a G500 után kifejezetten kényelmetlen. Szerintem nem eléggé támasztja a tenyerem tövét, de bal közepe meg kifejezetten magas. Így eléggé megtörik csuklónál a kezem. A G500 sokkal kellemesebben simul a kezembe.
A görgő elsőre eléggé horror a csúszós felületével. Lefelé tekerve még rendben van, de felfelé scrollozva kb. minden második próbálkozás alkalmával csúszik meg az ujjam rajta, miközben nem mozdul meg.Egyéni szociális nyűg, de zavar a hüvelykujjnál lévő legalsó-leghátsó gomb is egy kicsit, bár ez talán megszokható. Illetve kicsit hiányzik a jobb klikk melletti perem is (néha pihentetném itt az ujjamat, hogy ne a jobb gombra nehezedjen).
Szóval erősen gondolkozok a visszavitelén. Esetleg egy vezetéknélküli G502-re való cserén. Annál viszont beépített akksi miatt aggódom, amivel 2-5 napnál tovább nem bírná átlag használatom mellett. Viszont olyan gyakran nem akarnám a kábelt elővenni és töltögetni.
Szóval egyelőre tanácstalan vagyok. Jobbra-balra görgődöntés kell, alap gombokon kívül 3-5 plusz gomb kell, hyperscroll jó lenne (utóbbiból engednék legkönnyebben). Formára a G500 nyerő. Korábban volt egy G700 is nálam, asszem két napig bírtam vele. Sajnos a G604 is inkább arra hasonlít emlékeim alapján a kéztartás szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Harbinger85 #88626 üzenetére
Részemről leírtam az opciókat, így ha a használtpiac sem gyere be, akkor nincs más hátra, mint hogy sok szerencsét kivánjak a kétforintos ipari hulladékokhoz. : /
-
-
Zaied
addikt
válasz Harbinger85 #88626 üzenetére
Akkor nincs rá ok, hogy mást válassz a régivel szemben....
-
Zaied
addikt
-
whatnot
őstag
Air mouse (légegér ) kategóriában vannak javaslatok? Guglizni tudok, találtam már többet is, de nem tudom, melyik megbízható/jó.
PC össze van kötve a tévével és szeretném a légegérrel irányítani a kurzort, többnyire azért, hogy el tudjak indítani filmeket vagy meg tudjak állítani. Szóval az egér a PC-re lenne kötve. (Hasonlóan használom az LG gyári távját.)A nyitóban szereplő kérdéssorra ezért nem is tudok mind válaszolni, mert az normál egerekre van.
1. Mennyi a keret? - 10k, ha van értelme, max. 15k.
2. Használtpiac játszik? - Nem.
3. eBay, külföldi rendelés játszik? - EU-n belül.
4. Mire használnád az egeret? - Lásd fenn.
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? - Air mouse, mint egy távirányítót.
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben. - NA
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? - NA
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) - NA -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Harbinger85 #88621 üzenetére
Ahogy Zaied is írta, így, hogy a használtpiac nem játszik, ennyiért csak a DeathAdder V2 Mini van. Pontosabban az sem, mert az is 9500-től indul. Az 5-7000 forint nagyon szűkös keret egy minőségi egérért, ennyiért nem lehet semmit egyenes arccal ajánlani újonnan.
Ha gyakorta játszol, nem érdemes filléres szemetekre (pl. Esperanza vagy az az ASUS) vesztegetni a pénzt és az időt. Vagy a keretet kell egy kicsit feljebb tornászni, vagy az apró gondolatával célszerű megbarátkozni. Számtalan über egeret vettem már használtan, teljesen hibátlanul, egészen nevetséges összegekért.
[ Szerkesztve ]
-
Zaied
addikt
válasz Harbinger85 #88621 üzenetére
Razer Deathadder v2 Mini
-
Harbinger85
aktív tag
válasz Synthwave #88618 üzenetére
A sok infó közt elveszett:
1. Mennyi a keret?
5-7000 Ft max(!)
2. Használtpiac játszik?
Nem.
3. eBay, külföldi rendelés játszik?
Nem.
4. Mire használnád az egeret?
Mindennapi használat, játék (FPS, RTS, TPS gyakorta minden játéktípus)
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
Palm lenne számomra az ideális.
6. Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig, cm-ben.
17 cm.
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
2000 dps vagy afelett. 1000 dpi-s egeret általános használtatra nem bírnék 1 napig se!
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
Oda-vissza gombok. Megszoktam és játékban is hasznosak.
+ Mindenkép ergonómikus jobbkezes eger szeretnék -
BigBlackDog
veterán
Közben képbe jött a G604 Lightspeed is. Ami tetszik benne, hogy AA elemes, nem beépített akkumulátoros és nem kellene 3-5 naponta töltenem. Illetve ára is barátibb a G502 Lightspeed után. A G604 formára hogyan viszonyul a G500-hoz, G502-höz (sajnos nem sikerült találnom kirakott példányt)?
[ Szerkesztve ]
-
Morris
veterán
Pár napja/hete kerestem az utódját egy Gigabyte M6800-nak.
Nem voltak nagy igények. Hozza azt, amit a giga tudott.
Kaptam pár ajanlott terméket de végül maradtam a Corsair Ironclaw-nál.
Meg is érkezett. És tökéletesen megfelel arra amire kell.
Nálam fontos szempont volt az ergonómikus kialakítás.
Ezért is lett ez.
Teljesen jó. Nagyon tetszik.
2-es dpu módban használom (1500)
A középső görgő remek. Erősebben kell nyomni, de szerintem később puhul. De ha így marad, az sem gond. A görgetés is nagyon jó.
A gombok kattintása szintén megfelelő. Rövid úton kattan, de határozottan. A hüvelykujj és a kisujj alatti terület rücskös kialakítású. Kimondottan kellemes.A corsair cuccokhiz tartozó iCUE egy rakás szar. Fél óra után összefosta magát. Szinte minden alkalommal. Aztán lehet, hogy az alaplapi dragon centerrel veszik össze. Leszedtem mindkettőt. Jelenleg nincs rájuk szükségem.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Harbinger85 #88615 üzenetére
"nem érzem reálisnak egy 15000 Ft-os egérre beruházni, ha a procim 28k volt."
A kettőnek semmi köze egymáshoz. Az egyik számol, (ha arra, amire a PC-det használod, elég, akkor fölösleges százmagos csodákat venni), a másikkal meg az ember-gép kapcsolat valósul meg, aminek a minősége hatványozottan fontos, ha gyakorta ülsz a képernyő előtt – ha meg napi rendszerességgel, akkor az egyik legfontosabb eszköz a billentyűzet, monitor és egérpad (meg a fej-/fülhallgató / hangrendszer) mellett. Alapjaiban határozza meg a felhasználói élményt.
"hogy miért ne újfent egy Esperanza Wolf-ot vegyek"
Mert szeretnéd megismerni az érzést, amit egy minőségi egér (netán egy hozzá méltó padon) jelent?
"ASUS UX300 PRO"
Szerintem egy forintot nem ér, de az Esperanzához képest biztos megéri. : D"Logitech... ...mert az tényleg márka és minőség"
A Zastava is egy márka. A minőséggel kapcsolatban amúgy nem kell a Logitól hasra esni. A kapcsolói és a talpai nincsenek épp a topon, még a 45 000-es csúcsegerükben sem. A Lightspeed wireless és a HERO szenzorok valóban high-end, de a vezetékes rágcsálói eléggé le vannak maradva a konkurenciához képest tömeg/kábel/kapcsolók/talpak szintjén.
A legegyszerűbb, ha megválaszolod az összefoglalóban feltett kérdéseket, és akkor tudunk valamit ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz Evil Snowman #88614 üzenetére
Meg még szeretnék egy jó 10 grammot valahogy kikapirgálni. A G PRO X Superlightból. Vagy 30-at a G305-ből.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
ferni
őstag
válasz Harbinger85 #88615 üzenetére
Mire használod?
Ha játszol vele konkrétan milyen játékokkal játszol? -
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Olvastam az összefoglallót és a kommenteket, a krdéséem szerinteme lég prolinak fog hatni. Egeret keresek, vagyis inkább okot hogy miért ne újfent egy Esperanza Wolf-ot [link] vegyek. Két vée vettem, de a bal gomb megkophatott, mert picit hozzáért az ujjam is elég votl. De ezenfelül életem második legkényelmesebb egere. Jelenelg egy Esperanza Hawk van sajna nem olyan ergonómikus.
Néztem más márkát is, de árak... nem érzem reálisnak egy 15000 Ft-os egérre beruházni, ha a procim 28k volt. De ezt az Asus UX300 Pro [link] modelt találtam, ami hasonlóan jobb kezes kialakítás. Csak nem tudom megéri-e a kétszeres felárat.
Ha a Logitechnek 10k alatt lenne hasonló jobbkezes egere gondolkodás nélkül megvenném, mert az tényleg márka és minőség. -
-
mzso
veterán
-
Casanova*
veterán
válasz Evil Snowman #88611 üzenetére
Csak a logitech!!!
-
Végre megjött a kollekció hiányzó 2 darabja.
A CP 2077 Edition nagyon finom darab, semmi festési hiba nincs rajta. Sajna a scroll nincs megvilágítva, csupán kék színű, ami eléggé behatárolja majd a Razer logo színét. Talán ezt fogom a legkevesebbet használni, bár általában nem azért eszem a cuccaimat, hogy őrizgessem.
A fekete, hát az eléggé stealth, főleg ha nincs bekapcsolva, valószínűleg az lesz a daily gamer egér. Lehet rendelek rá eg üvegtalpat, aztán megnézzük milyen úgy.
A komplett "család" meg így néz ki.
A célom beteljesítettem, így már nyugodtan halhatok meg.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz BigBlackDog #88607 üzenetére
Dehogy könnyű. Egy öblös tégla már súlyok nélkül is. Ahogy szoktam volt mondani, egy kis malter kell még bele, hogy igazán komfortos legyen.
--------------------------------------------------------------
(#88608) Amerigo57: Látom van pénz lóvéra, hogy ennyire nem vigyázol a cuccaidra, és még egyedi, gólyalábakon álló Phanteks házat is gyártanak neked.
--------------------------------------------------------------
(#88609) Zaied: Valami egészen más lett ott reggel felszívva, és bizonyosan nem a Phanteks venti által.
[ Szerkesztve ]
-
Amerigo57
őstag
válasz Synthwave #88606 üzenetére
Synthwave..... , Synthwave.
" Ilyeneket inkább le se írj, mert még az elképzelésébe is belefájdul a kezem. "A Logitech G500-s csak 121 gramm.
Reggel ahogy indítottam az egyik Phanteks tornyomat az asztalon, ott felejtettem a
Cooler Master MM710, 53 grammos egerem. A Phanteks ház 3 alsó 20 cm-es ventilátora egyből beszippantotta.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz BigBlackDog #88582 üzenetére
"Tömeg szerintem nem annyira lényeges, a jelenlegi G500-at is teljes súlykészlettel használom."
Ilyeneket inkább le se írj, mert még az elképzelésébe is belefájdul a kezem.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Zaied
addikt
válasz BigBlackDog #88582 üzenetére
A jobbra-balra dönthető és szabadonfutó görgő miatt nincs alternatíva.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz PitLee #88603 üzenetére
A force feedbackes, nem ez, és használt volt.
[ Szerkesztve ]
-
PitLee
őstag
válasz Synthwave #88597 üzenetére
"7 pénzért"
https://www.ebay.com/itm/144181007234 -
weri
senior tag
válasz copass #88600 üzenetére
Úgy hívják hogy kvarc, amit akárhogy is próbálsz nem bevinni vagy hordani magaddal, úgyis hordani fogod. Lerakódik mindenhova, és beférkőzik mindenhova. Motorok legnagyobb ellensége, ezért van bennük szűrő.
Szóval felkarcolja simán még a kvarctól lágyabb anyag is. Good Luck!Nem hiszek a véletlenekben. Az események mögött - bárhogy fordulnak is - mindig van egy terv.
-
4nick8
őstag
válasz jaffa 2843 #88596 üzenetére
Senki nem tart pisztolyt a fejedhez hogy vegyél. Úgyhogy nem lehúzás hanem lehetőség.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Milyen videókártyát?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Akciófigyelő: PlayStation "Januári" leárazások
- Akvarisztika
- PlayStation 4
- Bestbuy játékok
- exHWSW - Értünk mindenhez IS