-
IT café
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
most? igazából fél éven belül kb. mindegyikkel ugyanott vagy, ami fizet addig. olvasva a híreket, q1 végéig várnak az államtól egy olyan ajánlatot, ami a mostaniaknál jobb. mivel nem tudjuk, hogy ez mi, és azt sem, hogy mennyire fog tetszeni, tegyük fel, hogy ez nincs is, és dönts az alapján, mennyi ideig akarod tartani a papírokat, és dönts ez alapján.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz -Mike- #127814 üzenetére
január végén fogja megadni a ksh a hivatalos inflációt 2024re. valószínűleg 3,6-3,8% között lesz majd.
[ Szerkesztve ]
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz Steve_Brown #127576 üzenetére
a covidot sem sokan prognosztizálták előre 2019ben a pénzügyi-gazdasági szektorokban. aztán jött 2020, és olyan eséseket produkált a tőzsdén, mint a 2008-9es válság, csak nem másfél év, hanem 2-3 hét alatt. és nem azt mondom, hogy rettegjünk a következő válságtól, csak azt, hogy érdemes rajta gondolkozni, hogy ilyenkor mit lehet csinálni. jobb esetben bukunk pár évet. rosszabb esetben évtizedet, vagy pánikeladásnál a befektetés jelentős részét. a tbsz 5 éve már elég hosszú időszak hozzá, hogy legyártsunk 1-2 forgatókönyvet az ilyen esetekre magunknak.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
-
nagyúr
válasz Steve_Brown #126598 üzenetére
van olyan, ami visszaforgatja saját magába, nem?
-
nagyúr
válasz KubanitoS #126583 üzenetére
én úgy értem, hogy ez igazából egy negyedéves, fix kamatozású bankbetét, aminél a lekötés ismétlődik, és ugyanarra az összegre szól, azaz a kamatot már nem köti le.
-
-
nagyúr
sziasztok, az enyémek is lejártak. mibe érdemes most berakni? egy évre akarom max lekötni, de ha pár hónapot várni kell, mert negyed/fél évente van kamatfizetés, az se baj.
-
nagyúr
-
-
nagyúr
válasz varsam #124981 üzenetére
a honlapjukon van az egyéb menüpontban térképes kereső. a szűrőjében beikszeled, hogy pénztárral rendelkező fiókot keresel. igen, ez a 27 van.
-
nagyúr
válasz Fehérsólyom #124591 üzenetére
már hogyne beszélgetne. csak az nem automatikus, és magától értetődő, hogy a MÁK hozzáférjen olyan adatokhoz, amelyeket nem adtál meg neki. és ez nagyon jól van így.
-
-
nagyúr
válasz Major Lion #123686 üzenetére
nem nagyon tud más lenni. az országos gdp harmada itt áll elő.
-
nagyúr
válasz PredatorZoli #123659 üzenetére
nyugi, semmi ilyen szabályozást nem fogunk kapni. megint bevezetnek valamilyen hatósági árat, csak máshogy fogják hívni.
-
-
nagyúr
válasz PredatorZoli #123172 üzenetére
vakmajomnál pont volt ez téma nemrég:
[link]
tl, dr:
átlagbér növekmény 2001-2024: 520% (ksh)
ingatlanár növekmény 2001-2024: 564% (mnb).Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
nagyúr
válasz kovaax #123095 üzenetére
protipppro: próbáld meg esetleg az áfát visszaigényelni utána. bár van ismerősöm, akinek ez annyira nem jött be, szóval csak saját felelősségre.
-
nagyúr
válasz Drizzt #123024 üzenetére
tehát bazinagy adók vannak a fogyasztáson, és a gazdasági miniszter csodálkozik, hogy alacsony a fogyasztás?
-
nagyúr
válasz KIA Ceed #122619 üzenetére
igen. egt-n belüli eur utalás az SEPA-ra fordul, és az csak SHA költségviselést enged.
1000*0,22%= 2,2€, de ez nem éri el a minimum díjat, ezért 11,87€ra módosul az utalás költsége.Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hálózati / IP kamera
- Windows 11
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Házimozi belépő szinten
- Revolut
- Asszociációs játék. :)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óra topik
- További aktív témák...
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla