-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
N-vidi-A
őstag
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy esetleg p45ből olyan 30e Ft környékén mit ajánlotok?!
Migiri, migiri, úgy ám! :D
-
Brenyo
tag
Sziasztok!
Alaplapot keresek Phenom II 955 és 4890 CF alá.
Tudna valaki ajánlani valami jót? AM2+ jobblenne DDR2 miatt , de AM3 as is lehet.
Árban olyan 60e-m lenne rá -
yolan
őstag
válasz N-vidi-A #13703 üzenetére
Gigabyte téren:
GA-EP45-DS3
GA-EP45-UD3
vagy az ud3r ha kell raidE kettőt találtam hirtelen mely kicsúszik 30 alatt.
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
yolan
őstag
válasz N-vidi-A #13709 üzenetére
DS4 és DS5 között a különbség a raid támogatás ds5 javára, van pár plusz borda a chipekken, illetve 2048bites titkosító chip, de szerintem a legfontosabb a 2-2 dedikált tápellátó fázis a memóriáknak (2) és a chipsetnek (2), ez mondjuk tuning esetén jön jól. Ha nincs tuning szerintem elég a ds4 bőven, viszont a ds5 30k-ért az kincs!
“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
yolan
őstag
válasz N-vidi-A #13711 üzenetére
Én is emiatt fogok valszeg váltani nyáron ds5-re, viszont a hűtése kb ugyan annyi, ha jól tudom a raid chipre került borda, a másik kis picit nem tudok, bár az is szerintem valami vezérlő ic, vagy netán a tmp?
Az ide csati kicsit rossz helyen van, ja meg még ugye annyi különbség hogy nincs az utolsó pci slot felett egy x4-es pci-e slot, hanem oda is még egy pci ment.“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
Baboon
senior tag
Sziasztok!
Tudtok olyan lapot amibe belemegy a DDR3 és nincs 30E felett? (Az ASRock-on kívül)
''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
yolan
őstag
válasz Baboon #13713 üzenetére
Intel vagy amd procikhoz?
Gigabyte fronton vannak ilyen C mint combo-s lapok, lekezelik a ddr2-őt és a ddr3-at is, mondjuk én őket minél távolabb elkerülném. (GA-EP43C-DS3, GA-EP45C-DS3)
Ami egy kicsit drágább az a GA-EP45T-UD3LR, kezeli a ddr3-at, viszont L-es lap, azaz butított, a R-aid funkció pedig nem tudom hogy kell-e.“A writer needs a pen, an artist needs a brush, but a filmmaker needs an army.” - Orson Welles
-
Baboon
senior tag
LGA 775 és Raid funkció jelenleg nem kell. (később sem hiszem)
''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
yolan
őstag
válasz Baboon #13718 üzenetére
Gigabyte topikban erre hívták fel a figyelmem, mikor én lapot vettem (fél éve kb), hogy az ilyen kombós lapokat inkább kerüljem. Alapból a ddr3-at sem látom logikusnak, a felsőkategóriás ramoknál jön ki a fölénye a ddr2-vel szemben, tehát nem egy ddr3-1066 1333-as órajelen, talán egy 1600 már életképes időzítéseken jó. Én maradnék/ok a ddr2 max 1200mhz cl5-ös fogatnál
-
MZsoltee
veterán
-
lsc
nagyúr
válasz Baboon #13718 üzenetére
Csak egyet kattintanod kellett volna, akkor látnád hogy igen . Mint írják is nem tudom miért akarsz combo lapot venni, nem a legjobb döntés, nem sok jót olvastam róluk . DDR3-nak 1600 vagy fölötte van értelme, addig a ddr2 jobb . 775-ös procikhoz meg a ddr2 egyelőre, /meg végleg is/ bőven elég .
Mod N-vidi-A : Szerintem semmit nem fogsz észrevenni .
[ Szerkesztve ]
Az élet kegyetlen .
-
Baboon
senior tag
Köszönöm a válaszokat. Én annyira nem értek hozzá mint ti, ami hajtott a dd3 felé, hogy lapcsere nélkül lehessen hova fejlődni a későbbiekben. De akkor ez nem valós "veszély" a mai és az 1-2 éven belül megfizethető procik mellett
Még1x köszi.''Bocsánat, hogy ilyen közel megyek Ön előtt''
-
yolan
őstag
válasz N-vidi-A #13721 üzenetére
28 az igen jó ár
Hát, 2.0 szerintem csak több delejt tud adni, de a 4870 úgy is külső plusz tápcsatis, szvsz nem a 2.0 vs 1.0 miatt lesz a változás ha lesz
Baboon: egy 500 -as fsb-vel 1:1-ben hajtott 1000mhz-s cl5-ös ddr2 bőségesen elég lesz mindenre, főleg egy c2d/q mellett. bizonyíték, nem ígéret[ Szerkesztve ]
-
yolan
őstag
válasz dulifiO #13727 üzenetére
Az E azt jelenti hogy DES-el felszerelt lap, Dinamic Energy Saver, állítgatja a feszt, szorzót, kapcsolgatja a tápellátó fázisokat a terhelés függvényében.
lsc:[ Szerkesztve ]
-
dulifiO
aktív tag
THX mindkettőtöknek.
apróhirdetéseim: http://href.hu/x/972c
-
szottyos
csendes tag
Szervusztok!
Szeretnék venni egy 790GXes rendszert integrált videóval és 5600+os procival.
1. Melyik alaplapot ajánljátok? Későbbi fejleszthetőség, tuning szempontjából.
Kinéztem az ASROCK A790GMH/128M -t. Szerintetek jó?2. Elméletileg ez a proci a 800MHz-es memóriákat támogatja asszem.
Tudja kezelni az 1066os memóriát? Ha bővíteni vagy tuningolni szeretném.3. Van értelme megvenni a kites memóriákat egy valag plusszért, vagy ha a későbbiekben veszek egy ugyanolyat, ők is duálban leszek?
4. Mivel jobb a Black editionos proci? láttam sokan arra esküsznek.
5. A codegen táp tényleg gáz, vagy csak rossz a reklámja? Mik a tapasztalatok róla?
Milyen házat vegyek inkább ebben a 12000 forintes kategóriában?Előre is köszönöm a segítséget
-
Gyuri27
félisten
válasz szottyos #13736 üzenetére
A lap jó.
Az 1066-s ramok tuningal mennek. De ne 5600-t vegyél hanem 7750 be-t.
Van értelme és annyival többe nem kerül.
A be-t szorzó állitással lehet tuningolni. Tehát akármilyen lapban megy a tuning.
Codegen felejtős. Vegyél pl giga superb 460-t.
Ház: cm 3xx széria, vagy sharkoon házat.Amd - Radeon - Ryzen
-
ladisz2
tag
válasz szottyos #13736 üzenetére
4. Black edition - Ha jól tudom szabadabban engedi változtatni a proci órajelet ... beállításokat vagyis ha tuningolni akarsz vszínű jobb, de tudásban uaz. (továbbá ha majd eladod a simához képest kicsit könnyebben elviszik.) Nekem is 7750-esem van sajna nem black
[ Szerkesztve ]
-
shadebird
csendes tag
Sziasztok!
Egy komplex kérdéssel fordulok hozzátok, de mivel az alaplappal kapcsolatban vagyok a legbizonytalanabb ezért ide írok - a többi kérdést offtopicnak jelöltem, de örülnék ha segítenétek. Az iponos infók alapján indultam el de gyorsan meg is torpantam, ime:
Új alkatrészekben gondolkodok, az anyagiak lehetőségek nem túl szélesek, az összegek amiket írok tényleg eléggé a felső határt jelentik. Tuning nem játszik.
Az tudom hogy négymagos procit szeretnék, mivel rendszerint sok erősen számításigényes programot futtatok egymás mellett a munkám során.
1. Core2 Quad Q8200 2.33GHz VS. Core2 Quad Q6600 2.40GHz , nem tudok dönteni. Más FSB a q8200 javára, viszont a q6600 kétszer annyi cache-el bír mint a q8200. Megéri a 10k többletkiadást a q6600?
2. Alaplap. Na erről fogalmam sincs, 25-ig szánnék rá, ha kevesebből tudtok ajánlani valami jót az sem baj Gondolom az 1.-es kérdés meghatározó. A videókártyát külön szeretnék a gépbe tenni, szóval olyan kéne amin nincs integrálva. Hangkártya, lan gondolom alapfelszereltség, ezekre szükségem lenne a lapon.
3. Memóra. 4gb, 20k-ig áldoznék rá (ddr2 ugye?), de ha itt le lehet faragni pár k-t az jó. Gondolom valami 2x2gb-s kit jó lenne (vagy milyen felosztásban frankó?), a márkában is bizonytalan vagyok, illetve nem tudom hogy ilyenkor mire kell figyelni. (alaplap FSB legyen akkora vagy nagyobb mint a memnél írt mhz?)
4. Videókártya. 15k-t szánok rá, tudom hogy ez nagyon kevés de a többi alkatrész előnyt élvez a grafikus kártyával szemben, és ennyi marad az új cuccokra szánt összegből.
Megszokásból nvidiat szeretnék. Teljesen kiütött a gyártók hada, ajánljatok valamit ebből a kis pénzből.
5. Jelenleg egy 400-as chieftec táp figyel a gépemben. Megbirkózik a fentiekkel? Egy darab 320-as samsung vinyó van még, de elképzelhető hogy a későbbiekben bővítenék, meddig lehet nyugisan terhelni ezt a tápot?Ne haragudjatok hogy ilyen hosszú lett, elég nagy kihagyás után cserélek gépet (jelenlegi conf: 2,4 régi celeron, GF FX 5700 128mb, 2gb mem ). Szóval igen fontos lenne hogy minden klappoljon. Ezért is fordultam hozzátok.
Köszi a segítséget!
-
shadebird
csendes tag
Köszi!
-
laja80
tag
sziasztok!
van egy giga ep31-ds3l lapom,de beszart,nemismeri fel vinyot,elötte memoriaval kinlodott szoval egy fos.
most vennék helyette vmi mást,erre gondoltam:http://www.depo.hu/asrock/p43de
kb olyan 16-18k-t szánok rá.Bárminek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem.:)
-
Majstor
senior tag
Sziasztok!
LGA-775 Gigabyte GA-EP35-DS3 alaplap hogy viseli a 4 GB/1066 OCZ Gold DDR2 RAM-ot (2x2GB)?
Üdv,
Majstorhttp://www.youtube.com/watch?v=GVA20Wh0TY4&feature=channel
-
toldy
őstag
Üdv
Arra lennék kíváncsi hogy szerintettek melyik lap ére meg jobban (egy árban tudnám őket beszerezni) ?
Szoval J&W MINIX™ 780G-SP128MB vs Zotac GeForce 9300-ITX WiFi.
Amit tudok hogy a J&W-nek ténylegesen csak x4 ( vagy x8? ) a PCI-e amig a zotac-é x16 valamint a minixhez max 65w tdp-s procit javasolnak ( de ha jol tudom nyáron jönnek 65 w-s Phenom II procik, szerintetek fogja támogatni ?)[ Szerkesztve ]
Az élet nem habostorta.
-
udi24
tag
Sziasztok!
elkelne a hozzáértők segítsége...
az lenne a kérdésem ,hogy megéri e az árát az evga 790i ultra ?(hosszútávra ..2-3 évre venném)
(tuning szempontjából milyen ,stabil e az SLI,milyen ram lenne bele ideális...?)
2x 9800 gtx-et hajtanék benne egyenlőre(SLI)
VAGY jobban megéri egy olcsóbb alaplap és egy erős vga(gtx275)Üdv: udi24
-
udi24
tag
Sziasztok!
elkelne a hozzáértők segítsége...
az lenne a kérdésem ,hogy megéri e az árát az evga 790i ultra ?(hosszútávra ..2-3 évre venném)
(tuning szempontjából milyen ,stabil e az SLI,milyen ram lenne bele ideális...?)
2x 9800 gtx-et hajtanék benne egyenlőre(SLI)
VAGY jobban megéri egy olcsóbb alaplap és egy erős vga(gtx275)Üdv: udi24
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Parfüm topik
- AliExpress tapasztalatok
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- 16gb 2400mhz REG ECC RAM modulok számlával, 6 hó garanciával.
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! Gigabyte Z590 Vision G 1200 DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest