-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Sasi82 #226225 üzenetére
Szia!
Ha TGDI akkor szerintem inkább 1.5, kevesebb problémáról hallani. AMi előfordulhat az a trafó hiba, gariban szokták cserélni. DCT váltónál a kuplung lehet problémás, ezt KIA-nál legtöbbször gariban cserélik, legalábbis KIA facebook csoportban én még olyat nem hallottam hogy fizetős lett volna. Hyundai oldalon hallottam innen onnan, hogy kibújnak a gari alól. Szóval franc tudja, tény hogy zsebbenyúlós lehet a csere, ha saját költséges. Koksz lesz, mint minden direkt befecsis motornál. Szerintem érdemes úgy számolni, hogy 100e km körül el kell vinni az autót egy diózásra. De ez tényleg márkafüggetlen dolog, a technológiából adódik. A korábbi GDI motoroknál ez a technológiai probléma meg volt fejelve 30 ezres olajcsere periódussal, ami rátesz még egy lapáttal, ott lyukadtak is át szépen a dugattyú tetők. Itt szerencsére 1 év / 15e km a csere. Fogyasztás tekintetében nekem Bp agglo - Bp az 8 liter átlagban, autópályán nálam 6 körül elvan (5.8-6.5), de pályán én simán elvagyok 125-130 tempomattal, az automata és a dugó-forgalom követés NAGYON kényelmes Ja, nekem a BC csal lefele kb 1 litert, az említett fogyasztási adatok azok rátankolással mértek, a BC kevesebbet mutat (van hogy 4.7-et). Nekem 2022-es kia ceed kombi van, kényelmes, 2 gyerkőccel élhető autó, a hátsó lábtérre lehet azt mondani hogy kicsi, cserébe szerintem a csomagtartó igen kellemes méret és én szeretem a rekeszeket is benne. Sőt, még pótkerekem is van Amúgy futóműben a kia kicsit keményebb, sportosabb, a hyundai pedig puhább és kényelmesebb. A 160 lovas a DCT-vel szerintem jó menetdinamikával bír, megpakolva sem kevés. A fényezés kényes, kavicsok eszik a lökőst, meg a szélvédő is puha, kavics nyoma hamar meglátszik.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- NBA és kosárlabda topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AutoCAD
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Wreckfest 2 - Márciusban indul a korai kiadás
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Új tartalék ipari forrasztópáka 24V Atten Aoyue Yihua Gordak Letcon 5 pólusú dugó
- Új YIHUA 872D++ BGA SMD 2az1-ben hőlégfúvó állomás + Hakko forrasztó páka
- Kábeldob új hosszabbító 40m réz kábel villanyvezeték 4db konnektor elosztó
- Sensibo Sky wifis okos klíma távvezérlő, újszerű
- CSB GP 7Ah 12V UPS akkumulátor GP1272 F2 35W/Cell
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest