Hirdetés
-
IT café
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Nem találtam instax fórumot, valaki esetleg tudja hogy hogy lehetne az amúgy horror áron lévő Fuji Instax filmeket megvenni a lehető legolcsóbban? Boltok, net, stb érdekelne.
ebay nem játszik, mert a 15 rendelésem törlik, extra olcsón árul az összes csaló.Köszi!
-
Ha átlátszó koton gumit húzok az objektívre, az UV védelemnek is (uv szűrő előtét lencse) fog működni?
Mer' az alap hogy vízálló...
-
válasz
Dyrtyho #44071 üzenetére
Szerencsés lenne tudni pár igényt, hogy tudjak/tudjunk segíteni:
1. Milyen témát fotózol legtöbbet?
2. Videózol is a fényképezővel?
3. Érdekel a megapixel háború?
4. Szükséged van nagy zoom tartományra?
5. Számít a készülék mérete?
6. Új gépet szeretnél, vagy megelégszel használttal is?Wg.
-
-
-
-
válasz
sonkamiki #43834 üzenetére
Van tapasztalatom, egy ilyen gépet kaptam karácsonyra magamtól... :-)
Szóval a Fuji XF1-en az obj körüli gyűrűvel lehet zoomolni, az expo gomb alatti tárcsa az a képek visszanézéskor működik zoomként. Tehát funkciógombot helyettesít a tárcsa (egyéb menükben is működik érték állításra).
Ez a manuális zoom dolog ebben a kategóriában meglepett, de nagyon kezelhető és elegáns megoldás. A sebességről nem is beszélve...A készülékkel irgalmatlanul meg vagyok elégedve minden szempontból.
A retro feeling pedig az erkölcsi értékén nagyot dob, mindenhol körbeszagolják. Szilveszterkor kb 6-an próbálták bekapcsolni - sikertelenül. :-) Az ON/OFF témával kapcsolatban amiatt aggódtam, hogy majd véletlen tekergetés körben egyszerűen kikapcsolom a gépet. Valójban ez eddig mindössze egyszer fordult elő, de a véralkohol szintem bőven a határérték felett volt, ezért nem sértődtem meg.Egyelőre semmi rosszat nem tudok mondani róla.
Én barna színűt választottam, teljes fém készülékház és elegáns valódi bőr borítás körben. A kezelőszervek a kijelző mellett műanyagok. Az előugró vaku a méretéhez képest korrekt, bár igazából nem használom. Az F1.8 (Wide) és F4.9 (Tele) adatok azért önmagukért beszélnek. A hab a tortán a RAW mentési opció. Ugyan a magam részéről még ezen a szinten sajnos nem tartok (profi fotó készítési tudásom megkérdőjelezhető), de talán nem is ez volt a cél. Olyan gépet kerestem amit magammal tudok vinni kényelmesen és házibulikon, haveri összejöveteleken, rossz fényviszonok mellett is elfogadható képeket tudok lőni.
Ja és szép... :-)
-
-
-
-
-
-
válasz
Williamgrant #43795 üzenetére
Előnyök: Nagyobb fizikai méretű érzékelő, frissebb modell, nagyobb ISO érzékenység, nagyobb lcd felbontás, ugyanolyan F mutató mint a panának, nagyobb zoom, nagyobb (480) videó FPS, nagyobb akkumulátor kapacitás.
Hátrányok: nagyobb méret, nagyobb súly.
Utóbbiak ennél a kategóriánál nem annyira érdekesek, egyik gépet se lehet zsebrevágni, táska kell hozzá.
-
válasz
sonkamiki #43793 üzenetére
A nagyobb zoom nem éri meg a gyengébb fényérzékenység miatt. Inkább a Panát választanám emiatt én is. Ha jól meggondolod, sokkal több előnye lesz hosszú távon. Plusz egy szavazat.
Esetleg EZT nézegetted már? (Fuji HS50EXR)
Ami még szóba jöhet: Sony HX300. Bár én a Fujit venném. -
Fuji NP-50 akkumulátort szeretnék tölteni napelemes töltővel. :-) Igazából úgy néz ki hogy, a napelemes hátizsákom egy 1000mAh-es saját akkuját tölti, annak pedig USB kimenete van. Szóval valaki látott már olyan töltőt, ami NP-50 (esetleg NP-50B) akkut USB-ről hajlandó tölteni?
Valaki?
-
-
válasz
vargadavid11 #43773 üzenetére
És ezek után megállapítottad, hogy ugyanolyan képeket készít mint egy tükörreflexes. ヅ
Mivel már megvetted a géped és nem tanács kell, menj át a fotósuli, vagy amatőr fotós topicba. A kérdésedre a google is dob választ. -
-
Mindkettő ocsmány képeket fog készíteni a fiadról ha a 10x-es zoomot ráereszted az optikára, tehát majdnem mindegy. Én a helyedben inkább kisebb optikával és jobb fényérzékenységgel rendelkező érzékelővel rendelkező gépet vennék. Pl: PANA, CANON, NIKON
De ha mindenáron a nagyobb optika felé kacsintgatsz, áldozd be a kis méretet és vegyél JOBB gépet.
-
-
-
válasz
scarabaeus #43713 üzenetére
Szerinted. A te véleményed sem szentírás, de tiszteljük. Az ilyen oldalak arra valók amire kitalálták őket: innen-onnan összeszedett pontozások és user vélemények alapján gyors infót ad. Épeszű ember ennél többet akar, utánaolvas, megnézi élőben stb. Ettől függetlenül még nem haszontalan.
Ez is egy vélemény. -
válasz
scarabaeus #43704 üzenetére
Egy 50k kategóriás új gépet vevőnek a snapsort tökéletes...
-
-
-
-
-
válasz
PRO-peller #43629 üzenetére
Nem értek veled egyet. Olcsó kategóriában felesleges a nagy ''zóm'', a bonyolultabb de olcsó optika csak rontani fogja a minőségét az elkészült képeknek.
-
-
válasz
Williamgrant #43615 üzenetére
-
-
válasz
reddaemon #43607 üzenetére
Olympus SP820
Nikon Coolpix L820
Olympus XZ-1
Panasonic DMC-LZ30Talán ha csak ennyit szánnék rá új gépet keresve, akkor vagy a panát vagy az xz1-et választanám.
De ezt csak azért írtam hogy legyen valami irányod ahol elindulsz. Azt jó tudni, hogy ennyiért tényleg nehéz jó szívvel bármit ajánlani, mert ebben a szegmensben inkább az emberek hozzáadott dolgok miatt (táska, kinézet, wifi, akku, méret) fogják a választást eldönteni valamely gyártó irányába. -
válasz
liszi70 #43599 üzenetére
Mikor leírtam már akkor azon agyaltam hogy minimum egy 2-es szorzó azért kéne a rászánt összeg mellé... :-) A plusz nulla azért azt hiszem ilyen igények mellett túlzás, az "iszonyat gyors"-t úgy értettem hogy a telefonjához képest.
(#43605) jjeahh
Viszont te amatőr kezdő sem vagy... -
-
-
Sziasztok!
Pár percen belül döntenem kéne segítsen aki ért a kompakt gépekhez:
Panasonic DMC-SZ1 vagy Nikon Coolpix S6600
Ami számít:
- szép képeket készítsen (amennyire a kategóriától elvárható)
- jó objektívval rendelkezzenVagy egyáltalán melyiket miért érné meg? Wifi nem számít nálam.
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Csere- Beszámítás! Olcsó Számítógép játékra! I7 4790K / 16GB DDR3 / RX 480 8GB / 128SSD + 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
- Xiaomi Redmi 9 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest