-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz dabadab #89789 üzenetére
Érdekes dolog, hogy a legtöbb közép-európai nyelvből van külön normál és programozói kiosztás, ahol az utóbbinál a speciális karakterek a helyükön maradtak, és az ékezetes betűk kerültek AltGr rétegre, kivéve a magyart. Ötletem sincsen, miért így alakult történelmileg.
Így néz ki például a kétféle lengyel kiosztás.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Két lehetőség van: a nyákkal történt valami vagy a kapcsolóval. Cseréld meg a K és a Scroll Lock kapcsolóját, ebből kiderül, hogy melyikkel van probléma.
Ha feléled a K, akkor a kapcsolóval, ekkor mondj érzékeny búcsút a Scroll Locknak és használd tovább. Ennél a billentyűzetnél ASUS megvalósította a tökéletes vevőszívatást: sem kapcsolót, sem kupakot nem tudsz hozzá venni, mert mindkettő egyedi és külön nem árulják, ami egy átlagos mechanikusnál rém egyszerű lenne, mert azoknak az az egyik legjobb tulajdonsága, hogy a garancia lejárta után is a legtöbb probléma javítható házilagos eszközökkel is.
Ha továbbra sem működik a K és továbbra is működik a Scroll Lock, akkor a nyákkal, ez fejvakarós, mert nem biztos, hogy a megfelelő alkatrész típusa kideríthető-e, eléggé nagy esély van a kukára (az optikai billentyűzeteknél az érzékelés nem a kapcsolóban van, hanem a nyákon). Ebben az esetben, ha már kétszer szándékozol belelépni ugyanabba a folyóba, akkor a régit mindenképpen tartsd meg kupak- és kapcsolódonornak az újhoz.
46e forintért jó billentyűzetet is kapni már.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz dabadab #89761 üzenetére
Továbbra is nagyon jól néz ki ez a billentyűzet, azon kevés retró stílusú billentyűzet egyike, amit sikerült eltalálni designban.
A Kailh White V2 szerintem kiváló clicky switch, szépen klikkelget, pont azon a ponton, ahol kapcsol, ráadásul alatta még egy csomó hely van, szóval nem nagyon bottom-outolom. Nem érzek benne reszelést és rugóhangot se hallok. A klikk szép klikk és ráadásul kettő van belőle, egy lefele egy meg felfele.
Ez a kapcsoló (és két nehezebb testvére) a legjobb MX stílusú clicky kapcsoló a piacon, és méltatlanul alulértékelt.Mondjuk ezt az állandó klikkelgetést én saját magam se viselem el,
Erre az a megoldás, hogy két billentyűzeted van, a clickyt akkor veszed elő, amikor örömködni akarsz és tudsz, aztán ha túl sok lett, akkor mehet vissza a szokásos. Én legalábbis a clicky buildet pár hetente 2-3 órára veszem elő.Ja, a 2,4 GHz-es vevőegysége elég bumszli, mint valami pendrive, azt nem tudom a laptopban tartva hurcolni (a képen a csuklótámaszon látható).
Méretben akkora, mintha egy nRF USB-s fejlesztői modulra húztak volna egy műanyag házat. Aztán lehet, hogy éppen ez az okatAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Before81 #89723 üzenetére
vagy az a biztos ha egy másik ducky OEMel kombinálom?
Ez a biztos. A többi profillal ellentétben, amelyek közel* szabványosak, az OEM az csak annyit jelent, hogy magas és hengeres felületű. Egyes gyártóknál eltérhet a magasság, a felület nagysága, a felület görbülete, valamint a betűtípus is, így ha tudsz gyártón belül maradni, akkor érdemes.* Cherry profilnál is lehet 1 mm-es eltérés magasságban gyártók között
-
dqdb
nagyúr
válasz Throme #89715 üzenetére
[link]
ez nem fog sem kopni, sem fényesedni, cserébe a zöld alapon fehér módosítóknál előfordulhat a párnásodás (ez idővel nem fog változni egyik irányban sem, a kupakok szoknyája tud az extrém hőterheléstől kissé eldeformálódni a festés során)[link]
kopni ez sem fog a világítós értelemben véve, cserébe fényesedni fog idővel és csúszóssá válni, a fényesedés gyorsasága kizárólag a bőrödön múlikHa kellenek sötét alapon világos feliratú kupakok, akkor olyan, hogy tökéletes megoldás, nincsen (a GMK MTNU nagyon drága és kicsi a választék), így azt válaszd, ami kevésbé zavar. Vettem reverse dyesub PBT kupakkészletet akkor is még, amikor már tudtam a technológia hátulütőit (párnásodás, inhomogén szín, stb.), és azt, hogy egyetlen gyártó sem tud jó minőségben gyártani, legfeljebb elmegy szinten, mert úgy voltam vele, hogy kevésbé zavar majd a hiba, mint amennyire tetszik a design.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fboldog #89703 üzenetére
Áfát és vámkezelési költséget, ez utóbbi attól függ, hogy melyik szállítási módot választod ki.
A DCS egy eléggé speciális doubleshot ABS profil, úgy érezhetően jó minőségű, hogy nagyon vékony, a korábban rendszeresen tejfölösdoboznak emlegetett festett-világítós kupakok vastagságát hozza csak. Emiatt a hangja kissé magasabb, mint egy vastagabb kupaknak, és sokkal, de sokkal jobban érezni a kapcsolót magát. Ha reszelve jár, akkor feltűnőbb lesz, ahogyan a taktilitást is jobban fogod érezni.
A profil a Cherryhez áll közel ránézésre, de közben érzetre eléggé eltér attól, szóval a falvastagság mellett a forma is egyedivé teszi.
A prémium érzetet a csomagolás rombolni fogja, mert ez a készlet egy visszazárható átlátszó zacskóban érkezik (egészen a közelmúltig ez volt a megszokott Signature Plastics csomagolás, na nem mintha az újabb készletekhez használt mostani jobb lenne, aminél egyszerűen egy kartonlapra vákuumfóliázzák a készletet, szóval kibontás után neked kell egy visszazárható zacskót vagy dobozt keresni).
Nem mindenkinek való profil a fentiek miatt, de akinek bejön, annak tipikusan nagyon bejön. Én biztosan nem rendelek most, mert már van ilyenem.
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #89709 üzenetére
Az csak a Ducky termékkódja, köze nincsen az SA-hoz. Az SA egy szférikus profil, itt pedig a képről messze látszik, hogy hengeres kupakokról van szó.
Ez OEM profil, ahogyan a Varmilo együttműködésen kívül az összes Ducky kupakkészlet.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Kelvin #89698 üzenetére
Ugyanezt akartam kérdezni.
A Keychron árul vagy 50 féle kupakkészletet 4-5 féle profillal, ezek között akad dyesub PBT, reverse dyesub PBT, doubleshot "PBT", festett-lézerezett is a kínálatban. Attól, hogy a legutolsó kopik a gyártástechnológiából adódóan, az utolsó előtti fényesedik az alapanyagból adódóan, a másodiknál néhány kupakon párnásodás figyelhető meg a gyártástechnológiából adódóan, az itt mindig is ajánlott legelsővel semmi probléma nem lesz.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
DCS Alchemy
kosárba helyezve 35 dollár lesz szállítási költség nélkül, ezenkívül még többféle DCS készlet is akad ott, de messze nem ilyen jó áronaz akció valós, nem elírás, rákérdeztem az imént, 1-2 napig fog csak élni az akció
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #89666 üzenetére
Hülyén fog hangzani, de úgy drága, hogy közben nagyon jó áron van, persze egy tömeggyártott Keychronnal összehasonlítva ez sosem fog látszani.
Free shipping van úgy, hogy abban a méretben és súlyban Ausztráliából 100 dollár környéke lenne, és emellett gyártási minőségben sem a Keychron szintje.
-
dqdb
nagyúr
[link]
olcsó 65%-os top mount és gummy O-ring mount rögzítéssel, split space támogatással, szép nagy külső súllyal és 149 dollárért jó áron*ránézésre egyetlen hibája a hiányos ISO támogatás (remélhetőleg a group buy-ra megjelenik az osztott bal Shift is), és persze látni kell egy build streamet is, hogy milyen a gyártási minőség (a beágyazott videók erre nem igazán alkalmasak)
* bár az EU vendor valószínűleg ezt is túlárazza, mint ahogyan EC minden más group buy-t is túlárazott
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #89655 üzenetére
Hacsak nem tudod belevagatni azokat a kis bemelyedeseket a plate-be amik a kapcsolokat hivatottak stabilizalni, akkor nincs az a jo hangzas ami a hianyukat potolni tudna. ~szerintem
Ezek a vágások csak az optimálisnál vastagabb plate esetében kellenek, normál vastagság mellett nem, mert a kapcsolók bele tudnak pattanni. A linkelt 3D nyomtatott háznál az integrált plate-ként viselkedő felső rész az optimális vastagságon túl van szerkezeti okokból, így ott a platedesign része a bevágás is, azonban ha talál olyan házat, amihez különálló plate tartozik, akkor ott ez nem létező probléma, amire figyelni kellene.Kailh hot-swap az osszes felett!!
Ezzel csak egyet lehet érteni. Mill-Maxot akkor érdemes csak használni, ha nincsen hotswap nyák és mindenképpen hotswap a cél.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fboldog #89641 üzenetére
A Switch Foamba pont a napokban futottam bele, amikor azon gondolkodtam, hogy a plate megfelelő távolságán kívül, mivel segithetném a Mill Max miatt a levegőben (vagy épp ferdén) felfekvő switcheket a megtámasztásban.
Ahogyan Domonkos is írja, alapvetően a plate fogja meg a kapcsolókat, ez Mill-Max esetében kötelező dolog. Emellett a socket is tart valamennyit, szóval fejjel lefelé fordítva és megrázva sem fog kiesni, de gépelés közben plate nélkül gépelve kicsit billegős lehet az érzés, valamint a kupak leszedése 95%-ban a kapcsolót is kihúzza.Switch foam alatt a nyák tetejére kerülő vékony, tipikus <0,5 mm vastag lágy PE szivacsot szokás érteni, ami a nyák és a kapcsoló közé kerül, és t a hangra gyakorolt hatása miatt szokták odatenni. Ez nemhogy nem fogna meg túl sok mindent. hanem rontana a helyzeten.
Neked plate foam kell, valószínűleg erre gondoltál, ezen a néven fut a tipikusan <3,5 mm vastag tömörebb, tipikusan poron vagy EVA szivacs, ami teljesen kitölti a nyák és a plate közötti távolságot. Itt a maximális vastagságba bele kell kalkulálni a plate vastagságát, teljes méretű kapcsolóknál úgy néz ki a matek, hogy a nyák teteje és a plate teteje között 5 mm-es távolság lehet, abból a tipikusan 1,5 mm vastag plate-et levonva (FR4 esetében 1,6 mm szokott lenni) jön ki a 3,5 mm. Neked low profile lesz, ott a használni kívánt kapcsolótípus adatlapját használva ugyanezt kiszámolni.
A (FR4, PP, ABS) plate vágását meghagyom kínának.
ABS-t és FR4-et hagyd is meg nekik, ezek a lézerrel vágva kigyullad, a lézerrel vágva mérgező gázt bocsát ki kategóriák egyikébe esnek, esetleg mindkettőbe (az ABS a mérgezőbe, az FR4 most nem ugrik be, a CF mindkettőbe).PP-t lehet vágni lézerrel megfelelően bekonfigurálva, de ott meg a minimum vásárolható anyagmennyiség lesz akkora, hogy nem éri meg neked, és sokszor kihívás a 1,5 mm vastag lap beszerzése.
De: a linkelt ház integrált plate-es, a ház felső része egyben a plate is, ezt csak alapos áttervezés után tudod átalakítani olyanra, hogy alsó rész + felső rész + plate felállás legyen. Elsőre szerintem építsd meg így külön plate nélkül, aztán ha túl merevnek érzed vagy inkonzisztensnek, akkor érdemes elgondolkozni, hogy milyen házat építs a nyák köré.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #89633 üzenetére
Valóban, viszont egy újabb adag műanyag szemet fog termelnj a világnak amire amúgy nem lenne szükség.
Ha csak ez izgat, akkor a kínai tucatgyártókkal ellentétben a GMK törvényileg kötelezve van az újrahasznosításra, szóval ha megunod a GMK kupakkészletedet, akkor a kuka helyett juttasd el hozzájuk, és ők gondoskodnak róla.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
[link]
a Matrix 8X V3.3 hamarosan jön, a Black Flash a név alapján valószínűleg ilyen csillogós festésű lesz (a White Flash az), de nagyon nem lesz olcsó, ahogyan egyetlen Matrix sem, és van egy eléggé jellegzetes designnyelvük, ami túl sok lehet sokaknakAz ezt megelőző 8X V3.0 és a Corsa 6X V3.0 körben biztosan volt ilyen festés, valamint nem Matrix billentyűzetként a Vertex Angle TKL-hez is elérhető volt vagy a Nebula, vagy a Starry Night (már nem rémlik pontosan melyik, a különbség annyi, hogy a Nebula esetében színes a csillám, míg a másiknál fehér), és az Arc60-hoz a McFlurry nem csillogós, de sötét pigmenteket tartalmazó normál változata.
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #89622 üzenetére
Ez csak egy új opció, ennyi. Ami eléggé egyedi is, rajtuk kívül a Wuque Studio tud hasonlót festékpigmentek belekeverésével (a GMK-nál ez fél éve opció), de csillámot még ők sem kínálnak.
Azért egy White Flash, Snowing McFlurry, Nebula vagy Starry Night festésű Matrix billentyűzettel nagyon állatul nézne ki. Vagy ott van Domonkos billentyűzete is.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
[link]
új GMK ABS opció: csillámtAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #89608 üzenetére
A képen az IXPE foam maga a switch pad.
Az pedig, hogy érdemes-e használni, erőteljesen preferencia kérdése. Szerintem nagyon nem, csak arra jó, hogy a billentyűzetek hangját elrontsa, és egyenszivacshangúvá tegye (ez a szivacs szól bele leginkább a hangzásba).
-
-
dqdb
nagyúr
[link]
úgy nézem, hogy a legértelmetlenebb blocker a lehető legrosszabb helyen díj idei nyertese megvantAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Zizi123 #89593 üzenetére
A kettőből én a Logitechet mondanám, de ebben valószínűleg több lenne egy 2 napos használaton alapuló személyes ellenérzés az Apple billentyűzetével szemben, mint a tényszerű érv.
Apple billentyűzeten láttam már közel 300 wpm-es gépelést (most próbáltam megtalálni a videót, de nem sikerült). Az aktuális 300 wpm feletti rekordtartó SteelSeries Apex Prót használ, szóval a spektrum teljesen ellentétes végét, bár valószínűleg a rapid trigger aktív nála, és nem 2 mm-nél érzékel, hanem sokkal feljebb. De korábban linkeltem ide 150 wpm-et, ahol az illető kupakok nélkül, a stemeken gépelt.
Szóval ötletelhetünk mi itt, de igazából az számít, hogy neki mi működik a gyakorlatban. Próbáljon meg minél többet kipróbálni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Zizi123 #89584 üzenetére
Ha a sebesség az egyetlen szempont, akkor könnyen lehet, hogy egy low profile ollós lesz neki erre a célra a legjobb.
Ha a kényelem is számít, akkor az MM jó ötlet, és be kell rendelni azt, amit a legjobbnak érzett. Aztán otthon pár óra/nap alatt kiderül, hogy jól érezte-e, tudja-e hozni a számokat sebességben és hibázásban pár órás összeszokás után, és ha nem, akkor elállás.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #89578 üzenetére
Ez honnan derül ki, mert próbáltam erre vonatkozóan információt keresni, de sajnos nem találtam.
Ha arra gondolsz, hogy honnan van, hogy erről a háromról miért jelentem ki, hogy PBT és nem "PBT", akkor ...A Leopoldról közismert, hogy doubleshot PBT, sokáig ők voltak az egyetlenek. Én így hallottam több helyről is, és elfogadtam, hogy ez így van. Valaki biztosan elvégezte az aceton próbát az évek során, nincsen Leopoldom, hogy tudjam tesztelni ennek igazságát.
A Monokei esetében megkérdeztem direktben az egyik vendort, hogy a PBT az tiszta PBT-e vagy blend, az megkérdezte a Monokei főnökét, és az jött vissza, hogy tiszta PBT, és a Monokeinek van olyan reputációja, hogy ne kételkedjen az ember benne. A kupakkészletből nincsen saját példányom, hogy tudjam tesztelni ennek igazságát.
A szintén doubleshot PBT-nek hirdetett doubleshot KAT változat esetében ugyanez történt, azaz én a vendortól, a vendor a Keyreative-tól, ott az jött vissza válaszként, hogy PBT blend.
MTNU esetében a GMK és a tervező Matt3o is azt hirdeti, hogy tiszta PBT, ha nem így lenne, akkor Németországban csinos kis büntetést kapnának a nyakukba, acetonban áztatós videót nem láttam. Ilyen kupakkészletem van, acetonom nincsen, de egy kupakot fel tudok ajánlani tesztelésre.
Ha nem erre gondoltál, akkor írd meg, hogy mire.
-
dqdb
nagyúr
válasz Héraklész #89559 üzenetére
Jól emlékszem, hogy a 90-es években simán voltak double-shot PBT magyar billentyűzetek? IBM, Dell, HP stb.
Rosszul, a doubleshot PBT akkoriban sem volt opció semmilyen nyelven, és manapság sem számít nagyon annak. A 90-es évek második fele már a spórolásról szólt minden gyártónál, a 90-es évek első felében haltak ki a túlépített, gyakran 3 mm vastag kupakok, de azok is doubleshot ABS-ből készültek technológiai okok miatt.Manapság is csak három gyártó van a piacon doubleshot PBT kupakkészlettel: a Leopold a saját billentyűzetein használja, külön nem kapható, a Monokei Series One, ami egyáltalán nem kapható, valamint a GMK nemrég bevezetett MTNU profilja. Minden más, amit doubleshot PBT-nek neveznek, az technikailag nem az. Vagy az alapanyag PBT helyett PBT-ABS keverék, ami tulajdonságokban az utóbbihoz van közelebb (a rendszeresen említett Aifei kupakok ilyenek), vagy a világítós doubleshot "PBT" készleteken a felirat POM és a kupak többi része PBT-ABS keverék.
A 90-es években amúgy létezett magyar doubleshot ABS bilentyűzet, a G80-0592, azonban ehhez hiába vannak meg valószínűleg az öntőformák a GMK-nál, nem a ma megszokott magyar kiosztást hozza.
De még PBT dyesub vonalon se volt túl nagy a választék, két magyar feliratos billentyűzet akadt ilyenből akkoriban: egy valamilyen membrános (majd nyunyu megírja a pontos típust) és az Apple Extended Keyboard II. Ez utóbbi az Apple utolsó értelmes billentyűzete.
Egyébként a világhálón körülnézve a drágább membránosokra sok panasz van. Nem is értem, egy Logitech hogy engedhet meg magának olyan "minőséget".
A Logitech a minőség dolgot olyan 2006 környékén engedte el.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Héraklész #89553 üzenetére
Nincsen olyan, hogy dyesub ABS, az ABS műanyag nem alkalmas erre az eljárásra.
Minőségi doubleshot ABS és minőségi dyesub PBT esetében nem lehet kijelenti, hogy az egyik jobb, mindkettőnek van előnye és hátránya, inkább preferencia kérdése.
A reverse dyesub PBT már más kérdés, abból nem létezik jó minőség.
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #88187 üzenetére
[link]
3D nyomtatható ék clip-in stabilizátorokhoztAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #89532 üzenetére
Melyik lenne a leghalkabb?
Azok közül, amelyekkel eddig találkoztam, a Durock Silent Linear és alternatív elnevezései (Silent Alpaca, Dolphin, Ghost) voltak a leghalkabbak (messze a leghangosabb pedig a Kailh Box Silent Brown, azt nagyon halkítottnak sem nevezném). De sokra megyek a halksággal, ha érzetre nyúlik, mint a gumi, és ezt nem szeretem.Ez amúgy sokáig nem volt feltűnő nekem, mert hosszú időn keresztül folyamatosan ez volt a kezeim alatt,, és hozzászoktam. Aztán amikor pár hétig egy frissen megépített billentyűzetben vadonatúj Cherryt használtam, akkor jött a kijózanító pofon, hogy valójában milyen pocsék érzetre a Durock, amit addig szinte tökéletesnek tartottam. Azóta nem is nagyon bírom használni, mert annyira zavar, és ez volt az a pillanat, amikor rájöttem, hogy pár hetente érdemes rotálni a billentyűzeteket nemcsak az érzet miatt, hanem az izommemória is állandóan gyakorlatozás alatt van az eltérő kiosztásoknak köszönhetően.
a rugókat 22mm single-stage 50g-ra vagy triple-stage 57,5g-ra
A körülírás alapján Geon rugó lesz, ezek kenés nélkül is jók, de ártani nem árt egy gyors bag lubing 105-tel.A single stage és triple stage között nem fogsz különbséget érezni. Én kizárólag azért veszem a triple stage-et, mert a mémek miatt azt próbáltam ki először, és a megindulási ereje nagyon bejött. Azóta rendeltem single stage-et ugyanolyan erővel, de azt még nem próbáltam ki.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
A HSTS és a vírusirtód SSL védelme nem barátok.
A vírusirtód SSL védelme lényegében man-in-the-middle támadást végrehajtva beékelődött a böngésző és a drop.com közé, ami kibukott a HSTS miatt. Ez nem a Drop hibája, hanem a vírusirtó nem túl szerencsés megoldásáé. Sok vírusirtónak sikerül enélkül is hatékony SSL védelmet összehozni, az ilyen beékelődéses védelem finoman szólva sem számít túl szerencsésnek, és nagyon sokszor az extra réteg ellenére a végeredmény biztonsági szemszögből rosszabb lesz, mint nélküle lett volna.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #89518 üzenetére
Akkor ideje szétbontani egyet, hogy kiderüljön, mi az igazság az ellentmondó infóból.
Ha tényleg nincsen kenve, akkor nagyon sima az öntőforma, mert nem éreztem a késztetést, hogy megkenjem.
Szétszedtem egy pirosat és egy sárgát: a stem szerintem kenve van, de tényleg csak leheletvékonyan. Lámpafénynél nem igazán csillogott, de hozzáérve érezni, hogy van ott valami. A rugó passz, mert a szekrénybe visszapakolva jutott eszembe, hogy az kimaradt Mindenesetre továbbra sem érzem a késztetést a kenésre.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #89513 üzenetére
Átnézve a táblázatot ... a silent kapcsolók nem kaptak kenést sem.
Nézd erősebben és ne add fel az utolsó sor előttA rugóval nem vagyok 100%-ig megelégedve 1 hónapnyi használat után, nem peng, nem hangos, de érzetre a kenése valahogyan nem az igazi, valószínűleg a sárga kipróbálását rugócserével kezdem egy XL-es Geonra.
A piros változat nem a leghalkabb halkított lineáris kapcsoló, amit próbáltam, de nem is a leghangosabb, valahol középen lehet, de érzetre ég és föld a többihez képest.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Grampy #89503 üzenetére
Viszont 60 ezer körül már van Ducky One 2 Silent Red-el. Ez milyen minőséget képvisel?
A visszalépős fajtát úgy minden lehetséges téren.A Ducky valaha minőségi billentyűzetgyártó volt, mára az n+1. gamer márkává silányult.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #89498 üzenetére
Nem olcsó. Elvileg nekem ugyanez van granite színkombinációban, BAE és társai, olyan 4-5 éve vehettem. 40 dollárt megérne a minősége a teljes készletnek, a dupláját nem. A dyesub átlagos, a kupakok átlag alattiak, a fotókon is látszik csavarodás, a stem eléggé laza, a kupakok lötyögnek a kapcsolókon.
SP-nél kapható egy rakás készlet és sajátot is lehet legózni, de nagyon nem olcsó és nem kis meló összeszedni a sok apró kitből a szükséges dolgokat, hogy mire a végére érj, kiderüljön, a nagyon nem olcsó még annál is drágább.
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #89491 üzenetére
[link]
közelebb már elfogyott, de azt érdemes megjegyezni, hogy azt hallani, hogy a Vala az utóbbi időben tetű lassan szállítDSA group buy nagyon ritkán fut, így nehéz találni ilyen profilt, ez az
egyetlen, amit hirtelenjében készleten találtam. Ez a másik, bár valamiért úgy érzem, nem erre vágyszKorábban AliExpressen akadt dyesub PBT DSA , a KPrepublic többfélét is árult nem rossz, de nem is jó minőségben, de most semmi értelmeset nem látok.
-
dqdb
nagyúr
válasz Ereshkigal #89486 üzenetére
Műanyag plate-hez hotswap esetében sem kell távtartó, a legtöbb billentyűzetnél nem is opció.
Az építést tudja megkönnyíteni, mert rugalmas plate-nél előfordulhat, hogy amikor beteszel egy kapcsolót, akkor eközben a plate-et is lenyomod, ennek hatására a kapcsolók egy része kiugrik a plate-ből, és igazgathatod után a plate-et. Erre a távtartó megoldás lehet, ahogyan a plate fork használata is. Vagy egyszerűen a kapcsolókat nem a bal felső sarokban elkezdve sorba teszed be, hanem a négy sarokba teszel egyet-egyet, aztán középre egyet, és utána köröket rajzolva belülről kifelé haladva teszed be a további kapcsolókat.
A távtartó még arra lehet jó, ha kiszeded az összes kapcsolót, akkor a plate nem esik be a ház belsejébe. Azonban mivel hotswap nyákba úgy teszünk be kapcsolót, hogy alulról alátámasztjuk a nyákot, hogy biztosan ne tépjük le a hotswap socketet a nyákról, így ez egy olyan helyzetet old meg, amit el kell kerülni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #89478 üzenetére
Oké, a hivatalos oldalon találtam képet:
Lehet, hogy a Corsair így nevezi, de ez nem top mount. Top mountnál a plate-et rögzíted a ház felső részéhez és nyák nincsen direkt kapcsolatban a házzal és a plate is csak a rögzítési pontokon.
Ez egy olyan tray mount, aminél a ház alsó helyett a felső részébe csavarozod be a nyákot.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #89410 üzenetére
Meg ha egyszer lesznek új verziók az MTNU-kból EU-n belül, azokat is megnézném a profil és a valódi double-shot PBT miatt.
Érkezik majd a MTNU Space Cadet, és nem group buy vagy preorder lesz, hanem raktárkészletről kapható dolog. Csak azt remélem, hogy nem MTNU 800 árazása lesz, mert az rettenetesen drága volt.Amúgy a WoB, Beige és Susu most is készleten van Oblónál.
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #89468 üzenetére
Ezen a renderen plate mount van.Kinagyítva látom, hogy megtévesztően renderelték.Mindenesetre ugyanezen a renderen nem látom a top mount füleket, amelyek manapság tipikusan így néznek ki, régebben ilyen kialakítás is előfordult.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Héraklész #89464 üzenetére
Ha külön veszed a kapcsolót, akkor az MX Silent Rednél jobb és olcsóbb kapcsolók is vannak a piacon.
Pár naponta visszatérő kérdés a topikban, az ajánlatokért a Haimu szóra keress rá, más kontextusban az a gyártó úgysem szokott itt szerepelni.
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #89462 üzenetére
Lassan ezt a videót kellene linkelnem, amikor meglátom az újabb robbantott 75%-os, jobb felső sarokban knob, Space-től jobb három 1u, kurzorok mellett blocker kiosztást.
Top mount és acél plate? Nem tudnak elszakadni az atommerev felépítéstől. A top mount ellenben plusz pont lenne, ha ki lehetne venni a rögzítési pontokat, mert én egyet sem látok. Biztos az a top mount?
Plate mount stabilizátorok ennyiért? Bár lehet, hogy csak a Corsair = hulladék stabilizátorok sok éves tradíciót akarják folytatni.
Én inkább úgy fogalmaznék, hogy ezzel is csak eggyel több lett a piacon, de legalább nincsen túlárazva.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz Héraklész #89447 üzenetére
Találtam olyat, hogy HHKB Topre-kapcsolós japán gyártót, de az csak kompakt billentyűzeteket kínál, ráadásul már 100 ezernél drágábban.
A teljes méretű Topre RealForce néven fut, 400+ dollár és ISO nem is létezik belőle.Topre kompatibilis vonalon a legolcsóbb opcióból 120 dollárnyi egy TKL-re elég EC alkatrész (kapcsoló + stabilizátor), ehhez kell még kupakok + ház + vele kompatibilis EC nyák (nem túl sok van a piacon jelenleg még) + az előző kettővel kompatibilis plate, ez utóbbi kettő olyan 100 dollár környékén szokott menni, szóval 220 dollárnál járunk ház és kupakok nélkül.
Szóval az EC vonalat el kell engedni, egy év múlva térjünk vissza, addigra javulhat a helyzet, a fenti 120 dollár is már a fele az egy évvel ezelőtti állapotnak és negyede a két évvel ezelőttinek, amikor még egy donor RealForce-ból kellett a kapcsolókat kiszedni.
Az nem egészen világos, hogy a ne legyen fehér, se fekete, se különleges színű az most a házra vagy a kupakokra vonatkozik, vagy mindkettőre.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #89445 üzenetére
A laptopom billentyűzetével van kb egy szinten, de majd rámérek.
Nálam ez a halk szint, az extra halk alatta van.Nem teljesen értem, hogy a Q6-hoz miért nem árul a Keychron acoustic upgrade kitet, mikor a Maxba tényleg belepakolt egy csomó szivacsot, tehát rendelkezésre állna.
Ugyanígy árulhatna külön nyákot is. Ugyanígy árulhatná a Max sorozat adapterét, hogy a Pro modelleket szoftverfrissítéssel 2.4G-képessé tegye.Sőt ha így nézzük akkor már a sima Q6-nak sincs. 14 USD a különbség a Max és az alap között, cserébe kapsz plusz szivacsokat, BT-t és 2,4GHz-t.
A Pro megjelenésével a normál vesztette értelmét, amit eleve a normál árán kellett volna adni, a Max megjelenésével a Pro.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Extra halkhoz nem elég a keret, de még halkhoz sem igazán. Teljes méretben nem is vagyok benne biztos, hogy az extra halk elérhető-e egyáltalán, legalábbis olyan szerintem nem, amit én extra halknak neveznék.
Ez a legolcsóbb ISO kiosztású billentyűzet, ami halk, de numpad nincsen rajta. Teljes méretben a feljebb ajánlott K10 Pro a belépő, az ennél kissé hangosabb lesz. Teljes méretben a mindig elérhető opciók közül a Keychron Q6 lesz a leghalkabb halkított kapcsolókkal és PBT kupakokkal.
-
dqdb
nagyúr
válasz AeSDé Team #89425 üzenetére
[link]
Most fog majd megjelenni az első ilyen billentyűzet.A kapcsolót külön nem lehet kapni jelenleg, de ha lehetne, akkor is csak Choc V2 kompatibilis nyákba lehetne beletenni (összes Keychron és NuPhy kiesik, egyedül az MX Mechanical maradt, de az meg forrasztott, szóval semmi a piacon).
[ Szerkesztve ]
-
-
dqdb
nagyúr
[link]
KAM Blanks, ha valakinek uniform profil kellene, a menta egész jól néz kiTúl drága, emlékeim szerint a KAT Blanks is olcsóbb volt egy tízessel, és azt sem nevezném olcsónak (csak tudnám, azt miért vettem meg).
-
dqdb
nagyúr
válasz agaron #89415 üzenetére
milyen nyelvi beállítás mellett fog nekem a bal shift melletti billentyű "<>" billentyűként funkcionálni
Német, svájci német, francia, olasz, portugál, spanyol, az összes nordic, szóval akad pár, majdnem egész Nyugat-Európa.Terminal ISO néven fut az az eset, amikor a Í billentyűnek megfelelő kupakra <> kerül. Azért kedvelt ez a megoldás kupakkészleteknél annak ellenére, hogy sok kiosztásban az a billentyű nem a feliratot hozza, mert ekkor nem lesz a billentyűzeteként két \| feliratú billentyű, szóval pusztán esztétikai, más oka nincsen.
Magának a billentyűnek NUBS, azaz non-US backslash a neve, azaz az éppen azt mondja, hogy az ott backslash lesz.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #89395 üzenetére
Arról nem beszélve, hogy kupakszettek tekintetében is jóval egyszerűbb.
Az értelmes minőségű kupakkészletekben pár kivételtől eltekintve manapság van ISO támogatás. 3-4 éve még valós érv volt az ANSI mellett, 1-2 éve már nem igazán.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #89382 üzenetére
Ez a sorrend:
enum layers{
MAC_BASE,
WIN_BASE,
_FN1,
_FN2,
_FN3
};MO(x) = a layerváltó úgy működik, mint a Ctrl/Alt/egyéb módosító, azaz amíg nyomva tartod, addig átvált az x. rétegre, amint felengeded, visszaáll.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #89376 üzenetére
Az alumínium érdekes ezen a téren. Én arra jutottam, hogy nagyon számít a konkrét ötvözet. A random anyagú, olcsó aliexpresses alu plate-ekkel rossz tapasztalatom volt, míg ezek után egy 5052-ből készült anodizált plate határozottan pozitív meglepetés volt nemrég nekem is, előtte évekig kerültem mindent, ami nem műanyag.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #89367 üzenetére
Laptophoz muszáj volt feltenni, hogy kikapcsolhassam a dGPU-t. Eleinte problémamentes volt, naivan hagytam frissülni, pár hónap múlva jött egy frissítés, onnantól kezdve a ventilátorvezérlés random megbolondult, ha olyanja volt, hetek múlva jött egy frissítés, megoldotta, azóta minden frissítésről le van tiltva.
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #89366 üzenetére
QMK Configurator ≠ VIA Configurator
Illetve a QMK online configuratorban is megcsináltam a kívánt kiosztást, a json fájlt letöltöttem, és a compile firmware is megvolt.
A QMK Configurator arra jó, hogy egy QMK környezet beüzemelése helyett az oldal képes neked firmware-t fordítani. Összekattintgatod a kiosztást, fordítás, letöltöd, majd QMK Toolbox segítségével felteszed a firmware-t, és élvezed a fix, de testre szabott kiosztásodat.Az oldal nem VIA kompatibilis firmware-t fordít, hanem azt egyszerűsíti le, amit páran csinálunk: kézzel fordítjuk a nekünk megfelelő kiosztást tartalmazó firmware-t.
A QMK/VIA univerzumban négyféle JSON fordul elő:
1. a VIA működéséhez szükséges JSON, amit a VIA tipikusan már tartalmaz, de friss billentyűzetnél előfordulhat, hogy neked kell a VIA felületén beadni. A helyzetet bonyolítja, hogy kétféle verzió létezik belőle (V2 és V3), és sikerült "ügyesen" úgy megoldani, hogy a VIA nem jön rá magából a fájlból, hogy melyikről van szó, így kézzel kell a V2 definitions beállítást kapcsolgatni.Ez a fájl a billentyűzet fizikai kiosztását, alternatív kiosztási lehetőségeit és a támogatott világítási opciókat tartalmazza, a VIA ez alapján tudja az USB kapcsolat végén lógó firmware-nek a megfelelő parancsokat kiküldeni.
2. a QMK fordításhoz szükséges JSON, ami a billentyűzetet írja le, és amiből a QMK fordítás során header fájlokat generál. Korábban ezeket a headeröket kézzel kellett létrehozni és karbantartani, ma már automatikusan történik.
Ez a fájl a firmware lefordításához szükséges paramétereket tartalmazza, azaz USB eszközazonosító, MCU típusa, a használt lábkiosztás, világításhoz használt megoldás, annak bekötése, mátrix felépítése.
3. Keyboard Layout Editor JSON, amely oldalon vizuálisan lehet létrehozni kiosztásokat. Amikor példaként bedobom, hogyan néz ki adott méretben a tipikus kiosztásom, akkor onnan szoktam linkelni.
Ez a JSON több más JSON kiindulási pontja lehet, mert kényelmes szerkeszteni, így a VIA-é is ebből indul ki, valamint egyedi plate gyártásához a plate generator oldalak is KLE JSON-t várnak bemenetként.
4. QMK Configurator JSON, ami az oldalon bekonfigurált kiosztást tartalmazza, ezt töltötted le a QMK Configurator felületéről, ezzel csak az az oldal boldogul.
Hátul kapcsold át a billentyűzetet Mac módba, és dobd be a kiosztásodról a képeket, aztán kitaláljuk, mi a probléma. Itt van a hivatalos leírás a működésről, a TL;DR így néz ki:
1. minden réteg az előzőről örökli azt,. amit nem állítasz be rajta explicit módon
2. rétegváltó funkciókkal csak nagyobb számú rétegre tudsz váltani, mint ahol most éppen vagy[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #89360 üzenetére
A V1 Max már gasket mount.
Synthwave: Az ASUS szoftvert is kezelheted. A közelébe sem mész az installernek.
A titok az, ha sikerült elérned egy jól működő állapotot, akkor soha többé nem engeded frissülni. Laptopon van az Armoury Crate-hez "szerencsém".[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #89339 üzenetére
Attól, hogy márványból van a ház, a tray mount még mindig tray mount marad.
A 64 billentyűs kiosztást már szidtam eleget a topikban, szerintem emberiség elleni bűntett, mind ez a változata, ahol a Shift bal oldaláról hiányzik egy billentyű, mind a staggert elrontó változata, ahol nem. Ha nem megy valakinek dedikált nyilak nélkül, akkor használjon 65%-os billentyűzetet.
-
dqdb
nagyúr
válasz Retekcloud #89341 üzenetére
jól sejtem, hogy ilyen szinten nem szokás rgb -s PCB -t használni?
Jól, mert minőség terén túl sok kompromisszumot igényel a csillámpóni.Custom vonalon az RGB az tipikusan legfeljebb underglow szokott lenni, ahol a nyák aljára vagy szélére kerülnek LED-ek és polikarbonát betéteken keresztül látszik a fény, vagy a házon egy fénycsík.
Az első QK és Zoom körben még volt RGB nyák, aztán azóta eltűnt, ha tippelnem kellene, akkor érdeklődés hiányában.
Ez nem is modolható ugye?
Nem, mert ahhoz vezetékezés és vezérlés is kellene a nyákra. Forrasztható nyák esetében néha előfordul, hogy ott van a két plusz láb kapcsolón átfűzhető LED-eknek, de tipikusan ott is csak a lock billentyűkre kerül.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Retekcloud #89335 üzenetére
Srácok ez a Cycle 8 jól látom, hogy még nem is előrendelhető?
Jól, még nem indult el a nemzetközi group buy. Nem tudom, van-e már időpont, mert szembe nem jött, bár energiát sem tettem a keresgélésbe, mert úgyis szembe fog jönni.Van máshol is ahol meg tudnám nézni, vagy mindenhol ugyanannyi?
Nem ugyanannyi, egyes európai vendoroknak szokása mostanában drágábban adni a dolgokat valamire hivatkozva, úgy vettem észre, hogy a DeltaKeyCo is ezek közé tartozik (ez akkor szívás, ha más EU vendor nincsen és a legközelebbi nem túlárazó vendortól pedig a szállítási költség lesz magasabb). A Neo80 esetében a spray-coated weight + PC plate + solder PCB ára 130 dollár, ez 20%-os francia áfával 145 euróra jön ki és 160 euróért adják előrendelésben, míg a ProtoTypist szintén 20%-os angol áfa mellett 148,5 eurónyi fontért árulta előrendelésben ugyanezt a kombinációt.MDe most legalább nincsen az a szívatás a DeltaKeyCo részéről, hogy a legdrágább wireless nyákot tették be az alapcsomagba, mint a közelmúltban valamelyik QK/Zoom esetében, és választható a nyák típusa.
Cycle8 esetében még nem láttam a hivatalos árazást, a Cycle7-ből 139 dollár volt a legolcsóbb változat (anodizált, forrasztható nyák, belső réz súly, külső homokfújt SS súly).
Ez megbízható helynek számít?
Relatíve új vendor, aki még nem igazán bizonyított. A jelenlegi piaci helyzetben én group buy terén nem szavazok bizalmat új szereplőnek, és inkább vállalom a felárat, hogy olyantól rendeljem meg, amelyik több éve bizonyította, hogy jó. De ez én vagyok, és nem azt jelenti, hogy a DeltaKeyCo nem jó, hanem azt, hogy a bizalmam nem alakult ki az irányukban.Komoly különbség várható a 2 billentyűzet minősége között?
Ha a belső súlyt rézre cserélik a Cycle8-ben vagy opcionálisan elérhető lesz, akkor nálam egyértelműen a Cycle8 lesz a nyerő. Persze ehhez az is kell, hogy megérkezzen a Cycle7 rendelésem, és lássam, hogy tényleg azt tudják minőségben, amit mindenfelé hallani.A pogo connector miatt a Neo80-at kezdőbarátabb megépíteni, mert nincsen JST csatlakozó, ha ez számít.
Súlynak érdemes Stonet választani, vagy teljesen jó az alap színezett?
Külső súly, azaz az anyaga nem, csak a súly számít bele a hangba, és abban a réz és SS között alig van eltérés (2 dkg az adatlap szerint). Ha belső lenne, akkor a rezet mondanám, így azt választanám, ami a legjobban tetszik és/vagy legpraktikusabb. A rézen idővel patina fog megjelenni (ha a clearcoat lekopott róla), a PVD/mirror polished gyűjti a mikrokarcokat, sima homokfújt SS nincsen, így a festett és a stonewashed között választanék. 25 euró extrát szerintem nem érne meg a stone változat, így maradnék a festettnél.Plateből melyik lehet jó?
Ez teljes mértékben ízlés kérdése. A CF a legmerevebb, amit az alu, FR4, PC és POM követ.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz fboldog #89300 üzenetére
Az nem világos számomra, hogy a 3 rétegű FR4 változatról van szó, vagy a nyák+köré nyomtatott házról.
Érdemes vágatnom (a nemrég bedobott Ali linken) FR4 platet vagy PP-t, ha az mélyebb kevésbé érzékelhető hangot ad?
3 rétegű FR4 házmál a felső résznek merevítő hatása is van, azt nem lehet lecserélni műanyag plate-re. Szerencsére az ilyen konstrukció meglepően halk tud lenni.3D nyomtatott háznál pedig magától a háztól függ, a legtöbb ilyen tipikusan integrált plate-es, szóval ott az lesz, amit nyomtatsz, én maradnék az ABS-nél. Ha nyomtatott ház és nem integrált plate-es megoldás, akkor vágatott PP vagy POM lesz a legjobb megoldás.
Vagy elégedjek meg egy ABS, ASA nyomtatott platetel?
Az a gyakorlati tapasztalat, hogy a nyomtatott ABS plate-ek nem sikerülnek túl jól tűréshatárok terén, érdemes azt is vágatni, az említett helyen ABS-t is lehet vágatni.Próbáljak venni valahonnan Mill Max 3305-t vagy elégedjek meg a jelenlegivel?
3305 vagy 7305 akkor kell, ha nincsen a nyák alatt elég hely, mert ezek rövidebbek, mint a kapcsoló lábai. A 0305 esetében ilyenkor előfordulhat, hogy a Mill-Max socket a ház alján koppan, ez jobb esetben hangban problémás, rosszabb esetben rövidre zár dolgokat. Nálad a háromrétegű FR4 ház miatt a rövidzár nem probléma, és a helyet is meg tudod oldani egy hosszabb távtartóval, ha pedig 3D nyomtatott házad van, akkor ugyancsak nem probléma, mert kicsit magasabbat nyomtatsz.A másik dolog, amiben a 3305 a legjobb és a 7305 is jobb, mint a 3305, az a socket fejének magassága. A 0305 több, mint 0,6 mm-et emel a kapcsolókon, ez stabilizátor esetében már lehet problémás (ez nálad nincsen) és a magasabban ülő kapcsolónál a kupak szoknyája sokszor a ház vonala fölé kerül (ez sincsen nálad).
Amiben a 0305 verhetetlen, a 7305 elmegy, a 3305 pedig pocsék, az az ár. Jelen billentyűzethez szerintem a 0305 a helyes választás.
A plate és a PCB közé érdemes, szokás bármit rakni? (főleg egy halk keyboard esetén.)
Ez a konkrét billentyűzettől függ. 3 rétegű FR4-nél szerintem nem kell, kellően rugalmas belsőnél szintén nem kell, minden más esetben tipikusan igen, ha a halkítás a cél, bár a három lehetséges hely közül (ez, nyák alá szivacs, nyák és kapcsolók közé switch foam) ez vesz részt a legkevésbé a halkításban.Az is jó kérdés, hogy hol tudnál Redoxhoz ilyen szivacsot venni. Vágatásra nem tudok helyet és drága, kézzel pedig csak akkor érdemes nekiállni, ha nagyon utálod magad
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #89297 üzenetére
Már nem is számolom, hány különböző formában kerestem gombhoz a kabátot a Soware miatt, de egyszerűen ennyit nem ér meg nekem.
Engedd el a Soware-t, az egy nagyon rossz ár-érték arányú készlet, az a kitting nem ér meg annyi pénzt.Hacsak valamelyik fórumtárs meg nem unja a DSC Dark Sky kvázi unalmasságát...tudom, a feliratok színeit kell értékelni.
Tessék, csak nekedmég a most kedvezményes alchemy-vel is nagyon nehezen tudnám megmagyarázni magamnak egy ilyen projektet
Az inkább csak "akciós" 110 euróért, annyit nem ér, még egy 20-25 eurót engednek, és akkor az ár-érték aránya megfelelő lesz a kittinghez. ProtoTypist 50 fontért adta, az nagyon jó ár volt érte, de érthetetlen módon senki sem vette, így levették a kínálatból.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Varmilo 109 Silent Red: ez a modell nagyon tetszik, egyetlen problémám vele, hogy sötétben is használnám, de sajnos a betűk a gombokon nem engedik át a fényt, de ha ez a probléma nem lenne, akkor instant megvenném.
Látszani fog, a titok annyi, hogy nem szabad bekapcsolni a háttérvilágítást. A fehér kupak-fekete felirat kombináció láthatóságához elég a monitor fénye is.Wooting two HE: ezt is ajánlottátok pár hónapja. Ezzel kapcsolatban az aggályaim, hogy nem magyar a kiosztás, illetve hogy félek hogy túl hangos lenne, bár ez relatív és valószínűleg csak akkor derülne ki ha megvenném.
Nem relatív, túl hangos lesz.Munkára (programozás)
Lehetőleg legyen magyar a kiosztás
Magyar kiosztáson programozni? Háááát, te tudod. Kevés rosszabb dolog van a magyar kiosztáson, mint az AltGr rétegen lehetetlen helyre tett zárójelek például.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #89296 üzenetére
Esetleg szintereztetni a házat
Ezzel csak óvatosan, a legtöbb porfestés vastagabb réteget eredményez, mint amennyit a billentyűzet toleranciái megengednek (az anodizálás ugyebár semmit sem vastagít, mert az nem bevonat, hanem az alumínium felületét színezi meg), ezért kedvelt megoldás a cerakote, mert az biztosan nagyon vékony réteget képez csak. Érdemes azt is fejben tartani, hogy a legtöbb porfestést végző hely ipari dolgokra van ráállva, így esztétikailag nem biztos, hogy hozzák azt a minőségi szintet, amit elvárnál (hasonló okok miatt kihívás például az újraanodizálás is Európában vagy az USA-ban nemhogy jó, hanem elfogadható minőségben).Három ilyen billentyűzetem volt, az egyiknél a bevonat powder coating néven futott, annak utáltam az érintését is, mert durva volt, a másik kettő autóipari festést használ, azokkal nincsen ilyen problémám, azok simák, de teljesen más érzetet hoznak megérintve, mint a tiszta alumínium (cerakote és e-színezés esetében is megvan az az érzésed, hogy alumínium van a kezed alatt, ezeknél annyira nem).
Tartósság és védelem terén az anodizálást semmi sem veri, a jól felvitt porfestés követi lemaradva, a rosszul felvitt porfestés pedig a legkevésbé tartós, amely foltokban tud hámlani.
Ha a költségeket is nézzük, akkor nagy eséllyel olcsóbb lehet venni egy megfelelő színű másikat, mint ennek nekiesni, ha a végét nézzük, akkor meg főleg. Porfestéses árakkal nem vagyok tisztában, EU-n belüli cerakote ára olyannál, aki billentyűzetekre van specializálódva, 150-200 euró környéke, és ezzel a billentyűzet értékét úgy csökkented, hogy rálocsolsz egy rakás pénzt. Szóval akkor érdemes csak nekiállni, ha biztos vagy benne, hogy ez kell neked, de akkor hajrá!
Nem igazán adja át, milyen guszta élőben a brass.
A réznek egyetlen rossz felhasználási területe van billentyűzeteknél: plate-kéntHa meg szeretnéd őrizni a mostani látványt, akkor érdemes minél előbb valamilyen clearcoatot felvinni a plate felületére, mert a réz és a patina kéz a kézben járnak. Plate-re ritkán szokott védelem kerülni, házra, súlyra igen, de ott sem védi meg a végtelenségig a rezet az oxidációtól.
-
dqdb
nagyúr
válasz Mr.Csizmás #89278 üzenetére
ez alapján a K6 és Q2 csereszabatos
A K6 világítós kupakkészlete északra néző LED-eket feltételez, a Q2-n délre néznek ezek a LED-ek, szóval kompromisszummal csereszabatosak. A másik ilyen eltérés még a jobb oldali oszlop.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz dabadab #89272 üzenetére
bár számítástechnikai eszközöknél 0% vám van, ha minden igaz
Elméletben igen. Gyakorlatban a 150 eurót meghaladó értékű EU-n kívül billentyűzetes rendeléseimre 0%, 5% vagy 10% vámot fizettem, éppen mikor milyen kulcsot sikerült találni az általam mindig számítógép-billentyűzet néven feltüntetett tételre (éppen emiatt a 0%-os szabály miatt írom így).Amúgy úgy lenne helyes, ahogyan írod, ha nem támogat a bolt IOSS-t, akkor vám és áfa az áru értékére és a szállítási költségre, plusz még szállítótól függő mértékű vámkezelési költség. Ha a bolt támogat IOSS-t, akkor checkoutkor kifizeted előre az áfát mindenre és a vámot, ekkor nem lesz vámkezelési költséged.
Ezekhez képes az a nagy mintás tapasztalat, hogy Keychron nem IOSS, legalábbis a megrendeléskor kapott visszajelzésen nem látom az áfát feltüntetve, de mégis valahogyan bevarázsolja a cuccait az EU-n belülre, és nem kellett eddig senkinek sem fizetnie itt a topikban. Nagy valószínűséggel ennek egyszer vége szakad majd, szóval érdemes úgy számolni, hogy +27% és legfeljebb meglepődni, hogy mégsem.
-
dqdb
nagyúr
válasz Ereshkigal #89266 üzenetére
Mondjuk 271 eurót amúgy se adnék egy barebone billentyűzetért.
Uhh, szép vastagon fogott a Candykeys ceruzája A kizárólag wireless opció miatt eleve drágább volt, de az extrák 25%-os felára a group buy-hoz képest nagyon nem kevés, 10-20% a megszokott, ilyen rövidebb átfutású és olcsóbb daraboknál pedig inkább 10-15%.Az MKC75 szimpi, kíváncsi vagyok rá.
Ez a JRIS billentyűzetek gyártójának az olcsóbb márkája, ahogyan a QK-é a Neo. Minőség terén a JRIS-ről jókat hallottam, de mélyebben nem foglalkoztam velük, hogy jobban képben legyek.Az ilyen semmire nem való mini kijelző nálam kizáró tényező.
Nálam is, de maga a billentyűzet ettől még jó, csak nem nekünk való.Az utóbbi időben a 200 dollár alatti kategóriában is az az első dolog, amire kíváncsi vagyok egy billentyűzetnél, hogy szivacs nélkül megépítve jó hangja van-e. Ha nem, akkor az érdeklődésem azonnal megszűnik létezni. Az igen válasz nekem azt jelenti, hogy a gyártó beletette az időt és pénzt abba, hogy ne csak egy jól kinéző billentyűzetet hozzanak ki (arra nagyon sokan képesek manapság), hanem kizárólag a látványra költés helyett a keret egy kis része arra ment el, hogy billentyűzetként jobb legyen valami. Itt nem kell hatalmas dolgokra gondolni, az anyagmennyiségen nekik is spórolni kellett a költségek alacsonyan tartása miatt, hanem olyan hangzásban megjelenő filléres részletekre, mint ezen a képen a fekete félgömb, ami valójában egy integrált force break mod, vagy hogy a ház alsó részének nincsen két oldalt pereme, ami a hangra a gyakorlatban nem hat ki, de a CNC költségekre határozottan igen (ezt azóta már többen lemásolták).
Az első billentyűzet, ami ezt a szintet megugrotta, a Cycle7 volt (jöhetne gyorsabban az a hajó), a következő közvetlenül utána a Neo65 (a lendület a Neo70-re már sajnos nem tartott ki), és ezt követte a QK75N. Persze attól, hogy "átment" az első "teszten" nálam, még nem kellene, mert utána a 75%-os kiosztás + kijelző + knob hármasa azonnali verőhiba, de mint billentyűzet ettől még jó.
A nemrég bejelentett Zoom65 V3-ban a Meletrix lemásolta a QK75N belsejét, ami még nem jelenti azt, hogy jó is lesz, de a remény megvan, és ők végre meglépték azt, hogy a blocker/knob opcionális, szóval hátha a következő körben a Qwertykeys másolja le a jó dolgot a Meletrixtől
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Ereshkigal #89263 üzenetére
Candykeysnél nem tudom, hogy mi a helyzet vele, ProtoTypistnál pár napon belül várhatóak az extrák.
Trimode ISO hotswap nyák van, de nem támogat QMK/VIA-t, hanem QK Configurator segítségével konfigurálható, ami kissé butább.
Még az MKC75 is ilyen lehet (nem láttam erről build streamet), ezt mostanában szállítják a vendoroknak.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #89259 üzenetére
CF esetében sokszor gyártói feltétel még a szokásosnál nagyobb fillet méret (0,5 mm helyett 0,75 mm), mert gazdaságossági okokból általában nagyobb szerszámmal marják a plate-et. Ez egy szokásos téglalap alakú billentyűzetnél nem akkora meló, mert KLE-be gyorsan összedobod a kiosztást, aztán ai03 plate generátora kidobja a kapcsolók kivágásait, de egy Alice-szerűnél már kihívás lehet, mert ott nem gyártasz olyan könnyen mérethelyes KLE-t, és emiatt egyenként végig kell menni az összes belső sarkon átrajzolva mindegyiket.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #89248 üzenetére
A PP és az ABS milyen a POM-hoz képest?
ABS-t még nem próbáltam, csak tervben van, PP-t igen. A POM-nál puhább anyag, hangra magasabb (a PC és POM között van), de halkabb is egyúttal a POM-nál. A nylon után a második kedvenc érzetre, de mindkettőt még csak a Prophetebn próbáltam, míg PC-t és POM-ot más billentyűzetekben.Az a sárga FR4 is megtetszett, értelmes alternatívája lehetne egy brass plate-nek az egyik távolabbi tervemben.
Öööö, azért, mert sárga? Csak mert a kettőnek nulla köze van egymáshoz, a réz nagyon merev és képes szépen pengeni, míg az FR4 rugalmasabb, mint az alumínium és nem peng.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #89245 üzenetére
Műanyag dobozos CRP? Ilyet sem láttam még. A középen lévő zacskó a jól megszokott csomagolás, amit egy körülbelül azonos méretű, bármiféle designt nélkülöző papírdobozba tettek (legalábbis R3-ban és R4-ben, az előbbiből láttam kicsomagolást, az utóbbiból vannak az én kupakjaim).
Az R6-nál nem néztem meg a kiteket, előtte tipikusan külön voltak az alfák és a módosítók, amelyeket tetszőlegesen párosíthattál össze. Emellett volt pár komplett készlet is (2551HAD, Xerox 6001, Irish), és volt a Desko, amiből mindkét típus előfordult.R6-nál volt pár komplett készlet és pár legózós variáns, szóval vagy ők küldtek rosszat, vagy te nézted be a rendelésnél.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz plehoczky #89240 üzenetére
A kupakokat ezt használva ugyanúgy le kell szedni és elmosni, ha tényleg meg akarod tisztítani a billentyűzetet. Ha pedig már leszedted, akkor elég egy kefe és a mosdó/mosogató felett a billentyűzetet fejjel lefelé fordítva gyorsan végigmész a kapcsolók között ügyelve arra, hogy a koszt lehetőleg ne told be a lyukakon a plate és a nyák közé (amire ez az eszköz kiválóan alkalmas fújó üzemmódban). Végül egy gyors végigtörlés nedves törlőkendővel a sorok között, és már csak a kupakok megszáradását kell kivárni.
A nyák alját nagy nyomású levegővel csak óvatosan közelíteném meg, nagyon könnyű lekapni a diódákat, ha nem túl jó minőségű a gyári forrasztás.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #89228 üzenetére
3-4 évvel ezelőtt a Gateront még erőteljesen érintette a batch variance az olcsó vonalon, de az utóbbi időben ez a tapasztalatok alapján megszűnt vagy legalábbis sokkal kisebb lett (ezt a típusú reszelést a gyári kenés sem tudná elfedni). Valószínűleg az elmúlt 2-3 évben tapasztalható nagy fejlesztések részeként áttértek az öntőformák gyakoribb felújítására, és nem engedik annyira leromlani azokat
Szubjektív véleményem szerint az utóbbi pár évben a Gateron lépett a legnagyobbat előre mind minőség, mind innováció terén, nálam ők a top 1 gyártók, és mintha a Kailh aludt volna be mostanában.
-
dqdb
nagyúr
válasz micafighter #88203 üzenetére
Geon ma tolt egy streamet. Alumínium plate-tel jön majd ez a kör, először Frog és Tiger F12-re, aztán F1-8X-re, és később jön az F13 változat. A plate-nyák párok 95-105 dollárért lesznek kaphatók, ez az ár később lejjebb fog menni, amint visszajött a nyáktervezésbe és szoftverbe tolt befektetésük. Tervben van a Raptor HE kapcsolókra csomagban adott 20%-os kedvezmény.
A nyákon távtartók vannak, a plate-en lyukak süllyesztett fejű csavarok számára, és össze kell csavarozni a kettőt, szóval a saját plate vágatása nem olyan egyszerű, CNC-zett plate kell mindenféleképpen és olyan gyártó, ami képes a csavarfejnek helyét jól kimarni. A kapcsoló két műanyag lába eleinte kellően jól megtartja a nyákot, de elég ötször eltávolítani, és a lyuk szélén az FR4 lecsiszol annyit a lábakból, hogy többé nem fogják meg a nyákot, szóval a csavarozás kötelező.
Egyedi firmware van rajta, nem QMK/VIA. A különböző kiosztások támogatás eléggé minimális, egyedül a 6.25u és 7u alsó sor az opció, és ennyi. Nincsen split Backspace, bal Shift, jobb Shift, de még lépcsős vagy teljes Caps Lock sem (ennél az a fura, hogy az F12 nyák fixen teli Caps Lockot támogat, míg az F13 nyák fixen lépcsős Caps Lockot). Az jópofa, hogy a szoftveres körítés képes kitalálni, hogy melyik Space pozícióban van éppen a kapcsoló, így az alsó sor kiosztását automatikusan be tudja állítani a konfigurátorban. A rapid trigger és társait nem néztem már végig, a automatikusan generált angol felirat így is sokszor nehezen megfejthető volt. Az mókás volt, hogy úgy tesztelte a nyákot, hogy szétszedett egy kapcsolót, és végighúzta a mágnest felette.
Venom 60 is lesz valamikor, ez még korábbi hír.
Ez az eléggé limitált kiosztásos dolog elvette kissé a kedvem az early adopter dologtól, az osztott jobb Shift hiánya számomra dealbreaker manapság már, zárt firmware-rel kombinálva főleg. Az az egyedi plate is probléma lenne, mert nekem másik billentyűzet volt a cél, de azt valószínűleg meg tudnám oldani. Persze ha lenne F1-em, akkor valószínűleg így is viszketne a tenyerem, de szerencsére nincsen.
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #89198 üzenetére
Igen, a kupakokat ügyesen nem számolták bele. De ha azt nézzük, hogy hagyományos kapcsolóknál egy 17 mm alatti adjusted keyboard height érték már nagyon jónak számít, ami érték itt olyan 7,5 mm lehet, és ott a közel 1 centivel magasabb házból nem olyan 2-3 mm-re lógnak csak ki a kupakok, akkor eléggé impresszív a dolog.
Amúgy nem csinálnak ebből a mérésből divatot, mert már divatot csináltak a gyártók. A legszánalmasabb az, amikor ott van a billentyűzet elején egy Cherry lip, és azt a magasságot adják meg. A custom világban ezért kedvelt a fent említett adjusted keyboard height, ami azt adja meg, hogy milyen magas a ház ott, ahol a legalsó sor alja van, beleértve a lábakat is.
Az más kérdés, hogy kialakul-e mögötte érdemi 3rd party kínálat kapcsolókból és kupakokból (sajnos kicsi esélyt látok rá).
-
dqdb
nagyúr
[Keychron R1]
ULP optikai kapcsoló, lineáris és clicky opció, 1,2 mm-es érzékelés, 2,5 mm-es teljes út, USB-C/BT/2.4G, QMK/VIA, extrém vékony kialakítás (7.4-11.4 mm)Végre ismét hoztak valami tényleg újat a piacra a langyos állóvíz kevergetése helyett.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #89191 üzenetére
Ha a Kailh szabadjára engedi a System LP silent switcheit, akkor lehet majd lesz kínálat is.
Akkor sem lesz kínálat.Sem a Keychron, sem a NuPhy nem Kailh Choc kapcsolókra épít, a mostani nyákok fizikailag sem kompatibilisek ezekkel. A nagyobb LP nevek közül egyedül az MX Mechanical az, amibe jó lenne a kapcsoló (kupakok nélküli közeli képen annak tűnik és a nyák hátuljáról készült videón is stimmel a lábak elhelyezkedése), de az nem hotswap, és én a Logitechből billentyűzetek terén már nem nézek ki semmi jó lépést sem.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz _ocsisajt #89176 üzenetére
Olyan szintű automatizálást szeretnél, amire egy billentyűzet önmagában nem alkalmas, a számítógép oldalán szoftveres támogatás is kell hozzá, azonban ehhez a makrózási képeségekkel rendelkező billentyűzetek szoftvere is tipikusan kevés. Neked az AutoHotkey-ben elmélyedésre van szükséged és emellé egy gépelésre jól használható billentyűzetre. Az előbbihez akarat és beletett idő kell, az utóbbihoz még keret.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
elvileg az 3 pines
Az esetedben nem az számít, hogy 3 vagy 5 pines-e a kapcsoló (az amúgy is csak két mozdulat lenne csípőfogóval), hanem az, hogy a billentyűzeted az Outemu hotswap megoldását használja, így csak olyan kapcsolók mennek bele, amelyeknek a megszokottnál sokkal vékonyabb a lába.Az Outemu, Gazzew és Akko kapcsolók közül válogathatsz, a Cherry, Gateron, Kailh és társai felejtősek.
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #89167 üzenetére
igazából a meglévő cherry profil
Írtam én, hogy nem ment az olvasásgondoltam kipróbálom az OEM profilt,
Ha magasabb profilt próbálnál ki, akkor az OEM-nél csak jobb választás van szerintem, mint MT3 vagy SA, a magassághoz szerintem a szferikus felület jobban illik, mint a hengeres. Maga az OEM profil egyáltalán nem tekinthető sem szabványosnak, sem kváziszabványosnak, a magasság és hengeres felület stimmel, azon túl már nagy eltérések vannak.Ez miből derült ki?
Dyesubnál hő hatására a festék a műanyagba szublimál, kizárólag világosabb felületet lehet ezzel a módszerrel sötétebbre megfesteni. A linkelt GMK Dracula klónnál minden felirat világosabb, mint maga a kupak, így a dyesub mindenképpen reverse dyesubot jelent. Normál dyesub esetében a sötétebb feliratot égetik a világosabb kupak tetejére, míg reverse dyesub esetében1. jobb esetben a felirattal megegyező színű a kupak, és a felirat inverzét égetik rá a tetejére, valamint mind a négy oldalát is megfestik
2. rosszabb esetben fehér színű a kupak, első körben a színes felirat kerül rá dyesub eljárással, majd utána egy második körben a felirat inverze és a négy oldalfalA reverse dyesub problémája az esetleg nem pontos igazítás mellett az, hogy sokkal nagyobb hőterhelés éri a kupakot, mert a felirat égetéséhez szükséges hőmérséklet már bőven túlvan a PBT üvegesedési hőmérsékletén, amikor ugyan még nem olvadt meg az anyag, de már könnyen deformálódik nyomás hatására vagy a kihűlés során.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz fuximaxi #89164 üzenetére
Mi várható ha lecserélem a meglévő kupak készeltemet erre vagy úgy általánosságban egy OEM Dye-Sub PBT szettre?
Hangra? Semmi. Egy kupak hangja annál mélyebb, minél több benne az anyag, illetve annál is, minél magasabb. Mindkettő OEM profil, így magas, és mindkettőben várhatóan hasonló mennyiségű az anyag. Különbséget esetleg az tud okozni, hogy a meglévőnél a doubleshot PBT az PBT-ABS keveréket jelent, míg a tervezettnél tiszta PBT-t (különben nem menne a dyesub), és az ABS tartalom miatt az előzőnek lehet, hogy egy nagyon kicsit magasabb a hangja, de ez inkább elhanyagolható.Minőségre?
A meglévő kupakkészleten a betűk valószínűleg* normál dyesub eljárással készültek (azaz csak a felső rész volt kitéve hőhatásnak), a módosítók reverse dyesubbal (azaz mind az öt oldal ki volt téve hőhatásnak), mígNem tudok olvasni Szóval a tervezett kupakkészletnél minden kupak reverse dyesub, így visszalépés lesz minőségben minden téren, mert az összes billentyűt érinteni fogják a reverse dyesub eljárás hibái (párnásodás és egyéb deformációk, felhősödés és egyéb színezési hibák).* ez sima dyesub lenne, de láttam már olyan hülye gyártót, amelyik akkor is tolta a reverse dyesubot, amikor annak nem volt technológiai oka[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #89154 üzenetére
gyengén taktilisből talán a Gateron Aliaz [link] ha még ajánlható, bár arra sem vennék mérget, hogy itt a legolcsóbb
Az mindenhol drága. Valaha egy 45-50 centes kapcsoló volt, aztán olyan 1 éve felment az ára érthetetlen magasságba és ott is ragadt. Eredeti árán tökéletes halkított barna lenne, mert érzetre pontosan ugyanazt a gyenge taktilitást hozza, de ennyiért úgy, hogy még meg is kell kenni, szerintem nem igazán ajánlható.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #89157 üzenetére
Gateron Melodic-nál jól látom, hogy ez egy lineáris stem és a taktilitást ennél is tisztán a click leaf adja?
Jól, belsőre egy Alps kapcsolóhoz hasonlít. Azoknál a taktilitást sohasem a stem adta, hanem taktilisnél az actuator leaf és clickynél a click leaf, így sokkal simábban járnak, mert a taktilitás egyáltalán nem súrlódáson alapul.Nézd, milyen "szép" ábrát találtam hirtelen a működési elvről
A dual rail kialakítás a simán járás ellen dolgozik, mert nagyobb felületen érintkezik a kapcsolóház és a stem, de ha jó a kenés, akkor inkább a pozitívuma, azaz kisebb wobble fog érvényesülni.
Ugye nem nagyon nyúlok mellé, ha egy hosszú, lapos görbéjű, de viszonylag gyenge rugót (40g-nál kapcsol, majdnem ennyivel indul meg) kombinálok egy speed stemmel? A cél az lenne, hogy a megindulás Red-Yellow tartományban maradjon, de nem zavar, ha gyorsan és könnyen bottom-outolom.
Ha nem taktilis a kapcsoló, akkor ez így szerintem jó lesz. Ha taktilis, akkor pedig a gyakorlatban fog kiderülni, hogy a könnyű rugó a taktilis huplin át tudja-e nyomni a stemet.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Nem tudom, hogy mennyi időbe került forrasztás közben a kapcsolók igazítása, hogy egyenesen álljanak, de határozottan megérte. A Gateronoknál mindhárom műanyag láb nagyon kicsit kisebb átmérőjű, mint a Cherry méretezése, így plate nélkül nagyon nem triviális ilyen szép egyes sorokat összehozni
Az a durva, hogy még ezzel a nyitott nyáklapos szendvicspaneles kialakítással is köröket ver hangban a tavaly szivacsból ( ) újraépített Kumarára
Ha arra gondolsz, hogy halkabb, akkor igen, a 3 rétegű FR4 ház meglepően halk tud lenni.valahogy a kapcsolók is teljesen máshogy érződnek, pedig abban is hasonló, KS-3X1 Milky Pro van
A Kumara háza sokkal merevebb, itt van flex gépelés közben.GMK klón (?) Illusion/Dreamland
Amikor az Aifeinél még azt sem tudják eltalálni, hogy mit klónoztak le[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #89137 üzenetére
Az árra azt írták, hogy from 99 USD, erre reagáltam, hogy ez a barebone kickstarteres ára lesz, nem pedig a komplett billentyűzeté. Várhatóan 20 dollárral drágábban fogják adni a KS körben a komplett billentyűzetet, azaz 119 USD-ért (a Q1 HE-nél is ennyi volt a felár és a kiskereskedelmi modelleknél is), és a korábbiak alapján a KS körben ISO nem lesz. A normál ára majd 10-20 dollárral lesz magasabb, induláskor ISO nélkül, később ISO-val.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #89127 üzenetére
Úgy teszik rendbe a Q sorozat ma már nem túl jónak nevezhető árazását, hogy egy "új" terméket vezetnek be alá, és nem azt csökkentik le. Kínában nagyon mennek a QK, Meletrix és társaik in-stock dropokkal, az a pár tízezer darab pénzesebb vevő, amit elvisznek negyedévente, már a Keychronnak is fájhat.
A 99 dollár az KS early bird ár lesz és valószínűleg barebone, szóval a 99 dollártól nem esnék hanyatt. Az pedig teljesen érhetetlen, hogy meg sem próbáltak a designon alakítani, hogy legalább valamennyire újnak tűnjön, bár így nulla befektetéssel legalább olcsó, csak a papírdobozon kell újratervezni a feliratot.
-
dqdb
nagyúr
válasz Tequila86 #89109 üzenetére
ha nekem a kapcsoló hangja a leglényegesebb, milyet ajánlanátok?
Mit értesz azalatt, hogy a kapcsoló hangja a leglényegesebb? Halk legyen? Vagy egy adott hangprofilt hozzon?Azt hozzá kell tenni, hogy a kapcsoló hangja csak egy összetevő a billentyűzet hangjában, és nem is a legfontosabb, szóval előfordulhat, hogy adott billentyűzettel a kívánt hangzást nem tudod elérni.
Illetve hol tudnám beszerezni csak magát a kapcsolókat?
A válasz a konkrét kapcsolótól függ. További információk nélkül Molydeus listája nagyon jó kiindulási alap olcsó és jó kapcsolók vásárlásához.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
GMK Nightshade, ezt
nagy valószínűséggel leklónozzákleklónozták Kínában, mert egy nagyon régóta várt, hype-olt készlet, ami maraton color matchingen van túl, és nemrég szállítottak. Azonban úgy nézem, hogy az Aifei színeinek a GMK változathoz nem sok köze van. Szubjektív megjegyzés: mindegyik rondatAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Interactive Brokers társalgó
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Rekordbevétel az Apple-nél a csökkenő iPhone érdeklődés árnyékában
- Mikrotik routerek
- ASUS Zenbook A14: Ez így szinte tökéletes
- E-book olvasók
- Autós topik
- Path of Exile (ARPG)
- További aktív témák...
- Keychron Q8 és Q0 Plus halkított, magyar feliratozású PBT kupakos billentyűzet és numpad
- Montech MKey TKL mechanikus billentyűzet - MK87 FREEDOM RED
- Trust GXT 830-RW Avonn billentyűzet eladó
- A+ K77B Mechanikus gaming billentyűzet, RGB világítás, Fekete
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Cherry MX RED, Caribbean Ocean
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest