Új hozzászólás Aktív témák

  • dobragab

    addikt

    válasz Vesa #46271 üzenetére

    Ezt írtam pár hete a G9x-ről. Azóta is megvan, játékban ugyanúgy nem használnám.

    A gyorsulás játékban szerintem kb. katasztrófa.

    Pl. Megtanulod, hogy egy 180°-os fordulathoz, kényelmes tempóban 5 centit kell mozgatnod az egeret. A megtanulod alatt azt értsd, hogy a karodban benne van, ösztönből, automatikusan megy. Akkor is, ha hirtelen meg kell fordulnod, mert hátulról lőnek rád, ugyanúgy 5 centi. A karodban ugyanúgy benne van, kb. azonnal meg tudsz fordulni, korrigálás nélkül.

    Majd jön egy gonosz lézeres egér, ami poz. accel-ben szenved. Hátulról rád támad egy dolgát végző ellenfél. A karodban benne van, hogy 5 centi, ami lassú fordulásnál még kb. ugyanúgy 5 centi. Reflexből fordulsz, minél gyorsabban, nem akarsz megdögleni. A karod ugyanúgy 5 centit mozdul, a gonosz vasorrú lézeres meg b@szik engedelmeskedni, és 180° helyett fordultál 210°-ot. Az hagyján, hogy mire visszakorrigálod, tuti kinyírtak, de ha nincs szerencséd, és bízol a helyesen működő ösztöneidben, azonnal lősz is fordulás után, és sikeresen agyonlövöd a csapattársad.

    Windowsban, ha kevésbé látványosan is, de ugyanez történik. Bekapcsolt EPP-vel nagyon durván, de kicsit még lézeres egérrel is. Tudod,hogy a kettővel arrébbi Chrome-tab 200 pixel, azaz egy 1000 DPI-s egérnél 0,5 cm. Ha mindezt lézeressel próbálod, és kicsit gyorsabban, mindjárt nem a tabra kattintottál, hanem a kicsi gonosz piros X-re. Egészen egyszerűen képtelen leszel gyorsabban kezelni az egeret, mert ahhoz újra kell tanulnod minden beidegződött mozdulatot. Olyan leszel, mint a Gizike az Okmányhivatalba'. Nem kapkodunk, nem mozgatjuk gyorsan az egeret, mert mellényomunk.

    Kicsit olyan, mint a lépcsőzés. Ha gyorsabban mész lefelé a lépcsőn, amin minden nap futkosol, nem kéne a lépcsőfokoknak hirtelen magasabbnak lenniük, csak azért, mert gyorsabban mész. Szép orra esés lenne belőle.

    (#46272) RaGi91

    Gyakori érv szokott még lenni a lézeresek mellett a felületfüggetlen működés, azaz bármilyen felületen használható. Ebben a formában ez sem igaz, mindkét fajta lézeres egerek például gyakran rosszul működnek szövetpadokon.

    A lézeres jobban bírja a fényes felületeket, míg szöveten botrányosan viselkedhetnek. És amúgy is, tessék egérpadot használni, pláne egy 25k-s egér alá ne spóroljunk azon a 2-5k-n. A komfortérzeten kb. ugyanannyit dob, mint egy jó egér.

    [ Szerkesztve ]

    Tudom, tudom, akasszak a tökömre egy lámpát, hogy sötétben is tudjak kaszálni.

Új hozzászólás Aktív témák