-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Beatrix555 #13196 üzenetére
Kapásból ezt tudnám a figyelmedbe ajánlani Ha már megbízol az Asus-ban, tökéletes választás
Life's a game I cannot win (Type O Negative: Everyone I Love is Dead)
-
IreN!CuS
őstag
válasz sgergi #13199 üzenetére
Jó az a sok extra,meg utálom a downgrade-t.
Alaplap LGA-775 Gigabyte GA-EP45-DS4 3 év gar: 37.990,-(igaz ez 35k+ )
Én személy szerint erre gondoltam.esetleg erről hallotál vmit?Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
IreN!CuS
őstag
köszönöm a segitséget.azrét még bekérdezek a topicjába is
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
Beatrix555
csendes tag
válasz Taifa Díaz #13201 üzenetére
Köszönöm!
Ma tényleg gondolkodóba estem, hogy a kártyát, ha eljön a csere ideje, egy ati kártyára kellene cserélnem..... Lehet csak addig idegenkednék tőle, amíg meg nem ismerem...
Újonnan, annyi helyről az atikat ajánlják, jobb árfekfésük és többlettudásuk miatt. Csak az ismerőseim szinte mind nvidia fanok , és tőlük kaptam ezt a beidegződést, ráadásul én eléggé ( inkább nagyon... ) laikus vagyok, s inkább mások véleményére, tapasztalatára hagyatkozom.
Azt hiszem azt fogom csinálni, hogy két vga csatolós alaplapot veszek, de egyenlőre 1 ati csúcskategóriához közeli karival fogom hajtani. Majd később pedig veszek hozzá majd még egy karit. (addigra tapasztalatom is lesz az atik terén minden bizonnyal meg talán több info is rendelkezésre áll majd hogy a játékok mennyire fogják támogatni a két vid.karit. Ki tudja, lehet hogy a közeljövő játékai már erre fognak épülni. ( vagy mégsem...) Igazat megvallva még nagyon keveset tudok a témáról, egy napi információ keresgélés után ; jobban utána kell olvasnom a neten, véleményeket megismerni.. Egyenlőre csak azt látom, hogy akinek van az is jóformán azt ajánlja, inkább legyen egy kártya, de az jó!!! Illetve egy valaki írta, hogy nagyon jó nála a cod4-nél a két kártya mert 160 fps helyett akkor min. 250 fps-e van ha bekapcsolja a corssfirex-et. És azt is írják, hogy a GTAIV inkább proci és memó függő mintsem videokártyafüggő... Mindenesetre az még mindíg kérdés nálam, hogy két kártya 1 helyett mennyi pluszt jelent? mert ha nem sokat, akkor tényleg nem éri meg kettőbe beruházni.. Mindenesetre a lap legyen csak két vga csatolós, mert így nem zárom el magam a későbbi lehetőségtől, ha váltani akaraok két kártyára. Ja és amúgy egy 24"-os samu tft-t veszek most érdekes amit írtál a tft-ről....[ Szerkesztve ]
"Megláttam az angyalt a márványtömbben, s addig véstem, míg ki nem szabadítottam" Michelangelo
-
pokol ura
senior tag
válasz Beatrix555 #13205 üzenetére
szia!
ha müködik is a CrossfireX akkor is max 60%-al lesz több teljesítményed, és van olyan játék ami kihasználja van ami nem. ez játékfüggő igazából. az az igazság h hiába van olyan alaplap ami támogatja a 2 -3-4 kártya üzemeltetését, tehát a multi GPU-t, de ha nem tudnak írni egy normális drivert akkor mit ér mindez? semmit.
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
sgergi
veterán
válasz Beatrix555 #13205 üzenetére
Általában jobb az 1 db kártya, mert pl, a többkártyás rendszer nem is minden alkalommal működik. Persze, ha 2 csúcskártyát kötsz össze, akkor az jobb esetben gyorsabb lesz, mint 1 kártya, de én azt mondom, hogy amíg elég egy kártya ereje, addig egy kártya legyen. Ha nem elég, akkor lehet több. Arra figyelj, hogy sli-hez és cf-hez más alaplap kell, így a kettő nem kombinálható, amilyen lapod van, olyan rendszert kell majd építened. De szerintem nyugodtan feletsd el a 2 kártyás rendszert, az átlagos, 1680x1050-en játszó embereknek nincs rá szüksége.
(Bár ahogy nézem, az a 24"-os monitor már full hd-s?) Mondjuk akkor is elég lehet egy erős vidkari, vagy játszol 1680-ban.[ Szerkesztve ]
-
Beatrix555
csendes tag
válasz sgergi #13208 üzenetére
Nagyon köszönöm a segítségeteket!!
Ha tényleg csak ennyit jelent egy második vid.kari, akkor tényleg nem érdemes rá beruházni!! Amúgy a samu, amit veszek (hdmi/ hdcp) igen full hd-s tft-, ha jól emlékszem a pontos számára fejből: Samsung 2494HS. Jó kis tft
Nagy váltás lesz a kis 14.1"-osom utánA vga tekintetében pedig tényleg kipróbálom az ATI-t annyira jókat mondanak róla... (és olvastam egy hozzászólást,már jól fut vele a gta IV is )
[ Szerkesztve ]
"Megláttam az angyalt a márványtömbben, s addig véstem, míg ki nem szabadítottam" Michelangelo
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Beatrix555 #13209 üzenetére
Hogyne futna jól, idén már nincs gond a Catalyst-tal, ami az ATi kártyák meghajtásáért felelős 2009 egyértelműen az ATi éve lesz szerintem Azért javasoltam neked egy 2 magos Asus videókarit, hogy egy jó kártya legyen, de az olyan legyen, mintha kettő lenne
-
Beatrix555
csendes tag
válasz Taifa Díaz #13210 üzenetére
Megnéztem az adatlapját és tetszik
-
Taifa Díaz
őstag
válasz Beatrix555 #13211 üzenetére
Ár és teljesítmény arányában igazán megnyerő, és még újonnan sem megfizethetetlen.
-
kisza25
félisten
sziasztok visszaolvastam és látom azért sokan mondják már egész korrekt lapokat gyárt az asrock ezen felbuzdulva
én az A780GXH/128M és az A790GMH/128M között vacilálok
egy phenom II x3 710-et szeretnék bele, 5k a külömbség a két lap közt, az integrált grafika nem annyira
érdekes számomra az egyik HD3200 a másik HD3300 ezen kívül van a két lap közt valami
jelentős külömbség? az SB710 és SB750 közt mi a külömbség?
az 1066-os ramokat Phenom II esetén támogatják?Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
78zolika
senior tag
Sziasztok ! most olvastam egy tesztet a http://hardver-teszt.hu a integrált videokártya az Inel G45 (X4500HD) nem is olyan rossz legalábbis a teszt alapján Olvassátok el ha érdekel benneteket Véleményetekre kiváncsi vagyok
-
kisza25
félisten
válasz audi100td #13223 üzenetére
szeretném tudni miért?
mert én úgy tudom a 790GX-egy felturbózott 780G külömbség megnövelt gpu Mhz-ek és az alaplapon lévő 128Mb elkülönített memória az integrált vidkarinak+ACC,de ebben az esetben mindezt tudja a 780-as lap is,mert mindezt hozzácsapta az asrock egyébb külömbség?a + 5k-ért[ Szerkesztve ]
Eladó Seat Leon FR multi kormány, szép állapotú (2013 utáni leonokba benzin/diesel jó)
-
78zolika
senior tag
válasz kisza25 #13222 üzenetére
Osztom a véleményemet (audi100td) Én is a 790 választanám Egyik ismerősömnek most a héten rendeltem meg és 48 h a lat ki is küldték 3 napja teszteli nagyon tetszik neki (stabil gyors ) a játékok is mennek rajta simán a filmekkel sincs semi gond A insta boot segitségével 4 mp alat betölt a Windows
-
Levi123
senior tag
sziasztok!
E5200-as processzorhoz milyen olcsóbb, de nem ipari hulladék alaplapot ajánlotok?köszi!
Levi
-
veterán
-
Levi123
senior tag
válasz Thunderzolee #13228 üzenetére
Játékra kellene, viszont arra nincs pénzem, hogy mindenből a legújabbat tegyem bele értem itt a 4 magos processzort, 100-ezres videókártyát stb.
Az E5200-as proci szerintem jó lesz, ehhez kellene alaplap 20 k körül.
Videókártyának a HD4830-ast nézegettem.
Memória: 2*2GB 1066 MHzLevi
-
zozo82
csendes tag
Hali!
A gépem fejlesztésén gondolkodom. Az interneten nézelődve ezt választottam ki magamnak:
Gigabyte GA-M56S-S3 alaplap
AMD X2 A64 AM2 5000+ processzorMilyen tápegységet ajánlanátok hozzá? Igazából amire használnám a gépet az elsősorban fényképek utómunkálata lenne. Mert az erre használt új programomat már nem igazán bírja a mostani.
Válaszaitokat előre is köszönöm!
-
Levi123
senior tag
válasz audi100td #13234 üzenetére
Dehogy, nem a keretről van szó, én nem nagyon értek hozzá, azért kérem a hozzáértők segítségét. Persze, hogy megéri azt a pár ezer Ft-ot, ha jobb mint amit én írtam.
tápból aktív vagy passzív pfc-set érdemes venni?
Az FSP tápok valóban nagyon jók?
Köszi a segítséget!Levi
-
Bozso68
őstag
válasz zozo82 #13237 üzenetére
Esetedben pont az integrált VGA fontosságára gondoltam, de megelőztél. Az AMD-nek 780G-s alapjai nagyon jók a HD3200 integrált videóval. Nekem pl Gigabyte GA-MA780G-UD3H-m van, amit nagyon merek javasolni. Kicsit drágább, mint az előbb javasolt és az általad kinézett, de hosszú távon időtállóbb is.
[ Szerkesztve ]
-
Bozso68
őstag
Viszont sokan panaszkodnak a déli és északi hidak melegedésére, én is azért választottam a Gigát, mert itt mindenen normális hűtőborda van.
-
-
audi100td
nagyúr
válasz Bozso68 #13243 üzenetére
Ugyanaz a borda van mind2-ön és a 780-as chipset nem hinném, hogy kevésbé melegszik mint a 770-es, ha igen akkor fura, mert a 770-ben integrált vga sincs.
A 770-esen 50-60 fokot tuti elérte a borda, de lehet még többet is...
790GX-es Sapphire lapom bordái alig melegszenek, azon tényleg jó hűtés van, bár lehet, hogy a 770-es chipset melegszik ennyire.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- STB+külső HDD help
- Autós topik
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Parfüm topik
- AliExpress tapasztalatok
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- ASRock B650E Steel Legend Wifi VADI ÚJ! 3 ÉV GARI!
- Hibátlan - GIGABYTE Z370 HD3 LGA1151v2 alaplap + Windows 11 Pro digitális licensz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest