Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vicze
félisten
válasz
Necroman_Mk2 #4 üzenetére
Akkor nem vagy tisztában vele, hogy mi történt.
Az egészlényege az volt, hogy a GS-t elkezdték a nagy cégek shortolni erőteljes mértékben, mivel a csőd szélére kerület a cég és további csökkenésre fogadva.Eutelsat esetében, ez az EU befektetők reakciója két dologra. Európai szarlink alternatíva, amit most az EU is erőteljesen támogat és Ukrajában kiváltani a Starlinket, ezt már valójában a Kyivstar megtette '24 elején, csak a hadtéren még nem történt meg. OneWeb-nek még nincs akkora lefedettségbe. Szóval elsősorban arról van szó, hogy nagyobb mennyiségű EU pénz fog a cégbe áramlani a US politika hatására, ami egyértelműen növeli a cég értékét.
Eddig az árfolyam 1EUR körül volt, 1milliárd alatti market cappel. Most épp 7EUR és 3,5milliárd, úgy hogy az éves bevétel 1,2 milliárd. Még mindig alacsony a P/E egy Teslához, de még egy Apple-hez képest is.
Eddig erősen alul volt értékelve, mert nem látszott semmi jövő a OneWeb-nek, Stralink mellett, de úgy, hogy EU pénzzel mögé áll egyből más a fekvése a dolognak. Illetve jó pár szerződést kaptak Orange-tól.Szóval jelenleg a jövőt figyelembe véve nem túlértékelt az Eutelsat szerintem.
Én még szeptemberben ~4EUR gondolkodtam venni, mikor berakták a repülőknek a OneWeb-et, de nem láttam rá esélyt hogy Starlinkkel versenyezni tud, és 1-ig esett, szóval 75%-ot buktam volna rajta. Tehát a 600% elég BS, csak '22-es szintre ment vissza.
-
Medocsabi
addikt
válasz
Necroman_Mk2 #1 üzenetére
Így működik a tőzsde.
-
clon
senior tag
válasz
Necroman_Mk2 #1 üzenetére
A kettő ugyanazon elv alapján nőt "feltételezés". Az Eutelsat semmit nem tett érte csak meglovagolt egy feltételezést DE ettől még nem lett jobb vagy fejlettebb egyik napról a másikra - jöttek a héják és kaszálni akarnak és az elsők a cégtulajdonosok/cégvezetők (amikor gyorsan elkezdik ŐK eladni a részvényt akkor kiderül csak lufi volt vagy megkapják a lehetőséget ami esetleg megint lehet lufi HA nem tudják kiváltani a Starlinket)
-
Necroman_Mk2
őstag
A növekedés mértéke miatt össze lehet hasonlítani, de annak oka miatt már nem annyira: az Eutelsat részvényárfolyama a cikkben is említett Starlink kiváltás miatt nőtt, azaz egy üzleti pletyka alapján, míg a GameStop részvények azért, mert a redditen pár ember kitalálta.
Új hozzászólás Aktív témák
it Négy nap alatt nagyjából 650 százalékkal emelkedett az Eutalsat árfolyama.
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Autós topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Belépőszintű ATX 3.1 tápokkal jelentkezett a Sharkoon
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPhone topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600KF 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1070 8GB Rampage Shiva 500W
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest