- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
noorbertt
őstag
válasz daninet #18042 üzenetére
Célozzátok be jobban a tornyot és a csatornákat érdemes leszűkíteni arra amit szeretnétek.
En úgy csináltam, hogy ki kerestem hogy xy torony milyen sávon van és még fizikailag is elmentem megnézni hogy valóban ott van epl képen a két torony relatív közel van egymáshoz de nekem a band 3 kellett, így csak arra szűrtem.
-
noorbertt
őstag
Nálam egy MIKROTIK LHG LTE6 kit teljesít jó szolgálatot, viszont elkezdtem kacérkodni a gondolattal hogy kipróbálnék egy nem irányított megoldást is.
Úgy tudom a környéken újítottak a tornyon. -
noorbertt
őstag
Sziasztok
van a háztetőn egy MikroTik LTE6kit RBLHGR&R11e-LTE6,
ami a lefedettséghez képest jól teljesít már lassan 2.éve.
Anno sikeresen be üzemeltem úgy , hogy a MikroTik csak modemként üzemel és a management át lett adva egy UniFi USG routernek. Mikrotik -> UniFi Usg -> LANSajnos mostmár nem elég nekem az UniFi és szeretnek áttérni másra (pfsense).
UniFi beállításaiban a WAN portnál nincs semmi különös beállítva DHCP4 vlan id nélkül. Így gondoltam csak át dugom a másik routerba hasonló beállítással és kész - hat nem, sőt ha egy laptopa dugom azt a kábelt ami a MikroTik -bol jön akkor ott sincs net , viszont mac alapján el tudom érni a winboxot. Viszont innentől fogalmam sincs hogyan tovább.
Tudna valaki segíteni ajánlani valamit?
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
válasz E.Kaufmann #11438 üzenetére
Szia,
Mikrotik rendszerén belül milyen beállításokat érdemes csinálni hogy ne keljen nagyon foglalkozni vele? Pl auto update?
-
noorbertt
őstag
Sziasztok
Az normális hogy amit a LHG lte6kit-hez adtak Poe adapterben csak 4 db kábel fut a utp csatiban?
-
noorbertt
őstag
válasz noorbertt #11004 üzenetére
Vegulis sikerult, nemi benazas utan
Torolni kell az alapkonfigot is es az apn-t nem szabad elfelejteni beallitani
Port tovabbitas is megy az USG-rolVan valami jo bevalt modszer arra hogy merre nezzen a LHG? A haz teton van egy rud, amire fel lehetne tenni viszont jo lenne oda mar ugy tenni hogy tudjuk merre alljon. Eleg paras lenne ott allitgatni. Esetleg valami mero muszer vagy szakember?
-
noorbertt
őstag
válasz E.Kaufmann #11003 üzenetére
Itt is kelleni fog ha jól értelmezem, pont van egy flex mini is amit fel tudok használni a dologra, bár más szerepe lett volna a jövőben de nah :)
-
noorbertt
őstag
válasz noorbertt #10999 üzenetére
https://forum.mikrotik.com/viewtopic.php?t=147155
Itt lesz a megoldás, holnap tesztelem és visszajezem hátha valakinek hasznos lehet.[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
válasz Kenderice #10987 üzenetére
Szia,
Tudnál segíteni hogyan kell beállítani a lte passt a másik routernak?
Nálam egy unifi USG tölti be a router szerepét és szeretném ha az is maradna, LHG lte6kit fogja be a netet és onnantól az USG-n szeretnék mindent beállítani.
Plusz hátrány hogy perpillanat csak az Android mikrotik app van amivel tudom kezelni a LHG routert.Köszönöm
-
noorbertt
őstag
válasz MaCS_70 #10701 üzenetére
Ha szabad kérdezni akkor miért ezt vetted?
MIKROTIK RBLHGR&R11e-LTE 10el drágább és jobbnak tűnik.--
Aki érintett és volna kedves hozzászólni:Amúgy külön földelés kell ezeknek az eszközöknek vagy esetleg villám ellen valami? Gondolok itt arra hogy ha pl veszek egy MIKROTIK RBLHGR&R11e-LTE eszközt és felrakom a tetőre az mennyire biztonságos?
Ha esetleg egyszer lesz 5g akkor ezt is esélytelen upgradelni?
Esetleg árban hasonló összerakott megoldás létezik ami jobb lehet?[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
Meg mindig tervezesi fazisban vagyok, ezert lenne par kerdesem.
MIKROTIK RBLHGR&R11e-LTE6 a kiszemelt es ebbe szeretnek egy Telenor kartyat tenni, majd a befogott netet atkuldeni egy USG routerre.A mikrotik demo alapjan eleg bonyolultnak tunik az egesz elsore, szoval hogyan lehet kivitelezni a fent leirtakat ugy hogy ne legyen dupla nat es el is tudjam erni tavolrol az eszkozeimet ha az USG-n nyitok portot?
Koszonom -
noorbertt
őstag
válasz doktordrog #10589 üzenetére
off-ba rakom mert nem ertek hozza.
Nekem a MikroTik LHG LTE6 lesz es remelem hogy jol fog mukodni..
Gigas lan nem is kell egy lte kapcsolathoz , de ettol fuggetlenul a halozat tobbi resztvevoje lehet gigas -
noorbertt
őstag
válasz noorbertt #10507 üzenetére
ugyfest ez lesz a befuto, remelem nem banom meg
https://www.alza.hu/mikrotik-rblhgrr11e-lte6-d5773362.htmSzerintetek mivel kulso eszkozrol van szo, kell a kabelt szigetelni mielott a hazba befut? Vagy mi a rendes modja ennek?
-
noorbertt
őstag
válasz sepsi0 #10517 üzenetére
Nekem az is lenne a lényeg hogy el tudjam érni távolról pl a kamerákat. Ezért gondoltam hogy a bridge jobb lenne.
Amúgy ehhez az eszközhöz alapból felér egy teljes értékű routerhoz? Mert akkor lehet hogy csak rá kötöm az elosztót és a wifi AP-t.Tornyokat hogyan tudok csekkolni? Oda kéne mennem teloval és futtatni egy cell mappert jól sejtem?
-
noorbertt
őstag
válasz sepsi0 #10515 üzenetére
Szia,
Ha nem bridge mod akkor hogy van mögötte 2 router? Vagy én értem félre?
Én a nas-on futtatok egy pfsense VM-et és onnan szeretném szétszórni az unifi elosztó és AP-re.
Amit találtam ott csak azt írják hogy a szelet jól bírja, de mi a helyzet az esővel?
4g mobilnettől nem várok digi sebességet, de azért netflix és társai akadálymentesen menjen.[ Szerkesztve ]
-
noorbertt
őstag
Sziasztok,
https://mikrotik.com/product/lhg_lte6_kit#fndtn-specifications
Ilyen kütyü van valakinek itt esetleg?
Megyünk falura és ami ott van net azért inkább nem fizetnék így egy korlátlan Telenoros net kártyát pörgetnék.
Ez vajon tud bridge módba kapcsolni?Amit szeretnék:
Telenoros simmel a netet befogni és egy pfsense is alapú routerrel szétosztani a netet.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- 2x8GB 3600MHz Apacer NOX memóriakitek GARANCIÁVAL/SZÁMLÁVAL! ÁRON ALUL! Hűtőbordás, dobozos!
- Eladó! Kishibás Rtx2070 8GB!
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- PlayStation 5 Pro + Vertical Stand
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest