- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz banderasz77 #58000 üzenetére
Hi!
A legolcsóbb HDMI-s lap az MSI H81M-E33 ami 11-12K környékén már kapható.
Asus-ban meg az említett H81M-A.[ Módosította: BomiBoogie ]
Bazinga!
-
Gainka
őstag
Hali
Olyan alaplapnàl ahol làtom hogy 2-3gen intel cput fogad (uj) abba ha most belerakok egy i5 2400-at késobb bios frissites minden egyébb nélkül bele tudok rakni egy ivy-t? -
bluyoo
nagyúr
-
bluyoo
nagyúr
válasz banderasz77 #58004 üzenetére
Ilyenkor azért elgondolkodom minek is linkelgetem a gyári oldalt.
"- 1 x HDMI port" [link]
De azért a H81M-A ajánlottabb.
Szerk.: Ja már vágom ... elírtam, nem MSI H81M-P33 hanem MSI H81M-E33 de a link jó.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Zyone
csendes tag
-
bluyoo
nagyúr
Szia!
Természetesen ha a lapod nem támogatja az adott CPU-t akkor csak másik lappal tudod használni.(#58007) banderasz77
Kértem javítást.
Hát hogy melyik jobb?
Ahogy írtam pl. előlapi USB3 port az ASRock-on van az Asus-on nincs (de ha a házadon nincs kivezetés akkor nem is kell). Szóval ha nem kell(ene) az előlapi USB3 akkor én az Asus-t választanám.Bazinga!
-
TayRol
nagyúr
Sziasztok,
Van olyan lap, ami 15-20e ft-ba kerül, integrált vga-s, van rajta hdmi, és egy 27'-es, 1920*1200-as felbontású monitort képszerkesztési feladatokra kiszolgál? AMD vonalon.
vagy felejtsem el, inkább külön egy alap vga?
[ Szerkesztve ]
-
TayRol
nagyúr
válasz Sanyi.mTs #58010 üzenetére
akkor a kérdésem így alakul:
Van olyan lap (A8 6600k alá), ami 15-20e ft-ba kerül, APU-s, van rajta hdmi, és egy 27'-es, 1920*1200-as felbontású monitort képszerkesztési feladatokra kiszolgál? vagy felejtsem el, és inkább külön egy alap vga?
(#58011) Picturemaker: hm, köszi. régen néztem már PC alkatrészeket. gondolom a dVGA-s drágább.
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz TayRol #58009 üzenetére
Ahogy előttem írták ma már magába a CPU-ba van az iGPU.
Szóval itt a lap csak a videokimenetet adja. A Photoshop-ra majdcsak mindegyik megfelel. Fotós ismerősöm Intel HD Graphics 2500-al (I5-3470 vagy 3570 pontosan nem emlékszem) tolja mai napig (Főleg Photoshop és Sony Vegas-t használ).
Adobe Photoshop CS6 GPU Acceleration.Bazinga!
-
TayRol
nagyúr
válasz bluyoo #58013 üzenetére
ez a régebbi IGP-s korszakhoz képest milyen kompromisszumkra késztet? a megjelölt árért van egyébként választék, vagy külön vga-ban gondolkozzam (a majd mind megfelel az egész kínálatra vonatkozik)?
(#58015) Picturemaker: rendben, értem. világos a sztori. nincs preferált lap, gondolom úgyis ilyen best-buy cuccokat szoktatok ajánlani, csak legyen rajta usb, hdmi, és jó volna toshlink digit hang.
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz TayRol #58012 üzenetére
Maga az A8 6600k az APU. Ehhez FM2-es vagy FM2+-os lap kell. A VGA teljesítményt a processzorba integrált VGA határozza meg.
Milyen márkát preferálsz alaplapok terén?A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
bluyoo
nagyúr
válasz TayRol #58014 üzenetére
A keretedért ha maradsz AMD fronton egy modern jól felszerelt FM2+ -os, ATX méretű lapot is megkapsz pl. a FM2A88X Extreme4+.
Vagy a mATX-es változata (bár csupasz MOSFET-ekkel) a FM2A88M Extreme4+ 3-4K-val olcsóbban.
Az iGPU mindig kompromisszumra kényszerít bár ez inkább a játékoknál érezhető.
Ha a megjelölt ár a 20K+25K (APU) akkor egy H81-es lap és egy Haswell Pentium mellé tehetnél dVGA-t, bár azt nem tudom az általad használt programok melyik megoldásból kamatoztatnák a legtöbbet (ugye általában a dVGA be tud segíteni a feldolgozásba). Egy biztos RAM az kell dögivel.
Gondolom az általad használt programnak van saját topic-ja kérdezz rá ott.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz TayRol #58017 üzenetére
"Az a baj, hogy árban meg van kötve a kezem, így külön vga nem jöhet szóba."
Pl.: Gigabyte GA-H81M-HD3 (lehetne olcsóbb de az optikai kimenet ritka ebben az árszemesben) + Pentium G3220 + GT630 2GB GDDR3 szintű dVGA beleférne. De mint írtam nem tudom melyik megoldással járnál a legjobban. Fejleszthetőség szempontjából az Intel szerencsésebb akár I7-esig is fejleszthető lenne.Bazinga!
-
Kevin's
senior tag
Sziasztok
AMD-ről fogok váltani intelre és egy kicsit elbizonytalanodtam,hogy mégis milyen alaplapot vegyek egy i7 4770K-nak. Néztem az Asrock Fatal1ty Z87 lapját leginkább ezt venném E2200 net miatt ami elvben megszünteti a laggot online játékok alatt vagy ez csak parasztvakítás viszont 1500 ft-al drágábban van Asus Gryphone Z87 melyiket ajánljátok leginkább[ Szerkesztve ]
♥♥♥HTC One M8 Grey 16Gb ♥♥♥--->★A nő olyan, mint az autó néha le kell cserélni a kisebb fogyasztás érdekében ... :DDDD
-
bluyoo
nagyúr
válasz TayRol #58020 üzenetére
Szívesen!
Igen az egy viszonylag drága, és gazdagon felszerelt hátlappal rendelkező (kiegészítő VIA VL805 USB3 vezérlőchip-el szerelt) H81-es lap. A H81-eschipset leginkább az alsóbb szegmensbe készült. Pl. a GA-H81M-HD3 is max. 16Gb RAM-ot kezel. Mindenesetre érdekes lesz a Carbide 300-ban. Sajnos a drágább B85-ös chipset-el szerelt lapok drágábbak valamennyivel, akkor meg tényleg nem fér bele a dVGA .....
Mindenesetre ahogy javasoltam az általad használt program topic-jában érdeklődj azért vásárlás előtt.(#58019) Kevin's
Személy szerint a Gryphone-t választanám (de csak olyan üzletből ahol az 5év garit megadják). Már ha a mATX méret nem gond.
Nem hinném hogy az Intel LAN számottevően rosszabb vagy jobb lenne.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Kevin's
senior tag
válasz bluyoo #58021 üzenetére
ATX méret jó nekem csak ezt meg sem néztem milyen a mérte az Asrock ATX a gryphone mATX akkor marad az Asrock Köszönöm a segítséget Vagy a Asus Z87-Plus sem rossz még elgondolkodom ezen
[ Szerkesztve ]
♥♥♥HTC One M8 Grey 16Gb ♥♥♥--->★A nő olyan, mint az autó néha le kell cserélni a kisebb fogyasztás érdekében ... :DDDD
-
bluyoo
nagyúr
válasz Kevin's #58022 üzenetére
Az a lényeg hogy sikerült valahogy segíteni.
De hogy nehezítsek is a dolgon létezik az MSI Z87-G45 Gaming is. Ezen van sárkány is, nem csak Killer LAN.Bazinga!
-
TayRol
nagyúr
válasz BomiBoogie #58026 üzenetére
ja, a gyerek meg úgy szétcsapja pillanatok alatt, hogy szólni nem lesz időm.
-
törölt tag
Sziasztok
Alaplapot készülök venni max 10 ezer ft-ot szánék rá. Csak nettezésre és film nézésre lenne. 10 ezer ft-ért most melyik a legjobb lap? Az mindegy,hogy milyen foglalatu mert processort is vennem kell.
-
xmaas
őstag
-
-
Database
tag
Sziasztok, úgy néz ki kifogtam egy gyári hibás H87 es lapot, Asrockéktól, valószínűleg a bolt felajánja majd hogy válasszak másikat de majd Asus-t akarok, szóval azt kérdezném tőletek hogy láttam hogy van kismillió fajta H87 es Asus lap hogy melyik mire jó vagy mi a külömbség köztük, mert nagyrészt ezt a H87 es Asrock Fatality Performance lapot akarom vele helyettesíteni
"Az edzés az életem....miért? hogy bebizonyítsam én is érek valamit " --> Boyka
-
smiti
veterán
Sziasztok!
1150 vagy 1155-ös poci alá lenne valami olcsó IDE csatlakozóval rendelkező lap ?
mod.:
Ez elfogadható lenne : ASROCK H61M-IDE
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Database #58034 üzenetére
Hi!
Hát nem sok választásod van .... Asus H87-PRO.
Esetleg valamivel olcsóbban de mATX méretben, B85-ös chipset-el, a Vanguard B85.(#58035) smiti
Hát végül is olcsó, és van rajta IDE csati. Újonnan szerintem más lapon már nem is találsz.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Ott sem "divat" már. Annyira elavult hogy a gyártók már nem igazán foglalkoznak vele.
AM3+ foglalattal a Gigabyte GA-78LMT-USB3 (rev. 5.0) -ön még megtalálható és újonnan is kapni.(#58038) Database
"vágeszolom" Hát ez meg nyelven íródott!
De igen jó kis lap.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
-
regener
veterán
Sziasztok, havernak néznék 1155-ös alaplapot minél olcsóbban (10 max 12k).
Van valami ami az ASRock B75M-DGS R2.0 ellen szóba jöhet?Egy G1610 vagy G1620 megy majd bele (talán meg a G2020 is szóba jöhet), 775-ös E4500-ról vált.
Később kap egy normális vidikarit is, jelenleg egy GT210-ese van.
Felhasználás: netezés, film, néha játék (itt a Lego játékokra kell gondolni maximum)[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
xmaas
őstag
válasz #38464487 #58032 üzenetére
Innen kivalasztasz Alaplap + Processzor 11+10 ha esetleg kibirod potolni akkor veszed a picit erosebb processzort 13-14 bol de nem muszaj ahogy erzed es engedi a penztarcad
(#58043) regener Itt nezegess Alaplap 1155 ami megtetszik 12 ezerbol
[ Szerkesztve ]
-
Kevin's
senior tag
Lenne egy kérdésem tesztekben olvasom az asus Z87M-PLUS ATX lap de a weboldalukon meg mATX-et írnak melyik az igaz Használ vki ilyet vélemények róla esetleg
-
Kevin's
senior tag
válasz BomiBoogie #58048 üzenetére
Egyébként mik ezek a jelzések az asus esetében "K" "M"C" stb persze mind Z87 es lapok
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Apacer 4Gb DDR4 2666Mhz
- G.Skill Aegis DDR4 2x8GB 3000Mhz Dual Chanel ram
- DDR4 RAM BAZÁR - minőségi, 0KM es 4GB 3200 Mhz-s notebook RAM-ok számlával, garanciával!
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest