- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 10
- Proxmox VE
- OpenWRT topic
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Microsoft Excel topic
- AliExpress tapasztalatok
- Linux kezdőknek
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViSAS
senior tag
válasz Teaway #69693 üzenetére
Ettől függetlenül szerintem zárt házakban is lenne értelme, részemről gyorsabb megállapítani a hibakódot úgy, hogy leveszed a házad oldalát és megnézed a kijelzőt, sem mint a csipogások hosszúságára figyelni.
(#69690) miklosss2012: Kicsit bővebben kifejtenéd?
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
-
veterán
válasz Teaway #69980 üzenetére
Nem keresek technikai okot, mert ezért voltam gondban a 3 lap közül a választással. Most is Asus-om van, Asus-om is volt régebben is. Most kipróbálok egy újabbat
Az utóbbi hétben naponta változott, hogy melyik legyen. Kicsit idegesítő volt már.ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °
-
LLKobe
veterán
válasz Teaway #70002 üzenetére
Igazából a mostani gépem teljesítménye is bőven elég nekem... A cél nem épp upgrade (bár az simán benne van, bármilyen i5 proci erősebb lenne a phenom 2-nél) hanem ATX->mATX váltás.
Ebbe a lapba belemegy egy i5 3470K nem? Bár nekem egy 2500K is bőven elég lenne...
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
LLKobe
veterán
válasz Teaway #70002 üzenetére
Köszi!
Ajánlott márkák vannak esetleg? Illetve ennek a giga B85-ös lapnak mik ezek a turbo állítási lehetőségek a BIOS-ában? Elvileg ezzel a lappal nem lehet tuningolni nem?
Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Teaway #70100 üzenetére
Elég az UEFI-ben a "CPU fan speed low limit" -et 200-ra belőnie (végső esetben ingore).
Legalábbis az esetek 99%-ban megoldja a gondot.(#70101) Deer76
Szia!
Azzal a kerettel mindenképpen H81-es deszka lesz. Pl. az Asus H81M-A.Bazinga!
-
Dusee
őstag
válasz Teaway #70128 üzenetére
közben utána olvastam én is, nagyjából nekem is ez jött le
(#70130) bluyoo: Hát számomra akkor i5-4460-4590 viszonylatban tök értelmetlen a drágábbik, ott konkrétan 300Mhz különbség van, azt meg talán gyári hűtővel is meg lehet oldani.
ASUS lapok között a H97-Pro Gamer volt a "speckó"
Nekem is vonzóbb a 3 év garancia az ASUS-oknál, azért is kezdtem azokat nézegetni.
GIGABYTE GA-H97-HD3 vagy GIGABYTE GA-Z97P-D3 lapokról van tapasztalat? Árban ezek még jók. -
dannyl
addikt
válasz Teaway #70187 üzenetére
És nincs semmi sebességbeli, vagy más hátránya? Felismeri rögtön BIOS frissítés nélkül a CPU-t, illetve esetleg következő generációs CPU-k is fognak menni benne? Nem akadékoskodni akarok, csak szeretném nyugodt szívvel megvenni, mert elég sok pénz ez azért, hogy esetleg később megbánjam. És ahogy értem akkor inkább egy "durvább" B85, mint egy lájtosabb H97. És EZ A CIKK is kicsit degradálóan beszél az ASUS-ról.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Teaway #70242 üzenetére
Köszi.
Az összefoglalót nem nyitottam meg valóban, mert sok topic összefoglalója régi már (akár évekkel ezelőtti), és nem gondoltam, h ennek a topicnak frissítve van rendszeresen.
Köszi, átnéztem a listát, valóban sok fel van sorolva, továbbítom is neki.
Mondjuk ő ezt kérdezte:
ASRock Z97 Extreme3(Nem láttam a felsorolásban.)
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
bluyoo
nagyúr
válasz Teaway #70327 üzenetére
Kár hogy a Gladius az nem a teljes csomag. Csak a cseretalpakat kapja hozzá!
Persze az üzlet, és az Asus sem éppen segítőkészek a pótlásban/vásárlásban.
Kicsit (nagyon) dühít a dolog!
Párhuzamosan Gladius-os a kábelszerzési próbálkozásommal, a Roccat-al is akadt egy kis "gond" (gyári hibás billentyű).
Írtam az ügyfélszolgálatnak, hogy ilyenkor mit tehetek.? Erre kérés nélkül pár napon belül küldtek új billentyűket német országból. Ezzel szemben Asus-ék: Sajnáljuk, hogy ... de az üzlet ..., nem a célország ..., nem mert amúgy sem járna ...., nem mert bla,babla,blablabla, ...... Ennyit a ROG-os porhintésről! Pár száz forintos kábel, és nem tudom sehol megvetni, és úgy látszik nem is akarnak ebben segíteni!Bazinga!
-
tiborc96
csendes tag
válasz Teaway #70343 üzenetére
Nekem is a PRO GAMER a legszimpatikusabb. Árban is barátságosabb a RANGER-nél, de ha a RANGER-t is választanám nem tudom hogy megérné e az a +10k.. mert nem látok akkora különbséget a két deszka között.
Valójában miben jobb a RANGER?
Nekem mind a kettő színe szimpatikus, főleg a ledes világításuk. de nem ez a legfőbb szempont.Üdv, Tibi
-
dannyl
addikt
válasz Teaway #70359 üzenetére
Igazából semmi extra nem lesz beletéve, csak a VGA. Úgyhogy nem tudok olyanról, ami az "m" ellen szólna. Ha jól tudom akkor az ATX csak akkor fontos, ha akarok egyéb kártyát belerakni, vagy SLI/CF-re kell. Azon kivül, hogy küllemre nem tetszik ez az ASUS, nem tudok ellene mondani semmit (sok úgyse látszik belőle, ha be van építve). Ez jobb, mint a fent említett többi lap?
-
-
heindrich95
csendes tag
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest