-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tubi2
senior tag
P35 alatt a EP35-DS3L-re gondoltok? Ha igen, és tényleg jó az árában megveszem azt.
bocsi pillanatnyi elmezevar
[ Szerkesztve ]
- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
Nokedli92
aktív tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ti, milyen lapot vennétek ezek alá:
Sapphire 4870x2
Phenom II 940
OCZ Reaper 2×1gb 1150mhz-es KIT
Kérlek titeket segítsetek ez ügyben, mert semmi elképzelésem sincs. A régi lapom, az egy GIGABYTE GA-MA790X-DS4, de ez a lap, nem volt jó a PHENOM II alá, mert ha le resiztem a BIOS-t, akkor az alap fesz nem volt elég a procinak. meg volt vele több gondom is.A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Csaba
-
Tubi2
senior tag
Kaptam egy ilyen öteletet:
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2848milyen?
-
Wuff
csendes tag
Hello!
Egy gépet kellene viszonylag kevés pénzből összerakni, de lehetőség szerint úgy, hogy legyen lehetőség későbbi bővítésre is. Ehhez kellene valami alaplap..
Kezdetnek AMD X2 5200 -es CPU, egy 9400 GT, meg 1 max. 2 giga DDR2 800-as RAM menne bele.Mi a vélemény pl. erről az alaplapról? MSI K9A2 Neo-F
Ha van bármi ötlet valamelyik komponens cseréjére hasonló árkategóriában mint az említettek akkor az is érdekelne.
-
-
Nokedli92
aktív tag
Huh.. hááát köszönöm a gyors ajánlatokat!
audi100td:
Én is avval a MA790X-UD4-el szemeztem, mert tudom hogy az jó lap. Csak nem tudom még beszerezni, mert amit adtál Árgépes linket, ott még csak beszerzés alatt van!
Borokafa:
Hmm... Háát... nem tudom.. és szerinted ez jó lap?
Amúgy ha már arról beszélünk, hogy a pénz nem számít, ne akard megtudni, hogy mennyibe szerváltam a gépet, mert lehet hogy a szék mellé huppannál.
Amúgy igaza van audi100td-nek számít az ár/érték arány.
És igen is számít hogy mennyibe kerül az-az alaplap!
Még gondolkodom, hogy megvegyem-e.
Tuningolni, nem nagyon akarok, mert
1. nem értek hozzá
2. eladtam a CPU hűtőm.Köszönöm mindkettőtök segítségét!
[ Szerkesztve ]
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Aham... hát nem tom, hogy mikor fogok én 4- videokártyát tenni ebbe a lapba. Remélem nem csak ezért ilyen drága.
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Ebböl én a platinumot nézegettem. Ezt én még nem láttam.. De miért jó, az hogy van benne integrált VGA? Mert valahol olvastam, hogy ez valamennyivel segíti a 3D-s teljesítményt.Magyarul összedolgozik a Radeonokkal.De ez Csak CrossfireX-ben dolgozik velük együtt, vagy elég 1-kártya is?
Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Aham.. háát nem tom.. eléggé butítottnak látszik. Ha kint lenne az a
GIGABYTE GA-MA-790X-UD4, akkor már rég megvettem volna azt, és nem itt tökölnék ezekkel a lapokkal.. főleg hogy egyiket sem ismerem.Ahhoz hogy én ezek közül valameiket megvegyem ahhoz még utána kéne olvasnom ezeknek. Meg kéne néznem pár tesztet róluk.
Az MSI-ről már láttam de az csak azért ajánlott vétel, mert sok hozzá az extra.Üdv, Csaba
-
Nokedli92
aktív tag
Az MSi, már támogatja a Hybrid CFX-et.
Üdv, Csaba
-
Tubi2
senior tag
És miért jobb a EP43-S3L-nál a EP35-DS3L? mert hát p43 vs p35....
-
Nokedli92
aktív tag
Azért mondtam hogy butítot, az MSI lapja, mert pl CFX-ben csak 8×os sebesség van meg hát van még ott más is. Csak tudod régen kb 3-hónapja még Q6600-om volt, meg X38-as lap, és ott az ilyesmit nem nagyon lehetett megszokni.
Üdv, Csaba
-
audi100td
nagyúr
válasz Nokedli92 #12180 üzenetére
Az az UD4-nél is így van, ott nem zavart... amúgy nagyon jó tuning lap a DKA790GX és más funkcióban nem "butított", ha lett volna annyi pénzem már rég olyat vettem volna.
De ha neked megér a 16x-os CFX 50e Ft-ot akkor vedd meg nyugodtan az Asus-t.
Intel-nél sincs a 30-40k-s lapokon 16x-os CFX, csak az X chipsetekkel, szóval ott sincs másképp.
[ Szerkesztve ]
-
Nokedli92
aktív tag
Köszönöm szépen mindkettőtök segítségét!
Sok gondolkodoás után, arra jutottam, hogy ezt veszem meg!MSI DKA790GX Platinum Már megrendeltem.Üdv, Csaba
-
Tubi2
senior tag
Szóval azt mondjátok, ebben az árban a EP35-DS3L a legjobb? mert ha igen akkor végleg az lesz.
köszi a segítséget!!- Tubi // 06-30-kettőhatnulla-3922 // Debrecen
-
SilentScream
csendes tag
Sziasztok, a következő konfig alá milyen alaplapot ajánlanátok?
AMD Athlon 64 x2 6000+
3 x 2GB Kingston DDR2 800MHz
Galaxy GeForce 9800GT 512MB DDR3 Xtreme TunerMás:
Jelenleg egy ASUS M2A-MX lapom van, ha másik lapra pakolok át, akkor ehhez a laphoz tartozó drivereket ill. programokat hogyan töröljem? (lehet hogy kicsit hülyének hangzik a kérdés, de hirtelen nem jut eszembe ötlet, talán eszközkezelő? de onnan mi?)
Válaszokat előre is köszönöm!
(sry hogy válasz módban írtam, félrenyomtam.)
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz SilentScream #12187 üzenetére
Gigabyte MA770-UD3-at ajánlanám, lapcsere esetén újra kéne azért húzni a rendszert.
-
audi100td
nagyúr
válasz SilentScream #12189 üzenetére
Semmi jó, nForce-os lapot ne vegyél, főleg ne Asus-t, az olcsó lapjaik nagyon silányak.
-
kriszbon
őstag
válasz audi100td #12188 üzenetére
Szia! Mondjuk az engem is érdekelt volna hogy miként lehetne elkerülni a rendszer újrahúzását, mert 2 nap múlva én is Asusról Gigára váltok, és hát rengeteg progi van fent ami fontos és nem bizti hogy megvannak még
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
brd
nagyúr
Sziasztok, Core 2-es vonal (E7300 a legvalószínűbb eddig) alá kellene valami alaplap nekem, mit javasoltok?
A következő dolgokat kellene tudnia (a tuningos rész egyik-másik kitételét kivéve, azt lehet, hogy nem lehet elvárni, de azért megemlítem) :
- legalább egy IDE csatorna legyen rajta (floppy sem árt, de az nem annyira fontos);
- tuningban viszonylag jó legyen (főleg FSB-ban, és lehessen alulFSB-ozni is a fesz'emelés annyira nem téma, 1.35, vagy max. 1.4 V-ot tudjon, feljebb nem érdekel);
- lehessen benne alulfeszelni, és ami nagyon fontos, ezt windowsból is lehessen változtatni, újraindítás és fagyás nélkül (remélem Intel-nél is lehet ilyesmit);
- legalább 2 db PCI legyen rajta, de 16x-os PCIee-ből elég 1 db, nem fogok 2, vagy több VGA-t használni soha (persze nem baj, ha van, csak nem szempont), de persze legyen egy 1x-es, vagy 4x-es PCIe is rajta, ill. a 16x-os PCIe és a PCI slotok között legalább 2 kártyahely legyen, hogy a VGA hűtője ne legyen útban a PCI-os kártyáknak;
- 4 db S-ATA legyen legalább, és ez mind a chipsetbe integrált vezérlővel; RAID nem érdekel, és az sem baj, ha külső (értsd: nem a chipset-be integrált) háttértároló-vezérlő semmilyen formában nem lenne rajta (kivéve persze az IDE portot);
- 4 db USB 2.0 legyen legalább (bár ez szerintem ma már minden alaplapon rajta van);
- lehetőleg takarékos (az áramfogyasztást tekintve) alaplap legyen, ne legyen rajta pl. nvidia chip, semmilyen formában;
- ne hőcsöves legyen a hűtése, és minden chipset-összetevőn legyen borda, és azok minél nagyobbak legyenek lehetőleg;
- 4 GB memóriánál többet kezeljen lehetőleg, de ez nem fog dönteni, csak jó lenne.[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
kriszbon
őstag
válasz audi100td #12193 üzenetére
Köszi a választ! Csak azt tudnám hogy melyikkel lenne a legjobb! A chipset drivert lenne a fontosabb első körben szerintem, utána meg még ami marad! Bár hogy hogyan fogom letakarítani azt nem tudom! Na azért megpróbálom hátha összejön.
Mindörökké az első tökösebb gépem 4S akkuval: https://www.youtube.com/watch?v=ryVAamO5QpI (a többit már magam építettem kicsit jobbra) Netuddki, valahol a térben és időben! Vazze eltévedtem! Valaki?? Segitsééééééég!!
-
SilentScream
csendes tag
-
audi100td
nagyúr
válasz SilentScream #12198 üzenetére
Az, hogy elég gyenge minőségűek, problémásabbak mint a Gigabyte azonos árkategóriába tartozó deszkái.
Amúgy én is dualslotos vga-t használok ugyanilyen giga lapban és simán elfér, ha attól a bordától tartasz a déli hídon, akkor nincs ok az aggodalomra, ugyanis nagyon lapos, a vga nyákja nem kerül vele egy vonalba. Tuningban is jobb ez a lap mint az nforce-os asus, azt hallottam 300FSB-t simán mennek.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Vezetékes FEJhallgatók
- STB+külső HDD help
- Autós topik
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Parfüm topik
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- ASUS ROG Maximus Z790 Gaming + INTEL 14700 KF
- Beszámítás! ASUS STRIX Z390-I GAMING DDR4 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Hibátlan - CORSAIR Vengeance LPX 32GB (2x16GB) DDR4 3000MHz CL16 RAM memória kit
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest