-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TrollBalint
addikt
Ma megvettem a microsoft laser 5000-et, de nem működik a hangerőszabályzó gomb rajta. Alapból kellene mennie, vagy valami különleges trükk kell hozzá, hogy csökkentse/növelje a hangerőt?
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
eladohardver
őstag
válasz
csuki00 #3298 üzenetére
Fél évnél régebben van meg, nem arra van kitalálva hogy leejtse az ember... Nálam semmi ilyesminek nemvolt lessz kitéve... több mint fél éve pötyögök ezzel és semmi problem, nem ragad 1ik gomb sem, nem hiányzik semmilyen gomb
Ja és nincs hangja.
[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
csuki00
tag
válasz
eladohardver #3297 üzenetére
Mióta használod?! mert én nem egy évig szeretném
Csak olyanokat hallottam róla, hogy az alumínium meggörbült vagy behorpadt egy leejtéstől. de valszeg bemegyek egy apple boltba és megnézem magamnak, kipróbálom aztán ha nem veszek észre semmi extrát, akkor az lesz. Úgy is vissza kéne varázsolnom a leo-t, mert mostanában kelleni fog. Ahhoz meg jó az alma billentyűzet winen meg úgy is csak játszom.
-
eladohardver
őstag
válasz
Füleske #3296 üzenetére
Az az apple bill pedig baró.... nálam nincsenek ilyen problémák...
kivéve az usb-t de azt nem is használom, van a ház oldalán...
+ monitoron, Merem ajánlani bárkinek.
[ Szerkesztve ]
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿ Battlelog: Rohambili ¤
-
csuki00
tag
Sziasztok!
Most keresek billentyűzetet, csak nem találok megfelelőt. Mindenem fehér vagy ezüst az asztalon, ezért színben passzoló billt szeretnék. Lehetőleg slim kialakításút, és a visszajelzők kékek legyenek.
na most ez megfelelne:
http://www.razerzone.com/powered-by-razer/everglide-dktboard-keyboard/
csak sehol nem lehet kapni, vagy csak én nem találkoztam vele.
a másik amit feljebb belinkeltetek:
http://www.cherry.de/english/products/home_office_STRAIT_Corded_Keyboard.htm
tetszik, de semmit nem találok róla, se képet se egy videót, hogy milyen. Most ez a pár mesterkélt kép nem mond sokat.
A harmadik az apple alu billentyűzete, bár 14-15-ért kicsit húzósnak tartom, persze nem tudom ki használt ilyet hosszabb ideig, mert ha strapabíró akkor lehet az lesz.
Ha valamit tudtok ajánlani szívesen fogadom, vagy véleményeteket, esetleg ha valaki tudja hol lehetne beszerezni az elsőt vagy a másodikat, azt is megköszönném.
[ Szerkesztve ]
-
TrollBalint
addikt
válasz
TrollBalint #3293 üzenetére
Ennyit a billentyűzetemről... Ma bementem a Media-ba (gondoltam nem nyitásra megyek, hanem kicsit később, úgyis volt még dolgom, és ha megveszem a bill-t, tuti azzal nem foglalkozom
) Hát mit ad isten, pont az orrom előtt csomagolja a srác az utolsó darabot, azt mondja, pont most vették meg
Sebaj, majd jövő héten még...https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
TrollBalint
addikt
válasz
Sheltem77 #3277 üzenetére
Szia,
én kipróbáltam ma is 4000-est, de nem jött be. Viszont addig - addig nézegettem az 5000est, hogy holnap megveszem. Nekem valahogy kényelmesebb, annak ellenére, hogy elvileg a 4000es, direkt a gépírásra van. Ahogy próbálgattam, mindig mellé nyúltam egyes gomboknak.
https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
nyunyu
félisten
3.5 eves Ergo4000-emen csak az ezust szinu keret mattult be, meg a mubor csuklotamasz kopik, gombok feliratozasanak semmi baja...
Persze a mechanikaja mar nem olyan puha es halk, mint uj koraban, hala a par szetszed, kitakarit, osszerak mokanak (fel nap, mivel 60 csavar tartja ossze
), meg a megtort kabelet is forraszthattam mar.
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Laybee
őstag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a picivel drágább billentyűknek, pl Logitech nem jön le a betű festése egy idő után? Van egy tescós billentyűm annak fél év és pár gombon nincs betű. Köszi..
-
TomiLi
addikt
válasz
zsolt19900 #3285 üzenetére
Szia! Lehet, hogy olcsóbban is találsz, itt nézz körül
Én valamelyik Logitech-et venném meg, azok elég jó minőségűek! De kinek melyik tetszik!
[ Szerkesztve ]
Bogyorisz
-
zsolt19900
őstag
Hello hello
Keresnék magamnak
6-7 ezer Forintig billentyűzetet, fontos lenne hogy sima magas és normál billentyűkiosztású legyen és lehetőleg usb-s nincsen semmi más kitételem, tudtok segíteni melyiket vegyem?
Hello hello
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
hétalvó
addikt
válasz
headhunter86 #3283 üzenetére
szerintem is jobb mint a logitech (MX3200-as utan mondom ezt), draga,draga,ez van.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
headhunter86
senior tag
válasz
headhunter86 #3282 üzenetére
Na közbe megjött a Sidewinder X6-om, nagyon jó kis bill. A bal oldali macro billek miatt mindig elcsúszik az ujjam jobbra egy billel. Még szokni kell. Azon kívül minden rendben van vele. Nagyon hasznos dolgok vannak rajta. Pl. a több profil nagyon jó, ha játszol más gyorsbillt állítasz be, +olyankor tiltva van a win bill is.
A másik a macro record, az nagyon jó. Felveszel egy egér, bill kombinációt. Aztán elmented egy gyorsbillre. TF2-zöm, ott pl. nagyon hasznos lesz.
Az Y-t és a Z-t sikerült felcserélnem, nem is volt nehéz.
Kicsit drága bill, főleg hogy angol, de megéri. Sokkal finomabb a gombjai mint az előző logitechemnek. -
nyunyu
félisten
válasz
hétalvó #3280 üzenetére
Vekony lapos targgyal (pl. csavarhuzo) finoman alanyulsz, aztan kipattintod a kupakokat.
Legtobb billzetnel felcserelhetoek a kupakok, mivel mind ugyanolyan, csak a rajuk festett/gravirozott/matricazott felirat mas, de az Ergo4000-nel mas a kupakok rovatkolasa, meg a formaja is, igy ott mindegyik csak a sajat helyere megy vissza.
-
hétalvó
addikt
válasz
headhunter86 #3276 üzenetére
nem próbáltam még de szeritem biztos, inkább valami kis matrica szett kellene nekem, de még nem találtam ami elférne rajta és használhazó maradna.
https://drive.google.com/file/d/1PaO_rKpCcAc7h7-HJCCqz8rbWeJlRSDz/view?usp=drivesdk
-
Sheltem77
aktív tag
válasz
TrollBalint #3266 üzenetére
Szia!
Na szóval megvettem és hát a Microsoft Ergonomic 4000re esett a választás. Eddig csak szuperlativuszokban tudok róla beszélni. Nagyon kényelmes, a spacen és 1-2 iránybillentyűn kivül teljesen halk egyszerűen nincs hangja. (Amúgy hol van ezen a hosszú i?
)
Kipróbáltam a makrókat is, csodálatosan működik játékokban, egyszóval nekem nagyon tetszik eddig. Egyetlen problémám(de ez a terméktől független), hogy 1 év garanciát kaptam rá(illetve a jobb oldali ctrl billentyűm karcos de tojok rá).
Na de ha nem öntöm bele a kólát csak nem lesz vele bajom[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
válasz
headhunter86 #3271 üzenetére
Szia! Igen teljesen magyar! acikkszám végén van egy -HU jelölés az lesz a magyar változat.... Eredetileg én is egy razer lycosa, vagy egy logitech illuminated között vaciláltam.... de egyik sem volt magyar.... A razerben van brit angol kiosztás, ami megesgyezik gombszámra és elrendezésre a magyarral.... A US angolban egyel kevesebb gomb van és más is az elrendezés....
Szerinted - tisztelet a kivételnek - ezt a kereskedők tudják????
Aztán megtaláltam ezt a speedlinket, és már is spóroltam 10-12k.-t És ráadásul magyar!!!!100%-ig
Bogyorisz
-
hétalvó
addikt
válasz
headhunter86 #3269 üzenetére
nekem van X6-om kb fel eve es imadom csak sajnos nincs magyar,
mindenkinek leesett eddig az alla aki lattaA numerikus padot en pl alapbol nem hasznalom sok helyet nyertem vele az asztalom, hangero szabalyzo nagyon bejon a fenyero szinten. A makrokat nem hasznalom.
-
tusi74
őstag
Szívfájdítónak:
STRAIT Corded Keyboard
INFINITY Corded MultiMedia Keyboard[ Szerkesztve ]
-
headhunter86
senior tag
Teljesen magyar? Mert én a képeken csak németet láttam.
Amúgy tetszetős darab. Most nagyon gondolkodom melyik legyen. Tied, magyar, olcsó. X6-nak meg annyira tetszik az alakja, meg úgy az egész, viszont 2x annyi és angol.
Bár a nyelv zavar most már a legkevésbé.[ Szerkesztve ]
-
TomiLi
addikt
válasz
headhunter86 #3269 üzenetére
Én mostanság vettem egy speedlink billentyűzetet - maximálisan meg vagyok elégedve vele
Normális, hagyományos gomb elrendezések, illuminated.. piros és kék szín között lehet választani, valamint ki is lehet kapcsolni... És normálisan a karakterek vannak megvilágítva nem a billentyűk közül szűrödik ki valami fény (asszem revoltec tud ilyet) Vannak rajta plussz funkció billentyűk; USB csatlakozó; magyar nyelvű; lapos gombok;van csuklótámasza is .., jah és 7,5 ezerbe kerül.... Viszont én csak Debrecenben és Szegeden találtam forgalmazót, de egy nap alatt kiszálították 1100 pénzért....Bogyorisz
-
headhunter86
senior tag
Miért van az hogy nincs egy normális billentyű se a piacon, normális elrendezésű gombokkal, fekete színben, csuklótámasszal, pár gyors gombbal (hangerő fel-le, mute, play, media), nagy enterrel, normál tájolású INS, HOME, PAGE. Na és persze magyar billentyűkiosztással. Ami meg jó lenne az drága, vagy pedig egérrel együtt van hozzá.
Már nagyon sok billt megnéztem, de hajlok a SideWinder X6 felé, még ha angol akkor is. Megszokom.
Valakinek van ilyen billje? Vélemény? -
smog86
senior tag
Tölhető elemmel mi a tapasztalat egérben meg billentyűzetben? Meddig bírják velük? És az nem gond hogy csak 1.2 Voltosak?
-
Adonimus
senior tag
Nagyon bevált billentyű a Sharkoon Liminous világítós multimedia bill.! Játékra is használható! De a legjobb akkor is a Logitech G19
adonimus felhasználónak 41 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! - http://www.phmegbizhatosag.atw.hu
-
TrollBalint
addikt
válasz
Sheltem77 #3265 üzenetére
én mondjuk csak futólag próbáltam ki mindkettőt, de valahogy egyik sem feküdt nekem. Talán ha lenne kis slim beütése...
nekem a microsoft 5000-se jobb tetszik, azt próbáltad?
(mindenesetre akármelyiket is veszed meg, írj róla ide, mert én idénre, vagy jövő év elejére tervezek egy billentyű vásárlást)https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Sheltem77
aktív tag
Sziasztok!
Na tegnap kipróbálgattam a billentyűzeteket egy saturnban. Hát a G11/G15 logitech kiesett, nekem nagyon kényelmetlen, hogy nincs csuklótámasz megszoktam.
Tehát 2 versenyző maradt Logitech Wave illetve Microsoft Ergonomic 4000. Nehéz lesz a döntés.
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Van egy Genius KB-220 as Billentyűzetem,a lejátszó gombot ha lenyomom a media playert hozza elő,ezt szeretném átállitani hogy az AIMP2 nevü progit hozza elő,tulajdonképp nem lenne baj ha mindent tudnám programozni,mivel tudom ezt? Driver nincs hozzá,se szoftver.
Köszi.
Minden szinten,szinte minden.
-
eladohardver
őstag
Csocsi! Szeretnék vásárolni egy olyan vezetéknélküli billentyúzetet/egeret ami kb 3-3.5 méterről hibamentesen késés nélkül reagál. Mit lenne érdemes, mondjuk 10000 Ft ig bezárólag. Eggyáltalán van ilyen?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
dudika10
veterán
válasz
Balázs1621 #3259 üzenetére
Ha két szónál többet szeretnél bepötyögni óránként akkor felejtsd el a szilikont. Én próbáltam, 3 percig bírtam aztán felálltam és azt mondtam, hogy köszönöm szépen én ebből nem kérek. A gépelés az kínkeserves, játszani lehetetlen vele, nagyon bizonytalanak a gombok. De legalább kibírja, ha ráborítom a kakaót.
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Füleske
addikt
Jaja , szerencsére követik a microsoftos irányt , az meg visszatért a hagyományos kiosztáshoz , így gondolom ők se akartak lemaradni a fejlődésben.
Elég kicsi az a kijelző így szvsz nem vészes a dolog.
Így elsőre nekem semmi olyan nem tűnik fel ezen a kombón ami miatt ne venném meg , és ha az elődje (mx3200) volt magyar kiosztásban , akkor remélem ez is lesz. -
nyunyu
félisten
válasz
Füleske #3256 üzenetére
Aztaqrva, rendes Ins/Del elrendezesu dobozos Logitech billzet???
Egyebkent meg az elem elettartamnak kifejezetten jot tesz a raapplikalt LCD kijelzo
a billentyűkön pici bemélyedés található a kényelmesebb gépelés érdekében, a billentyűk élei pedig le vannak kerekítve, ami szintén a kényelmesebb használatot próbálja elősegíteni
Marketingesek megint nem birtak semmi ertelmeset kitalalni, igy elinditottak bullshit generatort.
15 evvel ezelotti Mitsumi billzetemen is homoru volt a gombok felszine, es lekerekitettek az elei, ettol meg tavol allt a kenyelmes billzet fogalmatol
Ugyan a C64 nekem kiesett (Atari 800XL-t nyuztam), de szerintem mar annak a billzete is rendelkezett ezekkel a tulajdonsagokkal[ Szerkesztve ]
-
Füleske
addikt
Hát , ha EZ lesz magyar kiosztással akkor asszem megvan a következő billentyűzet - egér párosom.
A billentyűzetnél végre visszatérnek a hagyományos kiosztáshoz , egér meg a legjobb , most is mx 610 - et használok ... -
nyunyu
félisten
válasz
TrollBalint #3254 üzenetére
Kijelzo tobbet fogyasztana, mint maga a billzet, szoval meg a Caps/Num/Scroll visszajelzo ledeket is szeretik lesporolni.
-
TrollBalint
addikt
-
Zitike
csendes tag
Úgy tűnik, most szállítással együtt (ezt vajon hogyan kalkulálták, ha nem tudják, hogy én Roswellhez képest hol vagyok?) 24,24$-ért is meg lehet kapni, csak előbb nem árt szétnézni olyan lapokon is, mint az Antonline Sucks vagy a Complaintsboard.com...
(A fönti laphoz egyébként innen lehet eljutni.)
[ Szerkesztve ]
Üdv, Zita
-
Zitike
csendes tag
válasz
TrollBalint #3251 üzenetére
+ nyunyu (#3223) Nem egészen másfél éve használtan vettem a jelenlegi rádiós hanyattegeremet (elég sokat is használom idehaza -- jóllehet, nem a gamerek sebességével), de emlékeim szerint már legalább 3 lemerülés volt eddig (próbálom elválasztani azoktól az elemcseréktől, amikor valami más miatt nem érzékelte a gép a zzzegeret). Inkább az a kínos benne, hogy lemerülés előtt semmit nem "szól".
[ Szerkesztve ]
Üdv, Zita
-
TrollBalint
addikt
köszi, ennek örülök
mondjuk már évek óta van vezetéknélküli egerem, pl a fallout 3-ban nem vettem észre semmit, amitől hátrányban érezném magam. Mit kellene látnom? lassabban reagál a dolgokra? mert azt nem vettem észrehttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
Zitike
csendes tag
Egy ismerőst a rádiós változat érdekli ebből. Neki találtam ezt az élesebb képet:
Itthonról jól megy a linkelés, itt nincs proxy!
Ezen is úgy látszik, hogy van még egy bill az Y előtt.Üdv, Zita
-
Zitike
csendes tag
"Optikai csalódás..." -- Én se tudom torzításmentesen kinagyítani a képet, de amiket ki tudok olvasni: YXCVB + ezek előtt (tehát még az Y előtt, a shift után) látok valami kiolvashatatlant is. Ha a többi nem is, a C alakja sztem egyértelmű. Onnan lehet visszaszámolni. Van ott még valami.
[ Szerkesztve ]
Üdv, Zita
-
nyunyu
félisten
Még olyan billem nem volt, amin lett volna kurzormozgató (ha csak ezt a görgetőt nem tekintjük annak), ezért azt nem tudom megmondani, hogy ahhoz vajon mennyire van szükség a saját driverre
Ha jol remlik, akkor a [l:http://www-307.ibm.com/pc/support/site.wss/MIGR-45849.html]IBM/Lenovo Travel Keyboard with UltraNav[/i] (*) az standard billzet+egerkent telepul, tehat radugod, aztan maris megy az egerkurzor is.
*: Ennyiert a hulyenek is megeri bontottan, ujonnan nemeteknel valami 8k, idehaza 15k+sarc
Gondolom gyari kartondoboz+bor mappa nincs a bontotthoz.[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Optikai csalodas, A-shape miatt tunik ugy, mintha rovidebb lenne a bal shift.
Ott nincs plusz gomb.Aminek ilyen nehéz megtalálni az árát, az a tapasztalatok szerint horribilis összegbe kerül.
A4Tech nem az a gyarto, aki 5k-nal tobbet kerne egy billzetert...
Nemet/magyar/satobbi: persze, mivel a billzet csak egy scan kodot kuld, hogy hanyas sorszamu gombot nyomtak le, aztan azt mar az oprendszer forditja le a beallitott billzetkiosztas alapjan, hogy akkor azt most Á-nak vagy Ä-nak ertelmezze.
Ehhez a billzetre mazolt kiosztasnak mar nincs koze.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Zitike
csendes tag
Látom, legalább 600 (de lehet, hogy 700) métert is mennem kell majd ez után a bill után!
Nem fog leszakadni a lábam?
A driveres témához -- az előzőekhez is -- csak annyit tudok hozzátenni, hogy a jelenlegi itthoni bill.-emnek is van sajátja (nem is volt 1×ű Vista alá megszerezni), de én az elmúlt 9 hónap alatt, mióta más sz.géppel (meg patinásabb oprendszerrel) használom, még lusta voltam föltelepíteni. Az oprendszer viszont fölismerte enélkül is, még a rajta lévő görgetőt is, csak a médiagombokat nem (de ezek szerint azok az elmúlt háromnegyed évben nem is hiányoztak a boldogságomhoz). Még olyan billem nem volt, amin lett volna kurzormozgató (ha csak ezt a görgetőt nem tekintjük annak), ezért azt nem tudom megmondani, hogy ahhoz vajon mennyire van szükség a saját driverre.Üdv, Zita
-
Zitike
csendes tag
Ezen a képen tényleg úgy látszik, mintha lenne még egy gomb az í számára. De én itt se találom az árat...
Aminek ilyen nehéz megtalálni az árát, az a tapasztalatok szerint horribilis összegbe kerül.
Ami a programozását illeti -- rémlik, hogy volt már nekem életem során egyszer német billentyűzetem. De az egész konfiget használtan vettem, és nekem már semmit nem kellett telepítgetnem ahhoz, hogy magyar billként funkcionáljon. Ez alapján esélyes, hogy más billeknél is az oprendszer saját illesztőprogijai megfelelően ismerik föl a megfelelő gombokkal rendelkező hardvert. Nem értek hozzá, csak így képzelem.Üdv, Zita
-
Itt megtekintheted a billt. A német utcában van egy ici-pici, kissé lepukkant számtech bolt / bontó. Nem lehet összetéveszteni mással.
1. Nem tudom letiltható-e a tapipad, ki kéne próbálni a driverjával. Én még nem raktam fel (nem látom értelmét), de ismerős szerint csak így megy a scroll rajta. Állítólag sima synaptic drivert ad hozzá az ibm. Laptopomnál le tudom pl. tiltani a tapipadot. Lehet itt sem kizárt. Illetve szintén a laptopomon a pöcögegér gombként is funkcionál. Sajnos ezen az ibm billentyűzeten, ha van is ilyen, szintén a driver kell hozzá. Bár valószínűleg ez már low level funkció, az-az driver nélkül is menne. Szerencsére elég kényelmes helyen vannak a pöcökegérhez a gombok, minden gond nélkül hüvelykujjal elérhetőek, szinte anélkül hogy a gépelést abba kéne hagyni...de erre mondom azt, el kell menni erre a linkelt helyre, és kipróbálni.
2. Elfelejtettem kihangsúlyozni előbb, hogy nálam az enter is más mint a képen látható. Vékony, egysoros enterem van, felette az ű-vel. Így az á mellett van az enter közvetlenül, cserébe entert nyomok ű helyett még sokszor, és nem találom merre van az ű...de már elég jól le-lecsapok rá a kisujjammal. Talán nagyobb problémát okozz automatán altgr-j-t nyomni az í-k miatt, ahelyett hogy a bal shiftet nyomnám.
3. Ezt nem is értem.... :\ -
Zitike
csendes tag
Akkor ennek még viszonylag jó az ára a maga 40 dolcsijával:
http://www.ulva.com/Online-Store/Keyboards-Pointing-Devices/left-hand-keyboard.htm
(Sry, ahogy elnézem, a vége ennek a linknek se fog látszani.)Viszont azért a kb. 8k +szállításért már elvárnám, hogy legalább az í lehetősége meglegyen. Ezek szerint azonban túlzóak az elvárásaim...
Üdv, Zita
-
nyunyu
félisten
Igen, az lenne a Quietkey. Azon kívül, hogy ronda, nekem nincs gondom vele.
Nem is a kinezetevel volt elso sorban gondom, mert melohelyen nem nezegetni, hanem hasznalni kell, hanem a gombok ellenallasa nem tetszett.
Nekem tul kemeny volt, szetvertem az ujjaimat rajta.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Zitike
csendes tag
"Ha atkonfiguraltad balkezesre az egeret, akkor miert nem hasznalod a bal oldalra atrakva bal kezzel? Sok ertelmet nem latom, hogy tovabbra is a jobb oldalon legyen az eger."
Eredetileg valóban azért alakítottam át, hogy kipróbáljam a bal oldalon, de aztán ott nem ment (mert nem sikerült elég pontosan mozgatni), viszont az hasznosnak bizonyult, hogy már nem okoz fájdalmat a jobb mutatóujjamban a sok kattintgatás (lehet, leamortizáltam azt az ujjamat még zsenge koromban a sok simsezéssel) -- helyette most a gyűrűsujjam végzi azt a munkát.
Mondjuk, olyankor van gond, amikor távoli gépre (és onnan tovább másikra) kell bejelentkezni. Mert -- persze -- otthon is fordítva van, azután átlépek egy "normálisan egerező" gépre, majd a munkahelyi sajátomra, ami szintén fordított. Néha már én is megzavarodok, főleg, ha ugyanezt a bejelentkezgetést a tesóm gépéről csinálom.[ Szerkesztve ]
Üdv, Zita
-
nyunyu
félisten
G84-4100+4700 nem volt tul jo otlet, nemet ebay-en 44€+46€+posta
-
Gyusz
őstag
Jah, dobozra is rá volt írva, hogy eredetileg brit billentyűzet lenne, ezt kifelejtettem.
Igen, az lenne a Quietkey. Azon kívül, hogy ronda, nekem nincs gondom vele. A multimédiás verzió valamivel jobban bejön, de az sem egy szépségverseny-esélyes darab.
Nekem csak a Logitech verzióhoz volt szerencsém, amiről szintén szoktál írni
. Az ujjlenyomatfogó kivitelezés még annyira nem is zavart, multimédiás gombokat nem nagyon használok, de állandóan mellényúltam rajta, pedig nem írok sokat és nem is tudok rendesen gépelni. Azóta drága jó barátom lecserélte egy ilyen Apple billentyűzetre, ami ugyan nagyon tetszett, de amikor megtudtam az árát, akkor megállt bennem az ütő egy pillanatra.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Wow, legalabb most brit billzetet ganyoltak ossze, nem amerikait, mint a DMK3000-nel meg a Curve2000-nel.
Igy a gombok darabszamra is stimmelnek (van Í), meg elrendezesre is. (Ű a helyen)Dell Quietkey
Ha erre a szepsegre gondolsz, az valoban nem kapott approved-by-nyunyu logot.
Szerencsere enyveskezu kollega hamar trombitanak nezte, ugyhogy vadaszhattam masik USB billzetet helyette.
Persze elso korben csak az ugyfelhez cipelos Labtec UltraFlat volt keznel, na attol meg nagyobb idegrohamot kaptam, amikor sokadszorra is mellenyultam a hulye Ins/Del satobbi elrendezesenek.
Ugyhogy hamar elokerult a fonokom altal rejtegetett olasz HP Bumblebee billzet, az legalabb kenyelmes volt, meg senki sem akarta lenyulni az idiota feliratozasa miattKar, hogy ~1 ev utan megadta magat a vevoje, itthoni regi L vevommel meg nem birtam osszehozni.
-
Zitike
csendes tag
Még az ilyenfajta elrendezés is szimpatikus, bár itt is kissé távol van az enter:
http://www.cherry.de/deutsch/produkte/tastaturen_mit_trackball_und_touchpad_TouchBoard_G80-11900.htm
...De legalább van esély í betűre is.(Úgy tűnik, Firefox alatt se tudok linkelni, sry)
Üdv, Zita
-
Zitike
csendes tag
Sry, ezt a képet már nem fogjátok látni, mert vesztemre explorerben írtam az előzőt. Egyébként olyasmi, mint a japánoknak szánt ergonomikus bill, amit nyunyu linkelt. Például az is szimpi lenne, ha lehetne tudni, hogy a középső csúszka(?) vajon csak görögni tud, vagy azzal lehet mozogni is (mert azt látom, hogy alul van jobb és bal egérgombnak megfelelő két gomb).
[ Szerkesztve ]
Üdv, Zita
-
Zitike
csendes tag
Árban valóban megfelelőnek tűnik, de van már néhány tapasztalatom hasonló billentyűformákkal. (Nem a kukacoskodás miatt említem ezeket, de tényleg fontos, hogy a lehető leggyorsabban gépelhessek.)
1. Tapipados vs. gumipöcök:
Az otthoni lapihoz szinte azonnal vettem billentyűzetet, mert zavart, hogy írás közben állandóan beletenyereltem a tapipadba. Úgy látom, erre alternatíva kínálkozik a kis piros pöcök képében. Ha az teljes egérfunkcionalitással rendelkezne (úgy értem, nem csak mozgatásra, hanem kattintásra is lehetne használni), akkor az alsó tapipadot azonnal le is ragasztanám. 7-8 évvel ezelőtt néha használtam egy haver IBM laptopját, amin volt hasonló kis piros gumipöcök -- de emlékeim szerint csak a mozgatás a funkciója, a katthoz már lejjebb kellene nyúlni. Vagy tévedek? Minden esetre elég sérülékenynek tűnik (fontos, hogy a lehető leggyorsabban beletaláljak az egérrel két betű közé vagy efféle szűkös helyekre).2. L,É,Á,Ű,Enter
Ezzel a sorrenddel is meglehetősen rosszak a tapasztalataim -- sztem csak azért, mert béna vagyok -- minden esetre már két éve ilyen sorrendű billentyűzetem van otthon, és nem voltam képes megszokni, hogy ilyen messze van az Enter. A chatpartnereim viszont lassan megszokták, hogy minden mondat végére beírok egy plusz ű-t. Az enter helyett ugyanis gyakran azt ütöm. Az is lehet, hogy csak azért, mert nap közben a melóhelyen meg L,É,Á,Enter sorrendű billetyűzetet használok. (Azt tudni kell ehhez, hogy a kéz az ASDF JKLÉ-n van a tízujjas vakírás során. Ehhez képest van viszonylag messze az Enter.)3. Olyasmi is rémlik a sokéves gépelési tapasztalatok ködéből, hogy valamely bill-nek minden magyarspec gombot meg lehetett tanítani, csak épp QWERY maradt QWERTZ helyett. Ez is el tudja lehetetleníteni a munkát, ezért erről megkérdezném közvetlenül az ismerősödet, ha megadod a vaterás nickjét.
Egyébként szimpatikus ötlet, hogy ha már a numerikus szakaszt nem tudjuk balra tenni (vajon miért is nem?), akkor a pointing device-t hozzuk közelebb a testhez, de ezt szerintem csak úgy lehet civilizáltan kivitelezni, ha közben a billentyűk jobbra-balra úgy rendeződnek, mint pl. [url http://www.keyboardco.com/keyboard_images/black_usb_ergonomic_touchpad_keyboard_large.jpg]ezen[/url] a képen.
Illetve láttam még szintén szimpatikus megoldásokat egy héber(? -- már nem tudom, hol van) nyelvű oldalon. Ott sok vertikális megoldást láttam: az egész numpadot a testtől távolabb, a funkcióbillentyűk fölötti részre számúzve. (Sajnos semminek nem tudtam megnézni az árát, mert semmit nem tudtam azon a lapon elolvasni.)
[ Szerkesztve ]
Üdv, Zita
-
Gyusz
őstag
Aki még esetleg Microst Wired Keyboard 600 vételén töri a fején, annak íme egy kép a kiosztásról link. Nem túl igényes a kivitelezés, mivel fel van matricázva (gondolom ezért kicsit ragadós érzetet is kelt még). Továbbá sok karakter nincs rendesen feltüntetve, ezt szintén szokni kell. Egyébként szerintem halk billentyűzet, alapból nekem túl lapos, viszont kitámasztva kényelmes, CS-ben próbáltam, ott nem volt gond játék alatt. Mindenki döntse el maga, hogy 4k-t megér-e neki.
Én még egy Dell Quietkey-n törtem a fejem (tudom nyunyu, hogy azt nem igazán komálod
), mert néhányszor próbálva az is kényelmes volt, de formára meg ez tetszik jobban, csak a kivitelezés lehetne igényesebb.
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Cherry numpadhez van hozza passzolo magyar kiosztasu mini billzet is, de valoszinuleg germaniabol kene rendelni, mivel idehaza nem nagyon forgalmazzak oket.
-
nyunyu
félisten
Japanoknal +2 modosito gomb van a szokoz oldalan, mivel az alap 27 gomb keves a katakanak bevitelere
Erdekes, hogy pl. az MS nem a szokozt vette rovidebbre a japan Ergo4000-en, hanem a Ctrl+Win+Alt-ot nyomoritotta meg.
-
nyunyu
félisten
Ezt most nem ertem.
Ha atkonfiguraltad balkezesre az egeret, akkor miert nem hasznalod a bal oldalra atrakva bal kezzel? Sok ertelmet nem latom, hogy tovabbra is a jobb oldalon legyen az eger.
Numpadra meg az is megoldas lehet, hogy keritesz egy numerikus nelkuli billzetet, meg kulon egy USB-s numpadet, aztan akkor arra az oldalra rakod, ahol eppen kenyelmesebb.
Pl. L Cordless Number Pad, Genius NumPad 200, Cherry G84-400
BalAlt+numerikus? Magyar billzet atka, angol kiosztasnal lehet hasznalni a jobb Alt-ot is az ASCII kodok bevitelere...
-
A balos numpadtól eltekintve azt hiszem ez megfelel a leírtaknak.
Annyi, hogy szitázatlanul kapni 2500huf körül (kis bolt, ismerős 3000-ért hozott el tőlük kettőt, vaterán 3500-ért árulják, de prohardveren meg 6500-ért...elég rugalmasak árt tekintve), és a space hosszabb, mert nincs winkey, nincs í (altgr+j és altgr+i megoldja). Fn key meg nem funkcionál akkor sem ha laptopra kötöm (lehet drivert fel kéne rakni hozzá). A scrollozás is csak driverrel működik tapipadon. -
Zitike
csendes tag
Hali! Szerintetek milyet vegyek, ha...
* nincs szükségem semmilyen multimédiás gombra.
* nincs szükségem háttérvilágításra.
* kifejezetten utálnám, ha aksit kellene tölteni benne, ezért ragaszkodom a corded verziókhoz.
* viszont vesztemre tíz ujjal gépelek, ami azt jelenti, hogy a G és H van velem szemben középen, tehát az egérért már a "szomszéd faluba" kell átnyúlnom -- mindezt csak azért, mert egy rossz szokás alapján a jobb oldalra pakolják a numpadot. (Az egeret most is "fordított" gombokkal használom -- munkatársaim nagy örömére --, de a bal oldalra nem sikerül átszoktatnom, mert elég precíz mozgásokat kell végeznem vele.)
* a magyar festett jelzések nem érdekelnek, miután vakon gépelek, de örülnék, ha lenne elegendő gomb, amiket meg is lehet tanítani arra, hogy í-ként, ő-ként, ű-ként stb. viselkedjenek.
* a numpadra viszont mindenképpen szükségem van (olyan progit használok, hogy minden mondat után le kell nyomnom az egyik gombját, és a bill-kombo nem is módosítható) -- ezért olyan bill se felel meg, amiről teljesen leszedték a numpadot, vagy valami plusz kombináció révén lehet csak életre kelteni.
* nagyon nem örülnék, ha a hülyeazértnemvagyok-üzletben 20k-t kellene adnom egy MS-Sidewinder bill.-ért, csak azért, hogy a numpad a bal oldalra kerülhessen! (Ott ugyanis van ilyen, ennyiért -- ezzel ki is merül a magyarországi balos-num-választék.) Ugyanezen okból kifolyólag plz., Maltronnal se kínálgassatok (hacsak nem ajándékba)!
* az sem akadály, ha az egér közelítése beépített hanyattegérrel van megoldva. (Pl. ha ez a trackball kb. az ins-end-del-home távolságára van, akkor utána még lehet jobbra a numpad -- bár, ez már azért elég aggályos, mert a numpadot a GYAKORI használat során mindig a balAlttal kell kombinálnom. Külhoni hirdetésben egyébként sok olyat is látok, hogy a trackball középen (szóköz alatt) van, de azoknál nem nagyon láttam árakat, illetve nem tudom, hogy a nyolcadik óra gépelés közben nem tenyerelnék-e vajon bele a trackballba...Tehát, ha valaki tud nekem kínálni olyan billt (újat vagy használtat), ami a fönti felhasználói szokásaimnak megfelel, akkor elhalmozhat üzleti ajánlatokkal (ha nagyon reklámszagú az ajánlat, akkor bombázhattok priviben is)!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Zita
-
nyunyu
félisten
válasz
TrollBalint #3222 üzenetére
Szerintem a drotnelkuli billzet nem olyan kritikus jatekban, mint egy eger, mivel elsodlegesen nem azzal iranyitod a jatekot, nem szamit olyan sokat az a par tiz/szaz ms keses, mint egernel.
Masreszt meg attol sem kell felni, hogy pont jatek kozben merulne le, hiszen egy par alkalielemmel lazan elmennek evekig a billzetek, sokkal kisebb a fogyasztasuk.
-
TrollBalint
addikt
Sziasztok,
kinéztem egy billentyűzetet magamnak (egy Microsoft Wireless Laser Desktop 5000), viszont nekem azt mondták, hogy játékra, főleg fps-re nem olyan jó a wireless. Miért nem? Azon kívül, hogy kínos, ha játék közben merül le
Vagy esetleg ha tudtok ajánlani valami másik bill-t, legfontosabb, hogy kényelmes legyen, mert szoktam gépírni rajta, és a rendes billentyűzet elég kényelmetlen. Néztem ennek a bill-nek a 4000-es verzióját, de igazából nem találtam ennyire kényelmesnek, ráadásul az nem volt ennyrie slimhttps://www.pathofexile.com/account/view-profile/Haarkon/characters
-
fireproof
őstag
Tudnátok valamilyen Gamer billentyűzetet ajánlani 15 k körül (ha lehet akkor legyen világítása de ez nem ez az elsődleges szempont)? ha esetleg véleményetek is van róla az jó lenne.
-
Bling95
őstag
igen azt néztem, ezek a világítósok nagyon bejönnek , de razer billt nem fogok venni mert piszok drága
-
nyunyu
félisten
válasz
Bling95 #3217 üzenetére
Ugy ertettem, hogy a komfortjuk, minoseguk nem eri el a szokasos Logitech szinvonalat.
Hasonlo arkategoriaju, elso ranezesre szeteso cuccoknal azert egy fokkal jobbak.
Gondolom az Illuminated UltraFlat-ra palyaznal.(Jeeee, mar csak masfelszerese a Logitech logos UltraFlat az eredetinek.
)
-
nyunyu
félisten
válasz
Bling95 #3214 üzenetére
Labtec a Logitech valasza az olcso kinai billzetekre/egerekre.
Arra azert szigoruan ugyelnek, nehogy olcsobban megkapd a Logitech minoseget.(Bar volt mar ra pelda, hogy egy Labtec billzetrol lehagytak a multimedias gombokat, es raraktak a Logitech logot, aztan az arcedula rejtelyes modon megduplazodott
)
-
Bling95
őstag
Hello!
Játékra és netezésre keresek billentyűzetet. Jó lenne ha lennének rajta magyar karakterek.
árban olyan 8-21k környékén gondolkodtam. Nagyon szerettem vna vmi olyan aminek van háttérvilágítása de ilyen árkategóriában nem látok.
Szerk. Bocsi nem válaszba aakrtam irni.
A Labtec mien minőségben gyárt?
[ Szerkesztve ]
-
nyunyu
félisten
Osztrak webshopokban mar kaphato ekes nemet kiosztassal, idehaza egyik nagykerben sem lattam.
(Bakker, 15€ felara lesz az ivelt Wireless Comfort Desktop 5000-nek ehhez kepest?
)
[ Szerkesztve ]
-
smog86
senior tag
Erről valami infót nem tudtok?
Wireless Desktop 3000 -
nyunyu
félisten
Jut eszembe, IntelliType barmilyen billzettel mukodik, ha behazudsz neki egy hasonlo extra gombokkal ellatott MS billzetet
(innen toltheto)
IntelliPoint viszont nem all szoba az USB-s egerekkel, ha nem MS gyartmanyok. PS/2-nel nem birja lekerdezni a gyartmanytHello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz
Sheltem77 #3209 üzenetére
MS-ek ~3 eve nem nyultak hozza az Ergo4000 weblapjahoz, igy nincs kinn, hogy kb. az IntelliType 6.1 (tavaly marcius?) ota makrozhatoak az osszes billzetukon a web/search/mail/calculator/play gombok, illetve az F1-F12 alternativ funkcioi (mar amelyik billzeteken van FLock), raadasul most mar programonkent kulon-kulon is lehet allitgatni.
Ha ez neked eleg, akkor nyugodtan vedd meg az Ergo4000-et.
[ Szerkesztve ]
-
Sheltem77
aktív tag
"G15? gamer billzet, verpistikeknek valo featurakkal. Annak is megvan a maga letjogosultsaga "
G15nél csak az a vonzó, hogy 6 programozható makró billentyű van(tehát összetett műveleteket is lehet 1-1 billentyűre programozni).
Logitech Wave már kiesett, perpill a microsoft natural 4000 a favorit(ha lennének rajta makróbillentyűk nem vacilálnék).
-
nyunyu
félisten
válasz
Sheltem77 #3203 üzenetére
Ezen a szinten mar nehez mellenyulni, vedd azt, amelyik a legjobban bejon.
Igaz, ketten Mortal Kombatozni nem lehet az Ergo4000-en, mivel nem vesz be egyszerre 3-4-nel tobb gombot, de ha tudsz rendesen gepirni, akkor kenyelmileg veri a masik kettot.
Wave mellett szol az ara, illetve abbol van rendes magyar kiosztasu is. (Ergo4000-bol csak magyarra ganyolt nemzetkori angol van, G15-bol meg az sincs.)
Ellene az elbaltazott Ins/Del, stb kiosztas.G15? gamer billzet, verpistikeknek valo featurakkal. Annak is megvan a maga letjogosultsaga
Engem mondjuk nem izgat fel az LCD kijelzo, meg a hattervilagitas, meg az egyszerre ezer gomb.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
Sheltem77
aktív tag
#3203 ra valaki tipp ?
-
nyunyu
félisten
Wired Desktop 600 leiras szerint BOM 2.0 van benne.
Nincs odairva, hogy magyar lenne, gondolom utolag matricazott amerikai, mint a DMK3000 meg Curve2000.
Logitech persze cseszik kirakni az adatlapjait a weblapjara.
-
gereke
tag
A mai Euronics szórólapbanban láttam Microst Wired Keyboard 600 billentyűzetet(ára 4000HUF).
Ha valaki tudna egy HUN-ról feltenni képet, mert a [link]-n is csak angol!
A "desktop" csomagban milyen egeret adnak?
A másik amit néztem az a Logitech Internet 350. Meg tudná valaki mondani a fizikai méreteit.
Kösz
[ Szerkesztve ]
LYA-L29
-
Sheltem77
aktív tag
Sziasztok!
Segítsetek nekem.
Billentyűzetvásárlás előtt állok de 3 versenyző van és nem igazán tudok dönteni.
Alapból volt a Logitech G15 eredetileg ezt akartam venni, de aztán olvastam itt a fórumot és bekerült 2 versenyzőnek a Microsoft ergonomic 4000 illetve a Logitech Wave is.Leginkább játékra lenne használva, de fontos lenne, hogy kényelmes legyen(ezért is tetszik az ergo4000/wave is).
Előre is köszönöm a segítséget
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Ég veled, KEndre! :(
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Autóhifi
- Delta Force (2024)
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- PlayStation 5
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest