-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
tibbike01
őstag
Beszarok! Rossz képet töltöttek fel az eredtvizsgán az autómhoz. Ugyanúgy SUGxxx de a szám nem stimmel illetve nyilván az autó sem. Lehet ezt utólag módosítani? Járt már így valaki? Mit lehet ilyenkor tenni? 2 hete volt, a Porsche Buda intézte....
Eladásnál lesznek kérdések.
[ Szerkesztve ]
-
dlor
tag
Köszönöm. Megnézem a T-cross-t is 😃
-
dellfanboy
őstag
válasz tibbike01 #213753 üzenetére
milyen kérdések? egyértelműen beazonosítható egy totál másik jármű... hibázott a szerv oldaláról vki.
vagy
esetleg vmit másképp tudok és a tulajdonosok töltögetik fel a fotókat a jszp-re?eladó dolgok:mondd az árát és vidd http://hardverapro.hu/tag/dellfanboy#aprohirdetesei
-
tibbike01
őstag
válasz dellfanboy #213758 üzenetére
Igen, a szerv hibázott, de hogy ne lehessen korrigálni...illetve bizonytalanságot okozhat laikus embereknél. Én is rácsodálkoznék, ha vásárlás előtt egy másik autó eredetvizsgálati képekeit nézegetném.
-
rellif
senior tag
válasz tibbike01 #213753 üzenetére
Sajnos utólag már nem tudnak módosítani az adatokon/képeken.
Nekem a NKH-nál több adatot is rosszul rögzítettek.
Most eladás előtt elég sz.rul néz ki ez a bejegyzés,ha valaki esetleg lekérdezi.
"A jármű egyedi azonosító adatai és a járműokmányon szereplő egyedi azonosító adatok egymástól való eltérését megállapítom. Megállapítom továbbá, hogy a jármű vizsgált műszaki adatai és a járműhöz tartozó okmány műszaki adatai eltérnek egymástól, de külső jogtalan beavatkozás nyoma nem látható. Az eltérés adminisztrációs, illetve gyártási hiba miatt következett be." -
hobizoli
nagyúr
válasz rellif #213760 üzenetére
hugom Ignis-t egy eredetivizsgas benézés miatt kellett hatosagi "TSCM" alvazszamoztatni 10 evvel a vasarlas utan, mert amikor el akarta adni, akkor megdolt az erdetvizsgan az auto
jo kis procedura volt, mert mindenhol csak a "ezzel nem ide kellett volna jonni", hanem oda, ott: nem ide, hanem amoda, aztan foglalj oda ujra egy idopontot 2-3-4 hettel kesobbre... kb csak a miniszteriumban nem jartam, honapokig csak kuldozgettek innen-oda, onnan-ideeleve a rendorseg ult az egeszen 10-11 honapig, de volt annyira rendes a rendor, hogy nem foglalta le az autot, hogy ott napi ~800Ft-ert vigyazzanak ra egy telephelyen (=300k), csak arra kert, hogy ne hasznaljuk, mert ot is seggbe rugjak, ha megallitanak vele, hogy ez hogyan van az utcan forgalomban
innen ok meg mar nem adjak vissza ugy a papirokat, hogy jaaaize, bocccsi, beneztuk, hanem mindenfelekeppen uj, hatosagi azonositot kap
az volt az egesz legjopofabb resze, amikor ezen a hatosagi szemlen voltam vele a Mozaik utcaban szinte napra pontosan pont ket eve a husvet utani kedden, ott korbefenykepeztek az autot, erre a vegen megszolal a jomunkasember ahogy ketten allunk ott hatul a csarnok vegenel az udvaron a HÉV kerites felol:
magunk kozott szolva szerintem ez az alvazszam teljesen eredeti, nem is ertem mivel volt itt a problema
(a doksik tenyleg elegge zagyvak, meg egzaktul nincs is leirva igazabol sehol pontosan, hogy mi nem tetszett nekik)uhm...köszi
ugyhogy most a ket elso ajtonal fent a gumikeder alatt van az ervenyes alvazszama kezzel beutve, a tuzfalon levo az ervenytelen
...meg egy fullos NKH muszakival is jar(t), mintha most helyeznek forgalomba
igazabol az volt mar nyugos, hogy sehol nem tudtak megmondani hova kene menni, csak nem ide kelett volna....
a 19ker-i kormanyablakban egy autobehozatallal foglalkozo es eppen ott autot atirato masik ugyfel (=nepper) mondta el ennek a TSCM hatosagi alvazszam modositasnak a folyamatat (ezt hivtak regen az AF-s alvazszamnak), nekem is, meg a pult mogott uloknek is, hogy tudjanak mar rola mi merre kene, ha vegulis ez a dolguk, vagy legalabb mar egy felettese szamat hivja fel...ja es a Budapest fovarosi kormanyhivatal egyes egysegei veletlenul sincsenek osszekotettesben a 21. szazadban
meg kaptam a zengedéélyt a szemlere, 90 naptari nap volt ra
az megvolt, egy honappal kesobb kijott a Mozaik-bol a papper, hogy keltezestol szamitva 365 naptari napon belul kell elvegezni a TSCM alvazszambeutestmivel a muszaki is lejart volna kozben, ugy voltam vele, majd akkor egyben
elvittem az autotszerlohoz nezze at, de tenyleg qrvara nagyon
fek, futomu meg lett csinalva, elol: fektarcsak, fekbetetek, hatul: fekdob (kopott mereten volt) fekmunkahengerek (egyik szivargott) fekpofak, fekfolyadek, kezifek 4-5 kattanas ahogy kell, 4db gumifekcso (itt-ott repedezett volt a gumi kivul)...sima muszakin lehet meg nem sirnanak be ra, de ez az NKH-hoz megy
futomu elol: lengokarok (bar nem kopogott, de szinten kicsit mar repedezett a gumija, es 5500Ft/db hozza =leszarom) kereszt stabilizator szilentek is csak par ezer...erre mar be van foglalva az idopont a NKH-nal erre a TSCM bulira, kijon a keruleti kormanyablakbol egy papirka, hogy most azonnal vigyem be a rendszamot meg a forgalmit nekik, mert kivonjak az autot a forgalombol, mert a 90 nap lejart
bemegyek...
mutatom ott a nonek, hogy en a NKH-tol, ami szinten a budapesti kormanyhivatalhoz tartozik, mint ok is, azon a 90 napon belul kaptam egy 365 napos uj hataridot, es szerintem ez alapjan ez ki lett bovitve
hat nekik ez a papir nincs meg, ugyhogy nem
ez ne az en problemam legyen mar, hogy 2021-22-ben vmirol ok egymas kozott nem kapnak masolatot digtalisan vagy siman levelben, de itt az van, hogy 365 nap
elkezdett telefonalgatani....
erre nagy kegyesen a muszaki lejarataig (kb egy-ket het) "megengedte"OK, nem siettem vele en se, de ha 365 nap, akkor 365 nap...
ja probaltam vkivel elvitetni az Mozaik-ba, aki ott "ismerosebb", de a sztori miatt senki nem vallalta be
elvittem en, lesz ami lesz
aznap reggel ora nelkul felkeltem mar fel otkor, szoval nem kicsit izgultam
-9 fok volt, meg ugy fujt a szel ott a Duna mellett, hogy seggem majd be fagyott ket pulcsiban is
(ja mert nem lehetnek bent az ugyfelvaroban max 3-n, de bent ult egy 160kg-s doksi szerver, akihez a taxisok mentek be egyesevel (ez ugye mar ketto) meg rajta kivul 1 vki)na vegig ment a vizsgasoron a vas, tenyleg mindent vegigneztek rajta, egyszercsak hoztak a kis piros ládát, gumikederek le, es oldalankent tizenvalamennyi karakterrel megkapta a TSCM kezdetu alvazszamot oda
nyilvan kb ket chr sincs egymassal egyvonalban azok kozul
azt is meg kulon be kellett fizetni, de kp-ban am, mert egy ilyen hivatalban meg mindig nincs bankkartya leolvaso...vissza be a csarnokba, mondja a idosebbik:
hm, latjuk, hogy nagyon szepen fel lett keszitve az auto...
na ezzel papirkoteggel, most igy menjen el a kormanyablakba, es megkapja az uj forgalmit+torzskonyvet ezekkel az adatokkal, meg ezt itt majd kenje be szilikonzsirral, hogy ne kezdjen el rohadni
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
molnarpeter
nagyúr
-
volvoguy
addikt
Sziasztok! Honda Accord gen7 2.0 benzin vagy Mazda 6 GH 2.0? Mindkettő sedan manual. Keret 2,5-3m.
Japán benzinesben gondolkodom. Alapvetően a Honda jobban vonzana de! Régebben jött ki mint ez a Mazda modell, és számomra korához képest drága. Akkor is ha jó kocsi alapvetően. Rozsda szereti ezeket is, 5 sebességes váltó.
Mazda is 150 ló körül van, csak éppen 6 sebességes, újabb, szívesebben fizetnék ugyanannyit mint egy öregebb Accordért.
Van olyan jó motorikusan és váltó ugyileg mint egy Accord?Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
vzsryl
nagyúr
-
félisten
-
balinthun
tag
Sziasztok,
Kona az 1 literes motorral mennyire vállalható? Vagy hasonló kategóriában más opció 6-7 millió körül?
-
addikt
Emberek, hálás vagyok a sorsnak azért, hogy ezt az adatbázist megtaláltam, és ha már megvan, gondoltam megosztom. Számomra fontos a kabinban hallható zajszint.
-
Paxker315
addikt
válasz Citroware #213779 üzenetére
már párszor hivatkoztam erre, az a baj, hogy biztosan nem egységes protokollal mérték. "tájékozódni" rendben, de, sokszor teljesen más értékek jöttek ki, mint ADAC v Autopult teszteken. Szvl kizárási alapnak megfelelő lehet, de, a tesztkört-próbát nem helyettesíti. MK VI Jetta (2011-2018) pont így lett, de egyáltalán nem csendes szerintem (gumi&szélzaj)
-
wwhy
veterán
Srácok, ha kereskedő szeretné megvenni az autómat, kell valamire spéci odafigyelni
Nem bizományi, hanem rendes kp-s vétel.ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
-
wwhy
veterán
Kérdezek nehezebbet: kettős állampolgárként, ha van egy autóm X (EU) államban, akkor azt minden különösebb cécó nélkül tudom "magyarosítani", amikor hazaköltözök
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
Paxker315
addikt
csodat nem vártam, amit vártam, azt hozta, meg vétel előtt azért megnéztem a tesztekben a belső zajszinteket. Csendesebb, mint a FL utáni auris HSD, 2020-as Karoq v Kamiq, vagy pár éves A1, de, nem egy csendszoba. Ne feledjük, én vásárolni is füldugóban szoktam, meg bringán is hordok zajvédelmet v moziban-zenehallgatáshoz,, így, nem feltétlen tükrözik a szubjektív élményeim azt, amit a "tipikus ember" megél.
[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
A lóvét meg kell jól számolni, a legjobb, ha kereskedő viszi el, nekem a kedvencem, a-z átnézi, körbe méri, tudja mit vesz, nem jön vissza
Le lehet kérdezni a céget, de kp veszi és te eladsz neki, nem veszel, mi baj lehet?[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
Thom!
veterán
K Astra 1.0T és 1.4T 125Le vélemény?
Ezekben van kettős tömegű lendkerék vagy részecskeszűrő? -
rellif
senior tag
Volvo V90 2.0D [D3] 2018-19-es évjáratnál mire érdemes figyelni?
Vannak ismert típushibák?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Interactive Brokers társalgó
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- MIUI / HyperOS topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mass Effect sorozat készül az Amazonra
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest