- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
tranceplanet
addikt
válasz miresz #30000 üzenetére
Nem tudom kinek van itt.
Kérdezd meg Turai nevű felhasználót, neki van, iponos felhasználó:
ASUS SABERTOOTH 990FXNem oldódott meg a problémád a lappal?
Azt próbáltad, amit írtak, hogy kapcsold ki a Cool'n'Quiet funkciót a biosban.
Vagy az integrált hang rossz továbbra is?[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
miresz
veterán
válasz tranceplanet #30001 üzenetére
Köszi.Az integrált hang továbbra is hibás sajnos. És most jár az agyam,hogy mi legyen Fatal1ty-ra cseréltessem,vagy esetleg másra.
-
WiZARD
addikt
kéne kis upgrade, 2500k lesz a proci, alaplap a kérdés.
Gigabyte párti vagyok, bár ahogy látom itt nem nagyon vagytok oda érte. Asussal régebben volt bajom...amiket néztem:
Asus Maximus IV Gene-Z/GEN3 (nem tudom hiányozna-e a PCI slot...)
Asus P8Z68-V pro
MSI Z68A-GD65 (G3)
ASUS P8Z68-V/GEN3
GIGABYTE GA-Z68XP-UD4
GIGABYTE GA-Z68X-UD4-B3
GIGABYTE GA-Z68X-UD3H-B3
MSI Z68A-G45 (G3)
GIGABYTE GA-Z68XP-UD3Pkb ár szerint jönnek sorba, nem szeretném mindenáron a legdrágábbat, de ha érdemes...
tuning is fontos természetesen[ Szerkesztve ]
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. * phenomestraps.com *
-
tranceplanet
addikt
válasz miresz #30002 üzenetére
A Sabertooth lapok azért eléggé ott vannak a szeren, nem véletlen az 5 év garancia!
Itt van egy velős kis elemzés, igaz angolul:
ASUS Sabertooth 990FX AM3+ Motherboard Review HardwareCanucks---------------------------------------------------------------
WIZARDElső négy közül választanék. Szerintem - ASUS P8Z68-V/GEN3
[ Szerkesztve ]
-
Jam.
aktív tag
Gondoltam ide is leírom, hátha itt több választ kapok mint a processzoros topicban:
Rengeteget olvasgattam, de nem tudtam dűlőre jutni, hogy milyen platformot lenne érdemes választanom, eredetileg az AM3+ vonalban gondolkodtam, de aztán elbizonytalanodtam.
A lényeg:
Játékra kell, 1680x1050-es felbontáshoz,
Gigabyte GTX460 SE OC 1GB VGA és 8GB 1600 Corsair XMS3 mellé,
szeretek, illetve értek is a tuninghoz (tehát nem ártana ha lehetne is),
a maximum amit rászánnék a procira + lapra az eredetileg 50k lett volna, de ha muszáj mehetünk 60-ig.A saját megoldásom ez lett volna:
"pretested" Athlon/Phenom x2 v. x3, vagy esetleg egy x4 960t, amelyeken megy a 4 (6) mag tökéletesen és a tuningot is szeretik. - 20k (960t 30-35k)
Asrock 970 Extreme3 v. Extreme4 lap - 25kElőre is köszönöm válaszaitokat!
-
KayDash
csendes tag
válasz tranceplanet #29994 üzenetére
tranceplanetulldozert tervezek venni, de kb csak a processzorból van szükségem erősre, 4db ddr3 slot, meg 2db PCIe slot pl. szükségtelen ahhoz, amire használni szeretném.
A két lap amit linkeltem, 11-12 körül vannak, a valamivel jobb kategória amit ajánlottál, majdnem a duplája. Ha mondjuk két év múlva veszek jobb procit, és ahoz már egy jobb lap kell, nem érdemes inkább akkor kiadni ismét 11-15 ropit, és akkor így megint lenne egy zsír új lapom?
De amúgy nem kötekedésből kérdezem, vagy valami, jó az a megoldás is, hogy várok amíg tudok rá többet költeni, és veszek egy normálisabb alaplapot, csak értsem, hogy miért éri így meg nekem jobban.
-
tranceplanet
addikt
ASROCK 970 Extreme3
AMD Phenom II X4 955 3.20GHz AM3 BOX Black Edition
XIGMATEK Gaia SD1283
vagy
ARCTIC COOLING Freezer 13Ö: 66.270Ft
AMD négymagosból nem kell jobb ennél, úgyis fel tudod húzni a többi szintjére!
A hűtőt nem úszod meg, esetleg, ha van kompatibilis hűtőd, akkor nem kell venned.Intelt nem tudok írni, mert az i5-2500K ára magában ~53.000Ft.
i3 pedig nem tuningolható. Amúgy játékokra jó nagyon ez a bestbuy phenom, sokáig elég lesz, egyedül a crossfire VGA-kkal gyűlhet meg a baja." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Jam.
aktív tag
válasz tranceplanet #30007 üzenetére
Van egy Zalman CNPS9000-em, szerintem ezzel még elketyegnek a Phenomok.
Azonban te vagy a második ember aki a 955BE-t ajánlja, akkor már nem éri meg jobban a magfeloldós megoldás? Hiszen a jobb darabok simán mennek a feszültség emelése nélkül 3,8-4,0 Ghz-t. Nem zárkózom el a használt megoldásoktól sem. Crossfire, SLi nálam nem játszik, szóval nem is befolyásoló tényező a választásomban.
Egyébként i5 2400 még beleférne, de amennyire én tudom ezt sem lehet tuningolni, ugye? -
tranceplanet
addikt
válasz KayDash #30006 üzenetére
Nem akarlak megbántani, de az a két lap hulladék, azért ilyen olcsó.
Hiába a két erős név, a fapad az enyhe kifejezés. azért adta ki a két gyártó, hogy olcsó AM3+ lapja is legyen, de inkább nem kellett volna. Nagyon gyenge procikhoz megfelelhet, de szerintem csak bajod lesz velük. Milka 78 is leírta a véleményét az egyik lapról, szerintem ez mindent elmond. Azért éri meg jobban a kicsit drágább lap, hogy megkíméljen a fejfájástól, amit a lap okoz. Amúgy te döntesz, de nem tudom őket nyugodt szívvel ajánlani.
FX-4100 bullt akarsz bele rakni?" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
tranceplanet
addikt
Azért írtam ezt a phenomot, mert van benne tartalék rendesen és írtad, hogy tuning fontos.
Persze használt tesztelt példányok is jók, lehet trükközgetni velük. Viszont figyelj, hogy tényleg jó példányt vegyél a tuning miatt. A szorzózáras i5 is elég drága szerintem.
Amúgy X4 955 BE-ből is lehet kifogni olcsót használtan, bár ritka, mert jó proci (bullokhoz képest)." Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
Jam.
aktív tag
válasz tranceplanet #30011 üzenetére
Persze, ha egy ilyen magfeloldósat választanék csak is olyat, ahol garantált a 4 mag és legalább 3,8-at megy a feszültség emelése nélkül. Mindenesetre elég jól sikerült most leszűkítenem veletek a kört. Az intel gyakorlatilag kiesett, hiszen a tuning mániások számára 2500k-tól kezdődik az élet, a lapot AMD alá eddig is tudtam, hogy egy Asrock 970 Extreme3/4 lesz (ha nincs szükségem a diagnosztikai kijelzőre és CF-et sem akarok, akkor megfelel nekem a 3, igaz?), tehát már csak a megfelelő processzort kell megtalálnom bele.
Esetleg még egy variáció (ha mégis intel):
Core i3 2100, ár-érték aránya jó, jelenleg megállja a helyét, de no tuning és ehhez egy P67 / Z68 lap, majd később, ha "normalizálódnak" az árak akkor egy "k"-s proci bele?
Arra akarok ezzel kilyukadni, hogy vajon melyik vonalon érdemesebb elindulnom, AM3+, vagy 1155, melyik lesz a későbbiekben életképesebb?[ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
-
KayDash
csendes tag
válasz tranceplanet #30010 üzenetére
FX-4100-ra gondoltam jaja. Vagy lehet jobban járnék egy jobb AM3as lap + Phenom II x4 comboval?
Az az igazság AM2+os lapom van, és eredetileg Phenom II-t akartam venni bele, hogy így jó lesz, ennyiből megúszom, de a lap csak 95w-ig bírja, szóval kell az új lap, ahhoz meg kell a ddr3as memória, akkor meg már FXre gondoltam inkább, mint Phenom IIre. -
tranceplanet
addikt
Az a véleményem, hogy mindkettő életképes.
A Sandy család olyan jó lett, hogy letarolta a piacot, viszont drága a proci(kivéve i3) és
drága a lap is(mármint a tuningosok). Ivy is jó lesz valószínűleg.AM3+ lapok viszont olcsók mind a 870 R2.0 és 970 is. Extreme3 bőven elég neked.
Most olcsó magfeloldóssal jól jársz, olcsón kijössz. Azért nem temetném az AMD-t, mert új steppinges bullok is jöhetnek jól beárazva ebbe a foglalatba(legalábbis ez az AMD érdeke)
és ne felejtsük el, hogy a Vishera is ebbe a foglalatba jön még, bár kérdéses a sikere.
AM3+ és 1155 is életképes és jó, szimpátia és pénz alapján dönts.
Vannak tűrhető árú P67/Z68 lapok is tuningra, de elenyésző a számuk AM3+-hoz képest.----------------------------------------------------------
KayDash
Az nem baj, ha FX-ben gondolkodsz, de könyörgöm 20e alá ne menj lapban.
Az első steppinges(jelenlegi) bullokról viszont lebeszélnélek!
FX4100 - kb. 20alatt kellene lennie az árának annyira gyenge
FX6100 -kb. X4 955 BE szintjén van, de az ára nem!
FX8150 -kb. a 2500K-t tudja megverni pár helyen, de az ára iszonyat magas!
És cserébe még sokat is fogyasztanak ezek a procik. Az win sincs optimalizálva még erre a procikra. Ez az FX sorozat új steppingért kiált![ Szerkesztve ]
-
Jim-Y
veterán
válasz tranceplanet #30015 üzenetére
Ezzel egyetértek egyébként, másfél évig AM3-as voltam 955BE-vel, felkészületm mindennel a bullra, am3+ -os alaplap, 1600-as ramok, pénz, lélekben is , majd amikor bejött, akkor annyira nagy csalódás volt Nekem, nem is a teljesítménye miatt, mert arra számítottam, hogy nem Intel verő lesz, de egy jó ár/érték arányra azért számítottam. Úgy alakult, hogy tökre nem érte volna meg lecserélni a 955BE-t egy FX-4100-ra. Ezért nagy bánatomban cseréltem H61M/U3S3 + i3-2100 -ra és azóta nagy az öröm. Plusz teljesítményt nem nyertem,de olcsóbban jöttem ki, a stock cooler szabályozva hangtalan, a vga-m is tönkrement közben, így a HD2000 is nagyon jól jött. Azóta jobban szimpatizálok a SB-el
-
KayDash
csendes tag
Ez most lehet hülye kérdés, de a Phenom II X4 955 BEnél nagyobb a teljesítménye a FX4100nek, és árban egy kicsivel alacsonyabb, hogyhogy mégis jobb vételnek számít az előbbi?
Amúgy AM3+ lapba nem problémás AM3as procit tenni? Csakmert anno ment a találgatás a tüskék méretéről, hogy hogyan illeszkedik bele, stb.
-
miresz
veterán
-
medek3
aktív tag
válasz tranceplanet #30011 üzenetére
Szia!
Még is csak egy AMD konfig mellett döntöttem.
Gembird 400W-t.
Az új konfig :AMD A6-3650 2.6GHz FM1 BOX
ASROCK A75 Pro4-M
KINGSTON 8192MB HyperX DDR3 1600MHz CL9 KIT
SEAGATE 320GB 7200rpm 16MB SATA3 ST320DM000Elég a régi táp Gembird 400W ehhez az összeállításhoz?
Tudom azt mondtátok, hogy a nem ajánlott kategóriába tartozik és később ha lesz rá zsé cseréljem le.
Ehhez az új alaplaphoz gond nélkül tudom csatlakoztatni? -
v2
senior tag
sziasztok. melyiket vegyem q9550 alá gigabyte ep45-ud3r vagy dfi lanparty utp45 t2rs a ram 2x2gb 1066ddr2 geil ultra ha számit valamit seeegitség
MSI z370 tomahawk I9 9900k 32GB Kingston fury 3600 gainward phoenix 4070ti HP reverb
-
Jam.
aktív tag
Puszta szimpátia alapján nagyon nehéz lenne a döntés, ugyanis eddigi processzoraim listája így alakul:
i386, i486, Pentium 1, Pentium 2 MMX, AMD Duron, AMD Athlon XP, AMD Barton, Intel Pentium 4 HT, Intel Core2Duo, ?
A processzoraim a Durontól kezdve nem nagyon jártak az alap órajel közelében, ezért is olyan nehéz lemondanom most erről.Tehát a két lehetséges variációm:
Asrock P67 Pro3 (B3) - 20k
Intel Core i3 2100 v. 2120 - 28,5 v. 30kAsrock 970 Extreme3 - 25k
Amd Phenom II x4 955BE v. Athlon/Phenom magfeloldós - 26-30k v. 20k -
Jim-Y
veterán
Sajnos a P67 Pro3-on nem működő Etron chipes usb3 van, tehát ha szükséged lenne az usb3-ra akkor inkább másfajta lapot vegyél..
"USB 3.0 - 2 x USB 3.0 ports by Etron EJ168A, support USB 1.0/2.0/3.0 up to 5Gb/s"
Pl: Foxconn P67A-S
-
Jam.
aktív tag
Már nem tudok szerkeszteni, de az etron chipre vonatkozó kérdésre a választ közben megtaláltam!
-
i are robot
senior tag
Üdv mindenkinek!
2600K alá keresek P67-es alaplapot, amiben stabilan tudnám tartósan 4,5 körül járatni, de max ennyin, nem csúcsokat akarok döntögetni. Eddig az MSI P67A-GD65-öt néztem ki mint ideális jelölt, mert 2 PCI kártya menne bele, és ennél az MSI lapnál lenne számomra a legideálisabb a foglalatok elhelyezése. Tudnátok ajánlani alternatívát ebben az árkategóriában (max 40-45e)? A Z68 többlet tudását nem használnám ki, az Ivy Bridge-et kihagyom, egyelőre a PCI-E Gen3 sem hoz lázba, szóval mindenképpen P67-ben gondolkodom. Előre is köszi!
-
jeni
félisten
-
jeni
félisten
válasz i are robot #30031 üzenetére
A Gen3 lapon már Asmedia chip van de azért az adott lap gyártói oldalán érdemes rákeresni,mert az azért nem 100%,hogy minden Gen3 lap Asmedia chipes !
Sajni a Asrock p67 Extreme 4 lapon ETRON chip van,ezért inkább a Asrock Z68 Extreme3 Gen3 lapot javaslom nem sokkal drágább mint egy komolyabb P67 lap. Semmit nem veszítesz vele,inkább nyersz.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz i are robot #30029 üzenetére
Az MSI lapok hiába stabilak állítólag a vcore Off nem tudják,ezért lehet,hogy tuningra nem ideális (állítólag ha nem használod a nagyobb frekit a netre akkor csak abból vesz vissza de a feszültségből nem vesz le akkor sem ha nincs igénye a procinak rá !)
ezért előnyösebb lenne ha csak P67-s lap érdekel téged akkor inkább egy Asus P8P67 Rev 3.1 lapot vegyed inkább
-
i are robot
senior tag
Jaja, most épp ott tartok, hogy egy sima mezei Asus P8P67 lesz belőle, egyes helyeken már 35e-ért hozzám vágják.
Ez e Rev 3.1 mennyiben jobb a 3.0-nál? Ahogy az Asus honlapján olvastam, csak az USB3 vezérlőt tüntetik fel mint változást, a 3.0-n NEC, a 3.1-en meg ASMedia. Ez jobb, vagy csak más?
-
tranceplanet
addikt
válasz i are robot #30035 üzenetére
Mindkettő vezérlő jó. Még a Reneseas is pl.
-
jeni
félisten
válasz i are robot #30035 üzenetére
igen csak ne ETRON legyen mint a Gigabyte és egyes Asrock lapokban
Az a Asus P8P67 Rev.3.1 azért jobb mert az jó a Ivy procikhoz és a Pci 3.0 vezérléshez ami eleve gyorsabb a 2.0 verziónál.itt a táblázat az egyes Asus lapokról melyik LAPOKRA érvényes a kompatibilitás !
-
kmarcell
csendes tag
szeretnék egy 1100t x6 procit. melyik alaplapot vegyem hozzá crosshair iv extreme vagy crosshair v formula(és hd6xxx szériáju kártyát szeretnék vagy késöbb ha megjelenik a hd7xxx széria) segítségeteket előre is köszönöm
Becsületen nyugszik a pusztai békesség.
-
jeni
félisten
válasz kmarcell #30038 üzenetére
Szerintem egy ilyen lap is megfelel az AMD-hez. Majdnem a fele.
Asus M5A99X EVO -
Kalos7
tag
Egy Intel Core i5 2400 procit belelehet rakni egy Asrock H61M-VS-ra kitudja ez a lap használni a proci tudását???
A válaszaitokat előre is köszönöm. -
tranceplanet
addikt
válasz kmarcell #30038 üzenetére
Mindkettő 8+2 fázisos.
Az extreme szerintem nem ér meg 22 ropival többet és 890 csipszetes.
Én a 990 csipszetes formulára szavazok.--------------------------------------------------------
Kalos7Mivel szorzózáras a procid, ezért jó lesz a lap hozzá, kihasználja a képességeit.
[ Szerkesztve ]
-
jeni
félisten
válasz i are robot #30040 üzenetére
ezek szerint mindkettőre jó de én azért a tuti 3.1 verziót venném meg.
-
i are robot
senior tag
A sajtóközleményben mindenesetre a 3.1 szerepel illusztrációként, szóval úgy tűnik az a biztosabb. Fura is lenne, hogy egy olyan lap tudja ezeket az újdonságokat, ami jóval előbb jelent meg.
Mindenesetre köszi, úgy tűnik ez lesz a befutó.
[ Szerkesztve ]
-
potyi23
senior tag
hi.Biztosan emlekeztek ram,kb 1 honapja vettem asus 1155 os lapot,usb 3 csatikkal.Namarmost,tudni szeretnem, h ezt a lapot bettettem egy 2 eves Thermaltake hazba,es lognak bent egynlore az usb kabelei.Betudom kotni oket az alaplapra USB3.0 as tukre,de 2.0 fog menni,vagy eppugy fogom tudni elol is usb 3 at hsaznalni ha bekotom oket.Jolenne ha nemkellene mindig hatra szurnom az uj USB 3 as kulso hdd -m
-
tranceplanet
addikt
válasz potyi23 #30045 üzenetére
Úgy tudom, hogy csak akkor fog menni az előlapon 3.0, ha a házad 3.0 előlapi csatlakozót tartalmaz. A házad honlapján le tudod ellenőrizni, hogy milyen előkészítést kapott az előlapi usb csatlakozó. Ja 2 éves, akkor 2.0 lesz az.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest