Hirdetés
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Milyen NAS-t vegyek?
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisApám
addikt
Sziasztok!
Ez a MOBIL processzor milyen alaplapba (asztali géphez lenne) rakható be?
INTEL Core 2 Extreme X7900 2.8 GHz/3 GHz (800Mhz, 4MB)
(Intel LF80537 (7720A472) QZDX ES)̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
Teaway
veterán
Inkább ide tartozik ► Milyen asztali gépet vegyek?
Nincs itthon csokid??
-
PeL
addikt
Üdv. Lenne egy összetettebb kérdésem, platformváltás előtt állok (jelenlegi gépem az adatlapon), és szeretnék tanácsot kérni, mivel nem nagyon követtem a hardverpiacot és az újdonságokat, hogy mire lenne érdemes váltani. A keret olyan 50-60.000 forint lesz, amiből kéne alaplap + CPU + RAM.
Ami fix az az hogy 8GB RAM kelleni fog, és egy HD7770 alá menne a cucc. Tuning annyira nem fontos, csak stabil és megbízható legyen, elsősorban játékra.
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
kromatika
veterán
Sziasztok.I5 2500 procihoz szeretnék egy olcsó alap lapot venni.lehet mATX is.A lényeg hogy USB 3 ,és HDMI csatlakozó legyen rajta.Sima netezésre,zenehalgatásra,és zene konvertálásra lenne használva a gép,későbiekben tervezek bele majd 1 vga karit is.B75 chipset számomra a megfelelő?Légyszi ajánljatok nekem 2,3 fajta tipust amiknek a leg kedvezőbb az ára,az én igényeimnek.Előre is köszönöm.
-
Gery15
addikt
Sziasztok!
i3 4150 proci alá melyik lapot ajánljátok inkább?
Gigabyte GA-B85M-HD3
ASRock B85M-HDS
ASRock B85M Pro3Én leginkább a Pro 3 felé hajlok, de megerősítést szeretnék tőletek. Esetleg más alternatívákat Asus kivételével hasonló árkategóriában.
HyperX
-
bluyoo
nagyúr
válasz Criminal017 #67381 üzenetére
Szia!
Legalább egy CPU, + keret nem ártana a dologhoz!
Ha gondolod, a téma összefoglalóban is szétnézhetsz.(#67383) Plasticbomb
Szia!
Ajánlom az AMD Core Unlock / Mag feloldása topic-ot, ott biztos tudnak neked olyan deszkát javasolni, ami a legnagyobb valószínűséggel képes lesz a magfeloldásra (bár ez akkor is lutri, ha a lap képes rá).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Vadasz1 #67379 üzenetére
Azt a lapot akarod lecserélni a GA-Z68P-DS3 -ra? Semmi értelme, szerintem inkább visszalépés mint előre.
Ugyan mindkettővel ki tudod sajtolni azt a kis pluszt amit enged a szorzózáras CPU.(#67382) Ditoo0225
Igen megfelelő!
Bár a mATX-es GA-B85M-D3H (rev. 1.0) jóval olcsóbb. Ha nem indokolt az ATX én ezt választanám. És talán CPU-ból is az I5-4590-et. Viszont Haswell Refresh processzor, nem árt az UEFI felől érdeklődni (lehetőleg a legfrissebb legyen).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
sixpak
nagyúr
Sziasztok.
E low cost lapok közül melyik a jobb választás, egy 4690k alá?És honnan tudom megállapítani rendelés előtt, hogy olyan biosz van-e rajt, amivel megy a 4690k?
Köszönöm.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Plasticbomb
addikt
Helló!
Tanácsot szeretnék:
Ez alá a proci alá keresek egy normálisan működő alaplapot:
AMD Phenom X2 II 545 3000MHz (80Watt) @X4 B45 3450MHz (125Watt)AMD chipkészletes legyen (A mostani nVidiás, és már az őrületbe kerget az utóbbi két napban.), legalább 3 sata port legyen (ACHI támogatással!), ide nem kell, floppy nem kell, DDR2 memóriát is fogadjon, nincs keretem azokat is cserélni, a feloldható plusz két magot is tudjam használni, 1 db PCIEX16 legyen rajta, meg egy PCIEX1.
És mindezt lehetőleg a hardverapróról, hogy a lehető legkisebb összegből jöjjön ki.
nVidia és VIA chipkészlet kizárva!
ArchLinux, Star Citizen, Subnautica+BZ, ASTRONEER, Grounded, DRAG, VOLCANOIDS, Space Engineers, Elite:Dangerous, Beyond Blue (TK-Glitch Proton)
-
Ditoo0225
aktív tag
Sziasztok. I4 4690 alá milyen lapot ajánlanátok ? Nem szeretnék nagyon drágát venni, 20-23 környékén keresek, de nyilván ha jobb kell neki akkor jobb kell megértem
Ezt néztem ki hozzá, megfelelő lenne ?
[ Szerkesztve ]
-
Criminal017
őstag
Sziasztok!
Lassan befigyel egy hardver frissítés és először egy alaplapot vennék. Hátha tudtok mondani valami jobb félét.
A lényeg, hogy legyen USB hármas port rajta, a szokásos DDR 3 (vagy nagyobb) és a vinyó miatt SATA 3 is jó lenne. Nem vagyok nagy "gamer", inkább rengeteg fotót, videót szerkesztek. A monitorom HDMI-s, 23 colos IPS (LG Flatron IPS236V).Köszi előre is!
-
sixpak
nagyúr
válasz Vadasz1 #67377 üzenetére
Attól függ mire kell.
Én pont most adom el a 2500k-val együtt.
3 éve vettem, procival együtt, az égvilágon semmi gondom nem volt vele a 3 év alatt.
Win alól húzhatod vele a cpu-t, 3 lépésben, azt hiszem 4,2ghz a teteje.
Szerintem kiváló lap, csak platform váltás miatt dobom piacra.
Ja, és nem mindegy mennyit akarsz rá költeni.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Vadasz1
tag
Sziasztok alaplap ügyben kérnék segitséget,egy Gigabyte Z68P-DS3 laprol ,érdemes rá költeni
-
jim bcs
nagyúr
-
Pocok256
veterán
Sziasztok érdeklődnék, hogy egy Intel® Core™ i7-4770S procihoz milyen alaplapot ajánlotok. Feltétel hogy 30k alatt legyen bár inkább 25k. Na meg mindenképpen kellene rá display port.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
kicsigeri
senior tag
Sziasztok,
Eljött az ideje az irodai gépem fejlesztésének. Egy kis segítséget kérnék valakitől, hogy összeállítana nekem egy i5-ös gépet, SSD-vel. Felhasznált programok: ArchiCAD; 3ds Max; és a szokásos irodai programok, office, levelezés.Ami marad a régi gépből, gyakorlatilag az 1 terrás vinyó és a gépház. Tápot a megnövekedett igények miatt biztos cserélni kell. Meg nem bízok már egy 5-6 éves tápban.
Előre is köszi
-
jim bcs
nagyúr
válasz Hunyus #67370 üzenetére
Szerintem felesleges, egy sima proci mindenre elég + nem keveset spórolsz, de te tudod. Ha nem akarsz hangkártyát kvázi egy jobb hangkarival ellátott lapot vennél amivel spórolsz a hangkarin, arra olcsóbban is van megoldás, ahhoz nem kell 50k-s lap.
GIGABYTE G1.Sniper B5
MSI B85-G43 GamingMSI B85M GAMING
MSI B85I GAMING[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
jim bcs
nagyúr
válasz DR|FTK|NG #67367 üzenetére
(#67367) DR|FTK|NG
Nyílván az új kiadások friss biossal jönnek. 5db B85-ös lapot próbáltam (2 asus, 3 msi) és érdekes módon régi biossal mind szépen felismerte a 4460-at és nem volt gond, persze egyből kapta utána a legfrissebbet, ellenben a H87 már nem oda a legfrissebb kell és akad olyan H87-es lap is amelyik a friss bios ellenére sem képes felismerni a refresh procikat hiába refresh bios.(#67368) Hunyus
Nagyon nem mindegy, egyértelműen az újabb szabványt vegyed, vagyis pci-e.[ Szerkesztve ]
-
Hunyus
senior tag
válasz DR|FTK|NG #67367 üzenetére
Hát érdekes azért ez is,hogy az i5 4460 egyes alaplapok csak bios frissítéssel támogatják,de az eggyel felette illetve alatta lévő cput támogatják.Ha jól értelmezem amit írtál.
A hangkártya végül is mindegy,hogy milyen PCI-os, vagy PCI-E-e mert konkrét választás még nincs de lehet jót kapni mind a kettő foglalatba.
Amiket felsoroltál alaplapokat,egyik sem tetszik.Rendes nagy atx alaplap kellene,és akkor azon távol lehetne tenni egymástól a bővítőkártyákat,mint ahogy írtad is a VGA hűtés miatt. -
DR|FTK|NG
veterán
válasz Hunyus #67366 üzenetére
Az i5 4460 Haswell Refresh, a B85-ös(+H81, H87, Z87) alaplapok pedig a sima Haswell-hez készültek, vagyis régebbiek. Ha régebbi verziójú BIOS-szal rendelkező lapot kapsz, ami nem támogatja azt a procit, akkor szívtad, mert kell hozzá egy olyan CPU, amit tud kezelni.
ASUS Vanguard B85 > 1803-tól, és ennél vannak régebbiek is, pl a 0214.
MSI B85M GAMING > mindegyik BIOS-a kezeli
MSI B85M-G43 > 7823v36-tól kezeli, és nem a 7823v30-tól
GIGABYTE GA-B85M-D3H > mindegyik BIOS-a kezeli
(nem tudom, hogy milyen BIOS-ú lapot kapnál, lehet, hogy a legfrissebbel rendelkezőt kapnád kézbe)Ha olyan lapot választanál, aminél "kérdéses" az i5 4460 támogatása, ott más procit néznék, pl ezeket: i5 4440, i5 4570.
A hangkártya PCI-os, vagy PCI-E-es lenne? Az Avermedia kártya gondolom PCI-E-es(ismered az Nvidia ShadowPlay-t?). Lehet, hogy ennyi bővítőkártya mellett a VGA hűtése bajos lenne...
-
Hunyus
senior tag
válasz jim bcs #67365 üzenetére
Régebben volt már asus vanguard alaplapom nem volt vele semmi gondom.
De ha az i5 4460 alá elég a B85-ös alaplapok,annak csak örülök mert így 20-30k megvan az alaplap.
A ram úgyis elég húzós 45k körül van a 2×8gb.
Jó sok alaplapot felsoroltál így nehéz lesz a döntés.
Ami fontos,hogy 4 ram slott legyen rajt,és bővítő helyek is legyenek az alaplapon,esetlegesen a későbbiekben tudjak bele tenni hangkártyát,avermédia kártyát... -
jim bcs
nagyúr
válasz Hunyus #67364 üzenetére
Azért több lesz az mint 40k + hűtővel, a 8 mag meg nem egészen 8 mag, az i5 megeszi. Nem tudom miért nem szeretnél matx-et mivel 1 vga alá bőségesen elegendő és gondolom azt gondolod sokkal rosszabb pedig ez tévedés, ám legyen atx ha az kell. Videóvágásnál és egyéb erőigényes alkalmazásnál a cpu mellett sokkal fontosabb a memória mennyisége, ha munka szinten csinálod az ajánlott minimum 16GB. Azt vedd figyelembe, hogy most minden drágult 4-5k-t.
ASUS H97-PLUS
MSI H97 GUARD-PROde azért vess egy pillantást az matx-re is
ASUS Vanguard B85
ASUS H97M-PLUS
MSI B85M GAMING
MSI B85M-G43
MSI H97M-G43
GIGABYTE GA-B85M-D3H
GIGABYTE GA-H97M-D3H[ Szerkesztve ]
-
Hunyus
senior tag
válasz jim bcs #67363 üzenetére
Hogy őszinte legyek csak azért gondolkodtam benne,mert 40k a cpu,és 8mag stb..videóvágás rendernél jönne az előnye.De épp nézegettem az alaplapokat hozzá és tényleg elég drága 1 jó alaplap hozzá.
Eléggé szimpatikus ez az i5-4460.
Milyen alaplapot ajánlanál?
Matx lapot nem szeretnék. -
jim bcs
nagyúr
válasz Hunyus #67362 üzenetére
Ne gondolkodj, alá egy normális lap többe kerül mint egy i5 alá! Vegyél egy i5-4460-at + egy jó B85-ös lapot és mindjárt előrébb vagy, kvázi nem egy elavult konstrukciót veszel + még keveset is fogyaszt és még sorolhatnám.
[ Szerkesztve ]
-
Hunyus
senior tag
Üdv!
Ha mondjuk AMD-be gondolkodnék és egy AMD FX-8320 3.50@4.00GHz 16MB BLACK EDITION BOX AM3+
cpu lenne.Akkor milyen alaplapokat javasolnátok?
1vga lenne,hangkártya,aver média kártya bővítés lenne,4ram slot legyen rajt kb ennyi a kikötésem. -
misterX
csendes tag
Sziasztok!
Segítenétek?
Írok egy konfigot és a véleményetek szeretném kikérni!
alaplap:MSI b85I mini-itx
cpu: I5 4460
Ram: corsair vegeance 8gb 1600mhz lp
Táp: Thermaltake smart se 530
vga: msi r9 270x gaming
ház: bitfenix prodigy
Ez jó lehet így vagy ajánlotok valami mást?
Lehetőleg árban csak lefele mert ez a max keret rá!
Vagy esetleg valami A10 7800 FM2+ alappal?
Eddig csak AMD-s konfigom volt utóbbi Asus M5A97 EVO R2, FX8320 , R9 270x de most szeretnék egy mini itx gépet!
MSI alaplap nagyon tetszik mert sok csati van rajta!
Ami nekem fontos, hogy usb 3.0 legyen de semmi több nem kell olyan nagy hajódeszka mint az Asus volt, mert csak a port fogta bőven elég az MSI!
FX procit már nem akarok venni tuningolni sem akarok csak összedobni a vasat és játszani!
Az inteles vonal teljesen kimaradt ezért kérem a segítségetek!
Köszönöm szépen előre is!
Üdv.: Vulture
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz baggio0326 #67356 üzenetére
Ez inkább ide tartozik: [link]
Mielőtt kérdeznél ott, olvasd el ott a topic összefoglalót, és válaszold meg a kérdéseket(abban a topicban ).Azért írok ide néhány alkatrészt:
-i3 4130/4150/4160 ~ 30k
-Gigabyte B85M-D3H ~ 18k
-GTX 750 Ti ~ 87k
Ez kb 87k.Ha a tartósságra szeretnél menni, akkor i5-tel venném, bár úgy a 90k-t túllépni GTX 750-nel is.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz baggio0326 #67356 üzenetére
Mihez kell a gép? Mert a GT740 alá picit sok az i5, ha pici játékok lesznek akkor elég az i3 is a GT740 alá, vagy valami erősebb APU és úgy nem kell dvga.
[ Szerkesztve ]
-
baggio0326
csendes tag
válasz Kristof9094 #67328 üzenetére
most tervezem a vásárlást. árban a procira, alaplapra és videó kártyára max 90-em van. ebben az árban tudnál/tudnátok ajánlani vmi jó összeállítást?
Köszönöm!
-
veterán
Sziasztok!
E-ATX-es házba (NANOXIA Deep Silence 2) akarok venni ASUS H97-plus (vagy H97M-plus) alaplapot. A kérdésem, hogy ATX vagy micro ATX legyen? Többnyire játékra akarom használni a gépet.
Melyik típus milyen előnyökkel és hátrányokkal járna?
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
bluyoo
nagyúr
válasz AMD_ok #67347 üzenetére
Az ASRock ba..ta el. Egy ideig minden deszkára 2évet adtak gyárilag, ezzel is olcsóbbá téve a lapokat. Most, hogy elvileg 3évvel adják ki, az élelmes kiskerek/kereskedők maradtak (visszatérek) a 2évnél.
Igen, most kifejezetten nézni kell az árakat, mivel a már raktáron lévő lapok még oldóbbak. Így akár kevesebbért kaphat a vásárló jobb deszkát (pl. az előbb említett GA-Z97X-Gaming 5 / Gaming 3).(#67345) rAY.BAN
Ahogy gondolod.(#67348) Apollo_21
Gyilkos egy csapat ....ALL
6666[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
AMD_ok
őstag
válasz bluyoo #67329 üzenetére
En most vettem 1 hete meg az Edigitalban az AsRock Z97X Killert, es 3 ev garanciat adtak ra...nem tudom, mashol akkor miert kettot adnak ezek szerint
Amugy csak mondom, hogy rettenet elszalltak az arak emiatt a svajci frank miatt...a 3 cuccot, amit vettem penteken 1 hete (ram+lap+proci), az most kb 30 ezer forinttal tobb lenne[ Szerkesztve ]
-
abyssc2
tag
válasz Teaway #67340 üzenetére
Tehát pl. ez:
GIGABYTE GA-Z97N-WIFI Alaplap ?Egyébként ha nem szeretném tuningolni, ez akkor is számít?
-
abyssc2
tag
Sziasztok,
i5-4690K + GTX750 Ti mellé jó választás lehet a Gigabyte GA-H97N-WIFI alaplap? Elsősorban azért tetszett meg, mert van rajta Wifi, és Bluetooth, és a többi funkció terén is jónak tűnik.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Bogyó78 #67333 üzenetére
Szerinted a GA-Z97X-Gaming 5 -öt ajánlanám ha jobbnak tartanám azt az ASRock lapot?
Annyiért, jelenleg ez a legjobb vétel (még ha nincs is a nevében a killer szó ).(#67331) Blue Thunder
Soha nem egyszerű a hasonló garanciás eljárás, hiszen fizikailag sérült a lap.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Hunyus
senior tag
Sziasztok!
Erről az alaplapról mi a véleményetek?
A nevében az X az mit jelent?
Esetleg ebben az ár kategóriában milyen hasonló választások lennének? -
bluyoo
nagyúr
válasz bignor #67322 üzenetére
Most minek kérdezed meg kétszer ugyan azt?
Egyik gyártó sem nevezhető megbízhatatlannak, az esetleges gondok kezelésére meg ott van a garancia.
Ha "komolyabb" lapot akarsz akkor talán az Asus Z87I-PRO belefér a keretedbe (8-as sorozatú, tuningképes lap).(#67321) Bogyó78
Pl. a Gigabyte GA-Z97X-Gaming 5 egy két helyen, most 40K környékén kapható. Érdemes lecsapni rá, jelenleg olcsóbb mint a Gaming 3.(#67327) rAY.BAN
Szia!
Az Asus deszka szerintem jó választás lenne, kár, hogy most ennyire elszálltak az alaplapárak.
A ASRock Fatal1ty H97 Killer is éppen a kereteden felül van (itt meg az a kár, hogy szinte mindenhol 2év garanciát adnak az ASRock lapokra).
Ha 30K alatt maradnál, én a GA-H97-D3H-t választanám.
A mATX -es lapoknál a hangkártya miatt, kevés hely maradna a dVGA-nak (a szellőzés szempontjából nem igazán előnyös).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Kristof9094
senior tag
válasz baggio0326 #67326 üzenetére
Szia!
Ez most új vagy használt?
Ha új, akkor semmi se jó. Lga 1150-et kell venni.
Ha használt, akkor lap csere B75-re.A Vga nagyon gyenge, min. Gtx 750, de inkàbb 750 Ti
Audi A4 B5 1998 | Mercedes Benz E200 W210 1997 | BMW 520i E39 1997
-
rAY.BAN
tag
Sziasztok,
szeretném a segítségeteket kérni alaplap választásában, a következő konfighoz keresek lapot:
Corsair Carbide 300R
INTEL Core i5 4460
G.Skill DDR3-RAM 8GB PC3-14900 RipjawsX Kit
Asus GTX750TI-OC-2GD5 2GB PCIe
Samsung SSD 840 EVO 120GB
Samsung 1TB
FSP Raider 550WMax. 30k-t szánok rá, lehetőleg ATX vagy mATX legyen. Tuningban, SLI-ben nem gondolkozok. A lényeg, hogy legyen legalább egy PCI portja Asus Xonar D1 hangkártya miatt, legyen min. 2 SATA portja és legyen rajta a 300R-hez való előlapi USB3 csatlakozó.
Eddig ezeket nézegettem:
ASRock Fatal1ty H97 Performance
ASRock H97 Pro4
Asus H97-PRO (jelenleg van 33k-ért, a limitemen túl van, de ha nagyon jó belefér)
Gigabyte GA-H97-D3H
MSI H97 GUARD-PROElőre is köszi.
-
baggio0326
csendes tag
sziasztok!
kérlek írjátok meg, hogy az alábbi összeállítás szerintetek jó vagy vmi mást ajánlanátok?
proci: Intel Core i5-3330
videókártya: Asus GT740 2GB DDR3 GT740-2GD3
alaplap: Asus H61M-FKöszönöm!
-
Djsaba
senior tag
válasz BomiBoogie #67324 üzenetére
Játékra csak.
Nekem is ez volt az első megszólalásom a témában, de azt mondta hogy el tudja passzolni jó áron, és csak nagyon minimális a ráfizetés.
-
Djsaba
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerős tervezgeti lecserélni a i5 3570k processzorját, és vele együtt alaplapot is cserélne.
i7 4770-4790-ben gondolkozik, és ez alá keresné a legjobb ár/érték arányú lapot, tuning is szerepet játszana a normál keretek között.
A legfőbb neki, hogy 16gb- ramot kezeljen(de gondolom ez alap )
-
Bogyó78
tag
Sziasztok.
Milyen lapot ajánlotok i5 4690k alá kb 40k ig. Esetleg egy kis tuning baratabb is lehet.
Köszi -
bluyoo
nagyúr
válasz bignor #67319 üzenetére
Szia!
Pl. a Gigabyte GA-H97N-WIFI, MSI H97I AC.(#67318) Blue Thunder
Ha nem tudnák, akkor szerinted mondanám?
Sajnos Cink_Elek most pihenőn van [link].Bazinga!
-
bignor
tag
Sziasztok!
Jövőbeni új gépemhez kérném tanácsotokat alaplap ügyben.
1150 foglalat, mitx, wifi és i3 vagy non k i5 proci a követelmény. Tuning nem lesz, alsó középkategoriás vga kerülne bele. Ezek figyelembe vételével milyen megbízható lapot ajánlotok? Mik a favoritok?
Árban max. 35 ezret költenék rá.
-
bluyoo
nagyúr
válasz Blue Thunder #67316 üzenetére
Ok értem, hogy rossz volt, de mi volt a baja, és melyik lapnak?
Vírusos telepítőlemez? Ilyet sem halottam még. Milyen driverekkel volt gond?
Egy foglalatot/érintkezőt lehet az alaplapon cserélni/javítani. Ezért nem kell új konfigot építeni.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Blue Thunder
senior tag
válasz bluyoo #67315 üzenetére
Igen, pontosan ez is közrejátszik hogy van amiben nem sajnálja az emberke a pénzt és berak hasonló dolgokat is amit írtál...
Régebben én is sokat szidtam de az utóbbi időkben nem volt gondom, sőt nagyon jókat tuningoltam (pedig korábban meg nem is mertem/akartam)
Asusnál az egyik példánynál például kétszer egymás után cseréltettem, ez után már nem kértem asust....a másiknál meg állandó driver hibák léptek fel, először gyári lemezről vírusos volt ...aztán gyári oldalról leszedve mindig a legújabbakat...sosem tűnt el a probléma bármit tettem
Persze minden sérülékeny ha nem vigyázunk, nem vagyunk elég óvatosak, de hát hogy úgy törjön el egy tű hogy még csak szét sem lett szedve....na ez volt a magas
A gáz az hogy ha nem cserélik akkor nézhetek új lapot....én is 1150-ben gondolkodnék....de valahogy most marhára nincs pénzem új procit is venni...még ha jó árban eladom a mostanit is... ( és itt jegyzem meg hogy nem a legolcsóbb dolgokat szoktam kinézni )[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Blue Thunder #67314 üzenetére
Megfelelő hardverkörnyezettel mai napig megfelel egy FX. Sokszor a túlzásba vitt spórolás miatt vannak gondok bizonyos AMD-s vasakkal (pl. LC power, és társai táp, a lehető legolcsóbb deszka, gyári hűtő ...).
Nem írtam, hogy akármelyik márka tökéletes lenne, de az ASRock lapokat szidták a legtöbbet AMD oldalon. Csak kíváncsiságból milyen gondjaid voltak, milyen Asus deszkákkal?
Vesz egy combosabb FX-et alá egy olcsósított lapot, máris kész a "gond". Legalábbis ha ki szeretné használni a CPU-ban lévő tartalékokat (ami ugye nem árt). Ha meg nincs tuning, akkor szerintem ne FX-ben gondolkodjon a vásárló.
szerk.: Igen, sajnos az LGA foglalat lábai (minden márkánál hasonlóan) sérülékenyek.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Blue Thunder
senior tag
válasz bluyoo #67312 üzenetére
Igen-igen....talán nem véletlen hogy én is inkább átpártoltam intelékhez...viszont nem csak amd-s verzómban voltak gondok annak idején, hanem sajnos sokat csalódtam az asusban is..
Most vagy 2-3 lapon keresztül nagyon meg voltam elégedve az asrockkal (igaz most nekem is lett egy törött tű problémám és egy hajlottal, kicsit értetlenkedve állok előtte, mert nem ma kezdtem én sem a szerelgetést, és ráadásul olyan szituban állt elő a dolog hogy piszkálva se volt...csak mikor eltűnt az XMP profilom meg hasonló akkor azért benéztem alá..és nem igazán tetszett...most elküldték...és jött a jó hír hogy "feltételesbe" teszik...amit nem kell mondanom mit jelent...úgy hogy ha nem cserélik gariba akkor sajna nekem is új lapot kell néznem....[ Szerkesztve ]
Telefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
Blue Thunder
senior tag
válasz Binya70 #67311 üzenetére
Tudom...sokáig voltam amd-s én is...csak azóta fejlődtem minden téren (főleg pénztárca )
Mivel egy csak használtan tudsz venni ilyen lapot ami ráadásul megfelel, elég rizikós főleg hogy nem kapsz rá 2-3 év garit...szóval ha már ilyen jó kártyád van, ( nekem is volt 7970-em/ talán pont ebben változtattam a legtöbbször) akkor már jobban kihasználnám...de te érzedTelefonszámom: 06-30-6-570-800 +++ Ha írok PM-et tisztelj meg azzal ha bent jársz hogy válaszolsz!!!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Binya70 #67304 üzenetére
Az is .... Trükkös lesz az ASUS TUF Sabertooth 990FX GEN3 R2.0 alaplapja.
(#67306) Kristof9094
Azért írtam hogy "igazi". De a Sabertooth 990FX GEN3 R2.0 valóban PCI-E 3.0 (azért kíváncsi lennék a dVGA teljesítményére egy sima Sabertooth 990FX R2.0 és egy Sabertooth 990FX GEN3 R2.0 lappal összevetve).(#67307) Blue Thunder
És hát azóta nem nagyon változott semmi.
Ok drágább árcédulával jöttek ki lapok, pl. a Fatal1ty 990FX Killer. Aminek az M.2 portja azért említésre méltó lehet, és ugye a tápkörtén sem spóroltak.Bazinga!
-
Binya70
tag
válasz Blue Thunder #67310 üzenetére
Passz! Tudod megszokás!
Ilyen volt mindig és szerintem marad is!
Az ilyenre mondják hogy fanatikus! -
Blue Thunder
senior tag
válasz Binya70 #67309 üzenetére
Bár én ha a helyedben lennék nem költenék 30k körül egy használt lapra főleg hogy ennyire kifutó már...miért nem váltasz inkább intelre? Így csak procit, meg lapot kéne cserélned
-
Binya70
tag
válasz Blue Thunder #67308 üzenetére
Köszönöm neked!
-
Blue Thunder
senior tag
válasz Binya70 #67304 üzenetére
Hát már AM3+se nagyon fogsz nem hogy egy adott márkát
De itt próbáld meg, ha esetleg használtan is érdekel...vagy még talán a kettő közül lehet szerencséd[ Szerkesztve ]
-
Binya70
tag
válasz Blue Thunder #67303 üzenetére
Hát ezaz! De nem is találtam csak 1 Asus volt de azt meg nem találok boltban sehol!
ASUS Sabertooth 990FX GEN3 R2.0
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kristof9094 #67298 üzenetére
+1 a lapra.
Nem mintha akármelyik AM3+ -os deszkán lenne igazi PCI-E 3.0.(#67300) Blue Thunder
AMD AM3+ foglalattal az ASRock lapokat inkább ne ...(#67301) Binya70
Az egyik legújabb AM3+ -os deszka. Idáig nem nagyon olvastam rosszat róla.
lsc nemrég vett egyet, de ha jól értettem még nem hajtotta meg.Bazinga!
-
Binya70
tag
válasz Blue Thunder #67300 üzenetére
Bocsi rosszul irtam!
His 7970 3gb gddr5 384 bit!
Mint irták jó lenne pci.e 3.0 lap, de nem igazán találok!
Amit néztem az Msi 970 Gaming![ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Powerbank topik
- általános iskolai rendszergazda
- PlayerUnknown’s Battlegrounds
- Spórolós topik
- Mikrotik routerek
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Redmi Buds 5 és Buds 5 Pro - feláron vagy féláron?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest