-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
racis
tag
Most cserélem le az eddig használt E4300-as procit egy 5200-re. Már csak azt nem tudom, hogy az eddig használt ABIT AB9-es lapot meghagyjam, vagy azt is cseréljem.
A jó tanácsokat szívesen fogadom. -
audi100td
nagyúr
Mivel az Abit már megszűnt szerintem nem támogatja azt a procit, de kérdezz rá a lapod topikjában, hogy mi a helyzet, ha támogatja, akkor szerintem felesleges lecserélni, csak buknál rajta egy halom pénzt és E5200 tuningra ez a lap is elég.
-
sgergi
veterán
Mert a feles szorzót egy külön menüpontban kell beállítani. Először beállítod a 12x-es szorzót (cpu clock ratio), majd asszem alatta van a feles szorzó beállítása (fine cpu clock ratio). (ez gigánál van így, lehet a te lapodon máshogy van, de ha támogatja a feles szorzójú procikat, akkor be kéne tudni állítani)
[ Szerkesztve ]
-
zoo8800
veterán
Hali
Milyen lapot érdemes tenni egy Phenom II 710 alá?
Nem kell sok extra funkció.rip and tear, until it is done
-
zoo8800
veterán
-
audi100td
nagyúr
válasz zoo8800 #12614 üzenetére
Úgy tudom néhány AM2-es lap is viszi az AM3-as procikat, de azért minimum egy normálisabb AM2+ost illene alárakni.
DDR2 esetén 20k körül a Gigabyte GA-MA770-UD3 és integrált vga-val a GA-780G-UD3H a bestbuy, szerencsére most már sikerült kiadniuk normális BIOS-t ami viszi rendesen az AM3-as procikat is.
25k fölött elég sok jó lap van, olcsóbbak között a Biostar TA790GX 128M, az Asrock AOD790G/128M, a Sapphire PURE CrossFireX 790GX és a Gigabyte GA-790X-UD4 számít jó vételnek, ezek ki jönnek 26-28e Ft-ból, fölötte meg MSI DKA790GX, Asus M3A78-T és M4A78-E és a Foxconn A7DA-S, ezek nem kerülnek többe 35-36e Ft-nál, ennél drágább lapot szerintem felesleges venni, kivéve speciális igények esetén.
DDR3 esetén meg egyelőre csak felső-közép és felső kategóriás lapok vannak, 30k-nál kezdődnek.
[ Szerkesztve ]
-
pokol ura
senior tag
sziasztok!
net + játékra keresek alaplapot, egy E5200-as procira gondoltam, de lapot nagyon nem találok hozzá. épp downgradelek, mert fontosabb a lové, mint a gép.
segítségetek előre is köszi
pokol ura felhasználónak 34 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon! MAI MSI MAG B550 Tomahawk;AMD Ryzen 5 5600X;Crucial Ballistix DDR4-3600 16GB K2;ARCTIC Liquid Freezer II 360;Asus TUF Geforce RTX 3060 12G V2;Seasonic Focus GX 750W;Fractal Design Meshify C
-
Csúzli
csendes tag
Üdv!
Kéne egy kis help az alanti problemhez. [link]
Előre is kösz. -
nemethati
senior tag
Üdv és grat a topic nyítójának hogy gondolt ránk
Alaplap vásárlás előtt állok de nem lesz olyan egyszerű, ahogy elképzeltem.
Szóval E5200as pánztárcakímélő alá kellene deszka, amit aztán addig szeretnék húzni amíg csak lehet (hamár van vízem)
Mit ajánlotok ~20e HUF-ért? (+-párezer nem téma)
Giga P35 DS3L és Asus P5QL Pro eddig ezekkel szemezgetek!
Előre is köszi,üdv -
Demolator
tag
Hali mindenki!
Lenne 1 fogós kérdésem, mégpedig a helyzet az hogy van 1 939-es lapom athlon64-el ami megérett a cserére úgyérzem.. Sajna az utóbbi időben nagyon nem követtem ezt a fenenagy fejlődést hardwerszempontból, úgyhogy laikusként kérdeném milyen alaplapot vegyek???
Adott hogy olcsó és jó legyen, persze ez mindenki álma de a nagy dilemmám: AMD vagy Intel? világéletemben AMD-s voltam de most csábít a sötét oldal ! sokan a GA-P31-DS3L lapot ajálják de megkérdezném milyen alternatívák vannak? AMD-t már nem érdemes venni, már nem olcsóbb? HD 4670-es vga-t szeretnék ha ez segít... most 1 7900gtx-em van... szoktam játszani is annak ellenére hogy korosodok sajna...A reklám helye
-
P2000WRC
tag
Hali!
Nálam is alaplap és proci csere van folyamatban. Az AMD Athlon64 X2 6000+ procira esett a választásom, és 20-ból szeretném megúszni az alaplapot. Milyet javasoltok?
És még egy kérdés: mennyire megbízhatóak a jelenleg kapható lapokon lévő integrált hangkarik? Mert a mostani Realtek ALC660-nal nagyon nem vagyok megelégedve (recsegés, a hangfal meseszerűen hol szól, hol nem szól, és felvenni se lehet vele normális hangminőségben).
Köszönök minden választ előre is!![ Szerkesztve ]
-
nemethati
senior tag
Köszi a segítséget
-
audi100td
nagyúr
válasz Demolator #12632 üzenetére
Szia,
még mindig érdemes AMD-t venni, sőt szerintem érdemesebb mint Intel-t, ugyanis az LGA775-nek már nincs hátra túl sok ideje, míg az AM2+/AM3 egy időtálló foglalat.
Először jó lenne tudni milyen árban szeretnél procit, majd ahhoz egy lapot választani.
[ Szerkesztve ]
-
audi100td
nagyúr
válasz P2000WRC #12633 üzenetére
Szia,
prociból én inkább egy X2 7750 Black Edition-t vennék kb. egy árban van a 6000+al, persze csak ha még nem vetted meg.
Alaplapból a Gigabyte MA770-UD3 ajánlott 20k-ig, ha érdekel, nekem pont van egy eladó: [link]
A mostani alaplapi hangkeltők már azért jobbak mint a korábbiak, de már évek óta hangkarit használok.
birozoli7800: szerintem mindenképp megéri, főleg a Phenom II X3 710 és 720 BE (szorzózár mentes), az E8X00 szériának komoly ellenfél, főleg ha az árakat is figyelembe vesszük.
[ Szerkesztve ]
-
birozoli7800
senior tag
-
csiga8
senior tag
válasz birozoli7800 #12638 üzenetére
Az audi100td lapját nyugodtan megveheted, nekem is az van. Jó az. Amennyivel drágább a többi, annyival nem jobb. Ráadásul jó áron adja és tök új... 6000+-os proci se rossz, azt még tudok is ha kell
-
lala98
csendes tag
Hello!
Tudnátok ajánlani vmi jó alaplapot?
Feltétel:775-ös legyen,ddr2-es,c2d-vigye és pci-e legyen rajta.
Vagy érdemesebb inkább amd-s lapot venni?
előre is kösziHa irtam privit akkor írj vissza!
-
lala98
csendes tag
válasz birozoli7800 #12643 üzenetére
hát azt nem tudom de mennyi lenne a legjobb ár/teljesítmány arányú lap?
Ha irtam privit akkor írj vissza!
-
birozoli7800
senior tag
-
lala98
csendes tag
válasz birozoli7800 #12646 üzenetére
Gigabyte EP31-DS3L-hoz mien procit ajánlotok?
-
lala98
csendes tag
válasz birozoli7800 #12649 üzenetére
35k valamennyi tuning legyen
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Moderátort keresek a fórumhoz!
- Vezetékes FEJhallgatók
- STB+külső HDD help
- Autós topik
- Farming Simulator 25
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Renault, Dacia topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Parfüm topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok