Hirdetés
- AliExpress tapasztalatok
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz jim bcs #58644 üzenetére
A lényeg tehát a következő:
adnak a házhoz 2 db 120-as ventit, egyet hátra, egyet a tetejére.Összesen befér (maximális méretekkel):
tetejére: 2 db 120-as
hátulra: 1 db 120-as
alulra: 1 db 230-asAzt fogom tehát tenni, hogy hátulról a 120-ast felteszem a tetejére, a helyére veszek egy 140-eset, alulra pedig vettem (ez volt az egyetlen Spectre aprón ) egy 230-ast, és így megvan a ház maximális kihasználtsága.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz jim bcs #58635 üzenetére
Nem kell annyi a házba. Csak az a lényeg, hogy ha már van ventihely, akkor legyen mindenhol a lehető legnagyobb.Nekem nem számít PWM meg Pro széria, ha nincs terhelés, úgyis kikapcsolva tartom őket.
Ha nem megy könnyen a ki-be kapcsolgatás alaplapról, akkor meg veszek egy előlapi vezérlőt.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Akkor tehát most a Gryphonban a Fan Xpert 2 (vagy micsoda) hány ventit tud összesen szabályozni (a CPU ventivel együtt)? 6-ot?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Ha veszel egy olcsóbb lapot, meg elhagyod a hűtőt, akkor 4 magos intel konfigod is lehetne.
Mindig a lapon megy a spórolás.
(#58628) Lxa
Részemről támogatom a Gigát, a célnak megfelel.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Sebaj Fóbiás #58609 üzenetére
El fog menni az i7 is a lapokban, bár a topik ajánlata a B85 VANGUARD lenne.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #58505 üzenetére
Köszi!
A H77-V-ben is tudtam volna? Emlékeim szerint ott a FanXPert csak olyan lehetőséget adott, hogy csendes mód legyen, vagy más, de a csendesben sem volt sokkal halkabb.S a CPU ventit is tudom lejjebb venni manuálisan, ahány RPM-re akarom?
Régen volt ugye egy Scythe Kaze vezérlőm, ha csend kellett, mindhárom házventit letekertem nullára, a CPU ventit meg 1200 RPM-en járattam, mert úgy már semmi hangja nem volt.
Itt is meg tudom majd ezt csinálni?
Ha nem, akkor viszont vennem kell egy Recont...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Kérdés:
Az ASUS Gryphonban majd tudom úgy szabályozni a házventiket, hogy teljesen le lehessen állítani őket alkalomadtán, vagy ehhez mindenképp szereznem kell egy előlapi kontrollert? -
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
A hűtés tekintetében átadnám a lehetőséget bluyoo kollégának, ő Szakértő a témában.
Azt én is látom, hogy korrekt bordák vannak rajta, a tápellátása pedig 8+2-es. Ugye, mint tudjuk, vannak tuningosnak mondott lapok 4+1-es tápelláttással is, ugyanakkor ez nem a csúcs.
Én azt gondolom, hosszútávú munkára a TUF lapokba érdemes beruházni, a vízhűtés tekintetében pedig szerintem elsősorban maga a hűtés a mérvadó, illetve, ha számítanak neked a hőmérsékletek, akkor érdemes ATX-es házban gondolkodni, illetve olyan lapot választani (a Gryphon ugye mATX).
Én azért választottam, mert a topik törzstagja vagyok és nem akartam szégyenben maradni azzal, hogy a lapon spórolok, mint sokan.
Egyébként pedig vonzó a garancia, a visszafogott, decens kinézet és a megbízhatóság. Tisztára, mintha magamat látnám.
bluyoo:
Nem, nem. Az ITX nem annyival kisebb, mint amennyivel drágább.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz jim bcs #58407 üzenetére
Köszönöm. A gép többi része (apróságok, pl. táp meg ház ) csak jövő hét végére érnek ide, úgyhogy addig fékezem magam.
Te mondod, hogy sokáig nálam lesz? Hisz' te is gyorsan eladtad! Ja, nem, az ST05 volt, de mindketten kutyák vagytok.
(#58408) Apollo_21
Nem tervezek páncélt rá, szerintem szép így is, pedig sokan írták, hogy ronda.(#58409) xmaas
Megpróbálok csak a dobozokkal operálni, hátha azokból is sikerül egy kis teljesítmény kicsiholni.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Pl. a Gryphonnál:
Expansion Slots
2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 or dual x8)
1 x PCIe 2.0 x16 (x4 mode, black)
1 x PCIe 2.0 x1Itt elvileg két 16-os van, nem? Sőt, három?
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Akkor most hogy van a VANGUARD lapoknál? Ha megveszed, akkor 5 napon belül regelni kell az 5 év garihoz? Van olyan bolt, ahol eleve 5 év garit vállalnak, akkor gondolom, ott ez nem él, mert megvanaz 5 év. Vagy?
Más:
itt elvileg megoldható lenne úgy, hogy a VGA-t átteszem a másik slotba, ugye? S akkor nem ér hozzá a CPU-hűtőhöz,[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Persze, tudom, de ennyi erővel meg mindig lehet várni.
Akkor már év végén jön a Broadwell stb.Meg ugye ezt én is osztom:
VR-Zone web-site reports that Intel Z97 chipset, which is designed for new-generation enthusiast-class PCs, will debut on the 11th of May, 2014.
Those who already own PCs based on Z87 and H87 chipsets will hardly need to upgrade this year, at least before next-gen Core i-series 5000-sequence “Broadwell” processors arrive.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz jim bcs #58292 üzenetére
Köszönöm mindkettőtöknek, viszont K-s proci csak Q3-ban fog érkezni, bár az újból főleg nem kéne K-s, elég lenne, hogy a refresh és nyilván kicsit erősebb.
Nem tudom, érdemes-e akár júniusig várnom vele, előrelépés inkább cask az IGP-ben lesz.
No, majd kiderül.
(#58293) bluyoo
Akkor annyira nem jó.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #58273 üzenetére
Jól látom, hogy ez a lap nem bővelkedik hűtésben?
(#58282) ST05
A hír alapján.
The tech site reported that only "only U- and Y-series models will be available initially" and not until the final quarter of 2014, while "Pentium and Celeron models will be released in the first quarter of 2015."[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Mahrenburg #58265 üzenetére
Ácsi, ezt a csigát itt kitakarja a proci...
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz BoneDragon #58228 üzenetére
A turbócsigák már csak ilyenek.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz BoneDragon #58226 üzenetére
ASUS B85 VANGUARD, 25k, nincs több kérdés.
(#58223) Torry
ATX kisebb tuningra:
Biostar TZ77B Ver. 5.x
MSI Z77A-G43
ASRock Z77 Pro4
Gigabyte GA-Z77-D3H (rev. 1.1)
ASUS P8-Z77-V LX2[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #58208 üzenetére
Bah, közben eszembe jutott, mit aggódok, amikor mATX-be simán tesz az ember egy 10k-s hangkártyát, aztán csókolom.
(#58216) Pete55555
Köszönöm szépen, láttam már pár napja.
Egyre erősebben érzem az mATX nyomását, mint optimális kompromisszum, nem olyan gyenge lapok, mint az ITX-ek, elfogadható áron, és az ITX hiába kicsi, ha teljes gépet akarsz (VGA stb.), akkor úgysem tudod annyira lekicsinyíteni.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #58181 üzenetére
Igen, azért összességében a hűtőn nem érdemes spórolni, élettartam stb. szempontjából mindenképp jót tesz a procinak.
Egyébként az ilyeneknek, mint én, volt adott az a lehetőség, hogy vegyél egy Z-s lapot egy nem K-s procival és húzd egy kicsit, de sajnos a 1155-tel vége lett a jó világnak.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #58179 üzenetére
Sokkal minőségibb a B-s lap.
Tehát, ha mondjuk a fennmaradó 20-30K-t (amit egy igazán jó tuninglapra, procira és hűtőre költ az ember) egy monitorra, VGA-ra, egérre, bármi nyalánkságra fordítja, jobban jár.Én egyébként még azon filózok sokszor, hogy vajon egy nem K-s procira kell-e külön hűtő, vagy jó a gyári is, főleg a hangja miatt. Na, ezzel megyek is a topikjába.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz jahatpersze #58171 üzenetére
Akkor vegyél ez K-s procit meg a Z-s lapot.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz jahatpersze #58168 üzenetére
Inkább az a kérdés, milyen procit teszel bele? Ha K-sat, akkor csak a Z-s lap játszik, ha nem K-sat, akkor meg mindegy.
(#58164) jim bcs
Köszönöm, közben én is utánaolvastam.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Micsoda gyönyörűség ez! Mit tudhat?
-
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Van 1150-es, nem tuningos, mATX vagy ITX lap értelmes hangkártyával? Pl. ALC 1150?
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz csucsbicep #57778 üzenetére
Köszi, én is valahogy így gondoltam.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
A TUF lapoknál (vagy csak a Gryphonnál?) ez a Thermal Armor ér valamit, azon kívül, hogy védi a lapot (aminek nincs sok értelme, úgyis a házban van)?
Ha meg egy meteor csapódik bele, úgyis mindegy. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz PainKiller13 #57727 üzenetére
Szerintem 680 mellé nem is érdemes Virtuval matatni.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz BomiBoogie #57693 üzenetére
...viszont ez méginkább arra sarkallja az embert, hogy ne vegyen K-s procit a jelenlegi generációból, hiszen mondjuk 1 éven belül érkezik az új.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #57690 üzenetére
Ez igen jó hír, akkor tehát végképp nem érdemes spórolni egy jóféle Haswell lapon, mert még egy generációt kiszolgálhat.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz bluyoo #57531 üzenetére
Na, látod, ezért mondom, a jó ég óvjon egy ilyen konfigtól. Ennél én különlegesebb vagyok. Királylány vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest