Új hozzászólás Aktív témák

  • opeter87

    senior tag

    válasz n00n #67294 üzenetére

    Saját tipp:
    Én kb. 5-7 havonta szoktam ETF-et venni, mert nekem ennyi idő alatt jön össze olyan összeg, amit már érdemes befektetni és költségek sem lesznek olyan magas (deviza váltás és vételi jutalék).

    Havonta (fizetéskor) veszek mindig egy adott sorozatú diszkontkincstárjegyet a webkincstáron, így a havi megtakarítások egyszerre adott időpontban járnak le. Így pont meglesz a számomra optimális összeg a kincstárnál 5-7 hónap alatt, ebből pedig lehet ETF-et venni.

    Pl. most ebből veszek minden fizetéskor (D221019), mert ez előző adag, most májusban jár le, így ebben az évben kétszer fogok ETF-et venni májusban és októberben (de itt lehet bevárom a november elején érkező fizut is).

    Konkrét összeget nem írtam, mert az mindenkinek egyén függő, de szerintem a fenti módszerre már havi 10-20e Ft-ot is érdemes gyűjtögetni, 5-7 hónap alatt már az is látható összeg lesz.

    Szerintem, akkor érdemes több ETF-et tartani, ha már nagyon sokat tanult az ember a témában és érti is, hogy mi a különbség az egyes ETF-ek között.
    Illetve ha tényleg szabad szemmel is jól látható ennek a vagyonnak a mértéke. Én ezt kb. olyan 50.000 EUR vagy annál nagyobb összegnél tartom reálisnak, mert ekkor már érdemes többfélét tartani szerintem.

    Amit, #67296 PredatorZoli ír, azt is egyénileg kell mérlegelni, hogy vajon 5-7-stb. hónapos távon a be nem fektetéssel, mennyi hozamtól esik(eshet) el az ember.

Új hozzászólás Aktív témák