Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• csusza`

senior tag

válasz poli27 #2539 üzenetére

Szerintem, ha WPA / WPA2 van beállítva, próbáld meg csak WPA vagy csak WPA2 hitelesítést beállítani. Én mobileszközzel vagy tablettel szívtam a múltkor, ami emiatt eldobálta a kapcsolatot. Vagy ROS frissítés. Vagy HP Firmware frissítés. :)

Én pedig a következőben kérnék egy kis segítséget, nagyon noob vagyok egy CRS 125 beállításában... Van egy RB2011, aminek a bridgére ár lett aggatva egy VLAN. Az összes forgalom kimegy az 1. számú giga ethernet porton, bele egy AlliedTelesis switch-be, ezt nem mi állítottuk be, "örökség", így vettük át. A CRS-t szeretném a helyére. A switch egyik portján kimegy egy kisebb RB260GS-be, ennek az 5. portján ki van végeztetve a VLAN.
    Eddig ugyanezt az állapotot úgy sikerült elérnem a CRS-ben, hogy simán egy bridge-t létrehoztam, kapott egy IP-t a bridge és az összes ethernet portot ráaggattam. Mint utána néztem, ez nem túl jó megoldás, mert így gyakorlatilag nem használom ki a switch chip adta lehetőségeket, de legalább a VLAN packetek továbbítva lettek.
    Ezek után próbálkoztam a "szakszerű" beállítással, kineveztem az 1. ethernet portot masternek, az összes többit slave-nek, logikusan így nem ment át a VLAN package. Ekkor nekiálltam játszani a VLAN nyújtotta lehetőségekkel, vlan, egress, ingress, hát, az lett a vége a dolgoknak, hogy 90%-ban sikerült kizárnom magam a switch-ből, reset...

Csináltatok már hasonlót? Tényleg csak egyetlen porton kéne kiküldeni a VLAN tag nélküli (vagy 0-s?) forgalmat és a VLAN tag 2-es packeteket egyszerre, a forgalmat a 260GS szétszedi.

Meet me @ Dhen' Ess Hardware! | Mikrotik - Routing the World!

Új hozzászólás Aktív témák