- Önfenntartásra rendezkedik be a kínai chipszektor
- MinDig TV
- Milyen NAS-t vegyek?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- F-Secure termékek
- Chiptörvénnyel készül Trump elnökségére Dél-Korea
- Egy vagyont költött a kriptoipar az amerikai választásokra, kilőtt a bitcoin
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
rbalint88
addikt
válasz molnarpeter #220047 üzenetére
Mint i30 felhasznalo mondom, hogy nem hiszem, hogy kisebb a Scala az i30/ceednel, sot Altalaban pont a helykinalatat emelik ki a Scalanak
En barmikor bevallanek belole egy 1.5tsi-t -
Greentea
senior tag
válasz frankdelgado #220036 üzenetére
Crossland-ot én már semmiképpen sem vennék újonnan, mert 2017-ben jött ki, és az új Astra-t odaadják 7.5-7.8-ért, ami azért egy érezhetően frissebb és jobb technika.
Idén mutatják be az utódját a Crossland-nak, ami Frontera lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
válasz molnarpeter #220022 üzenetére
+tototos:
Maradt a Volvo V60 egyenlőre a befutó, beleültünk. Alszunk rá még párat. Kibírható a hátsó lábtér az asszony szerint. Gyerekeknek meg mindegy. A csomagtartóval együtt tudunk élni. 1 hétre 2 közepes bőrönddel, 2 hátizsákkal 2 gyerekkel simán elutaztunk. Arra bőven sok amire nekünk kell.Szembejött még egy hibrid Merci C350. Ahogy látom nagyobb csomagtér, nagyobb lábtér. Ezek mennyit bírnak tisztán elektromosan? Mi a tapasztalat ezekkel? Nem sokat találtam róluk itt. Árban 5,5 milliós tehát kicsit több, mint a Volvo, de 2 évvel fiatalabb is. Igaz km-re meg pont annyi. Ti mit tudtok róla?
Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Bikkrom
senior tag
2015, akkor necces választás az aksi miatt. A 2013-as Volvo 11,2 kWh-s (10) aksija még megy 35-40-et. Az Outlander is ezért esett ki. Kicsi az aksi. Köszönöm szépen a választ!
Mennyire nyűgösek ezek a Mercik? A Volvo pár típushibája rendszeres szervízzel kordában tartható ahogy olvasom a vszervíznél. A motor meg a váltó meg nagyon megbízható. A C350 ilyen szempontból mennyire rigolyás?
-
Bikkrom
senior tag
válasz tototos #220061 üzenetére
Jó ötlet. De szerintem nem lesz gond ezzel a v60 csomagtartóval.
A biztonság és a karbantartás/szervíz költség a fő szempontok. A fölös napelemes ingyen kWh elhasználás után.
A biztonság a Volvo-nál csillagos 5-ös. A karbantartás/szervíz költségtől tartok. Ez ilyen babonás berögződés. Vehetek én bármit. TV, PC, akár milyen gép. Ami elromolhat nálam elromlik. Megnéztem most pár órányi videót a V60-ról, totálcar stb. Nálam első évben erad motor meg aksi csere lesz, meg turbó, csakhogy az 5 millióra ráduplázzunk.
Viccet félretéve csak olyat fogok venni amit a vszervíz rendberakott és ott átnézetjük. Nem tudom lesz-e erre hajlandó tulaj. Meglátjuk. Amit megnéztünk most kiderült, hogy nepper. Most hozta hollandiából. Semmi baja... Mondja ő. Persze. Klíma, kormánymű alap csere ezeknél. Így árulja 5,7-ért...
Holott vannak szépek amiket rendszeresen a vszervíz szervizelt 4,8-ért.Sic vis pacem, para bellum! - Ha békét akarsz, készülj a háborúra!
-
Bikkrom
senior tag
Igen, igazad van. Akkor ez is az Outlander sorsára jut. Nincsenek csodák. Mindig a V60-hoz jutok vissza, bármerre is nézelődök. Valahogy ennek az aksija egy csoda ebben az árban. Márpedig az az elsődleges szempont. Reggel 20km-t meg délután 20km-t tudjon télen nyáron. Közte feltöltöm. Lényegében EV-nek lesz használva 99%-ban. Semmi más PHEV nincs ami tud 30-40 km-t, de télen is min 20 km-t? Max 5 millióig.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Bikkrom #220064 üzenetére
5M-ig nem. Kizárásos alapon akkor marad a V60. Már csak találnod kell egy leinformálhatót. Arra figyelj, hogy szmogriadókor a dízel phev is tiltva van Budapesten (nem tudom érint-e).
#nincsbennetarcsi
-
rbalint88
addikt
válasz Bikkrom #220063 üzenetére
Kevesbe a konkret peldanyokra, inkabb a helyzetre reflektalva irok. Szerintem sokszor tulertekelt es ezaltal tulzottan elkerik az arat annak, ha egy koztiszteletben allo orakulum (facebook markacsoportban felhypeolt szerelo) szervizelte az autot. Ettol meg ugyanugy barmi elromolhat rajta, ok sem latnokok es josok. Egy atvizsgalas soran kiderulhet, hogy amugy mar orvosolva lettek a tipushibak, meg ha nem is a hypeolt szerelo altal, meg a nepper errol nem tud
Hahura felraktam a Priust, nem volt ra semmi mozgas. Beraktam ugyanazzal a szoveggel fb csoportba, hogy “A Jenotol” van, az akku meg lett “Belazva”, aznap irtak oten, az egyikuk eljott masnap, a rahagyott alkualapot lealkudta es egymas tenyerebe csaptunk
Priusnal amikor vettuk, akkor Jenoeknel kezdtunk, mert ott volt valasztek eleve es kozel is volt. Utana megneztunk meg ket olcsobbat, hulla volt mindketto, aztan megvettuk azt, amire ott megallapodtunk, hogy nap vegeig tartsak, mert amugy tetszik es vinnenk, de szeretnenk latni a masik kettot. Szemmel lathato arkulonbozet volt, de annal sokkal nagyobb volt az allapotbeli diffi. A hozzaallasrol ne is beszeljunk, maxi korrekt volt Jeno tarsa, Zsolt.
szerintem Golf es Passat GTE is tud 20km-t barmilyen korulmenyek kozott. Mar a Golf is kb ugyanannyi helyet ad, mint a V60, nem kell hozza az orszag masik vegeben levo orakulum es barmennyire is szeretheto a Volvo, racionalisan nezve jobb a VW - modernebb infotainment, jobb helykinalat, szelesebb koru hozzaertes. Van a csaladban egy eGolf es egy sima dizel V60 is, ugy mondom ezt[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Bikkrom #220066 üzenetére
Ritka, ezért nem értem miért kell pont őket szívatni. Ja de, álzöld intézkedésnek pont megteszi.
Na arra vannak dombok is, meg lusta közútkezelő és az awd rendszere meg parádés a V60-nak. Telken az egyik szomszédnak is ez van és ahol az Octavia 4x4 nem jött fel ott ez a V60 simán feljött (akár csak az új Vitara Allgrip).
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
grizlisandor
veterán
Hajónapló jó kis autó lenne a Modus, de olyan közel van az ajtó burkolat, hogy azon fekszik a combom.
-
Qru
MODERÁTOR
-
stilo18
addikt
Sziasztok,
3M-s kerettel mennyire jó ötlet egy 8gen FL Civic, 1.8-as motorral?
Olvastam, hogy a széria tipushibáiból sokat javítottak az elődhöz képest..
Mik maradtak? Mire érdemes odafigyelni?#PS5#C9/QN95#Xiaomi13TPro#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
tboldi
nagyúr
válasz grizlisandor #220069 üzenetére
Áh, a Modus! Ilyennel csináltam a B jogsit. Csoda, hogy nem a középen lévő műszeregység zavar.
-
tototos
őstag
válasz rbalint88 #220067 üzenetére
A Toyota hibrid piac itthon eljutott oda, hogy Jenőék és Zsolt tud eladni legmagasabb áron. Nyilván benne van, hogy ők megbízhatóak és valamilyen szintű garanciát vállalnak a termékükre. Te mint magánszemély nem igazán tudsz a ő áruk felé menni eladásnál. ÉÉn tavaly év végén adtam el a P2-t és meglepően kevesen kerestek, igaz a piaci ársáv tetején helyezkedett el a kocsi, cserélt akkupakkal.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz grizlisandor #220077 üzenetére
Auris Gen1? A 132 lovas 1.6i csalódás lesz, mert abban sincs tarcsi. Ha szénné pörgeted akkor meg csak a hagja jön meg, az ereje továbbra sem. Van belőle 2.2D-4D 177 lóval, az már oké.
Amúgy meg akkor a T-jet a mit keresel.
[ Szerkesztve ]
#nincsbennetarcsi
-
Qru
MODERÁTOR
-
nagyúr
Renault fluence 2016 1.6 (114le) benzinnek mik a buktatói?
[ Szerkesztve ]
-
grizlisandor
veterán
Dízelt nem akarok, valamivel dinamikusabb, mint Piros.
Hibridet is meglesném, a CWT váltó és a bébifókák miatt, de a szumma 100 ló nem egy idegbeteg, meg a +1M(30%) felár nem gyere be! -
tototos
őstag
válasz grizlisandor #220083 üzenetére
Ha hibrid akkor szerintem csak a Toyota
-
grizlisandor
veterán
válasz tboy93 #220082 üzenetére
Renault Fluence nem csak nagypapáknak! Varga Tibor autóvizsgálat youtube videó!
Ha jól emlékszem, a motor megbízható szíjas vezérlésű, csak fránya okoskerék szolenoid kombóval, amikor cserélni kell, a vezérléssel együtt, de kérdezz rá a Renault topikban.
-
gg72
veterán
Sziasztok! Ha egy autónál azt írják, hogy a "rendezett külföldi okányokkal" eladó, akkor annak kb. mennyi a összköltsége, hogy a nevemen legyen?
-
szebe
addikt
válasz tboy93 #220082 üzenetére
Ha K4M, akkor amit grizlisandor ír, azon kívül elvileg jó.
Kb hasonló váltáson vagyok túl, nekem '13-as Megane 3 Grandtour a bódé körülötte, és a gyengébbik (101 lovas) változat van, ebben nincs okoskerék. Semmi extra, teszi a dolgát.[ Szerkesztve ]
"ha ledobsz a Mecsekbe egyszer késsel, meg egy banki terheléssel, én megiszom a h*gyomat, megeszem a lárvát, de akkor is fizetem a villanyszámlát"
-
nagyúr
válasz grizlisandor #220087 üzenetére
-
rbalint88
addikt
válasz tboy93 #220086 üzenetére
Engedje el a szedant, vagy ha mar, akkor Tipo. A Fluence a torokszedansag minden negativ hozadekat tudja Ebbol a kellemetlenul hullamzo, alulcsillaiptott vizagy futomu es a mallo belter zavarna igazan
Nem tudom mennyi a keret, en biztos valami autobb autot (minosegibbet) keresnek ugyanez a motor Megane kasztniban abszolut tamogathato valasztas![ Szerkesztve ]
-
Bikkrom
senior tag
válasz rbalint88 #220067 üzenetére
Más a helyzet. A vszervízbe okkal hordja majd minden v60 phev tulaj az autóját. Ők oldották meg a legégetőbb típushibákat, majd a szakszervizek lenyúlták a megoldásukat. Nem mellesleg korrekt áron dolgoznak és ami pláne extra szimpatikus, hogy garanciát vállalnak a típus hiba javításokra. Manapság melyik autószerelő vállal 1-2 év garanciákat? Végtelenül szerény, de maximálisan szakmai csapat. Az utolsó csavarig értik a v60-at. Bárkivel beszéltem eddig ez jött le.
Qru #220068: bizony van benne erő. Nagyon eltalálták az awd-t is többek között.
molnarpeter #220072: pontosan, csak +1 ülés hiányzik a tökéletességhez. Amikor még EV-k voltak tervben az i3 is ezért esett ki. Pedig nagyon tetszene az Ampera. De ez a fránya 4 személyes.
[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
válasz gzbotii #219966 üzenetére
Most jelenleg ott tart a válogatás apósomékni, hogy a következő autók közül kell választani. A szín és a földrajzi lokáció lelimitálja a dolgokat kicsit (igen, tudom). Egy 2016-os 1.6 Dustert az orrúnk elől vittek el. A többi autó vagy nem tetszik nekik, vagy meg ennél is rosszabb motorral szerelték őket (korai 1.4 TSI, etc). 2017-18as évjáratokból lett inkább az évtized eleje, ha már költeni is kell ezekre majd…
Szóval, ezekből néznénk meg kettőt szombaton, le van már beszélve:Skoda Fabia kombi 1.2 HTP, 2011
VW Touran 1.2 TSI, 2012 (tippre ez még láncos)
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCe, 2014When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
rbalint88
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Hankook téli és nyári gumi szett - 1 szezonosak - 235/45 R 17
- 2 szezonos - Hankook K135 Ventus Prime4 XL 235/45 R 17 97 Y XL nyári gumi
- 1 szezont futott - HANKOOK Winter i cept evo3 W330 235/45 R 17 97 H XL
- Philips AVENT Premium elektromos cumisüveg melegítő (SCF358/00)
- Újszerű Philips kézi gőzölőkészülék GC360/30 valamennyi tartozékkal, dobozában
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest