- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
m3tr0
őstag
válasz audi100td #17000 üzenetére
Meghalt a lapom és azt kéne cserélni, meg akkor már vennék egy procit is.
P4 Intel 3.0GHz LGA775 HT -->helyett lenne Intel 5300 15.125 Ft
Abit Ni8 halt meg ----> Asus P5Q SE2 19.800Ft vagy nem tudom mi..
6600 GT ez is cserés lesz hamarosan...
4GB DDR2-es ram ez marad (800MHZ)
plusz 3 vinyó, plusz 350-es chieftech táp.Ma egész eddig ezeket vadásztam és találtam ezt az Asus lapot...nem tudom milyen lehet.
Kb.erről lenne szó. -
gabipaci
őstag
Hi!
Milyen x58-as lapot vegyek, ha:
A 4870X2 VGA marad, és 3 helyet foglal az AC hűtés miatt, de szükségem van még 2 PCI csatira, nem fontos egymás mellett.
60ezer alatt! De lehet olcsobb is
thxLogitech hardware tester
-
audi100td
nagyúr
Szerintem jobban járnál egy Athlon II X2 240 + Gigabyte 770-UD3-al.
Teljesítményben ugyanott vagy és olcsóbban kijönnél, az ilyen "SE" Asus lapok meg nem a legjobbak... -
zsole84
senior tag
Sziasztok!
Mit gondoltok az Intel E 6540 processzorról? Milyen alaplap lenne jó hozzá 15 k körül, amellyel már jól lehetne húzni? Köszi!
-
chuck91
tag
Sziasztok.
max 15kért kéne valami jó tungos alaplap lga775 ddr2-es ami legalább 400as fbst tud pci huzása nélkül. -
attiati
veterán
kezd szűkölni a kör:
ASRock M3A785GXH/128M
Gigabyte GA-MA785GT-UD3HEz a 8+2phase funkció mit takar a 4+1phase-hoz képest? (valójában egyik sem tudja a 8+2t)
Az ACC feature azt jelenti, hogy képesek lehetnek feloldani a phenom-ok 3. 4. letiltott magját?Kettő közül melyiket? Gigában nincs sideport, ennek ellenére még drágább is. A sideportos változata meg sajnos mATX-es.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
mégegy utolsó:
Asrock M3A790GXH/128M vs M3A785GXH/128M.A 790-es:
+4k
a támogatott procik között miért hányzik nála a Phenom 2 X2 sorozat?
Gyengébb intergrált vga-t adnak (Radeon HD3300), mint a 785-höz (Radeon HD4200)?Egyáltalán mi előnye van a 790-nek vs 785?
-
chuck91
tag
Hát még nem tuti hogy az lesz csak ugy viszonyítás képpen.
Szoval akkor meik lenne jó alaplap 15k körül? -
Quman
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kisgondom a jelenlegi alaplapommal!
Gigabyte Ga-Ep31-DS3L!
Vettem most egy 4870et, előtte pedig egy 3870em volt!
Azzal tökéletesen müködött minden,de ezzel a kártyával minden szaggat............
Azt hittem először hoy kicsit a táp / 450-es chieftec/, de nem mert hozattam egy 550-es fsp-t s azzal is ugyanez a probléma!Már Cpu, memória csere minden játszott, egyedül alaplapot nem cseréltem, s hallottam hogy lehet az a baj hogy nem kompatiblis a lap a vga-val......
Csináltam Bios cserét az sem segített!
Valami tipp?????????????
Vagy vegyek másik lapot??????Már tököm kivan, hogy nemtom mi a baja!
Várom segítségeteket!
THX
-
Mauzes
addikt
Sziasztok!
Szüleimnek szeretnék egyszerű, olcsó konfigot összerakni. Melyik manapság a legjobb integrált videókaris megoldás?
A teljesítményt tekintve a lényeg, hogy HD-filmeket mindenképpen rendesen vigyen, valamint egy CoD 2 szintű játék elfutogasson rajta. Ezenkívül minimális konvertálgatás, de ez nem fontos, a cuccot 90%-ban anyámék használnák netezésre, szövegszerkesztésre meg hasonlókra. Szóval a teljesítmény helyett a jó ár/érték arányt és a megbízhatóságot tartom fontosnak. Használt cucc nem játszik.
(Nem vagyok nagyon benne a számítástechnika világában mostanság, ha esetleg a lap mellé procit is tudnátok javasolni mérsékelt áron, ami most jó vételnek számít, azt megköszönném...)
Előre is köszi!
Mauzes
[ Szerkesztve ]
-
critox
csendes tag
Sziasztok!
Vennék egy Asrock 775-dual vsta lapot,és egy pentium d950-es processzort.Mi a véleményetek erről a konfigról?21-ezer ft-ért kínálják,mindkettő használt. -
Gyuri27
félisten
válasz critox #17026 üzenetére
GIGABYTE GA-G31M-ES2C 10-11k. INTEL Celeron Dual Core E3200 10-11k. A proci lazán megy 3300 környékén alapfeszen. Ha szerencséd van 3500-3600 is meg van.
De mindegy mert 3300-n a d950 a maga fogyasztásával és melegedésével nem jó alternativa. Ezek a cuccok vatta újak 3 év garival.Amd - Radeon - Ryzen
-
Gyuri27
félisten
válasz critox #17028 üzenetére
Akkor próbáld meg eladni a cuccokat és egy athlonII 215-240 + asrock 780g (sb710) sideport ram + ddr2, vagy 785g + ddr2 lapot venni.
A780LM [link] 12000ft.
ASROCK A780GM-LE [link] 13000ft. Amd x2 240 13250ft. Kingmax 2GB DDR-II 800Mhz Mars 12000ft.
Szóval lap, ram, cpu 37250. Van 21 pénzed. Tehát a mostani cuccod (nem tudom mi) 17k-t kellene eladnod. Vga meg majd lesz bele. Ezzel az int vga-l ra3, battleforge meg ilyesmik elmennek, ha játszani is akarsz.
Szóval ha keveset tudsz szánni számtechre akkor szvsz ez az egy értelmes út van. Mert az, hogy gari nélküli sz.rokat veszel (már elnézést) nem okos dolog. Amúgy ezeket a cuccokat használtan (garival is), olcsóbban meg tudod venni az apróban.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Mauzes
addikt
válasz audi100td #17024 üzenetére
Az a helyzet, hogy nem nagyon tudok árat mondani, mert szüleim fizetik majd és ők fogják használni. Éppen ezért tényleg az alsó sávban keresgélnék, hogy az egész konfig se legyen majd "drága".
Úgy képzeld el, hogy a mostani gépük egy S939-es Abit lap, A64 3000+ proci, 2x512 MB RAM meg egy ősrégi 80-as vinyó. Ettől kellene valami annyival jobb, hogy a rendszer gyorsabban, simábban fusson. Ha egy 1080p-s filmet gond nélkül visz, akkor az szerintem már elég, 4 magra nem hinném, hogy szükség van, csak extra fogyasztást meg hőt jelentene...
Mondjuk még arra is gondoltam, hogy előbb csak a vinyót cserélem ki valami gyors egytányérosra, hátha a régi HDD jelenti a szűk keresztmetszetet.
Gyuri27: a side-port az mi takar? Külön vidkarit nem tervezek bele, felesleges pénzkidobás lenne (meg zaj, fogyasztás, hő).
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz Mauzes #17030 üzenetére
Az, hogy alapból az int vga-hoz van kapcsolva egy kis ram. Tehát először ezt használja utánna a rendszer memót. Érdemes min 128 megás ddr3-l rendelkező lapot választani.
Ha full hd-ban akarsz filmet nézni egy 4xxx vga-t azért én javasolnék. [link] pl ezt. Kb 10 pénz. [link] ez 11k. Az athlon II 215 szintén 11k. KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz ez kb 12k. Ennél olcsób gépet nem érdemes. Főleg, ha ritkán van cserélve a vas.[ Szerkesztve ]
Amd - Radeon - Ryzen
-
Mauzes
addikt
válasz Gyuri27 #17031 üzenetére
És azt honnan tudom meg egyébként, hogy milyen memória van az integrált vga-n?
A külön vga-t meg csak azért nem értem, mert nézd csak meg ezt pl.: http://prohardver.hu/teszt/amd_780g_nyero_chipset_integralt_grafikaval/hd_filmlejatszas.html. Ez egy viszonylag régi 780G chipset egy integrált HD3200-zal, és semmi gondja nem volt a HD-lejátszással (egy kevésbé bika procival sem)...
-
Gyuri27
félisten
válasz Mauzes #17032 üzenetére
Értem én csak akkor a proci dolgozik. De ha nem gáz, hogy kicsit hangosabb akkor mehet azzal is. Gyantoom ha ddr3-s van rajt akkor az ki van írva pl [link]. De ettől még egy asrock is lehet jó. Filmet letolja, általános alkalmazásokban jó. Ára megfelő. Tehát jó vétel.
Amd - Radeon - Ryzen
-
vitaro
senior tag
Sziasztok!
Milyen alaplapot ajánlanátok egy AMD X2 5200+ processzorhoz, úgy 15-18 ezer forint környékén?
The Arcana is the means by which all is revealed.
-
blck1
tag
üdv!
GIGABYTE GA-EP43-UD3L v ASUS P5QL PRO ? és miért?
Q9400 & HD4850 mellé, tuning talán belefér, körülberül egy árban vannak 17-19k. -
JHONNY 79
aktív tag
Gigabyte AM3 alaplapot vennék,melyik chpset-es volna jobb választás 770 vagy 790?CF nem lesz,esetlegesen az időtállóság lenne szempont és a teljesítmény.
-
zeorsdfd
senior tag
Üdv!
E8400-hoz van most egy EP43-s3l.
Melyikre érdemes cserélni, hogy jobban tuningolhassam:Gigabyte GA-P35-DS3L
Gigabyte EP35-DS3L
Gigabyte GA-EP35-DS3
MSI P35 Neo2-FR
ASRock 4Core1600Twins-P35
? -
zolika199
csendes tag
Hello!
Alaplap vásárlás előtt állok, szerintetek melyik lap éri meg jobban az árát?
Gigabyte P55-UD5 42.500Ft
Gigabyte P55-UD6 47.500Ft
MSI P55-GD65 37.000Ft -
D80
tag
Sziasztok!
Q6600-as procihoz milyen alaplapot vegyek?
Mindenképpen 3000MHz-re szeretném húzni, úgyhogy valami jó lap kéne!
Előre is köszi! -
Arany1
csendes tag
Üdv mindenkinek egy kis segítséget szeretnék kérni!
Új alaplap választás előtt állok.
q9300 procihoz
Egyelőre egy nvidia 7950gt videókártyáhozMien alaplapot ajánlotok??
-
Arany1
csendes tag
Ja és egy Corsair Dominator DDR2-es ram van még !!
-
H0bi
tag
ASROCK K10N78M
ASROCK A780LM
ASROCK A780LM-SSzerintetek melyik jobb? Athlon II x2 240 proci lenne hozzá.
-
sfdrakex
nagyúr
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Louro
őstag
Asus P5Q valamelyik darabja vagy Gigabyte EP35-DS3 a javasoltabb alaplap? Utóbbi egész jó kis alaplap, utóbbiról meg sok jót olvasok. De itt elég sok az "öregróka" szóval iszom szavaitok Érvek, ellenérvek
Mess with the best / Die like the rest
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- ASUS MAXIMUS VII HERO Alaplap - INGYEN POSTA!
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest