Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
Új hozzászólás Aktív témák
-
Solymi81
aktív tag
Persze, profitmaximalizálás a cél, de azt se tolhatod ész nélkül, mert vagy van konkurencia aki olcsóbban adja vagy nem fogják megvenni, max akkor ha csak te gyártod az adott terméket, de akkor meg szintén megjelenik a konkurencia.
Ha az összes multi olyan nagyon-nagyon csúnya gonosz lenne, akkor már rég borították volna a bilit az elmúlt X valahány évben.
Itt van az Indexes cikk a Nike cipőről.
És itt nagyon jól látszik, hogy egy termék miért kerül annyiba amennyibe a kiskerben, mivel azoknak is meg kell élni valamiből.
Az emberek többsége azt hiszi, hogy ő folyamatosan át van verve és konteózik, miközben alapvető közgazdasági ismeretekkel se rendelkezik.
-
Pszicho
tag
Sziasztok!
20 ezres kategóriában van jobb egér a Logitech G403 Prodigy gamer egér -nél?
Nem játékra kéne, de lényeg a kényelem és a kellemes, optimális klikkelés.Ajánlottak:
Zowie EC1-B
Zowie EC1-A
Steelseries Rival 300 (Acer Predator és HP Omen néven is fut) fos, szar a gomb és a talp része is
Steelseries Rival 310
Dream Machines DM2 Comfy szar a gombjaEzek közül igazábl egyik sem tetszik a tesztek alapján, ugyanis nekem fontos a könnyű és jó klikkelés.
Jobb kezes vagyok, új egér érdekelne, Magyarországról, tenyeres fogásos.
Köszönöm. -
fradi81
veterán
Hali
Deathadder elite használók, megemelem hüvelyk és gyűrűsujjal és csúszik ki a kezemből, vagy csak nálam ilyen? Ez a gumírozott oldal még rosszabb mintha sima műanyag lenne, nem tudom megszokni a logi mx510 után, azt két ujjal erőfeszítés nélkül lehet tartani a vájat miatt, meg se moccan.
Ha fogásra a logi jön be, milyen egér megy most ami hozzá hasonló? Mx518-at látom ebay-en, esetleg valami újabb?
[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
cattus
addikt
A kínai cuccok nem az ő jóságuk miatt kerülnek annyiba, mert látják, hogy a csúnya gonosz nyugati cégek milyen aránytalanul magas áron adják a termékeket, hanem mert az egész ipar arra épült, hogy lemásolták a termékeket. Így se K+F, se licencdíjakat nem kellett / fognak fizetni, amitől nyilván olcsóbb lesz. Plusz még a kínai állam támogatását is élvezhetik a nagyobb cégek.
Do the thing!
-
kovaccss
tag
Te írtad meg az igazat. Mindent annyiért adnak, amennyiért még éppen eleget megvesznek ahhoz, hogy meglegyen a profitjuk. Csak azért nem adnak mindent még drágábban, mert akkor már kevesebbet vennének, és hiába drágább, összességében kevesebb bevételük lenne. Egy példával szemléltetve, most eladnak 10e db cuccot 10e/db-ért, ha árat emelnének 11e/db-ra, akkor már csak 8e-et adnának el. 10e×10e=100m, 11e×8e=88m. Erről szól. Mindig igyekeznek úgy belőni az árat, hogy a max. eladás meglegyen.
A másik oldalon meg nyilván hogy mindenki minél olcsóbban akarja előállítani a cuccait, mert megvan a max. eladási ár, ha csökkenti a költségeket, ekkor több lesz a profitja. Ennyire egyszerű.
Hogy ezen belül hogyan alakul a nyersanyagok, munkabér, rezsi, fejlesztés, szállítás, stb. költsége, az mindegy.Olcsó cuccokat többszörös árakon adnak el, mert ennyiért is megveszik. Pl. a bolti nejlonzacskót 100 millió számra okádják a gyárak Kínában, pár fillér legyártani 1 db-ot, a magyar boltokban mégis 10-20 Ft/db-ért adják. Hányszoros ár akkor?
-
saen
veterán
válasz Solymi81 #70290 üzenetére
"Legyen elég annyi, hogy az árak nem egy adott gazdaságra vannak belőve hanem egy termék előállítási költségétől függenek, plusz a K&F, szállítás, stb. és azon felül még egy x százaléknyi profit amit meg beforgatnak a következő termékbe, hitelekbe és osztalékba (asszem)."
Ez egy hatalmas baromság, az árak úgy vannak belőve, hogy maximalizálják a profitot és gyakran köze nincs az előállítási költséghez. A kínaiak árulnak előállítási költség + némi haszonnal, ezért ilyen olcsó sok cucc az Alin.
-
Solymi81
aktív tag
válasz kovaccss #70289 üzenetére
A probléma az, hogy ötöd-tizedáron nem fogsz tudni vásárolni.
Amit tenni tudsz (ha tudsz, mert ez is többtényezős dolog), hogy a saját életszínvonaladon próbálsz változtatni.Most a közgazdaságtanba ne menjünk bele, mert nem erről szól a topik, meg elég bonyolult lenne.
Legyen elég annyi, hogy az árak nem egy adott gazdaságra vannak belőve hanem egy termék előállítási költségétől függenek, plusz a K&F, szállítás, stb. és azon felül még egy x százaléknyi profit amit meg beforgatnak a következő termékbe, hitelekbe és osztalékba (asszem).De amúgy ennek utána lehet nézni a neten, volt már a Nike cipőkről, Iphonekról és egyéb dolgokról elemzés, hogy miért kerül annyiba, amennyibe.
Jelenleg fogyasztói társadalom van és nem teheted meg azt, hogy nem próbálod meg csökkenteni a költségeidet, mert nem veszi meg senki a terméked, hanem a konkurenciáét fogja.
Nagyon jó példa most erre az amerikai vám szigorítása adott nyersanyagok kapcsán.
Jó pár cikk szól arról, hogy miért nem jó ötlet és nem azért mert más elbukik a bevételtől, hanem hosszútávon az amcsik szívják meg.A másik példa meg a kínai cuccok dömpingje. Egyszerűen félelmetes, hogy 10 dollár alatt vehetsz rengeteg bizbaszt úgy, hogy a postázás ingyenes, akár konténeres, akár légi.
Mi előállítási költsége lehet és munkabér ha csak minimális QC van rajta. Hogy hol éri ez meg nekik... -
kovaccss
tag
válasz Solymi81 #70288 üzenetére
Nem 20-30%-kal akarok olcsóbban vásárolni, hanem ötöd-tizedáron. Az árakat hozzá kell igazítani a jövedelmemhez, mert a jövedelmemet nem tudom hozzáigazítani az árakhoz. A magyar, német, stb. árak a németek 2000-3000 €-s (600-900e Ft) jövedelméhez vannak beállítva, nem a magyarok 100-150e nettójához. Nekem még ötjegyű a jövedelmem. Ennyiből nem lehet mindenért 100+e-et fizetni, mert a legolcsóbbnál 3-4 szinttel drágábbat érné meg megvenni a minőség miatt, ami már 10-es skálán 7-es. 1-5-ös szintű szemetet nem fogok venni, nem éri meg. A normális TV, mosógép, tűzhely, ágy, számítógép, stb. mind 6jegyű pénzbe kerül.
-
Solymi81
aktív tag
válasz kovaccss #70287 üzenetére
[Logitech G403, Amazon.de] WH dealnél van rá gari is, meg egyébként is. Vagy refurbished vagy visszaküldött, esetleg dobozsérült. 12-13K környékén megúszod.
Én is innen vettem egy éve és azóta is működik.De a helyedben azt tenném amit a többiek mondanak: Hardverapró olcsón és max ha kell akkor kapcsoló vagy burkolatcsere.
Értjük egyébként mit szeretnél, az általad meghatározott rendelkezésre álló összeg és a preferenciáid nem nem fedik le egymást. Egy-két dolgon lazítanál vagy elvetnéd, egyből lenne megoldás
Amúgy kicsit ellentmondasz magadnak, mert Ebay-ezel, de közben állítod, hogy semmilyen 10-200K-s cuccot nem tudsz olcsóbban szerezni. Ez nem igaz, mert sokan ezzel foglalkoznak, hogy amazonon, Ebayen megveszik a cuccokat, akár szállítási költséggel és eladják külföldön vagy itthon, mert így is megéri.
Ráadásul ha valamit Amazonon veszel, akkor a gariidő alatt a visszaszállítási költséget ők állják. Igaz, minden esetben érdemes elolvasni a tájékoztatót, hogy biztos legyen a dolog.
Én több mindent rendeltem már Ebay-ről, amazonról, külföldi webshopokból, mert akciós volt vagy olcsóbb és sosem jártam rosszul.
Van, hogy boltban vásárlok cipőt, ruhát, de van, hogy webshopból. Viszont előtte többnyire felpróbálom ugyanazt a boltokban vagy hasonló, azonos méretű terméket, hogy biztosan tudjam az adott márka általi méretezés megfelel-e.
-
kovaccss
tag
Akkor összefoglalva, soha semmit nem fogok tudni kintről sokkal olcsóbban venni, ami igazán fontos lenne, ami több 10e-től 200e Mo-on. 10 éve üzletelek ebayen és máshol, látom a helyzetet.
-
ribizly
veterán
válasz TeebyKay #70282 üzenetére
Majdnem, de mivel US, így a vám + áfa miatt olyan 17-re jön ki a vége.
Én inkább azt említeném meg, hogy nem egy alkalommal volt már amazon.de-ről 13-ért, ahol viszont tényleg nincs rajta már többletköltség. Még én is behúztam egyet anno.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
TeebyKay
őstag
-
Tomi_Sci
őstag
Ahogy gondolod. A minap vettem egy relative drága bakancsot a neten, fél áron. Nem lett jó, visszavittem az üzletükbe -mert nem volt kedvem visszapostázni-, kicseréltem egy kisebbre és kész. Semmi extra költséggel nem járt.
Ha elmegyek az üzletbe megvenni, helyből plusz x*10000.
Vagy, hogy egy kommersz helyet is említsek, a Deichmann. Mindent a neten rendelek tőlük, mert nagyon kedvező akcióik vannak. Múltkor volt olyan, hogy ha veszel kettőt, az olcsóbbat fél áron kapod. Vettem sportcipőket (szintén drága, de akciós), és az egyik nem volt kényelmes. Visszavittem, visszaadták az árát, kész. Nem kérték a másik árának felét vagy ilyesmi. Ezt is ugyanúgy feladhattam volna postán, csak a bolt közelebb volt mint az.
Vagy vettem a H&M-ből szövetkabátot (féláron), nem tetszett, ment vissza. Ezért fizettem, ezerötszáz forintot. Ha elmegyek a boltba, akkor számolom a kiesett keresetet/szabadidőt, illetve a plusz harmincezret amibe került volna a kabát. Inkább nem.
Részemről OFF vége, de ha az egér keretét X ezer forintban lövi be valaki, akkor a topiclakók olyanokat fognak ajánlani ami elérhető X ezer forintért. Ha ez a sarki sufnituning-GSM-számtechboltban 1.5X, azzal nem tudnak mit kezdeni.
Most azzal jönni, hogy valakinek szűkebb anyagi lehetőségeik vannak... Akkor gondold át a keretet, vagy ne akarj helyben venni mindenáron. Az első (és egyik kedvenc) egeremet Koreából vettem ötezer forintért, abban az árban csak kínai gagyit kapsz itthon.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
ribizly
veterán
válasz kovaccss #70272 üzenetére
Teljesen igazad van azzal, hogy minden tömegtermék és megértünk, hogy jobbat akarsz a (nem kevés) pénzedért.
Itt csak azt állítjuk, hogy attól tuti olcsóbban szerzed be a legtöbb cuccodat online rendeléssel (akár külföldről, szállítási költséggel, akár vámmal és +áfával együtt, mintha egy helyi kisebb boltban vennéd). Az edigital nekem kicsit kakukktojás, mert néha tényleg jó áron adnak cuccokat, de nagyon sok dolgot akcióznak amazon.de, amazon.co.uk-en és sokszor 5-10.000,-et lehet spórolni még a legolcsóbb itthoni árakhoz képest.
De a legfontosabb (itt), hogy olyan egeret találj, ami kényelmes és kielégíti az igényeidet. Én a helyedben felvásárolnám az összes eddig általad használt egértípusból hardverapro-ról az összest és ami elromlik az csere. Ebay-en meg van új shell hozzá.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Gh0sT
addikt
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni, a lényeg a 8. pontban.
1. Mennyi a keret?
10-15 e HUF
2. Használtpiac játszik?
Nem
3. eBay, külföldi rendelés játszik?
Nem
4. Mire használnád az egeret?
Munka
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
Palm
6. Mekkora kezed van?
Nem túl nagy.
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
Nem játszok
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
Egy egerem volt, amit imádtam: Logitech VX Revolution. Nincs nagy kezem, ráadásul régebben hurcolásztam a laptopom az egérrel, így tökéletes választás volt. Kettőt is elkoptattam, aztán már nem gyártották tovább, így kénytelen voltam egy Rapoo 7800P-t venni. Ezt is egészen megszerettem, igazából méretre ez is tök jó, vinni már nem viszem sehova, szóval a méret már nem igazán szempont, nincs szükségem kicsi egérre. Ami viszont kell: ez a forma világ, a bal oldalon lévő két gomb és nem hátrány ha a görgő mögött is van egy gomb, ami programozható.Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
kovaccss
tag
Egyetértek. Az egyik helyen 4XL-es ing a jó, a másik helyen 7XL-est vettem, és kicsit kisebb, mint a 4XL-es. Össze-vissza számoznak. Az a furcsa helyzet állt elő, hogy egyre kövérebbek az emberek, és egyre kevesebb nagy méretű ruhát lehet kapni. Rendes boltokban nem lehet 2-3XL feletti inget találni. 2-3 boltban van ennél nagyobb, persze 7-10e-ért. A turkálókra szorulok már, de lehetetlen XL-nél nagyobb inget kapni, pedig kéne. Se rendes boltban, se turkálóban nincs megfelelő ruha, készíttetni még drágább lenne, mint a rendes boltban.
A cipők egyre keskenyebbek, össze-vissza számozottak, a széles lábúakra senki nem gondol, lehetetlen extra széleset kapni. Évek óta nem tudtam cipőt venni. Az utolsó pár cipőmet javítgatom régóta, mert nem tehetek mást. Készíttetni se lehetne megfelelőt.[ Szerkesztve ]
-
Zolás
addikt
válasz Tomi_Sci #70271 üzenetére
Te nyugodtan rendelj cipőt a neten, én a boltba is felpróbálok vagy nyolcat mire az egyik kényelmes. Sőt most az egyik cipőm két év használat után kényelmetlen lett, nem is tudom hordani se, szorít mint az állat, eddig meg jó volt. Ruhát se tudok rendelni, mert mindenhol mást jelent a méret. Decathlonba is van amiből kényelmes a 4xl, egy polccal arrébb már kicsi, és két mérettel nagyobb kellene.
Igen, irigylem azokat akik rendelnek ruhát, inget, nadrágot, meg minden vackot a neten, nekem nem megy. Pláne hogy mindenből gyerekméret van, ha már van xl az már nagynak számít.Csere érdekel komoly cucokra?Mik azok a Cucok??"A cucoknak két alfaja van.Van a komolytalan mindenhol megtalálható.A másik a komoly(cucokusz komolyikusz)na ez van neki ez sokkal ritkább"By:5teve
-
kovaccss
tag
válasz Tomi_Sci #70271 üzenetére
Muszáj mindenért rohangálnom, mert szegény vagyok, de azért valamennyire normális dolgokat akarok venni. Sokmindent látnom kell, meg kell néznem, meg kell fognom, stb.. Még mindig nem látom hogy máshonnan rendelve mik azok, amik annyira szuper olcsók. Bp-en hiába olcsóbb valami egy kicsivel, ha a szállítást ki kell fizetnem. Ugyanott vagyok, mintha helyben venném posta nélkül.
Itt az egér téma, 8 éve használom a MIO-t, elhasználódott. Álmomban sem gondoltam, hogy 2018-ban nem lehet simán min. ugyanilyen minőségűt, formájút, méretűt venni szinte bárhol 10e alatti áron. Márpedig nem lehet. 1 órát akartam a kereséssel tölteni, de 1 hét eltelt, és nem vettem semmit. Az ár és a minőség nem egyenesen arányos egymással. Drágább cuccok között is sok a hulladék. 8 évig nem is néztem milyen egerek vannak. Nem gamer egér kéne, csak strapabíró, 7-8 évig bírja a napi 10+ órás netezést. 8 éve se akartam MIO-t venni, 1 héttel ezelőttig azt se tudtam hogy ez gamer egér.
Aztán TV-t is kéne vennem, de max. 24 collos fér oda, ahová rakni akarom, erre kiderül, hogy lehetetlen ilyen méretben full HD-s IPS TV-t venni, ahol normális a képminőség, jók a kontrasztok, stb.. Sőt, 82 cm-esben is min. 150e-ért lenne valamennyire normális képű TV.
Sokmindent kéne még vennem, sokáig tudnám folytatni, minden nagyon nehéz, mert a tömegtermékek nekem nem megfelelőek, nem fost akarok venni drágán, márpedig szinte minden cucc ilyen, amit csak gyártanak a ruhától a TV-ig. Több dolog van, amiből sosem vettem újat, mosógép, TV, tűzhely, stb., ha újat akarnék venni, mindegyiknek alaposan utána kéne járni, hogy mik vannak, mennyiért, tesztek, stb.. Semmit se lehet csak úgy megvenni. Ruhákból, cipőből, sapkából, kesztyűből, stb. se jó nekem az átlagméret és forma, mert minden túl kicsi nekem.
[ Szerkesztve ]
-
Tomi_Sci
őstag
válasz kovaccss #70266 üzenetére
"Ruhát, cipőt, stb. se lehet az ágyból rendelni."
Őőő, miért? 2018 van, kérlek...
Nem rendelhetsz asztali PC-t, hogy nézne ki? Hát valószínűleg egy nagy doboz rajta az adataiddal, vagy nem tudom.
De ha szeretsz mindenért többet fizetni meg rohangálással tölteni az idődet, vedd azt ami a helyi boltban van.Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html
-
kovaccss
tag
Eddig csak pár elektronikai alkatrészt vettem Kínából, a magyar ár negyedéért voltak, vagy nem is lehetett Mo-on kapni. Muszáj volt onnan vennem. De ezeken kívül sose találtam semmit, amit megérte volna kintről vennem. A mostani egerek is ugyanannyiért vannak kint, mint Bp-en. A G403 is, a DM1 is. Semmi igazán fontosat nem lehet kintről venni, úgymint TV, hűtőszekrény, ágy, tűzhely, kombikazán (a gázbojler és a konvektor helyett), mosógép, PC, monitor, telefon, pendrive, SSD, stb.. Minden ugyanannyi kint, mint Bp-en. Nem kint olcsók a cuccok, hanem Mo-on drágák az itteni bérekhez képest. Az osztrák könnyen megvesz sokmindent a 2000 €-s béréből, ami 600e Ft, amit a legtöbb magyar nem tud megvenni a 100-150e Ft nettóból. Nekem még ötjegyű a nettóm.
[ Szerkesztve ]
-
saen
veterán
válasz kovaccss #70268 üzenetére
Érdemes lenne jobban körülnézned külföldön. Én nemrég rendeltem billentyűzetet Amazonról, szállítással és mindennel együtt 13k-val volt olcsóbb, mint itthon. Kínából vettem olyan terméket (igaz ez nem informatika) ami itthon akciósan 18k, megvolt ~2700Ft-ból, igaz a márkajelzés hiányzott róla és nem hamis termékről van szó. Egyszerűen nagyon sok esetben mire itthon boltban megveszed, túl sok kézen megy át a cucc és mindenki keresni akar rajta. Külföldi rendelésnek pont ez a lényege, hogy kihagyhatsz néhány szereplőt.
Persze mindent én sem veszek kinntről, de vannak dolgok amiket NAGYON megéri.
-
kovaccss
tag
válasz ribizly #70267 üzenetére
Még sosem romlott el semmi gariidő alatt, ami azért lehet, mert a legtöbb cuccomat nem újan vettem. 100+ dolgot vettem már ebayről, külföldről több országból is, meg adtam is el külföldre, belföldre is igaz ez oda-vissza, ez nem idegen nekem. De nagyobb értékű műszaki cikkeknél más a helyzet. Az amazont se használtam még soha. Hogyan éri meg ennyire mindent külföldről venni? Amennyivel olcsóbb kint, annyival drágább a szállítás. Egy billzet már 1-2 kg-os csomag a dobozzal együtt, nem 20 deka. Kínából se olcsóbb semmi, mint Bp-ről, mert Kínából csak az alkatrészek és a hulladék minőségű dolgok olcsók, a normális termékek ugyanolyan árban vannak, mint Bp-en.
Én is szívesen rendelnék mindent az ágyból, de ez nem lehetséges. Nem rendelhetek mindent személyes megtekintés nélkül, hiába lehet mindent 14 napon belül visszaküldeni. Ha 1-nél többször eljátszom egy boltnál a visszaküldést, utána csak szívatni fognak, ha újra vásárolok ott online. Nem lehet sorozatosan visszaküldeni a cuccokat, hogy ez se, meg az se tetszik. A Simpson családban volt egy ilyen rész, Homer 1 csomó mindent megrendelt, kicsit használták, aztán visszaküldték. A szendvicssütő még meleg volt, amikor visszaküldte, meg ilyenek. Ő is megszívta, mert a legtöbb cuccot nem vették vissza. Én meg a kevés pénzemből nem engedhetem meg azt, hogy olyan cuccban álljon a pénzem, ami valamiért nem jó nekem. Eladni nem lehet a bolti áron.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz kovaccss #70266 üzenetére
Garanciaidőn belül elvileg a szállítást is a gyártónak / garanciális ügyintézést rendező cégnek kell vállalnia. Ha amazon-ról rendelsz, akkor is utólag a garanciáztatás után visszautalják a szállítási (postai) költségedet. Persze körülményes, de a legtöbbször közvetlen a gyártóval veszed fel a kapcsolatot és nem egy "harmadik személy" "intézi", akiknek ez nagyon csak teher.
Pl most Fnatic billentyűzetet rendeltem és szemezek egy Cooler Master Masterkeys L-el és mind a két esetben a legolcsóbb, vagy majdnem a legolcsóbb megoldás közvetlenül tőlük rendelni. Amazon-al (vagy Fedex, DHL, GLS) küldik már a legtöbben külföldről is a cuccokat. Ha bármi van akkor email a gyártónak. Tipikusan a Logitech-nél is ez a leginkább célravezető.
Az Alza-s "számok" szerintem amolyan beetetős dolgok, nem érdemes azt nézni. Ha rendelhető, akkor rendelhető.
Valóban régi cuccaid vannak. Érdemes elindulni egy ilyen online rendelős és kifizetős úton. És cipőt is lehet venni, mert ugyanaz igaz rá: ha nem felel meg, akkor visszaküldöd és csá. Persze valóban nem egyszerű, de egy műszaki cikknél ma már mindent meg tudsz bármiről onine (youtube videók és társai), így nem látom be miért kéne személyesen kiválasztani...|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
kovaccss
tag
válasz ribizly #70265 üzenetére
Asztali PC-t nem rendelhetek Bp-ről, hogy nézne ki? Ha valami elromlik 1-2 év után, postázzam el Bp-re gariztatni? Fizessek ezért, meg a visszaküldésért is? Egy LCD TV-nél ezt hogyan oldom meg?
Ezért jártam a héten a Media marktban, az Edigitalban, az Expertben, stb..
Ruhát, cipőt, stb. se lehet az ágyból rendelni.Hogyan rendelsz a gyártótól? Hogyan lehet kihagyni a nagy és a kiskert?
Hol lehet megnézni hogy hány van még az alzás egérből? Azt írja ki hogy a héten 12-en vettek ebből, és 20-an érdeklődnek, ami az előbb még 17 volt. Keddig áll minden, mert ünnep van.
Rengeteg dolgon kellett már spórolnom az életben. 2003-as 17 collos CRT monitort, 2005-ös 4:3-as fos képű 17 collos LCD TV-t nézek, régi asztali PC-t használok, 30 éves az ágyam, 20 éves a hűtőszekrényem, 30+ éves a tűzhelyem, 1980-as a gázbojlerem, stb.. A lakás teljes berendezését cserélni kéne.
[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz kovaccss #70264 üzenetére
A használt részt értem, de én is sokat lazultam az utóbbi 1-2 évben.
Azt viszont nem értem 2018-ban, hogy miért ragaszkodik bárki a helyben vásárolt dolgokhoz. Én már mindent online (akár a gyártótól közvetlenül) rendelem meg, mert sokkal egyszerűbb otthonról, akár az ágyból vagy mobil-ról megrendelni bármit, minthogy bejártkáljak helyekre és utána döntsek. Ezért van a 14 napos elállás intézménye az online rendelésekre.
Egyébként meg miért az egéren spórol az ember? Mert olyan semmilyennek tűnik? Pedig ha belegondolsz nincs még egy eszköz az életedben, amit legalább ennyit tapiznál.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
kovaccss
tag
válasz ribizly #70263 üzenetére
Erre a 10e-esre gondolsz? [link]
Van neki 7e-ért egy javított is, ez persze nekem se kell. A 3. találat 15e-es.Sokmindent vettem már a neten, külföldről is, de ezek nem PC dolgok.
Az asztali PC-met helyben vettem, ház, alaplap, CPU, RAM, billzet, DVD író, táp, HDD.
Nem lehet ilyeneket pl. Bp-ről venni, mert a gariidő alatti elromlásnál problémás lenne az ügyintézés a postázás miatt. Persze semmi se romlott el soha gariidő alatt.
Csak a plusz 8 GB RAM-ot vettem a neten (hardverapró), használtan.
A MIO egeret is helyben vettem az Edigitalban. SSD-t és pendrive-ot Bp-ről rendeltem.
Kéne vennem TV-t is, ezt se rendelhetem meg Bp-ről.[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz kovaccss #70262 üzenetére
Bármit is veszel online kell venni és nem kell azzal foglalkozni, hogy ott helyben forgalmazzák e, mert akkor egy sokkal kisebb piacod van.
Az ajánlott lista nemrég lett frissítve, de az árak változhatnak egy igen széles spektrumon.
Pl, ha előbb kérdezel és írod meg ezt a kézméretet, akkor ott lett volna hardverapro-n egy bontatlan, garanciális (értsd új) Logitech G402, ami sokkal jobban passzolna a kezed méretéhez, mint amiket írtam és tényleg nagyon jó.
Az emberek többsége akkor jön ebbe a topic-ba, amikor éppen elhalálozik az addig szeretett egere és kellene egy legalább annyira jó cucc, mint ami eddig szolgálta évekig.
Az a gond, hogy a "jót - olcsón - most" nem minden esetben lehet összehozni...[ Szerkesztve ]
|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
kovaccss
tag
válasz ribizly #70261 üzenetére
A Rival 110 nem kapható sehol Szegeden, nem akarok szállítást fizetni Bp-ről.
A DM1 miért lett 18e-ről 10e? Ez jó lenne, pont olyan minden mérete, mint a MIO-nak, de csak Bp-en kapható 1 helyen.
Milyen típusok vannak még, amik kb. MIO szintűek, és lehet most kapni? Az ajánlott egerek doc-ban nincs benne minden ajánlott típus.[ Szerkesztve ]
-
-
kovaccss
tag
válasz TeebyKay #70259 üzenetére
Mennyi a keret? Lehetőleg 10e alatt.
Használtpiac játszik? Nem.
eBay, külföldi rendelés játszik? Igen.
Mire használnád az egeret? Netezés, bőngészős játékok, semmi komoly játék.
Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)? Finger és claw között.
6. Mekkora kezed van? 21×11 cm.
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod? Most a Microsoft IntelliMouse Opticalt (400 DPI) Win7-tel max. érzékenységen, hogy minél kevesebbet kelljen mozgatnom az egeret böngészésnél. Szerintem elég a 2000 DPI is.
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) A 2 oldalsó plusz gomb nagyon fontos, 2009. óta nagyon megszoktam a MIO egérrel. Ilyen 5 gombos egér kéne, de nem Microsoftos.
Min. MIO minőségű egér kell, ami 7-8 évig is működik 2-3 bal mikrokapcsoló cserével, a görgőnek is bírnia kell 7-8 évig csere nélkül. A MIO 126×68×39, ne legyen ennél kisebb.[ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
-
kovaccss
tag
válasz Tewe013 #70256 üzenetére
Nekem 5 gombos (a rog sica ezért kiesett) USB-s NAGY egér kell, min. az Intellimouse méretű, ami 126×68×39-es, bár igazából még nagyobb kéne, mert 21×11 cm-es kezem van. Ezt [link] néztem végig most a 16e Ft-os részig, de egyik se jó nekem. Vagy csak 3 gombos, vagy túl kicsi, vagy túl csicsás, vagy túl drága, de több, mint a felét már nem is lehet kapni, mert 2010-15-ös típusok. A G203 is kicsi lesz.
A G102 ebayen 30 €, 10e Ft + 2-3e posta, nem éri meg. 8e-ért van G203 az Edigitalban.[ Szerkesztve ]
-
kovaccss
tag
Használ valaki ilyen [link] egeret? Vélemények?
-
-
ribizly
veterán
válasz cattus #70246 üzenetére
Kb ezek lehetnek jók:
Steelseries Rival 110
Dream Machines DM1 Pro S
Ninox Venator Black (amazon)
Persze van még több is, de elsőre ezekkel lehetne elindulni.@(#70245) Goblin12
És a második benyomás milyen?
Vettél hozzá töltős padot it?[ Szerkesztve ]
-
cattus
addikt
Sziasztok!
Játékhoz (főleg FPS/TPS) keresek 15k körül egeret. Elég nagy kezem van, karmos fogást használok, emiatt legalább 120mm hosszú egér lenne az optimális. Egy Steelseries QcK egérpadok használnék mellé. Nézegettem az ajánlottak között, de nem tudom, hogy mennyire aktuális / van-e esetleg azóta jobb egér a piacon.
Do the thing!
-
Goblin12
őstag
Üdv,
boldog gazdája vagyok egy Logitech G903-nak. Első benyomások, nagyon jók.
-
vlevi
nagyúr
válasz kemotox #70237 üzenetére
Nem tudom, nekem éppen az a szokatlan, ha a gyorsítás (rámutatás pontosítása) ki van kapcsolva.
Persze, biztos megszoknám egy idő után, de amióta a Win7-ben megjelent ez az opció, nekem ez be van kapcsolva, és hozzászoktam. De azt persze nem tudom megmondani, hogy egy fps játékban is így van-e, hogy ott is jó-e nekem, mert nagyon keveset szoktam fps-ezni. -
need
addikt
Sziasztok...
Jó jó tudom..tudom lehet hogy ez nem a legmegfelelőbb topik..a gondoljátok küldjetek tovább..
Van egy G400 egerem..nekem nagyon bevált..és nagyon szeressem
Na most kur*va kölyköm elállította..most alaphelyzetben van..de nem tudom hogy hol lenne a legideálisabb..!
erről lenne szó már mint a kép..melyiket milyen értékre..?!D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
ribizly
veterán
válasz I-S-T-I #70232 üzenetére
Olyan 19cm-ig a Logitech G102 vagy G203 még okés elvileg.
A Steelseries Rival 110 is rendben van és lehet 19cm felett is használható (mindenképpen kényelmesebb nagyobb kézhez), de oda már lehet nagyobb egeret vennék.
Mindenképpen ragadjon mérőszalagot vagy vonalzót és mérje le a kezét!|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Sz4bolcs
senior tag
Megjött a ZA13-am. Ez már fél óra alatt is sokkal barátságosabbnak tűnik, mint az ec2-a.
-
I-S-T-I
tag
Sziasztok!
Egyik ismerősöm segítséget kért tőlem egér vásárlással kapcsolatban, de én annyira nem vagyok benne a témában.
1. Mennyi a keret?
10000 Ft körül
2. Használtpiac játszik?
Nem, csak új.
3. eBay, külföldi rendelés játszik?
Nem (Nekem kellene megrendelni, stb.) maradjunk boltnál, azt megoldja ő is...
4. Mire használnád az egeret?
CS:GO-zik a srác, arra kellene.
5. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
Fingertip Grip
6. Mekkora kezed van?
Ez passz... talán 20 cm körül lehet...
7. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
Jelenlegi beállítások: 600 DPI, 1.7-es érzékenység
8. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)
Azt mondta, hogy az A4Tech X710 méretre, alakra jó volt, úgyhogy olyasmi megfelelő lenne neki. (Most valami A4Tech Bloody valamije van, de a hirtelen rántásokat nem tudja lekövetni az egér...)Én A Rival 110-re gondoltam. Az tetszik is neki. Méretben/alakban mennyire hasonlít az X710-re? Ebben az árban van valami ami jobban passzolna az igényeinek?
A segítséget előre is köszönöm!
-| i7-9700K + RTX 2080 AORUS |- -| Samsung S20 FE 4G |- -| Sabbat E12 Ultra |-
-
dobragab
addikt
válasz Drtysanchez #70226 üzenetére
Roccat KPSE es SS Rival 110 nagyon mas fogasu, mint a Cougar 300M.
G403 vagy MasterMouse 530 jobb lenne szerintem. A G403 nagyon jo eger, az MM530-rol nem tudom.
Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.
-
-
SzlobiG
félisten
-
Drtysanchez
csendes tag
Közben kibővült a lista még eggyel
Roccat Kone Pure SEAzon filóztam a Logitech G403 megéri e majd 2x felárat a fentebb említettekhez képest?
-
Drtysanchez
csendes tag
Két egér között vacilálok és nem tudok dönteni, árban hasonló a kettő.
Jelenleg egy cougar 300m-et nyúzok, de érződik már rajta a kor.A két választottam:
SteelSeries Rival 110
CM MM530[ Szerkesztve ]
-
addikt
Emberek, nem tudtok valami olcsó szimmetrikus USB-s egeret? Genius traveler 100V-om van otthon és imádom, de már kifutott termék és nem kapható. A másik gépemen Logitech g203 van, azt is imádom, számomra a tökéletes méret és forma a fent említett termékeké.
Én a Geniust 2016-ban 8 Euróért vettem, szóval ilyen 8-10 Euroért(de legyen 3-4 ezer forint) várnék el hasonló egeret. Most néztem a kínálatot a Genius oldalán is, de olyan hülye egerek vannak.
[ Szerkesztve ]
Nexus 5x > Pixel 4a 5G \\ AMD Ryzen 5800X3D - Gainward RTX 3070 Phoenix - Acer ED347CKR Ultrawide \\ Asus Zenbook 14 UM3402YA \\ Playstation 5 \\ DJI Mavic Mini \\ Nintendo Switch Neon v2 \\ Steelseries Arctis Nova 7 \\ Steam/Origin/Epic Games Store/GoG/Ubi Connect: Hopkins955
-
ribizly
veterán
válasz Sz4bolcs #70222 üzenetére
Az egy jobb választás utána mindenképpen. Bár nekem az egy kicsit keskeny volt már, de pont jó hosszú (18x8).
Egyébként a ZA/FK görgője meg másért nem fog tetszeni. Csúszik a felülete és szerintem túl határozottan jár. Én szétszedtem és kiszedtem belőle az egyik rugót. Így egész jó, de a felülete még mindig zavar. Ezért keresek egyet, hogy kicsit mod-oljak rajta.|•| https://hardverapro.hu/tag/ribizly |•|
-
Sz4bolcs
senior tag
válasz ribizly #70221 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy a forma és méret teljesen személyes preferencia kérdése, de az, hogy a görgő gomb kényelmetlenül kemény legyen, arra azért nem számítottam. Főleg, hogy az ec2-a görgőit dícsérni szokták.
Azt ne kérdezd, hogy g102 után hogy jutott eszembe az ec2-a, talán csak kíváncsiságból. Nem gondoltam, hogy ennyivel kényelmetlenebb.
Kana v2 forma az etalon nálam amúgy, úgyhogy megpróbálkozom egy za13-al is..
Kicsi tenyerem van hosszú ujjakkal, és hibrid claw fogásom van.[ Szerkesztve ]
-
ribizly
veterán
válasz Sz4bolcs #70220 üzenetére
Azért ne hasonlítsuk össze azt a két egeret. Más méret és fogás. Ha nincs hozzá elég nagy kezed, akkor nem tudod kényelmesen a főgombokat sem lenyomni. Ezért nagyon fontos, hogy mekkora kézzel fut neki az ember a vásárlásnak.
[ Szerkesztve ]
-
Sz4bolcs
senior tag
Hétvégén kipróbáltam egy ec2-a-t. Hogy mekkora csalódás volt, el nem tudom mondani. Főleg a kemény görgő gomb, és hogy összességében mennyivel kényelmetlenebb a jelenleg 1 éve használt g203-amnál.
-
SidCorky
őstag
Sziasztok,
Vezetékes egeret keresek, főleg játékra, minden másra van egy MX Master 2s-em. Fingertip grip fogással használom, főleg fps-t játszanék vele, CSGO, PUBG. Nem kell hogy világítson, de nem kizáró ok ha mégis, plusz gomb nem szempont, a Logitechen is van, de játék közben nem használom, annyira megszoktam a billentyűzetet. 10, nagyon maximum 15 ezer a keret, csak itthon kapható, azon belül is népszerűbb, vagyis általában 1-2 napon belül raktáron lévő egerek érdekelnének.
A Steelseries Rival 110-et néztem ki, ez jó lehet? Mennyire legit a hype ami körülötte van?Előre is köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
ASUS ROG Zephyrus G14 2024 // Ryzen 5 3600 // GTX 1660 Ti // iPhone 14 Pro // iPad Pro M2 // Fujifilm X-T30 II
-
Johnny_vT
senior tag
válasz Williamgrant #70205 üzenetére
Védelmére kelve: tök kényelmes és jól kinéző. Nomeg egy 1200 forintos full-kínai csodát váltott, ahhoz képest maga a megváltás volt tavalyelőtt
- És te hogy neveznél egy baromi gyors, apró, kék izét...?
-
nagyúr
válasz Johnny_vT #70200 üzenetére
Az már megvételekor is nyugger volt.
Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D
-
radi8tor
MODERÁTOR
Sziasztok!
Logitech G400 görgője nem működik. Ez csak tisztítást igényel?
⭐ Stella
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Digitális Állampolgárság Program
- Steam topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Milyen autót vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós topik
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest