-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
polonic
félisten
Vagy inkább ott a cetelem takarékszámla. Teljesen költségmentes és bármikor hozzáférhető a pénz.
Ha olyan számlád van, amiről az utalás is nulla Ft, akkor tényleg ez a legjobb az ilyen célú megtakarításra.
Nem sok a kamat, 1,5 % de azért több mint a semmi, főleg a 0.01%-nál. -
polonic
félisten
30 k fejenként ruhára havonta? Jézusom! Egy éve nem vettem magamnak ruhát, de nem is kell. Majd veszek, de akkor is 40-50k egy alkalom kb. Pedig van ingem, szövetnadrágom, farmerem, rövidgatyák, pólók, túracuccaim is.
Egyáltalán hova teszitek ezt a sok cuccot?[ Szerkesztve ]
-
polonic
félisten
válasz Brave_86 #27757 üzenetére
Akkor már inkább Cetelem Takarékszámla.
-
polonic
félisten
válasz #95561216 #26870 üzenetére
Ez a részvényprogram egy évig tart, évente lehet jelentkezni rá. Egy év elteltével jönnek az ajándék részvények. Már most is az én számlámom van úgymond, csak eladnom nem lehet. Egy év leteltével teljesen én rendelkezem a megvásárolt és kapott részvényekkel, nem vásárolja vissza tőlem a cég, még akkor sem, ha elmegyek tőlük.
-
polonic
félisten
válasz concret_hp #26859 üzenetére
Nem tudnak semmit, de komolyan.
Általánosan kérdem, mintha magamnak intézném ezeket. Az adózás szempontjából ez mindegy.
-
polonic
félisten
Sziasztok!
Remélem nem járok rossz helyen, pörgős a topik, meg mégiscsak megtakarítási céllal vágtam bele.
Részt veszek egy dolgozói részvényporgramban.
Havi szinten részvényeket vásárolok, kapok ajándék részvényeket. Minden második után egy ajádnék. Plusz még volt 20 ajándék részvény is.
A cég, amelyik intézi a részvényvásárlást egy angol cég, a cég, amelyiknek a részvényeit veszem, az finn.Úgy tudom, hogy adózásnál mindent magamnak kell bevallanom és fizetnem.
Erről van valami információtok, hogy konkrétan mit hogyan kell?
A nav-nak mennyire van rálátása az ilyen ügyletekre? Le van ez vajon jelentve nekik?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- LEGO klub
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Minden ami hőszivattyú
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Villanyszerelés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- MSI Armor RX 570 8 Gb Tesztelt! Beszámitok!
- 2db gyári hütés eladó intel
- Újszerű ASUS Rog Strix 1tulajos Magyar Gamer Laptop i7 9750H 16GB 1TB SSD GTX 1650 4GB Dobozában
- Mini ITX Gamer - I7 4790k + GTX 1080 vízhűtéssel, Z97 Wi-Fi, 16GB RAM, SSD, Fractal Design
- 2x Samsung DDR5 8GB 5600Mhz Sodimm memória