-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Balázs_a_laz
aktív tag
-
nagyúr
válasz tboy93 #204196 üzenetére
Nekem az első Galaxy-m volt fekete, bírtam. És fekete létére kevésbé melegedett át, mint az sedan Astra.
Mivel csak kézileg mostam, azt is ritkán, így mosós tapasztalatom csekély. De el tudom képzelni. Ahog olvasgattam a feete és a fehér oldal a legrosszabb koszolódás szempontjából.@#204198Balázs_a_laz
Nem vagyok fogyasztásbajnok, csak
1, manuális váltó
2, sok motorfék
3, nem r'n'r vezetés (nyélgáz, tőfék), inkább előre gondolkodok vagy 5 autóval, 3 lámpával, zöldhullámmal - ha lehetséges.
4, agglomerációs közlekedés minimális araszolással.
5, akkor próbálok meg menni (ha lehetséges), amikor nincs műszakváltás, irodai kirajzás. Persze ez nem minddig jön össze.Amúgy valszegy az 1, és 2, a meghatározó.
Nyaraláskor 5 személy, full csomagtaró, Horvátország oda-vissza pont 9 liter lett. Jellemzően a megengedett +8%. Autópályán meg azért néha... kicsit gyorsabban (max 150 óra szerint)
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Balázs_a_laz #204191 üzenetére
Azta! Megnéztem, tényleg kivették a dízelt a kínálatbó'... Aztaleborultszivarvégit! kb. egy hónapja (na jó, lehet, hogy több volt...) néztem, akkor még volt...
Hja... haladunk a "zöld világ" felé (mondja a szlogen)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
Vismajor01
addikt
válasz cappa72 #204205 üzenetére
Hibrid amugy nagyon jol kitalalt dolog a toyotaknal. (Fordnal is toyota van). Nekem a benzines automata priusom autopalyan 140es tempomattal is megjarta svjacot 6 literes fogyasztással. Ha lett volna meg benne loero akkor lehet le se cserelem. Ha fordot vagy toyotat akarnek vennek akkor csakis hibrid.
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Vismajor01 #204206 üzenetére
Csak reszben azonosak (a benzin motor picit mas) de amugy nagyon jo a Ford hibrid is. Siman vennek en is.
#nincsbennetarcsi
-
Balázs_a_laz
aktív tag
válasz cappa72 #204202 üzenetére
igen, az automata az sokat hozzátesz a fogyasztáshoz...
amikor a Kugával megyünk valahova én vezetem, akkor abszolút a kigurulós, nem bakkecskézős, direkt odafigyelős (de nem feltartós) vezetési stílusban hajtom, ezt meg is hálálja, de aztán jön a feleségem, aki bár nagyon ügyesen vezet (tényleg), de nincs a vérében, hogy ezekre odafigyelve vezessen -
diegho
nagyúr
Tudtok olyan céget, akik foglalkoznak tartós bérlettel/operatív lízinggel és készletük is van?
-
BigBlackDog
veterán
válasz diegho #204209 üzenetére
Szerintem első körben márkakereknél érdemes érdeklődni, hogy mi van szállítás/gyártás alatt. Nekik általában van lízing szolgáltatásuk, vagy partner lízingcégük is. Pl. VAG esetén Porsche Lízing, Petrányi Ford esetén Next Auto, Mazda-Netlízing, de Toyotának is van saját megoldása.
Illetve készletet tudsz ellenőrizni sok helyen online is (VW, Skoda, Seat). Ha van szimpatikus autó, akkor elküldeném a linkjét a kiszemelt lízingcégeknek. Általában így szokott működni a dolog (tapasztalatok alapján ők bekérnek márkakertől ajánlatot és abból számolnak egyet).
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Balázs_a_laz #204208 üzenetére
A családban én vezetek a legtakarékosabban... és a leggyorsabban.
Nálam valahogy ~1 literrel kevesebbet fogyasztanak az autók.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
dudi6
senior tag
Sziasztok! BUÉK !!!
Pár hete érdeklődtem 7 személyes autók iránt, be is mentem pér kereskedésbe.
Ma voltam Ford és Toyota szalonban. Ford S-Max sajnos elég sokra jönne ki, 11,9 (business 3 csomaggal) amiből már le van vonva 2,5 millió állami támogatás. Alap felszereltséggel 10,8 millió. Toyotánál sajnos már nincs Prius plus de megnéztem egy Proace City Verso shuttle autót, ami nem is olyan rossz és az árától dobtam egy hátast. Csak 4,4 millió lenne, 20% flotta kedvezmény és a 2,5 milliós állami támogatással. (8,8 millió helyett)
Milyen autó ez? Itt szidtátok egy páran, hogy nehogy ilyet vegyen bárki is.
Ennyiért nagyon gondolkozom rajta... Szerintetek?[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
válasz dudi6 #204213 üzenetére
Rokonomnak Rifter long verzió van, 1.5DCi-vel. Ő elégedett vele, de az ajtóknál lévő műanyag patentok nagyon hamar lehulltak, amit saját maga ragasztott vissza, ezért nem ment el márkaszervizbe. Ugyanez a hiba egy ismerősénél szintén előjött, de Ő gariban intézte. Ezenkívül egyszer az infotainment rendszere átállt magától franciára, amit szintén saját maga állított vissza. Eddig 22k km van benne.
A 3. üléssorban akkora hely van, mint egy alsó-közép kategóriás kombiban, és a long verzióban még az mögött is marad értékelhető csomagtartó.
A Rifter, Berlingo, Combo és ProaceCity teljesen ugyanazok az autók, csak pici első maszk módosítás, és műszerfal különbség fedezhető fel. Hátulról pl. 100%-ban megegyeznek.[ Szerkesztve ]
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
nagyúr
válasz dudi6 #204213 üzenetére
Hát igen... azzal, hogy már csak a 2.5 fhev kapható, elszállt az ára az S-Max-nak (is).
De a "többieknél" is elszálltak az árak. Már a vw Touran is 11M fölött kezdődik.
Ahogy tboy93 is mondotta: 4.4M-ért jó lehet a Toyo.
Majd kikérdezem kollégámat, ő olyat vett azzal a pici benzines motorral. Panaszkodni még nem hallottam, de ez még nem jelent semmit. Belenézve nem kicsi, ahogy a kisputtonyosokból avanzsált személyautóknál ez lenni szokott.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nesa
veterán
Sziasztok!
Autóvásárlás előtt állok, most közepes méretű autókat nézegetek mindig beakadok az örök szerelembe BMW E38 (L)
Most jelenleg nem találok olyat amire úgy rávetődnek de hajlandó vagyok várni.Kézi váltós lenne a cél de az olyan ritka mintha nem is létezne.
Mi a vélemény az 725tds automata párosról egy ilyen régebbi vágású automata mennyire lehet szopóág.
Na meg az első generációs 730d automatája vajon ugyan az, vagy már nyűgösebb cucc ?Tudom hogy a tds kamrás, volt sok kamrás dízelem, tudom hogy kell velük bánni.
Rohadásra mennyire hajlamos a típus? az újabbak nekem már nem tetszenek, sőt igazán az E32 lenne jó, de az nincs dízelbe.
-
vzsryl
nagyúr
válasz rob210 #204216 üzenetére
Az 1.2 Puretech, 3 hengeres benzines, 110LE-set és az 1.5HDI 102LE-s változatát kapta meg a Proace City Verso. Most csekkoltam le a Toyota oldalán. Minden műszaki adat teljesen megegyezik. Mi a különbség?
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok,
Ismerős vásárlása kapcsán, [ebben] az Outlander-ben lévő 2.360 ccm-es benzinmotorról mit lehet tudni, megbízható darab, van esetleg valami típushibája?
Nagyon köszi!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
[link] Erről az aurisról vélemény?
Vértesautó, nem ismered őket véletlenül dj79?
Köszi szépen előre is!
-
dj79
senior tag
válasz Cyborg #204222 üzenetére
Szia!
vannak/voltak jó cuccaik is, normálisan papíroznak, cserébe nem olcsók. Az egyik olyan kereskedés (a kettőből) a környéken, ahová betenném a lábam .
A szóban forgó autóval kapcsolatban annyit mondanék, hogy a jóval többet futott aurisunkban nincs ennyire lerogyva a vezetőülés. Első lökös szerintem volt leszedve, hátsó is mintha lógna picit.
Ha meg akarod nézni, körbe kell mérni meg fel kell emelni, techstream+minivci kiolvasással kapcsolatban meg tudok segíteni. -
Cyborg
őstag
Köszi a segítséget, és a felajánlást
Továbbítottam a hirdetést, rokonom szeretne autót.
Igazából hibridet szeretne, de az évi 20ezerből 10ezret pályán megy munkába, ami 50kmre van, uh igyekszem inkább az ilyenek felé terelni. Most is aurisa van, aminek a megbízhatóságával elégedett.
Ez a szívó 1,6 nem betegágy, igaz? -
-
nesa
veterán
válasz molnarpeter #204229 üzenetére
E38 ba csak 725tds van vagy 730d Ill a 40d v8 dízelt nem merem. 20d nincs ezek a régi 30d még adagolósak voltak, azt hittem ez már CR.
-
CragON
aktív tag
Van olyan 1,2 turbó benzines motorral szerelt autó ami ajánlott városi rövid távokra? 2014-2018 között
Seat leon TSI? -
Doki16
addikt
válasz CragON #204233 üzenetére
Miért nem hibrid már akkor ha városba kell kifejezetten? Nincs olyan turbós kocsi ami kifejezetten városi rövid távokra ajánlott. De ha mindenképpen ez kell, akkor még vedd fel a listádra az 1.2 T Aurist is. Az 1.2 TSI helyett pedig inkább az 1.4-et nézném.
Van még ebből az időből 1.2 és 1.4T Suzuki is. Azok még mindig garisak.[ Szerkesztve ]
A Tyrannosaurus Rex legközelebbi ma is élő rokona: a csirke.
-
hdanesz
őstag
Sziasztok,
Lenne lehetőségem venni egy 2021-es gyártású, pár ezer km-t futott Toyota Corolla hibrid (hatchback) autót, GR Sport felszereltséggel. Akad olyan ember a topic-ban akinek van ezzel a típussal tapasztalata? A gyengébbik 1.8-as motorral szerelt verzióról van szó. Az adatlapján 98 lóerősnek van írva, ezt kicsit kevésnek találom...122-t láttam a legkevesebbnek neten nézelődve. Vagy a 98 csak a benzinmotor és még ahhoz jön az elektromos cucc 'ereje'?
Az értékesítőt még nem kérdeztem erről, mert amikor ott voltunk csak annyi került szóba, hogy 1.8-as...később láttam az adatlapon a 98LE-t.
Főképp városban, illetve két város közti ingázásra (17km országút) lenne használva...évente 4-5 pályázással. 20-25 ezer km-t futna / év. Megéri így a hibrid? Vagy inkább legyen a turbós benzines?
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
válasz hdanesz #204236 üzenetére
Konkrétan ezzel nincs, korábbi verziót nézegettem, és baráti körbe került is egy. Szerintem korrekt autó, bár a CVT váltót szokni kell. 98le csak az 1.8-as atmoszferikus feltöltésű motor, és ehhez ad még plusz kraftot a villanymotor, így lesz 122le összteljesítmény. Az általad leírt felhasználásra pont ideális, pályán kicsit hangos.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
hdanesz
őstag
válasz Tothgera30 #204237 üzenetére
Köszi szépen! Azt sejtettem, hogy pályán már hangoskodik.
Holnap ismét megnézzük...remélem ki is tudjuk próbálni. Egy dologtól tartok még, hogy malomkő méretű kerék van rajta, iszonyat peres gumival....nem feltétlen a magyar utakra való. -
alázógyík
addikt
válasz hdanesz #204236 üzenetére
Nekem 2016-os Auris Hybrid TS van.
Ettől jobb combo nem sok van motor+váltó téren. Brutál olcsó fenntartani, és k.b. örök élet+2 nap. Pályán is csak akkor zajosabb, mikor padlógázzal gyorsítasz. Ha tempomattal beállok 145-150-re, akkor igen csendes.
16-is kerék bőven elegendő. -
hdanesz
őstag
válasz tboy93 #204241 üzenetére
Ma megtörtént. A GR Sport felszereltség ülései nagyon kényelmesek, meg úgy alapvetően nagyon jó a minőségérzet. Kicsit szűkösebb mint a Superb , de nem vállalhatatlan.
Egy bibi van vele, nincs benne ülésfűtés...mert külföldi az autó és úgy néz ki az eredeti célországban nem volt a GR Sport része a fűtött ülés...pedig Magyarországon az, ha jól tudom.Mondjuk egy teljes felniszett csere nem olcsó mulatság, gumival együtt. De igazatok van, van rá megoldás. Még képen is üt ez a peres gumi.
@alázógyík és Qru, köszi nektek is!
-
Vismajor01
addikt
válasz hdanesz #204242 üzenetére
Eladod a gumit+ felnit es veszely belole sima felnit+r16 gumit+ utolagos ulesfutest is beepitesz az arabol (nagyon szepen megtudjak csinalni, toyotaban nekem utolagos volt a volvoban gyari es nem erzek kulonbseget)
Samsung Galaxy s22Ultra/Corsair One Pro/Lexus RX400H
-
hdanesz
őstag
válasz Gergőke88 #204245 üzenetére
Nem méricskéltünk...mert az ülésfűtés hiánya miatt amúgy is ki fog esni a pixisből.
Az árát én is furcsának találtam, kb. 1 évvel idősebb, kevésbé felszerelt autót találni ennyiért...pl.
ITTNéztem még 1.2 turbós motorral is Corolla-t (116LE).. az Selection felszereltség. Tesztautó volt, de nem sok km van benne. A malomkereket itt is ki kellene árulni alóla.
-
t.imi
addikt
Sziasztok!
~ mindennapi elővárosi közlekedésre, napi autópálya- 80km/nap -keresnék vasat.
Renault m3 grandtour dci leváltására. Mondjuk úgy, nem vált be
Jelenlegi áron 5 liter gázolaj költséget tartanám per 100km.Alacsony, azaz alacsonyabb fenntartási költségűt.
Két felnőtt, egy gyerek. Évi max 2x nyaralás, M3 csomagtartó fullon. Ha nem megoldható, csomagtartó kihagyhatjuk az egyenletből.
Suzuki Swift felépítésű autót kihagynám, 183cm / 90kg lassan megyek bele a korba, minél magasabban ülnék.Három verzió első körben.
Keret 3-3.5 mil
Euro 6 diesel, b, c belefér-e nem tudom, azt remélhetőleg még 5-6 évig hagyják élni.
M3 1.6 dci, Peugeot 308sw, ...Keret ~1.5mil
Euro 5 benzin/gáz. Ki tudja mi lesz, talán egyikkel el lehet mászkálni.
Ford c-max, scenic 1.4 tce,....Keret 4-5mil
Itt új Swiftig jutottam, a 193cm? tesztelő beül maga mögé, magasabb építés miatt.
3+7 év gar, apróbetűt nem olvastam :)
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest